NederlandReview

    Ervaringen SWOOP

    Ben je fan van het milieu en van refurbished elektronische artikelen en vind je het ook zonde om je mobiele telefoon weg te gooien of te laten verstoffen? Dan kun je terecht bij SWOOP. Via hun webshop of een van de vijf fysieke winkels kun je je smart device inruilen en een gecertificeerd gerefurbished toestel kopen. Mobiele telefoons van Apple en Samsung, iPads, Macbooks of iMacs.

    Wat is het idee achter SWOOP?

    Je kent het wel. Via je werk krijg je een nieuwe telefoon en de oude is kapot maar leg je in de la. Of je abonnement verloopt en je wilt graag een nieuw model terwijl je iPhone 5 na een opknapbeurt eigenlijk nog best wel een tijd mee kan.

    Bij SWOOP vinden ze het zonde dat er zoveel telefoons en andere smart devices bij iedereen thuis in de la liggen omdat ze het niet goed meer doen, maar waar eigenlijk niet veel mis mee is. Hun technische medewerkers kijken de apparaten helemaal na en waar nodig vervangen ze onderdelen. De volgende koper betaalt niet meer de hoofdprijs en minder apparaten op de wereld is beter voor het milieu.

    Telefoonverslaafd - YouTube

    Betekent refurbished hetzelfde als tweedehands?

    SWOOP is daar duidelijk in: nee. Een tweedehands toestel is gebruikt en van de buitenkant is niet te zien of het apparaat nog goed in orde is. Ook zit er meestal geen garantie meer op. Bij SWOOP knappen ze het toestel helemaal op en bieden twee jaar garantie op je aankoop.


    Hoe werkt het?

    Heb je zelf nog een oude telefoon, tablet, laptop of computer? Dan kun je met behulp van de online omruiltool precies berekenen wat jouw apparaat waard is. Vervolgens kun je gratis verzenden naar een van de vestigingen of zelf brengen. Hun winkels vind je in Almere, Den Bosch, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. Je krijgt er ook 12 maanden terugkoopgarantie bij en wanneer je de inruilwaarde bij SWOOP besteedt krijg je nog eens € 15 korting.

    SWOOP-certified

    Bij SWOOP gaat je smartphone door een uitgebreid inspectieproces alvorens het te koop wordt aangeboden. De software en hardware wordt gecontroleerd en als alles op 50 punten 100% in orde is, krijgt het apparaat het stempel SWOOP-certified. Op hun website kun je lezen wat er precies bij dit proces hoort en lees je ook dat je je smartphone 40 dagen mag uitproberen.

    Ook reparatieservice

    SWOOP is van origine een reparateur van smart devices. Je kunt daarom ook je apparatuur laten repareren bij een van hun winkels. Ze bieden een snelle reparatieservice in een van hun 5 Smartrepair servicepunten in Almere, Den Bosch, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. Als je daarvoor niet in gelegenheid bent, kun je ook gebruik maken van hun 24-uursservice: opsturen of laten halen met PostNL en binnen 24 uur krijg je je device weer terug. Op hun website lees je hoe dat in zijn werk gaat.

    Je oude of kapotte telefoon of ander smart device inruilen, deel je ervaringen met SWOOP!

    Wat zijn jouw ervaringen met reparatie of inruil van je smart device? Ben je tevreden over hun service en de kwaliteit van hun producten? Deel ze hier op NederlandReview. Of lees mening van mensen die je voorgingen.

    Oude en kapotte smart devices kunnen met opknapbeurt weer verkocht worden, door SWOOP! Goedkoper en goed voor het milieu? Lees de reviews!

    SWOOP
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (54)

    5.2
    41% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.8
    Service
    rating
    4.4
    Prijs
    rating
    5
    Leveren
    rating
    5.6

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over SWOOP

    Uw beoordeling

    iPhone 6s

    Alles is goed aan de iPhone alleen de batterij is na nog geen 1 jaar OP!

    Door: Henk Duijts 06-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    7.5
    rating

    iPhone 7

    het leek allemaal zo mooi. Soepel bestelproces, uitstekende levering. toestel binnen garantietermijn kapot ( geen bereik). geen garantie want bedrijf failliet .Kan gebeuren, zou je zeggen maar ik heb het uitgezocht . Op het moment dat Swoop de telefoon verkocht was bekend dat het modrlnummer dit probleem had ( er was zelfs een Aplle repair Program voor ). dwoop had het toestel dus nooit zo mogen verkopen. Het spijt me maar de nieuwe eigenaar heeft behalve de naam ook de slechte reputatie overgenomen

    Door: Vis12-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    Iphone

    IPhone na paar maanden al kapot!! Batterij binnen een uur leeg en de oplader ook na een week kapot. 255euro weggegooid!! Oplichters!!!!!

