NederlandReview

    Ervaringen Asos.com

    Benieuwd naar ervaringen van andere consumenten bij Asos.com? Steeds meer mensen gaan online kleding kopen bij Asos.com en het is een snel groeiend bedrijf dat nu ook de Nederlandse markt aan het veroveren is.

    Over Asos

    Asos.com is een van oorsprong Brits bedrijf. Het heeft zich ondertussen al gespecialiseerd in online kleding verkoop in bijna alle landen van de wereld. Hoofdkantoren van dit kledingbedrijf bevinden zich in Groot-Brittanië, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en China. Daarnaast is het bedrijf zo hard gegroeid de laatste jaren dat ook de website is vertaald om zich toe te spitsen op het online kleding verkopen in bepaalde gebieden.

    Ondertussen is de website al beschikbaar in het:
    - Engels
    - Frans
    - Duits
    - Spaans
    - Italiaans
    - Russisch
    - Chinees

    Helaas is er nog geen Nederlandse website, maar de Britse versie is erg overzichtelijk en vereist weinig kennis van Engels om er toch online kleding te kopen.

    Unboxxing Asos! Weet u wat dat is? Vloggers pakken pakketjes uit die ze bij een webshop hebben gekocht. Echt een rage! Hoe het precies werkt? Bekijk hier een filmpje van een enthousiaste vlogger:


    Asos.com heeft al vele awards gewonnen waaronder de Britse prijs van Beste Online Retailer. De hoeveelheid rewards doet vermoeden dat Asos.com een vertrouwde mogelijkheid is om online kleding aan te schaffen.

    Diensten

    Asos.com is dus een online retailer van kleding. Daarmee zit ze in een werkgebied wat veel concurrentie heeft, toch steken ze er op wereldwijd gebied bovenuit. Asos heeft zowel een eigen merk naast de verkoop van bekende merken als Abercrombie & Fitch, Levi’s en Adidas. De genoemde bekende merken zijn slechts drie van de maar liefst 850 merken die Asos aanbiedt naast haar eigen kledingmerk.

    Naast de standaard webshop biedt Asos ook de zogenaamde marketplace om online kleding te kopen. Vanaf hier kun je direct shoppen in edgy, vintage kledingwinkels. Ideaal als je op zoek bent naar iets unieks voor een goede prijs.

    Aangezien de meeste items uit het buitenland moeten komen heeft Asos in vergelijking daarmee hele goede verzendkosten. Als je boven de €25 besteld vanuit Nederland zijn de verzendkosten al gratis; je product heb je dan met vijf dagen in huis. Bestel je voor minder dan €25 dan zijn de extra kosten €3. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor Express Delivery zodat je je bestelling snel in huis hebt, dit kost je €6 extra.

    Klachten

    Er zijn geen grote klachten te vinden over Asos. In het verleden waren de betalingsmethodes wat gelimiteerd tot creditcard. In Groot-Brittanië krijg je automatisch op je achttiende een creditcard dus dat is daar vrij normaal. Ondertussen zijn er echter al verscheidene e-wallets toegevoegd bij betalingsopties, zoals bijvoorbeeld PayPal, maar ook iDeal is tegenwoordig een betalingsmogelijkheid die Asos accepteert. PayPal is overigens slimmer, omdat je dan in ponden kan betalen en dit kan net wat goedkoper uitvallen.

    Een andere opmerking is het dure retourneren, maar ook dat is niet meer up to date. Asos biedt tegenwoordig vanuit Nederland namelijk gratis retourneren. Dit kan via PostNL of een Kialapunt. Het retourneren duurt wel tot 21 dagen, dus geduld is daarna wel een schone zaak.

    Als jij ook een ervaring hebt met Asos zo het gewaardeerd worden als je even een review achterlaat om volgende consumenten verder te helpen met hun vragen.

    promo-code voor de nederlandse site? Zijn ze betrouwbaar en goed? En hoe zit het met retouneren? Lees eerst ervaringen voordat u iets koopt zodat u weet waar u aan begint. Lees beoordelingen bij NederlandReview!

    Asos.com
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (73)

    5
    38% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5,6
    Service
    rating
    4,2
    Prijs
    rating
    5,6
    Leveren
    rating
    5

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Weggegooid geld!!!

