NederlandReview

    Ervaringen Asos.com

    Benieuwd naar ervaringen van andere consumenten bij Asos.com? Steeds meer mensen gaan online kleding kopen bij Asos.com en het is een snel groeiend bedrijf dat nu ook de Nederlandse markt aan het veroveren is.

    Over Asos

    Asos.com is een van oorsprong Brits bedrijf. Het heeft zich ondertussen al gespecialiseerd in online kleding verkoop in bijna alle landen van de wereld. Hoofdkantoren van dit kledingbedrijf bevinden zich in Groot-Brittanië, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en China. Daarnaast is het bedrijf zo hard gegroeid de laatste jaren dat ook de website is vertaald om zich toe te spitsen op het online kleding verkopen in bepaalde gebieden.

    Ondertussen is de website al beschikbaar in het:
    - Engels
    - Frans
    - Duits
    - Spaans
    - Italiaans
    - Russisch
    - Chinees

    Helaas is er nog geen Nederlandse website, maar de Britse versie is erg overzichtelijk en vereist weinig kennis van Engels om er toch online kleding te kopen.




    Asos.com heeft al vele awards gewonnen waaronder de Britse prijs van Beste Online Retailer. De hoeveelheid rewards doet vermoeden dat Asos.com een vertrouwde mogelijkheid is om online kleding aan te schaffen.

    Unboxxing Asos! Weet u wat dat is? Vloggers pakken pakketjes uit die ze bij een webshop hebben gekocht. Echt een rage! Hoe het precies werkt? Bekijk hier een filmpje van een enthousiaste vlogger:

    Diensten

    Asos.com is dus een online retailer van kleding. Daarmee zit ze in een werkgebied wat veel concurrentie heeft, toch steken ze er op wereldwijd gebied bovenuit. Asos heeft zowel een eigen merk naast de verkoop van bekende merken als Abercrombie & Fitch, Levi’s en Adidas. De genoemde bekende merken zijn slechts drie van de maar liefst 850 merken die Asos aanbiedt naast haar eigen kledingmerk.

    Naast de standaard webshop biedt Asos ook de zogenaamde marketplace om online kleding te kopen. Vanaf hier kun je direct shoppen in edgy, vintage kledingwinkels. Ideaal als je op zoek bent naar iets unieks voor een goede prijs.

    Aangezien de meeste items uit het buitenland moeten komen heeft Asos in vergelijking daarmee hele goede verzendkosten. Als je boven de €25 besteld vanuit Nederland zijn de verzendkosten al gratis; je product heb je dan met vijf dagen in huis. Bestel je voor minder dan €25 dan zijn de extra kosten €3. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor Express Delivery zodat je je bestelling snel in huis hebt, dit kost je €6 extra.

    Klachten

    Er zijn geen grote klachten te vinden over Asos. In het verleden waren de betalingsmethodes wat gelimiteerd tot creditcard. In Groot-Brittanië krijg je automatisch op je achttiende een creditcard dus dat is daar vrij normaal. Ondertussen zijn er echter al verscheidene e-wallets toegevoegd bij betalingsopties, zoals bijvoorbeeld PayPal, maar ook iDeal is tegenwoordig een betalingsmogelijkheid die Asos accepteert. PayPal is overigens slimmer, omdat je dan in ponden kan betalen en dit kan net wat goedkoper uitvallen.

    Een andere opmerking is het dure retourneren, maar ook dat is niet meer up to date. Asos biedt tegenwoordig vanuit Nederland namelijk gratis retourneren. Dit kan via PostNL of een Kialapunt. Het retourneren duurt wel tot 21 dagen, dus geduld is daarna wel een schone zaak.

    Als jij ook een ervaring hebt met Asos zo het gewaardeerd worden als je even een review achterlaat om volgende consumenten verder te helpen met hun vragen.

    promo-code voor de nederlandse site? Zijn ze betrouwbaar en goed? En hoe zit het met retouneren? Lees eerst ervaringen voordat u iets koopt zodat u weet waar u aan begint. Lees beoordelingen bij NederlandReview!

