NederlandReview

    Ervaringen TomTom

    ‘Probeer om te keren. Probeer om te keren. Probeer om te keren. Herberekenen. Herberekenen. Herberekenen.’ Gèk kun je ervan worden, maar tegenwoordig is navigatieapparatuur wel wat beter dan dit. TomTom is altijd één van de aanvoerders geweest in de navigatiemarkt, maar wat zegt dat nou helemaal? Is TomTom zo goed als je zou kunnen verwachten van een marktleider, of valt het tegen en raadt hij je toch nog te vaak alleen maar aan om om te keren waar dat niet kan? Lees hier de reviews van anderen en kom erachter of je wel of niet een TomTom zou moeten aanschaffen om de weg te weten.

    Over TomTom

    In de jaren dat mobiele telefoons nog de omvang en het gewicht van een koelkast hadden, bijna niemand een emailadres had of daar zelfs maar van had gehoord en al helemaal ver voor de tijd dat haast iedereen standaard voorzien was van navigatie in zijn auto, begon de geschiedenis van TomTom: in 1991 begonnen Peter-Frans Pauwels en Pieter Geelen met lichtgewicht commerciële applicaties voor particulieren, zoals woordenboeken, spelletjes en routeplanners. Het bleek een gat in de markt en het bedrijf groeide mee met de explosieve handheldmarkt. In 2001 kreeg het bedrijf de naam TomTom en kwam de TomTom Navigator op de markt, een mobiel autonavigatiesysteem. Een doorslaand succes. Er volgde veel meer. TomTom Go, een standalone autonavigatieapparaat, kwam in 2004, evenals TomTom Mobile, de toepassing op smartphones. Tegenwoordig werkt TomTom samen met vele bedrijven, zo nam het de research afdeling van Siemens in Eindhoven over en levert aan en met grote namen als Renault, Apple (TomTom op de iPhone), Nokia en Google. Door iLocal, gespecialiseerd in bedrijfslocaties, over te nemen kon TomTom zonder Google een uitgebreide zoekfunctie in locaties aanbieden. Inmiddels heeft zelfs John de Mol een aandeel in TomTom, onder andere om nieuwe navigatieconcepten te ontwikkelen. Over een mogelijke samenwerking met bedrijven als Amazon, Uber en Facebook wordt druk gespeculeerd. Er ligt dus nog veel in het verschiet voor TomTom.

    Tomtom go 5S getest door de consumentenbond.

    Diensten van TomTom

    TomTom biedt veel verschillende apparaten aan. Klanten kunnen onder andere kiezen voor een grote of klein scherm (veel overzicht of juist handig mee te nemen), snellere of langzamere processor (met natuurlijk een prijsverschil) en beperkte of grote dekking (kies bijvoorbeeld voor West-Europa of juist Wereldwijd voor de globetrotter). TomTom kan geïntegreerd zijn in je auto, bijvoorbeeld als je een Renault Carminat, een Fiat Blue&Me of een Toyota TNS400 rijdt. Verkeersinformatie (‘Traffic’) houdt bij waar files zijn of tijdelijke wegwerkzaamheden, waar je dan dus bijtijds omheen kunt rijden. Maar TomTom is tegenwoordig niet meer alleen voor auto’s; je kunt ook sporten met een TomTom Sports Watch (zo weet je ook weer hoe je terug moet rennen) en de TomTom Bandit sportcamera (cool als je bijvoorbeeld gaat zweefvliegen en alles vanaf je hoofd wordt gefilmd).

    Klachten over TomTom

    Via de website tomtom.com kun je een antwoord vinden op tal van problemen die zich kunnen voordoen met een apparaat van TomTom. Kom je er niet hoe MyDrive Connect werkt, dan kun je daar gemakkelijk achter komen via de online vraagbaak. Ook vind je hier je accountgegevens, jouw eerder gestelde vragen, reparaties, bestellingen en berichten. Kaartfouten kunnen hier gemeld worden. Wil je gewoon met iemand praten over je problemen, dan kun je hier ook een telefoonnummer vinden.

    Wat vind jij van TomTom? Laat hier je mening achter!

    Is TomTom zo goed als je zou kunnen verwachten van een marktleider, of valt het tegen? Lees ervaringen bij NederlandReview

    TomTom
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (17)

    6,8
    59% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    7,8
    Service
    rating
    6,2
    Prijs
    rating
    6,2
    Leveren
    rating
    6,8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    tomtom xxl classic

    Moet update doen van tomtom home voor mac catalina.
    lukt gewoon niet.
    probeer contact te leggen via telefoon, {aangegeven op safari} maar alles is veranderd.
    je kunt geen update krijgen naar 64 bits
    Nooit geen tomtom meer gigantisch slechte service.

