NederlandReview

  Ervaringen Santa Fixie

  Wanneer je op zoek bent naar een fixed gear of single speed fiets of naar andere fietsonderdelen of accessoires, dan kun je kijken in de webshop van Santa Fixie. Zij bieden dit soort artikelen en nog veel meer aan. Bovendien kun je bijvoorbeeld ook fietskleding bij hen aanschaffen, zij hebben zich speciaal in deze artikelen gespecialiseerd. Hoe de ervaring van anderen met deze webshop is, kun je hier te weten komen.

  Over Santa Fixie 
  Santa Fixie verkoopt in haar webshop fixed gear en single speed fietsen, beide hebben één versnelling, er is echter een duidelijk verschil. Bij single speed fietsen kun je gewoon stoppen met trappen terwijl de fiets doorrolt, dit kan niet bij een fixed gear fiets, ook wel een fixie genoemd. De trappers blijven namelijk altijd meedraaien. Daarnaast hebben ze een ruim assortiment accessoires om jouw fiets aan je eigen wensen aan te passen. Ook kun je bij hen terecht voor het kopen van helmen, sloten, speciale fietskleding en dergelijke. Het hoofdkantoor van Santa Fixie staat in Spanje, zij verkopen hun producten inmiddels in ruim 30 landen.


  Een portret van Santa Fe, New Mexico

  Diensten 
  Op de website vind je de verschillende producten die ze aanbieden onderverdeeld in een paar verschillende categorieën:

  • Fietsen
  • Frames
  • Wielen
  • Onderdelen
  • Accessoires
  • Veiligheid
  • Kleding

  De fietsen die ze verkopen zijn van 13 vooraanstaande merken zoals Pepita Bikes, 6KU, Aventón, Fuji, etc. Deze bieden zij aan in verschillende kleuren en maten zodat de fiets altijd bij je lengte past. Om je te helpen, staat er ook een lijst bij waarop je kunt zien welke maat je moet hebben bij welke lichaamslengte. Bij iedere fiets zit een uitgebreide omschrijving van de fiets, meer informatie over het merk en een instructievideo over hoe je een fixie fiets in elkaar moet zetten.

  Betaling en verzending 
  Bij de bestelling van het artikel van je keuze krijg je te zien wat de levertijd van dit artikel is. Voor Nederland en België geldt in het algemeen dat je je bestelling binnen 2 à 3 werkdagen in huis hebt. De fietsen van de merken State Bicycle, 6KU, Foffa Bikes en Quella Bicycle hebben een langere levertijd van 5 tot 7 werkdagen. Voor de verzending van fietsen naar Nederland betaal je niets, voor het verzenden van overige producten geldt: een bestelling van meer dan € 99,- wordt gratis verzonden, daaronder betaal je € 9,95 voor de verzending. Betalen kun je bij Santa Fixie via iDeal, PayPal en met je Creditcard.

  Klachten 
  Na aankoop krijg je op alles van Santa Fixie 12 maanden fabrieksgarantie. Als er binnen die tijd een probleem ontstaat dat niet verholpen kan worden door het gebruik van reserve onderdelen, dan kun je het artikel terugsturen. Zij zorgen er dan voor dat het door de fabrikant gerepareerd of indien nodig vervangen wordt. Wanneer deze oordeelt dat het probleem door verkeerd gebruik of verwaarlozing is ontstaan, kunnen zij kosten voor de reparatie in rekening brengen en/of het product terugsturen. Als je een defect product ontvangt, neem dan binnen 7 dagen contact op met Santa Fixie, zij proberen dan om het in overleg met jou op te lossen.

  Wat is jouw mening over Santa Fixie? 
  Wat vind jij van het aanbod en de leveringssnelheid van Santa Fixie? Heb je nog andere op- of aanmerkingen over hen te melden, doe dit dan hier bij NederlandReview. Daar hebben anderen wat aan

  Wat vinden mensen van de fietsen en fietsonderdelen en –accessoires van Santa Fixie? Zijn de klanten tevreden over de leveringssnelheid en kwaliteit?

  Santa Fixie
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (4)

  5,2
  50% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  5,6

  Service

  4

  Prijs

  5,6

  Leveren

  5,6

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  kwaliteit santafixie

  Jorne04-04-2019

  Niet bij kopen, de kwaliteit oogt goed... maar heb er een fixie fiets gekocht en niets anders dan problemen. Het eerste dat mijn fietsenmaker zei (voor de problemen) was dat het heel slechte kwaliteit is(maar goed weggestoken). Zeker niet bij kopen!!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  4,5

  Slechte klachtafhandeling

  Olivier12-03-2018

  2,5 week geleden een fiets besteld bij Santafixie. Dit ging super makkelijk. De fiets zou geleverd worden binnen 1-3 werkdagen met een korting van 50 euro. Nu bleek dat de fiets nooit op de site had mogen staan voor deze prijs, omdat hij niet op voorraad was. Hier heb ik contact over gehad en er werd mij verteld dat de fiets iets langer op zich zou laten wachten. Ik heb aangegeven dat iets langer niet erg is, maar dat ik wel op de hoogte gehouden wil worden. Dit gebeurde structureel niet. Ik heb meerdere malen teruggebeld en gemaild voor opheldering, maar die kwam er niet. Als optie boden zij vervolgens een goedkopere fiets van hun huismerk voor dezelfde prijs. Dit is uiteraard niet de fiets waar ik voor gekozen heb en voor Santafixie zit hier natuurlijk een grotere winstmarge op. 2,5 week verder en weer bellen. Excuus op excuus dat zij er niks aan kunnen doen. Met andere woorden de klant moet niet zeuren. Volgens mij is dit de omgekeerde wereld. Hier ga ik zeker niet meer bestellen.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3

  single speed fiets gekocht

  Sandra22-12-2017

  ik heb een single speed fiets gekocht bij santa fixie. haha ik wist van te voren niet eens dat dat zo heette.
  maar hij werd best wel snel geleverd en hij rijdt superlekker dus ik ben blij
  mijn oude fiets was namelijk uitgegleden met de sneeuw pas en toen was hij echt stuk.maar die was ook echt oud.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  slechte klachtafhandeling

  peter15-12-2017

  Mooie fiets, maar pas op als je besluit om de fiets voor een korte rit te testen. als je hem dan alsnog terugstuurt (bv. te klein frame) dan riskeer je dat Santa Fixie een buitenproportionele schadepost in rekening brengt wegens 'extensive use' van de fiets. Niemand zou in een fietsenwinkel een fiets kopen zonder deze even uit te proberen, dat is ook je goed recht als consument. dat raad ik ten zeerste af als je dat doet met de fietsen van santa fixie, want in mijn geval kostte me dat 100 euro waardevermindering hetgeen buiten alle proporties is. klachtenprocedure doorlopen maar dat bood ook geen soelaas. schikkingsbereidheid is nul.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  5

  Schrijf zelf een review over Santa Fixie

  Uw beoordeling