NederlandReview

    Ervaringen TomTom

    ‘Probeer om te keren. Probeer om te keren. Probeer om te keren. Herberekenen. Herberekenen. Herberekenen.’ Gèk kun je ervan worden, maar tegenwoordig is navigatieapparatuur wel wat beter dan dit. TomTom is altijd één van de aanvoerders geweest in de navigatiemarkt, maar wat zegt dat nou helemaal? Is TomTom zo goed als je zou kunnen verwachten van een marktleider, of valt het tegen en raadt hij je toch nog te vaak alleen maar aan om om te keren waar dat niet kan? Lees hier de reviews van anderen en kom erachter of je wel of niet een TomTom zou moeten aanschaffen om de weg te weten.

    Over TomTom

    In de jaren dat mobiele telefoons nog de omvang en het gewicht van een koelkast hadden, bijna niemand een emailadres had of daar zelfs maar van had gehoord en al helemaal ver voor de tijd dat haast iedereen standaard voorzien was van navigatie in zijn auto, begon de geschiedenis van TomTom: in 1991 begonnen Peter-Frans Pauwels en Pieter Geelen met lichtgewicht commerciële applicaties voor particulieren, zoals woordenboeken, spelletjes en routeplanners. Het bleek een gat in de markt en het bedrijf groeide mee met de explosieve handheldmarkt. In 2001 kreeg het bedrijf de naam TomTom en kwam de TomTom Navigator op de markt, een mobiel autonavigatiesysteem. Een doorslaand succes. Er volgde veel meer. TomTom Go, een standalone autonavigatieapparaat, kwam in 2004, evenals TomTom Mobile, de toepassing op smartphones. Tegenwoordig werkt TomTom samen met vele bedrijven, zo nam het de research afdeling van Siemens in Eindhoven over en levert aan en met grote namen als Renault, Apple (TomTom op de iPhone), Nokia en Google. Door iLocal, gespecialiseerd in bedrijfslocaties, over te nemen kon TomTom zonder Google een uitgebreide zoekfunctie in locaties aanbieden. Inmiddels heeft zelfs John de Mol een aandeel in TomTom, onder andere om nieuwe navigatieconcepten te ontwikkelen. Over een mogelijke samenwerking met bedrijven als Amazon, Uber en Facebook wordt druk gespeculeerd. Er ligt dus nog veel in het verschiet voor TomTom.

    Tomtom go 5S getest door de consumentenbond.

    Diensten van TomTom

    TomTom biedt veel verschillende apparaten aan. Klanten kunnen onder andere kiezen voor een grote of klein scherm (veel overzicht of juist handig mee te nemen), snellere of langzamere processor (met natuurlijk een prijsverschil) en beperkte of grote dekking (kies bijvoorbeeld voor West-Europa of juist Wereldwijd voor de globetrotter). TomTom kan geïntegreerd zijn in je auto, bijvoorbeeld als je een Renault Carminat, een Fiat Blue&Me of een Toyota TNS400 rijdt. Verkeersinformatie (‘Traffic’) houdt bij waar files zijn of tijdelijke wegwerkzaamheden, waar je dan dus bijtijds omheen kunt rijden. Maar TomTom is tegenwoordig niet meer alleen voor auto’s; je kunt ook sporten met een TomTom Sports Watch (zo weet je ook weer hoe je terug moet rennen) en de TomTom Bandit sportcamera (cool als je bijvoorbeeld gaat zweefvliegen en alles vanaf je hoofd wordt gefilmd).

    Klachten over TomTom

    Via de website tomtom.com kun je een antwoord vinden op tal van problemen die zich kunnen voordoen met een apparaat van TomTom. Kom je er niet hoe MyDrive Connect werkt, dan kun je daar gemakkelijk achter komen via de online vraagbaak. Ook vind je hier je accountgegevens, jouw eerder gestelde vragen, reparaties, bestellingen en berichten. Kaartfouten kunnen hier gemeld worden. Wil je gewoon met iemand praten over je problemen, dan kun je hier ook een telefoonnummer vinden.

    Wat vind jij van TomTom? Laat hier je mening achter!