    Door: Appie Pfister08-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    tomtom 450

    Probeer voordat je een Tomtom koopt eerst eens contact te krijgen met de klantenservice. Als dat niet lukt, koop dan een ander merk.
    Probleem 1: hele lang durende updates
    Probleem 2: Geen contact te krijgen met de servers
    Probleem 3: resetten van een wachtwoord geeft error
    Probleem 4: Geen support dus. Alleen via de standaard website help-vragen

    Door: Ed de Boer21-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6
    rating

    TomTom proffecional Truck

    TomTom navigatie altijd tevreden over geweest als vaste klant, maar de klantenservice is uitermate slecht!
    15-6-2019 een TomTom proffecional voor de vrachtwagen besteld en betaald, volgens de website 2 dagen levertijd, vandaag 2-7-2019 nog steeds niet ontvangen, TomTom schuift het af naar UPS die ik zelf maar moet bellen aan 100ct per minuut en daar moet ik het maar mee doen,
    Klantenservice waardeloos ????????????????????
    Ik vrees mijn TomTom twv meer dan 400€ nooit te ontvangen,

    De groeten van Jacqueline van Driest met een dikke ????????????????????????

    Door: Van Driest02-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Horlogeband Tom Tom

    Via klantenservice Tom Tom getracht garantie te verhalen omdat ik in 1,5jaar 3 horlogebanjdjes aangeschaft heb die steeds op vreemde wijze scheuren.
    Dit bedrijf is zeer klant onvriendelijk en totaal niet service gericht.
    Voor mij nooit geen Tom Tom producten meer!

    Door: Olsthoorn19-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Niet bereikbaar, zeer slechte service..!!!

    Om dat er steeds een bericht stond op mijn TomTom start 20 dat mijn kaart 78 maanden oud was heb ik een nieuwe kaart van Europa gekocht. Dat gaat snel. Nu blijkt echter na veel vijven en zessen dat ik de kaart van 59,95 euro om niet kan uploaden. De TOMTOM start 20 heeft de eerste jaren prima diensten heeft geleverd maar nu heb ik al veel kilometers verspild en bijna aanrijdingen gehad door zoeken met de TOMTOM omdat de kaart niet geüpload kan worden. Omdat ik de nieuwe kaart van Europa niet kon gebruiken verzocht ik de overgemaakte 59,95 euro terug te boeken op mijn rekening. Maar zelfs na 14 dagen geen antwoord ! Niet telefonisch of per e-mail te bereiken! Waarschijnlijk geld kwijt. Zeer, zeer slechte service. Niet kopen…!!!

    Door: Antoon van der Vrande18-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    7
    rating

    Waardeloze service, duur apperaat

    Na 2 jaar houdt de accu van de TomTom op. Het duurt daardoor telkens lang voordat hij start. Na 2,5 jaar houdt de SIM ermee op. Daardoor geen actuele verkeersinfo meer. Apparaat kostte meer dan € 300. Dus per jaar erg duur apparaat. Gewoon slecht ding, slechte service van TomTom. Niet kopen

    Door: Jack14-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5
    rating

    Nadelen TomTom. Waar is Dierenpark Amersfoort?

    TomTom heeft de beste kaarten en mooi design. Daarom hebben we voor dit systeem gekozen.

    Maar ik moet zeggen dat het ook vaak tegenvalt:
    - hij start echt zeer traag op. heel irritant als je snel weg wil rijden
    - allerlei locaties zijn moeilijk te vinden. je kunt dan moeilijk zoeken op 'nuttige plaats', dat ging vroeger echt beter. nu typ ik vaak alsnog het hele adres in.

    Een voorbeeld.
    Dierenpark Amersfoort, daar zijn wij afgelopen weekend geweest. Er staan allerlei dierentuinen en dierenparken in, maar niet Dierenpark Amersfoort? Wat is dat voor onzin, TomTom?

    Door: Zack12-06-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    7
    rating

    Gratis nieuwe stemmen voor TomTom

    Wij hebben een TomTom en we kwamen er net achter dat je dus via de website van TomTom nieuwe stemmen kunt downloaden. Sommige kosten geld (Snoop Dogg bijvoorbeeld haha!), maar sommige zijn gewoon gratis.

    Wel een beetje onhandig dat je moet uitgebreid moet bestellen, maar wel heel leuk dat er allemaal gratis stemmen zijn om op je TomTom te zetten. Leuk voor de variatie en pret in de auto ...

    Dat vind ik goede service van TomTom, want zo heb je nog eens iets leuks.

    En je zet het dan op je TomTom alsof je moet updaten, dat is best makkelijk.

    Door: Fieke Wallis30-03-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Tomtom navigatie

    Vroeger had ik vaak een ander systeem, heb ik een Tomtom gekocht.

    Werkt allemaal mooi. Je moet even wennen, want het is toch net anders dan andere. Bij mijn nieuwe Tomtom kun je niet alles aanpassen, maar dat is eigenlijk ook niet nodig. Het is wel helder en duidelijk daardoor.

    Het design is erg mooi en de routes zijn volgens mij ook gewoon snel. Soms raad hij ineens een kortere route aan, dat is dan best handig

    Door: Tobias Kempering06-01-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    7,5
    rating

    Tomtom systeem

    Tomtom is gewoon de beste navigatie die er is.

    Vooral het design is erg mooi met 3d-gebouwen en handig om te zien waar je precies bent.

