NederlandReview

  Ervaringen Quingo

  Als je wat ouder wordt of door een andere oorzaak slecht ter been en afhankelijk wordt van een scootmobiel is dat al vervelend genoeg. Maar soms heb je er gewoon één nodig om zelfstandig je boodschappen en dergelijke te kunnen doen. Dan is het toch ook wel weer een mooie uitvinding. Eén van de scootmobielen op de markt is de Quingo, die verkocht wordt door Het Vijfde Wiel B.V. Wat de ervaringen met dit bedrijf en deze scootmobiel zijn, lees je hier bij NederlandReview!

  Over Quingo

  Quingo is een verkoopsite van het familiebedrijf Het Vijfde Wiel B.V. dat sinds 2008 bestaat. Het bedrijf is opgericht door Nick Moolenaar, die hiervoor in de psychiatrische zorg werkte. Toen hij op de Revacare beurs in Düsseldorf kennismaakte met de Quingo scootmobielen, zag hij hierin een kans om voor zichzelf te beginnen. Inmiddels wordt het bedrijf door drie Moolenaars gerund, want ook zoons Pim en Gijs zijn in het bedrijf gekomen. Omdat het bedrijf uitsluitend 5-wiel scootmobielen van Quingo verkoopt, heeft het de naam Het Vijfde Wiel gekregen. Zij hebben door heel Nederland en België mobiele verkoop- en servicepunten.


  De Quingo scootmobiel getest door RTL4

  Diensten

  Bij Quingo bieden zij dus de 5-wiels elektrisch aangedreven scootmobiel aan. Met een Quingo rijd je veiliger, comfortabeler en wendbaarder dan met een scootmobiel met 3 of 4 wielen. Alle Quingo scootmobielen zijn uitvoerig getest en ISO gecertificeerd. De maximumsnelheid van de Quingo is ongeveer 18 km/uur, en je kunt er een afstand van zo’n 70 kilometer per keer (actieradius) mee rijden. Voordelen van een Quingo zijn dat je niet kunt omvallen en dat het zitcomfort erg hoog is door de volledig verstelbare stoel- en voetsteunen. Ook heeft hij een zeer korte draaicirkel, handig voor kleine ruimtes.

  Op de website vind je vele nieuwsblogs over de Quingo. Ook zijn er verschillende modellen van de Quingo te vinden. Bij ieder model staan alle ins en outs, en je kunt er vele foto’s en filmpjes bekijken van de verschillende producten. De modellen zijn:

  • Quingo Toura2
  • Quingo Vitess2
  • Quingo Plus
  • Quingo Classic
  • Quingo Flyte
  • Quingo Air2

  Ook voor accessoires voor je scootmobiel kun je terecht bij Quingo.

  Werkwijze

  De aanschaf van een Quingo gaat als volgt:

  1. Vraag een gratis brochure en DVD aan.

  2. Bel het klantencontactcentrum voor een gratis vrijblijvend intakegesprek met een Quingo adviseur, die voor maatwerk bij je langskomt. Daarbij wordt niet alleen naar je behoeften en wensen gekeken, maar ook naar de thuissituatie.

  3. Gratis vrijblijvende proefrit met adviseur aan huis.

  4. Contact met de service afdeling voor een ANWB verzekering en ANWB pechulp, en het maken van een afspraak voor uitlevering.

  5. Uitlevering scootmobiel door monteur.

  6. Na aanschaf kun je de uitgebreide klantenservice bereiken voor het plannen van een reparatie of onderhoud, of voor vragen over uw Quingo scootmobiel.

  7. Bij een storing of defect ben je binnen 2 werkdagen weer op pad, want na een telefoontje komt een Quingo monteur aan huis voor onderhoud en reparatie.

  Klachten

  Op de website van Quingo is geen klachtenprocedure te vinden. Wel is de klantenservice bereikbaar per telefoon, e-mail of een contactformulier op de site.

  Laat hier ook jouw review over Quingo achter!

  Weer veilig en zeker mobiel op pad met de Quingo? Of is deze scootmobiel toch niet zo comfortabel en stabiel als gedacht? Je leest hier alle reviews!

  Quingo
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (1)

  8.6
  100% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  8
  Service
  rating
  10
  Prijs
  rating
  6
  Leveren
  rating
  10

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Quingo

  Uw beoordeling

  Mooi model.

  Op een gegeven moment is het dan zo ver: je moeder moet een scootmobiel. Vervolgens kom je in een wereld terecht waarin je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Er zijn heel veel verschillende soorten schootmobielen, en ze lijken allemaal op elkaar. Het hoofdonderscheid lijkt hem dus te zitten in de actieradius en het aantal wielen. De meeste scootmobiels hebben 3 of 4 wielen. De Quingo-scootmobielen hebben echter maar liefst 5 wielen,. Volgens het bedrijf zijn 5 wielen veiliger dan 3 wielen (daar kan ik in komen) en comfortabeler dan 4 wielen. Dat snapte ik niet helemaal.

  Vervolgens hebben we een informatiepakket aangevraagd en een proefrit gemaakt. Ik kan natuurlijk niet voor andere ouderen spreken, maar mijn moeder is er erg tevreden mee. Ik zou iedereen die op zoek is naar een scootmobiel willen aanraden om dit type scootmobiel in overweging te nemen,

  Door: Steege28-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  FAQ

  Is Quingo een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 1 ervaringen geplaatst over Quingo. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 8.6 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Quingo actief?

  Quingo is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Elektronica

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Quingo gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.