    Is TomTom zo goed als je zou kunnen verwachten van een marktleider, of valt het tegen? Lees ervaringen bij NederlandReview

    TomTom
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (30)

    6
    37% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    7.2
    Service
    rating
    4.4
    Prijs
    rating
    5.8
    Leveren
    rating
    6.6

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over TomTom

    Uw beoordeling

    2x Tom Tom toestellen

    Waardeloze klantenservice, totaal niet te bereiken, alleen een computer antwoord systeem die constant voorgeprogrameerde, dus foute antwoorden, geeft als je geen standaad vraag hebt.
    Hun computer geeft aan dat je iemand kan spreken echter er komt nooit iemand om mee te chatten, er is geen mail beschikbaar , geen telefoon nummer beschikbaar... dus als je al van plan bent om een nieuwe TomTom navi of app wil aanschaffen kijk eerst maar eens of er ook nog een echte helpdesk beschikbaar is ... dus mooi niet, het is wel een goed systeem maar een waardeloze service of eigenlijk helemaal geen service.
    Ik ben er wel klaar mee, ik was in overweging om een nieuwe Truck navigatie aan te schaffen van 450 euro maar doe dit nu echt niet na deze geweldige ervaring.
    Ik wil iets eenvoudigs veranderen omdat ik een typfout gemaakt had met invoeren van het emailadres wil ik dat mailadres veranderen dat gaat dus niet, hun computer snapt dit niet dus allemaal foutieve antwoorden waar je niks aan hebt, o.. wacht een paar seconden dan komt er een knopje om met een medewerker te chatten... nou daar kan je lang op wachten want die komt niet, m.a.w ik ben kompleet onbereikbaar omdat het Email adres niet bestaat, echter ze weten wel mijn juiste mailadres te vinden om de rekening te versturen... ik kap dus met die troep en flikker de hele zooi in de vuilnisbak en ga een Garmin aanschaffen als ik er bij Garmin niet uitkom kan ik terugvallen op de leverancier die het probleem voor mij oplost ik heb nl. ook al een fietsroute navigator en een motor navigatie van Garmin en dat bevalt uitstekend
    Theo van Roomen

    Door: Theo van Roomen05-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    7.5
    rating

    Tomtom systeem

    Tomtom is gewoon de beste navigatie die er is.

    Vooral het design is erg mooi met 3d-gebouwen en handig om te zien waar je precies bent.

    Wel heb ik het idee dat onze vorige TomTom beter was dan deze, maar dat kan gewenning zijn. Sneller leek die.


    Een groot nadeel en ik hoop dat ze dat aanpassen: wij hebben kaarten voor de hele wereld, maar er staat niet genoeg geheugen op het apparaat om al die kaarten erop te zetten. Je moet dan steeds de kaarten kiezen die je dan nodig hebt, maar heel handig is dat niet. En voor Amerika krijg je dan constant de melding dat het geheugen Bijna vol zit. Dat is irritant. Ik hoop dat ze dit gauw fixen, want verder is het een mooi systeem.

    Door: Jacob van Reewijk31-12-2016
    Josh Vermolen31-07-2020

    Tom Tom modellen zijn levensgevaarlijk. Het adressenbestand wordt soms niet erkend. Ik woon in Tilburg Primus van Gilspark in Tilburg. De Tom Tom navigatie erkend alleen de Primus van Gilsstraat. Onlangs heb ik een hart infarct gehad de ambulance is 17 minuten aan het zoeken geweest. Ik heb het ter nauwe nood goed afgebracht. Verleden jaar moest ik 7 maal naar de oogkliniek met medisch vervoer 6 maal kon men het niet vinden. Gelukkig had ik hulp die het vervoer verwezen De primus van Gilsstraat gaat tot huisnummer 34 het Primus van Gilspark heeft 47 nummers en bestaat al sinds 1996. via de Ververstraat in Tilburg na 40 meter linksaf zijn de appartementen aan de ;linkerzijde het Primus van Gilspark en rechts van de straat de Oude Kerkstraat. Nu heb ik in ferbruari een nieuwe auto gekocht. En jawel met een Tom Tom navigatie , De MIO 8670 LM Helpt mij gelukkig beter. Met Tom Tom loopt alles mis Thuisbezorgt.nl laat je betalen maar kan niet leveren het adres zou niet bestaan.