    Door: Amanda31-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Slechte garantie

    Ik heb eind 2017 een refurbished macbook bij swoop gekocht. Heb er nooit problemen mee gehad tot ik dode pixels in mijn scherm kreeg en sinds kort het scherm van mijn macbook uit valt wanneer ik mijn Iphone aan de linkerkant van mn macbook leg. Dit gebeurde binnen de 2 jaar garantie dus ik besloot contact met swoop op te nemen. Nu kunnen ze mij niet helpen, omdat het bedrijf failliet is gegaan. Wel kan ik naar een ander bedrijf gaan die tegen een meerprijs mijn macbook kan maken. Ookal ben ik over het algemeen tevreden over mijn aankoop, vind ik de service van Swoop heel slecht en zal ik hier dus in het vervolg niks meer kopen. Heel jammer

    Door: Rebecca28-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Snelle service en levering

    Prijziger dan andere refurbished sites, maar wel erg snelle service via e-mail en chat. Nette iPhone X volgende dag al bezorgd.

    Door: Vincent van der Velde08-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Slechte garantie van merk SWOOP

    Ik heb binnen garantietermijn problemen met mijn telefoon. SWOOP geeft aan geen garantie te willen geven omdat de oude eigenaar failliet is gegaan en daarmee zijn alle rechten komen te vervallen. De nieuwe eigenaar neemt wel de naam SWOOP over maar de bestaande klanten kunnen fluiten naar hun garantie. Mijn mening is: niet met SWOOP in zee gaan.

    Door: Martijn04-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    iPhone 6

    Na 3 maanden stuk en verder geen garantie gekregen van Swoop. Nooit meer een telefoon kopen bij Swoop

    Door: Peter Stalpers04-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    nooit een toestel kopen

    mooie beloften maar zeer slechte kwaliteit en garantie .Bedrijf neemt zijn verantwoordelijkheid niet bij service afhandeling

    Door: alex08-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Garantie kwijt door faillisement

    In juli 2018 een IPhone 7 besteld en de batterij was waardeloos. Dit gemeld en direct de telefoon teruggestuurd. Batterij is vervangen door een nepperd waardoor de IPhone blijft aangeven ‘reparatie’, maar goed prima hij houdt het best oke vol. 26 december 2018 opeens doet de home button het niet meer, reparatie noodzakelijk. Dus ik bel vol vertrouwen de Swoop, ik heb immers refurbished gekocht om de twee jaar garantie, zijn ze failliet gegaan en de garantie is niet overgenomen. Wel bijzonder dat ze nu weer op hun site hebben twee jaar garantie en al zoveel toestellen naar tevredenheid gekocht, en de naam Swoop gewoon blijven gebruiken.... kreeg wel de naam van de curator, maar daar heb ik ook vrij weinig aan. Ben benieuwd hoe lang ze het nu volhouden.

    Door: Isabel27-12-2018
    Martijn04-03-2019

    Ik zit in een vergelijkbare situatie. Mijn iPhone heeft problemen. Ik stond voor een dichte deur toen ze even dicht waren vanwege wanbeleid. Nieuwe eigenaar wil naam SWOOP wel graag behouden, maar niet de bijbehorende service en garantie. Alle oude SWOOP klanten kunnen fluiten naar hun garantie. Benieuwd waar die hun nieuwe telefoon gaan kopen.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4.5
    rating

    Wat een schijtbedrijf

    Ik heb november 2017 een iPhone 6 besteld. Het scherm liet los en hier heb ik contact over gezocht. Nooit reactie gekregen. Vandaag contact gehad en nu vervalt de garantie omdat ze failliet zijn. Alles wat voor 24 oktober 2018 is besteld, zit geen garantie meer op.
    Ik krijg wel 20% korting op een nieuw toestel, maar mijn toestel werkte altijd prima en ik heb hem niet zelf kapot gemaakt.

    Door: Danique14-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Niets kopen hier

    Ik heb een iPhone 7 gekocht nieuw accu in gedaan laad nog niet de eerste dag dat ik hem had al niet ZEER ONTEVREDEN.

    Door: Anne28-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Na 3 weken wachten... verkeerde levering

    Bij Swoop hebben ze duidelijk niet in huis wat ze aanbieden in de webshop. Veel mensen blijken langer te wachten dan de aangegeven tijd. Met deze tijd wordt ook nog eens gesjoemeld. Eerst wordt je verleidt met vandaag besteld - morgen in huis. Vervolgens veranderd het in 5-7 werkdagen - dan in 8 - 10 werkdagen. En daarna ontvang je de Oeps-Mail... Waar ik nog het meest verontwaardigd over ben is dat ik na dit fiasco niet mijn volledige aankoopbedrag kreeg teruggestort.

    Door: Michael21-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Waardeloze service

    Mijn telefoon ging helaas door een domme fout van mijzelf kapot, ik had mijn samsung laten vallen en er zat een barst in mijn beelscherm. via de verzekering bij Swoop uitgekomen, deze zeiden dat ik mijn telefoon met 3 a 5 werkdagen weer terug had. Niks is minder waar na 2 weken zeggen ze nog steeds dat de onderdelen van mijn gangbare S8 niet op voorraad zijn. Mails van mij werden genegeerd en ik moest maar de dag waarde opvragen bij de verzekering.