    Bestelling op 30 september gedaan. Tot 14 november niets ontvangen... Op de site aangegeven dat pakje is bezorgd in NL, maar niet bij mijn adres.
    5 keer contact opgenomen via email, zonder resultaat!!!! Na belofte voor terugbetaling, geen geld terug ontvangen.
    Wat een teleurstelling!

    Door: Dorota 14-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3
    rating

    kleding

    Niet bestellen.

    A - bij terug levering weken op je geld wachten
    B - Asos geeft aan dat hun de volgende dag leveren indien je 1 malig 25,00 EUR betaald, dit is dan een afspraak voor 1 jaar lang.

    Heb nu al 3 bestellingen gehad welke na betaling van 25,00 EUR niet de volgende dag geleverd is.

    Na bericht naar de klantenservice krijg je een automatisch bericht maar de klacht zal never in behandeling genomen worden.

    Al met al: NIKS BESTELLEN DUS !!

    Door: Silvian van rijs 04-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Diverse bestellingen

    Zeer aan te raden, ASOS heeft nu distributiecentra in NL waardoor de levering zeer soepel verloopt, in tegenstelling tot vroeger. 3 keer besteld en altijd zeer snel geleverd. Klantenservice is goed bereikbaar en helpt je snel aan een oplossing!

    Door: Eric 25-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Kleding

    Nooit meer!
    Heb kleding besteld, betaalt, nooit gekregen ben al drie maanden bezig om mijn geld terug te krijgen!!!

    Door: Jmc Van de Rijdt 10-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Overhemd schoen

    Nooit meer asos voor mij hoop voor niemand meer zodat ze op kunnen rotten. 2 weken geleden besteld nooit iets binnen gekregen. En iedere keer zelfde mailtjes. MENSEN NIET KOPEN BIJ ASOS.

    Door: Can 07-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Bestelling van 143 euro

    NOOIT BIJ ASOS BESTELLEN!!!!!!!
    Bestel NOOIT bij ASOS. Ik heb 2 maanden geleden een bestelling van 143 EURO teruggestuurd en heb een mail gekregen dat mijn retour is ontvangen en dat mijn geld terug is gestort. Dat is NOOIT gebeurd!!!!! Ik heb mijn bank gebeld en die zeggen dat het geld NOOIT naar mij is overgemaakt. We zijn nu 2 maanden verder en heb nog steeds geen geld teruggekregen. Ik heb al 30 mails gestuurd en elke keer krijg ik een automatische email met hetzelfde bericht van een ander persoon waar niks uit op te maken is. Belachelijke service!!! Ik zal hier nooit meer iets bestellen

    Door: Sandrine Janssen 05-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Kleding

    2 keer een bestelling gedaan
    Beide keren de bestelling goed en binnen een week ontvangen. Ook beide keren een item geretourneerd. Bedrag netjes binnen een maand weer teruggestord op mijn rekening gekregen.

    Door: Denise 24-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    2 polo’s

    BESTEL NIETS VIA DEZE OPLICHTERS!!

    19-7-2019 2 polo’s besteld tot op heden niets ontvangen en geen reactie op mijn e-mails pakketten zijn wel aangemeld bij PostNL maar niet ontvangen. Ik hoop dat ik middels deze review mensen kan waarschuwen

    Door: Yassine 21-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Weigeren terug te betalen

    ASOS heeft mijn bestelling geannuleed en vervolgens het geld gehouden. Ik wacht nog steeds op mijn 88,39 euro die volgens ASOS al lang is teruggestort (wat niet klopt).
    Ik heb al met mijn bank gebeld en die bevestigd mijn verhaal. De reactie van mijn bank was letterlijk: "ASOS heeft 100% zeker je 88,39 euro, ze willen het gewoon niet terug betalen. "
    Poef poef , weg 88,39 euro.

    Door: Sanne Rabius 16-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Nike bikini

    Bestellen ging verkeerd: dubbel geplaatst, kon niet gewijzigd worden.

    Twee bestellingen in één pakket geretourneerd (volgens instructies op website): geld terug ontvangen van één bestelling. Over de retourbetaling van de andere bestelling veel gemaild, maar nog niets ontvangen. Krijg geen reactie of mijn e-mails worden (bewust) verkeerd begrepen. Dit is geen integere bedrijfsvoering.