    Lutz Miedema31-08-2020

    Eens! Wat een zooi. Na uren bijwerken van de Tomtom Go 61 hoor je 1 kwartier De Stem de route aangeven en daarna valt ie weg. Dankjewel voor de tip om een MIO te kopen! Ik zocht precies naar een systeem dat werkt. Hopelijk doet de MIO het met een Mac.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Gratis nieuwe stemmen voor TomTom

    Wij hebben een TomTom en we kwamen er net achter dat je dus via de website van TomTom nieuwe stemmen kunt downloaden. Sommige kosten geld (Snoop Dogg bijvoorbeeld haha!), maar sommige zijn gewoon gratis.

    Wel een beetje onhandig dat je moet uitgebreid moet bestellen, maar wel heel leuk dat er allemaal gratis stemmen zijn om op je TomTom te zetten. Leuk voor de variatie en pret in de auto ...

    Dat vind ik goede service van TomTom, want zo heb je nog eens iets leuks.

    En je zet het dan op je TomTom alsof je moet updaten, dat is best makkelijk.

    Door: Fieke Wallis30-03-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    nieuwe tomtom

    Wij hebben een nieuwe tomtom aangeschaft.

    Vooral mooi is het design. Wij hebben met 3D-gebouwen en alles is echt goed weergegeven, mooi om te zien maar vooral ook heel handig, want je herkent beter waar je heen moet als je aan het zoeken bent naar de weg.

    De routes kloppen voor zover ik zie ook goed. Soms wordt er plotseling een stortcut aangeraden, dat scheelt vaak echt minuten.

    Een nadeel is wel dat je niet zoveel kan aanpassen aan eigen voorkeuren. Wel gelukkig nog de stem en de ook de volgorde van de functies in het menu.

    Door: Autorijders17-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Auto

    Navigatie in de auto iOS echt waardeloos. 2 keer via een gigantische omweg door Oostenrijk via dorpjes enz. Vaak altijd ze de wegen verkeerd. Ondanks dat het in mijn auto zit pak ik Google maps

    Door: C. Nora09-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Tomtom go 50

    Updaten duurt al meer dan 24 uur. Stuurt je soms over onverklasrbare wegen. Voor mij geen TT meer.

    Door: Harry Jongenelen01-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    ervaringen

    Wij hebben ervaringen met meerdere systemen van TOMTOM en alles beviel wel. Meestal kochten we in het buitenland een speciale voor dat land, maar inmiddels hebben we een systeem waar je verschillende kaarten op kunt downloaden.

    Soms laat hij je wel omrijden of kiest hij een weg die gewoon raar is, maar meestal gaat het goed (of heb je het niet door).. Toch lijkt Google Maps soms beter, en die is nog wel gratis

    Wel zijn ze erg prijzig, maar er zal ook veel werk in zitten, het is vast wel terecht

    Door: F+E de Rooij19-01-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Tomtom navigatie

    Vroeger had ik vaak een ander systeem, heb ik een Tomtom gekocht.

    Werkt allemaal mooi. Je moet even wennen, want het is toch net anders dan andere. Bij mijn nieuwe Tomtom kun je niet alles aanpassen, maar dat is eigenlijk ook niet nodig. Het is wel helder en duidelijk daardoor.

    Het design is erg mooi en de routes zijn volgens mij ook gewoon snel. Soms raad hij ineens een kortere route aan, dat is dan best handig

    Door: Tobias Kempering06-01-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7.5
    rating

    Graphics

    We hebben net een nieuwe TomTom aangeschaft. Prijzig, maar we kozen ook voor eentje met extra mooie graphics en een snelle processor. En wat gaaf om die gebouwen zo te zien. Eerder hadden we ook een TomTom, maar die had dat niet hoor! Verder is het besturingssysteem heel eenvoudig. Al vind ik het jammer dat je niet meer zo'n autootje in beeld ziet, maar een pijltje. Of kan ik dat misschien ergens instellen?

    Door: Meijer29-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Die stemmen!

    Heb net ontdekt dat je dus allemaal andere stemmen kan kiezen, niet alleen die normale Nederlandse.

    Wij hebben nu dus James, uit Australïë. Echt leuk is dat! Lekker met dat accent (wij zijn pas op reis geweest in Australië, dus dat is een feest van herkenning).