    Doe geen zaken met dit bedrijf!

    Door: Mark Tollenaar13-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Iphone 6 plus

    Vandaag mijn dochters iphone gebracht naar dat hij in bad was gevallen compleet onderwater.
    Deze vandaag gebracht en gelijk gemaakt. Dit noem ik nou super service.
    Nogmaals bedankt namens mijn dochter

    Door: Erwin van gijn04-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    iPhone X kwijt/verloren - na maand nog niet terug.

    6 september heb ik mijn telefoon ( iPhone X ) Bij swoop ter reparatie aangemeld. Zij hebben daarna uitzichzelf niets meer laten horen. Nadat ik zelf een aantal keren contact had gezocht kreeg ik pas meer duidelijkheid.

    In eerste instantie zou na drie werkdagen mijn toestel gerepareerd terugkomen. Echter bleek dat de onderdelen niet op voorraad waren. Ik moest nog drie werkdagen wachten. Na 5 werkdagen, had ik nog niets gehoord en ging ik zelf weer bellen. Hij was nog niet gerepareerd. Ik wilde hierop mijn telefoon terug. Ik wilde hem zelfs op komen halen, om hem ergens anders te laten maken.

    Dit kon niet, want hij zat in het proces en lag uit elkaar. Waarop ik gevraagd heb om hem weer in elkaar te zetten zodat ik hem op kon halen. Dit ging ook niet. Ik moest wachten. Na een aantal dagen wederom gebeld maar nu lag hij in een Depot, waarop ik vroeg of ze hem daar uit wilde halen zodat ik hem terug kon krijgen. Nee want hij lag ook uit elkaar. Er werd mij een vervangend/ nieuw toestel beloofd. Dit blijkt overigens een tweede hands toestel te zijn. Goed, dit was er ook niet dus ook hierop moest ik nog even wachten. Inmiddels is het 4 oktober en heb ik niets meer van Swoop vernomen en ook geen vervangend toestel gekregen en ook geen gerepareerd toestel. Oftewel, mijn toestel a 1000 euro is ergens, maar niemand kan vertellen waar.

    En we zijn inmiddels dik vier weken verder.... Om een scherm te vervangen?

    Door: Rob van Helvoort04-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    top service

    Top service snel klaar top

    Door: Niels Enders04-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Niet bekwaam voor reparaties

    1 medewerker was behulpzaam en meedenkend de ander onbehulpzaam en onvriendelijk. Na een betaald onderzoek tot mogelijke reparatie kreeg ik enkel de mededeling: hij gaat niet meer aan... We weten niet welk onderdeel wel of niet meer werkt (daar draait zo'n onderzoek om?).

    Door: Iris27-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Aanrader!

    Afgelopen donderdag een iPhone 6 gekocht bij Swoop in Nijmegen. Thuis bleek er iets mis te zijn met mogelijk de antenne. Vrijdag teruggegaan om iemand ernaar te laten kijken. Omdat het probleem niet kon worden opgelost is er een andere telefoon besteld. Deze kon ik vandaag op komen halen en ben wederom heel goed geholpen. Er is goed met me meegedacht onder het genot van een lekker verfrissend drankje! Voor mij zeker een aanrader. Bedankt voor de fijne en snelle service!

    Door: Anke16-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Slechte bedrijf met valse info

    IPhone X ingeleverd drie weken geleden via verzekering. Volgende dag gelijk mail onderdelen niet leverbaar. Dus minimaal 10 werkdagen extra wachten. Gebeld allerlei verschillende verhalen gekregen over levering. Gevraagd telefoon ongerepareerd terug te sturen inmiddels week verder ,vele telefoontjes gepleegd met kastje naar de muur verhalen afgescheept. Verzekering er achter gezet ,nu toezegging woensdag telefoon terug moeten ontvangen. Afwachten dus. MAAR APPLE GESPROKEN IPHONE X KAN ALLEEN BIJ APPME GEREPAREERDWORDEN IS SWOOP NIET TOE IN STAAT. Dus lever je telefoon niet bij dit bedrijf in. Leugens vieren daar hoogtij.

    Door: Van rees10-09-2018
    Rob van Helvoort04-10-2018

    Precies dit verhaal, ben inmiddels VIER weken verder, nog steeds geen telefoon!!!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Te lang aan het wachten!

    Wij wachten samen met onze verzekeraar hal meer dan 3 week aan het wachten op een oplossing voor de schade aan mijn telefoon, we krijgen maar geen bericht, en als we bellen worden we afgescheept en word er niks opgelost.! super slecht, Tip nooit gebruik van maken van dit bedrijf.

    Door: E. Gerrits29-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    FAQ

    Is SWOOP een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 54 ervaringen geplaatst over SWOOP. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.2 gekregen, waarbij 41% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is SWOOP actief?

    SWOOP is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Elektronica

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van SWOOP gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.