    Asos.com
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (99)

    4.8
    39% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.4
    Service
    rating
    4
    Prijs
    rating
    5.2
    Leveren
    rating
    4.8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Een tegengeluid!

    Een tegengeluid! Pas na bestelling las ik de slechte recensies en ik hield m'n hart vast. Op 26/8 besteld en op 28/8 kwam m'n bestelling binnen. Precies zoals besteld en bijzonder netjes verpakt (met zakjes die bij het openen niet scheurden waardoor je ze ook weer normaal kon sluiten. Kartonnetje tussen de kleding zodat ze netjes blijven bij verzenden).

    En toen kwam het: ik bestelde voor 233,- maar stuurde 4 van de 6 items retour. Zou ik m'n geld wel terugzien? Toch maar verstuurd, met hoop op zegen.

    En wat zie ik tot mijn verrukking vandaag op m'n bankrekening staan? Reeds overgemaakt op 7 september jl.? Het volledige bedrag van de geretourneerde producten. Minpuntje is wellicht de afwezige communicatie via e-mail naar mij toe. Maar als ik moet kiezen tussen communicatie en centen, doe me dan maar de laatste ;-)

    Zijn ze de service aan het verbeteren daar? Klein hoeraatje in elk geval voor ASOS mijnerzijds.

    Door: J.V. Hoff12-09-2018
    Dewi01-04-2020

    Ik heb bestel jurk van asos ik heb geen paket ontvangen in heb heb geen refund tot nu...ik heb chat met klantenservice erst ASOS zegt dat hun betald mijn refund op 12 maart en daarna 27 February en tot nu heb ik niet tottal bedrag 56 euro......hun klantenservice hulp niet slecht ervaringen ik wil nooit meer bestellen met asos

    Aslam23-06-2020

    NOOIT KOPEN, geen geld terug geen producten en je kan ze niet eens bereiken

    Andre Leinenga15-07-2020

    ik heb nooit gekocht waarom geld van me bank zelfs gisteren 22.31 u 14 juli hoe dan woon in nerderland heel raar ik hier melding van maken een bij me bank. heb al 9 bedragen van me rekening vertel mij maar hoe. Uitleg morgen graag. Dit is puur fraude IK a.r.leinenga . En vertel mij maar wat ik besteld heb wil ik wel graag weten. 14juli 10 juli 7 juli 3 juli 30 junu 30 juni 25 juni 21 juni 23 juni

    Cristina17-09-2020

    Zelfde probleem. Krijg mijn geld maar niet terug

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Ik bestel veel online

    Ik bestel regelmatig kleding online, omdat ik dat vaak leuker vind dan het aanbod van de winkels bij mij in de stad. Die zijn allemaal hetzelfde...
    Daardoor kom ik vaak online uit bij winkels als boohoo maar ook best vaak bij asos. Ze hebben hier voor mij net leukere dingen dan ik ergens zie.

    Zelf nooit problemen gehad met bestellen hier. Nou stuur ik ook nooit iets terug eigenlijk. Want Ik bestel altijd vrij veilig. Zo koop ik persoonlijk nooit broeken online (past vaak niet), maar wel vaak shirtjes of zelfs jurken, want dat past meestal wel gewoon. Mij wel tenminste! Bij asos vind ik zelf vooral alle accessoires erg leuk, heb zelf een paar van die coole turban hats gekocht.

    Levering is soms wat langzamer bij asos dan bij andere winkels, maar ik vind dat niet zo erg persoonlijk. Ik vind het belangrijker dat ze een leuke collectie hebben en dat ze niet duur zijn.

    Door: Sanne Wouters05-04-2017
    Laura27-08-2017

    Hey Sanne. In jou review lees ik dat de levering iets langer kan duren. Kan je mij daar iets uitgebreider over inlichten? Ik zou graag iets willen bestellen maar heb het over een 4 weken echt nodig.. lukt dat of is dat krap? Alvast bedankt!