    'Grab those sunnies and don't let the seagulls steal your fish!'

    Prachtig.

    Door: Madelon29-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    TT Rider 500

    Na een duidelijk geformuleerde vraag kreeg ik nauwelijks ter zake doende opdrachten om 'het probleem' om te lossen, terwijl ik slechts een vraag had. Naar mijn vraag werd niet ge
    luisterd, bovendien had ik sterk de indruk dat mijn vraag via een of andere vertaalcomputer (India) beantwoord werd. Puur slecht. Toen het 'te moeilijk werd', adviseerde men mij het apparaat op te sturen voor reparatie, terwijl het apparaat in kwestie slechts twee maanden oud was, en afgezien van mijn vraag, geen gebreken vertoonde. Nogmaals, puur slecht.

    Door: J.C. van Rijsewijk10-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6.5
    rating

    nog geen wacht op Discover 6'' of Prenium 6''

    Al vroeg heb ik een TomTom aangekocht ( XXL Classic ). Mijn tweede was een G500. Nog altijd tevreden over service. Nu ben ik geschikt om een nieuwe TomTom aan te schaffen. Tot mijn verbijstering merk ik op de site, voor mij, een onduidelijke keuze die ik kan maken.
    Discover
    (1 jaar live flitsers)
    NIEUW 1 jaar live informatie over brandstofprijzen
    NIEUW 1 jaar live informatie over parkeermogelijkheden)
    6 inch ? - past het op de magneet bevestigingslader G500 ?
    Kosten achteraf !!
    Prenium
    Updates via Wi-Fi®
    Inclusief wereldkaarten en verkeersupdates
    Verkeersinfo en waarschuwingen voor flitsers via geïntegreerde SIM (eventuele kosten SIM kaart ??)
    Handsfree bellen en persoonlijke routes

    Bij aankoop: via chat of e-mail op help.tomtom.com

    Dat is wat ik noem geen service, hebben ze jullie telefooncentrale uit dienst gesteld ?
    Is er met de fusie en ander filosofie?
    Wat ik hierover kan zeggen doe zo voort en je hebt geen klanten meer, of een beetje via de resellers.
    Zou u nogmaals kopen bij: Geen idee ( keuze is bij jullie : ja of neen)

    Door: GIno RIcquier30-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    Tomtom go basic 6 lifetime

    Bij de eerst vakantie/ gebruik vast gelopen . resseten lukt niet tomtom geet niet thuis. Erg jammer dit toestel koste 166 euro.
    Tomtom Amsterdam geweest ook deze konden niet helpen is geen service punt deze zit namelijk in India .
    Zeg het maar voor mij nooit meer een tomtom.
    Totaal niet klant gericht je kan er overal eentje kopen maar als er wat aan mankeert geen gehoor er word totaal niet op mijn mailberichten gereageerd.
    Dit zijn allemaal nette geschreven bericht geen lelijke woorden of opmerkingen maar er word niet gereageerd door tomtom.

    Door: Wilbert Wittebrood05-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    TomTom Go 500

    Werkt prima tot je je systeem moet updaten. Kan geen verbinding maken, ondanks loskoppelen en ingeschakeld systeem ... of de update gebeurt maar dan blijft hij hangen bij het controleren. Na 3 uur leek het mij welletjes.
    Veel desk weinig help.
    Dat was dus de laatste Tom Tom.

    Door: LUC FRANCOIS05-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    7
    rating