    Wel heb ik het idee dat onze vorige TomTom beter was dan deze, maar dat kan gewenning zijn. Sneller leek die.


    Een groot nadeel en ik hoop dat ze dat aanpassen: wij hebben kaarten voor de hele wereld, maar er staat niet genoeg geheugen op het apparaat om al die kaarten erop te zetten. Je moet dan steeds de kaarten kiezen die je dan nodig hebt, maar heel handig is dat niet. En voor Amerika krijg je dan constant de melding dat het geheugen Bijna vol zit. Dat is irritant. Ik hoop dat ze dit gauw fixen, want verder is het een mooi systeem.

    Door: Jacob van Reewijk31-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    nieuwe tomtom

    Wij hebben een nieuwe tomtom aangeschaft.

    Vooral mooi is het design. Wij hebben met 3D-gebouwen en alles is echt goed weergegeven, mooi om te zien maar vooral ook heel handig, want je herkent beter waar je heen moet als je aan het zoeken bent naar de weg.

    De routes kloppen voor zover ik zie ook goed. Soms wordt er plotseling een stortcut aangeraden, dat scheelt vaak echt minuten.

    Een nadeel is wel dat je niet zoveel kan aanpassen aan eigen voorkeuren. Wel gelukkig nog de stem en de ook de volgorde van de functies in het menu.

    Door: Autorijders17-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Gewoon het beste systeem!!

    Gewoon het beste systeem!!

    Door: Danielle25-05-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Langzamer dan verwacht

    Wij hebben een aantal maanden geleden een Tom Tom gekocht.
    Eerder hadden wij er ook een, voor een reis in het buitenland. Die navigatie beviel toen heel goed, daarom wilden wij wederom een TomTom

    Maar die we nu hebben, valt behoorlijk tegen.

    Hij is erg langzaam met opstarten (vinden we)
    En ik vind het heel stom dat het geen autootje is op de afbeelding, maar dat is smaak.

    Had gewoon beter gewacht, want we hebben een duur model gekozen, die het snelst zou zijn, aldus de meneer in de winkel.

    Maar dat is dus niet zo. Dus we gaan nu terug naar de winkel, want TomTom is toch eigenlijk beter zou je zeggen.

    Door: Anne-Greet14-05-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    5,5
    rating

    ervaringen

    Wij hebben ervaringen met meerdere systemen van TOMTOM en alles beviel wel. Meestal kochten we in het buitenland een speciale voor dat land, maar inmiddels hebben we een systeem waar je verschillende kaarten op kunt downloaden.

    Soms laat hij je wel omrijden of kiest hij een weg die gewoon raar is, maar meestal gaat het goed (of heb je het niet door).. Toch lijkt Google Maps soms beter, en die is nog wel gratis

    Wel zijn ze erg prijzig, maar er zal ook veel werk in zitten, het is vast wel terecht

    Door: F+E de Rooij19-01-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Die stemmen!

    Heb net ontdekt dat je dus allemaal andere stemmen kan kiezen, niet alleen die normale Nederlandse.

    Wij hebben nu dus James, uit Australïë. Echt leuk is dat! Lekker met dat accent (wij zijn pas op reis geweest in Australië, dus dat is een feest van herkenning).

    'Grab those sunnies and don't let the seagulls steal your fish!'

    Prachtig.

    Door: Madelon29-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Graphics

    We hebben net een nieuwe TomTom aangeschaft. Prijzig, maar we kozen ook voor eentje met extra mooie graphics en een snelle processor. En wat gaaf om die gebouwen zo te zien. Eerder hadden we ook een TomTom, maar die had dat niet hoor! Verder is het besturingssysteem heel eenvoudig. Al vind ik het jammer dat je niet meer zo'n autootje in beeld ziet, maar een pijltje. Of kan ik dat misschien ergens instellen?

    Door: Meijer29-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Bert visser

    Neem de stem van bert visser erbij, die is echt supervet en lache!

    Door: Kees A.11-09-2015
    tim29-09-2015

    ja dat zou gaaf zijn! ik ben voor!

    else19-01-2016

    Dat mag vast niet zomaar!

    Antoon van der Vrande18-11-2018

    Om dat er steeds een bericht stond op mijn TOMTOM start 20 dat mijn kaart 78 maanden oud was heb ik een nieuwe kaart van Europa gekocht. Dat gaat snel. Nu blijkt echter na veel vijven en zessen dat ik de kaart van 59,95 euro om niet kan uploaden. De TOMTOM start 20 heeft de eerste jaren prima diensten heeft geleverd maar nu heb ik al veel kilometers verspild en bijna aanrijdingen gehad door zoeken met de TOMTOM omdat de kaart niet geüpload kan worden. Omdat ik de nieuwe kaart van Europa niet kon gebruiken verzocht ik de overgemaakte 59,95 euro terug te boeken op mijn rekening. Maar zelfs na 14 dagen geen antwoord ! Niet telefonisch of per e-mail te bereiken! Waarschijnlijk geld kwijt. Zeer, zeer slechte service. Niet kopen…!!!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Schrijf zelf een review over TomTom

    Uw beoordeling