    Bushra07-05-2020

    Ik bestel eerlijk gezegd al jaren bij asos. Alles binnen termijn bezorgd, super kleding, goede service... ze zijn een van mijn favoriete online shoppen

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Alleen maar positieve ervaringen

    Ik had dus echt niet verwacht dat er zoveel negatieve reviews waren over ASOS.
    Daarom wil ik mijn positieve ervaring even delen. Hun site is super overzichtelijk en de kledingstukken staan heel duidelijk afgebeeld. De eerste keer dat ik bestelde kwamen de siraden allemaal heel netjes in siradendoosjes binnen. Er bleek dat een oorbel gebroken was. Via hun site kon ik met een paar klikken deze schade melden en dit werd een dag later opgepakt. Ik kon de oorbellen weg gooien want een nieuw paar was onderweg. Ook bij mijn laatste bestelling (super fijne bikini's) was de naad los van een bikinitopje. Hier tevens ook melding van gemaakt en wederom hoefde ik niets te doen, als alleen maar te wachten op mijn nieuwe exemplaar. Naar mijn mening is deze online shop zeer professioneel! Jammer om te horen dat andere mensen hier andere ervaringen mee hebben.

    Door: Claire21-04-2017
    Jolanda roos16-05-2020

    Ik snap dat mensen goede recensies schrijven wannee er iets wordt besteld en het product komt binnen en is goed, maar wanneer je iets terug moet sturen doe HET NIET je ziet je geld nooit meer terug en ik ben een van de velen.je krijgt gee normaal contact met de klanten service mijn dochter heeft jas terug gestuurd 109,00 euro bewijs DHL alles is aanwezig al vijf keer door moeten geven,maar ze doen nog steeds niet en je krijgt een week later pas weer een antwoord je geeft je telefoonnummer en e-mail adres door ze doen als of ze geen contact kunnen krijgen echt te erg voor woorden en mijn kind moet hier erg hard voor werken. Erg jammer inderdaad want wil niet zeggen dat de kleding niet goed is maar de service super slecht en geld kan je naar fluiten dan

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Mooie winkel

    Ik ben (redelijk) vaste klant bij asos en ik kreeg nu een presentje bij mijn laatste bestelling. Dus nu dacht ik, ok dan ga ik maar een review schrijven. Dat verdienen ze. Want ik vind het namelijk een top winkel. Gewoon net iets anders dan de rest (komt de fashion van ver ofzo?) en ik krijg altijd complimentjes over mijn kleding stijl. Sinds dat ik hier koop is het 1 keer fout gegaan met een bestelling maar dat is toen netjes opgelost uiteindelijk. Prijs is laag, dus niet de alllllerbeste kwaliteit die je kan bedenken, maar dat mag je ook niet verwachten voor die prijs. Maar kwaliteit/prijs verhouding is prima. Bestel trouwens altijd 2 maten van hetzelfde kledingstuk, want soms valt iets nogwel eens te klein. Terugsturen is nog nooit een probleem geweest bij mij.

    Door: Samantha25-11-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Jas

    Snelle levering, betaald via Paypal. Goede retour afwikkeling . Netjes binnen 1 week mijn geld retour ontvangen

    Door: Kim28-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Bestelling die plots door hun geannuleerd is

    3 sept was mijn bestelling opeens door hun geannuleerd ( oké kan gebeuren) , inmiddels wacht ik al vanaf 3 sept tot nu ( 17 sept) op mijn geld. Ik heb meerdere mails gestuurd en steeds vragen ze om meer tijd. Ik ben het ZAT!!!