    Twee toestellen

    Aan Tom Tom gebruikers ,

    Ik heb twee toestellen van Tom Tom met een levenslange update van kaarten . Samen er meer dan 430 euro voor betaald . Ik krijg een waarschuwing van Tom Tom dat ik mijn kaarten moet updaten en voer dit uit voor beide toestellen . Namelijk ; Een toestel voor de motor een ander voor de camper .Ik krijg de visuele boodschap dat mijn kaarten niet meer goed zijn niet zijn en geüpdatet moeten worden, maar na de updates heeft de software van Tom Tom op mijn beide toestellen alles verwijderd. En dan sta je daar hulpeloos te kijken . Er is toch een helpdesk denk je dan. Maar lieve mensen daar begin je beter niet aan .Zonde van je tijd . Het is een robot gestuurd antwoord machine en na zeven mails begin je te begrijpen waarom. Ze antwoorden totaal naast de kwestie met voorgeprogrammeerde zinnen die op niets aansluiten op je verhaal naar hen toe. Er is verder geen enkele mogelijkheid om je toestel te resetten naar fabrieks instellingen want alles is weg en dat weten de heren van Tom Tom maar al te goed .Wanneer je even googled , zie je duidelijk dat je niet alleen bent in deze en velen dit probleem met je delen. Uiteindelijk hebben ze een mail voorstel voor je klaar … Koop een nieuw toestel en we geven je wat reductie . Twee perfect werkende toestellen die ik nu moet vervangen waar niks aan mankeerde tot ik hun update uitvoerde . Ik heb het hun vermeldt ook met een boutade .Je gaat met een perfect werkende auto naar de garage ,daar maakt men een kapitale fout waardoor je auto total loss is en dan hebben ze een voorstel voor jou …koop onze nieuwe met wat reductie . Zo lukt alles. Wanneer je even vermeldt , Heren /dames dit is niet TOM TOM die ik ken ,Stel iets voor waar we elkaar in vinden . Zoniet maak ik dit wereldkundig op elk forum van consumenten gebruikers wordt elke mail verbinding afgesloten … Wel Heren /dames van TOM TOM u moest u diep schamen voor uw manier van werken .Ik heb uw toestel uit frustratie in de recyclage bak geworpen .Sommigen hebben er een hamer op gezet lees ik uit woede . Ga zeker zo verder door met u manier van werken … U bent deze klant kwijt…

    Door: Jan van craen 03-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    start 62

    Na een up-date te hebben geïnstalleerd was zonder aankondiging de route keuze gewijzigd. Bijna altijd rijden wij "Vermijd autowegen". Na deze laatste up-date was deze optie verdwenen en vervangen door "Milieuvriendelijke route".
    Nu worden mijn routes langs wegen gestuurd, die ik niet kan/wil volgen.
    Deze klacht middels een chat gedaan (een buitenlandse taal die automatisch wordt vertaald). Daar kwamen ze er niet uit en ik zou een mail ontvangen met instructie. Ja een Engelstalige mail inhoudende de weergave zoals eerder besproken. Op andere wijze contact gezocht met NL Tomtom, maar daar kom je bij. Geen oplossing en een voor mij waardeloze Start 62.
    Nee service bestaat kennelijk niet.

    Door: Harry te Wierike18-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    7
    rating

    Enige tijd geleden

    BELANGRIJK
    Probeer voor de aankoop kontakt te krijgen met tomtom.!!!
    Geen mail
    Geen telefoon !!!!!!
    Dus geen service !!!!!!!!!

    Door: Marcel Overing19-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6.5
    rating

    Tomtom 60

    Ik ben erg ontevreden , updates passen niet meer op de kaart , ik moet een sd kaart kopen , waarom zegt tomtom levenslange GRATIS updates , reageren niet op mail , en bellen kan niet meer er wordt geen technische ondersteuning gegeven via de telefoon , medewerkers spreken amper of geen Nederlands

    Door: Pieter Lambregtse28-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6.5
    rating

    TomTom GO50

    The product worked fine for about 5 times. Then it suddenly stopped recognizing the SD card. Format, (hard) reset, and everything doesn't work - it's their abysmal software that breaks the product every time.

    Then trying to get support is even worse.. talked to a random agent for 2 hours, basically just had me reset the thing 10 times then said 'great that it's solved, please leave a review - bye 'when I said NO SUCH THING.

    Then wait another couple of hours and when you finally get to talk to someone, the chat closes saying it's after closing hours.

    Horrible product, software and support.

    Door: Matt27-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    TT5000

    Geef nooit uw creditcard gegevens aan TomTom. Zijn slaan deze illegaal op, maken er vervolgens misbruik van door ongevraagd abonnementen in te schakelen.

    Door: J. Van Dam09-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    FAQ

    Is TomTom een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 30 ervaringen geplaatst over TomTom. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6 gekregen, waarbij 37% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is TomTom actief?

    TomTom is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Sport & Outdoor

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van TomTom gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.