    Door: Cristina17-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    Jurkjes

    Mijn dochter van 18 heeft vorige maand hier besteld. Ze heeft haar bestelling geretourneerd en las, helaas, daarna pas de reviews. Dit heeft al voor de nodige paniek gezorgd. Ze zou 300 euro terug moeten krijgen.
    We weten natuurlijk niet of het bij haar goed zal gaan, maar ik heb om haar te helpen wel alvast gezocht hoe ik contact kan opnemen. Maar dat valt idd niet mee.
    Na het lezen van alle eerder geschreven berichten vroeg ik me af of het uiteindelijk goed is gekomen en of er mensen zijn die aangifte gedaan hebben? Kortom, hoe is het uiteindelijk afgelopen?

    Door: Marielle 20-06-2019
    Veerle01-07-2019

    Vaak reageert de klantenservice uiteindelijk wel maar dan met antwoorden waar je niks aan hebt. ik weet niet of aangifte doen zal helpen aangezien het een webshop is die al jarenlang erg goed bekend staat ook in andere landen.. vraag me af waar het mis is gegaan nu

    Hans muijsson 19-07-2019

    Mijn dochter waarschijnlijk ook opgelicht voor 222 euro. Je krijg totaal geen antwoord van dit bedrijf. Heeft iemand een adres of telefoon nummer service Nederland nergens te vinden

    Ilona27-07-2019

    Dit is wat ik heb gevonden. Nog iet geprobeerd. Ga het maandag bellen. Het telefoonnummer is 00442077561000 (Engels nummer. Werknemers zijn ook engels.)

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8
    rating

    Prachtige jurk voor kerstdagen

    Prachtige jurk voor de kerstdagen besteld bij ASOS. Eentje met glits & glam, zilver, beetje jaren 1920s. Echt fantastisch. Wel met een stevig prijskaartje (vind ik dan). Bestelling gisteren eindelijk aangekomen en gelukkig zit hij helemaal prima. Scheelt weer een retourproces. Dus ik ben helemaal happy!

    Wel beetje sneu dat ze op de homepage schreeuwen met 'free delivery' maar dat dat dan alleen geldt als je meer dan 35 euro uitgeeft... Nu zat ik daar toch wel overheen, maar toch. Niet zo netjes. Dus puntje aftrek voor Bestellen (of is dat Service)! :P

    Door: H.Franssen10-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Ik vind het wel een leuke winkel

    Ik heb pas nog iets besteld bij Asos en dat werd gewoon snel geleverd. Pasvorm was perfect dus ik ben heel tevreden. Dus alles goed gegaan met de levering en de pasvorm gelukkig, want het was strakke kleding en dat moet maar net passen, maar gelukkig waren de maten dus goed voor mij!

    Het is vooral leuk dat het nu uitverkoop is, want ik wilde graag lekker shoppen, maar het is vaak allemaal best duur wat ik mooi vind.

    Bij Asos hebben ze leuke merken zoals Free People en Adidas en Dorina, daar houd ik wel van!

    Door: Medina31-01-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Empty promises

    I have ordered from Asos.com about three times. Overall, clothing is good and at first everything was okay. In my last order, I had ordered shoes which came with crooked heels and I returnd the whole order. After the refund time expired, I contacted the customer service to ask what is going on with the refund. Now, a month later and 4 contacts with them, I was told I will get an update (not refund) within 3-5 working days... a promise which I am hearing for forth time without getting any update... I am very very disappointed...

    Door: LZ16-10-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8
    rating

    hoodies

    Iemand ervaring met bestelling bij Asos.
    Ik plaatste een bestelling voor mijn dochter.betaald via ideal en krijg gelijk een mail je bestelling is helaas niet gelukt. geld wel afgeschreven.
    en in mijn bestelling/ mijn account staat dat het 10 sept verzonden wordt
    ervaring hiermee

    Door: Patricia Wilting07-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4.5
    rating

    Niks

    Ik had een bestelling geplaatst. Asos heeft deze zelf geannuleerd, maar houdt nu wel het geld incl. Verzendkosten, terwijl ze dus niks op hebben gestuurd. Inmiddels ben ik al langer dan 2 maanden aan het wachten, reageren ze nergens meer op en storten ze mijn geld ook niet terug

    Door: Cheyenne05-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    meerdere producten

    levering top. Binnen een paar dagen in huis.
    Met de service is ook niks mis!

    Maar;
    Kleding vooral een maat groter kopen dan dat je normaal gesproken draagt.
    Ik heb maat 38 en 90% van de kleding van Asos zitten echt te krap.
    Of ik heb echt heel veel coronakilo's erbij gekregen, maar dan zou mijn huidige kleding ook niet goed meer moeten zitten.

    Door: C.11-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    10
    rating

    zwembroek en kleding

    Slechte punten hier komen ze

    1. Geen telefoonnummer
    2. Slechste service ooit

    3.Bestel maar vraag ze niks want ze willen niks oplossen
    4. Als je dit ziet bestel daar alsjeblieft niet
    5. Op Facebook reageren na 24 uur inplaats van afgesproken tijd 2 uur
    6. Vaak leveren ze verkeerde product stuur je het terug minder geld op je rekening
    7. Gevalletje Radar koude douche
    8. Hoe kan zo'n groot bedrijf zo door de mand vallen

    Door: miquel10-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    nul

    alleen min punten

    Door: Andre Leinenga15-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Trui

    Best tevreden over de keuze en kleding.
    Maar als ik iets besteld heb en nooit aan is gekomen, moeten ze eerst alles uitzoeken hoe en waar het product is. Geld terug is geen optie bij ze. Maar ik zit wel zonder het kledingstuk. Dit is nu al bijna 2 weken bezig.
    Erg slordig en niet heel klantvriendelijk. Ook het mail contact wordt steeds slechter.

    Door: Bas17-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6
    rating

    Bikini

    Totaal onbetrouwbaar. Al 3 weken aan het wachten op levering.wel betaald maar ontvangen niets. Contact maken is bijna onmogelijk.gaat via mail maar krijgen geen reactie. Telefonisch niet bereikbaar.dus geld weggegooid onbetrouwbaar gewoon

    Door: N.de caluwe13-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Nike air max

    Op 28 mei schoenen besteld. Betaald met PayPal. Bevestiging kwam binnen via de mail. Direct erna een mail dat de order geannuleerd was door Asos. Betaling is wel door ze ontvangen. Niks geen bericht dat ik mijn geld terug zou krijgen. Mail gestuurd geen reactie. Toen via Paypal een mail gestuurd waar de volgende dag wel op gereageerd werd. Het duurt 10 werkdagen voordat ik mijn geld terugkrijg. Als ik op 11 juni niets ontvangen zou hebben moest ik weer contact opnemen. Je raadt het al vandaag is het 12 juni nog geen geld gezien. Wat een aso firma. Als je zo snel een order annuleert kan je ook direct het geld terugstorten. Dat is wel zo netjes. Nu weer wachten tot ze gaan antwoorden. Maar je begrijpt ik ga hier NOOIT meer bestellen. Zo ga je niet met klanten om!!

    Door: Bettina12-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schoenen

    Dames schoenen t.w.v. €180 gekocht maar ipv de schoenen kwam er een heren sport broekje binnen t.w.v. €27. Heel bijzonder. Ik stuur hem terug en afwachten of ik m’n geld terug krijg.

    Door: Maris20-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    Jas

    Helaas zit al weken op mijn retour geld te wachten 109,00 euro er is me vijf keer gevraagd naar ordernummer en dhl bewijs contact gegevens etc maar mijn geld heb ik nog niet terug. Ze beweren dat ze contact zoeken maar ik ontvangnooit iets of weer dezelfde replay. Ik baal er echt van hoop geld voor mij. Kleding is niet verkeerd maar als je iets terug stuurt kun je fluiten naar je geld ik merk al in reviews ik ben niet de enige

    Door: Pascalle roos16-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4.5
    rating

    Schrijf zelf een review over Asos.com

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Asos.com een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 99 ervaringen geplaatst over Asos.com. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.8 gekregen, waarbij 39% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Asos.com actief?

    Asos.com is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Asos.com gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.