    Door: Iris 27-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Shirts, broek, jas

    Prijs is prima. Kwaliteit van de producten ondermaats. Reactie op klachten dat de producten defect geleverd worden, worden niet beantwoord.

    Door: Anoniem 19-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    4
    rating

    15 juni

    Mijn dochter is ook al 5 weken bezig bestelling ging mis zoals bij vele hier maar geld 222 euro wel afgeschreven. Je blijf mails zenden antwoord geen !! Is er iemand hier die een kantoor adres heeft van asos Nederland kan ik even een bezoekje brengen aan dit leuke bedrijf !!

    Door: Hans muijsson 19-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    300,- aan kleding

    Na 2 bestellingen te hebben geplaatst aan 300,/ nog steeds dit pakketje niet mogen ontvangen en er word geen contact opgenomen of gereageerd. Wat een vreselijk bedrijf ik voel me machteloos!!

    Door: Yamee roozen 17-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5
    rating

    Asociale klantenservice: laten je vet in de kou staan

    Schoenen besteld, kwaliteit was matig maar goed, is ook super goedkoop. Eén paar gehouden die na 2 weken volledig kapot waren, 3 keer gedragen. Kostte €40,-. Contact opgenomen met Nederlandse klantenservice, kreeg direct via Facebook berichten terug met hoe te handelen. Tot tweemaal toe kapotte paar terug gekregen omdat ze kapot waren. JA, DAT BEGRIJP IK! Nu weer contact opgenomen, krijg geen reactie meer. Niet via Facebook en niet via website. Super, super slecht en asociaal. Als je troep verkoopt, prima, maar handel je zaakjes gewoon netjes af. NOOIT bestel ik hier nog iets.

    Door: Tim 17-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6
    rating

    Jurk en schoenen

    In tegenstelling tot velen hier heb ik wel een positieve ervaring. Bestelling netjes ontvangen en geld van geretourneerde artikelen keurig terug gestort gekregen (Paypal)

    Door: Kirsten 14-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    468 euro naar de maan

    Wat een ongelofelijk slecht bedrijf ik snap wel dat ze winst maken na 3 maanden nooit mijn geld terug gekregen. Je staat gewoon met je rug tegen de muur. 1 mail krijg je terug, dat er aan word gewerkt maar vervolgens reageren ze nergens meer op WAT EEN SLECHT BEDRIJF nooit maar dan ook nooit meer koop ik hier iets en ik zal ook iedereen waarschuwen!!

    Door: R. 11-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2,5
    rating

    LET OP: unfaire geldinhouding bij retour!

    NIET BESTELLEN HIER!
    Middels een oneerlijke, ingewikkelde constructie krijg je een lager retourbedrag!!!
    Als je een kortingscode hebt gebruikt en bij retour onder het verplicht te besteden bedrag komt, dan vervalt de korting en moet je ALLE korting terug betalen! Dus je betaalt achteraf de korting over de artikelen die je retour doet! Belachelijk! Je moet dus geld toe geven en behouden artikelen kunnen hierdoor dubbel zo duur worden! Ik bestel veel online maar heb dit nog nooit meegemaakt! Dit lijkt echt op oplichterij!

    Door: Julia 03-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2,5
    rating

    224,00

    Waardeloos bedrijf!
    Na 3 maanden nog steeds geen geld terug ontvangen. In eerste instantie word je aan het lijntje gehouden door de klantenservice met standaardmails vol excuses en beloften.
    Na een paar maanden wordt er niet meer gereageerd en kun je naar je geld fluiten.

    Door: loes roben 03-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    3
    rating

    Diverse kleding

    Op 18 juni een bestelling geplaatst en betaald. Echter nooit ontvangen!
    Paar keer een mail hierover aan Asos gestuurd, maar ze reageren gewoon niet.
    Advies: bestel hier NOOIT. Je betaalt voor iets dat je niet ontvangt.

    Door: Sigrid 28-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    419143153

    Slechte K.A.N.K.E.R. BEDRIJF OOIT.

    Slechte K.A.N.K.E.R bedrijf ooit, kansloze domme T.Y.F.U.S. antwoorden krijg je terug van de zogenaamde (service) afdeling. Zeggen dat je pakket de volgende dag geleverd gaat worden maar vervolgens anderhalve week onderweg. De tracking werkt voor geen meter want post nl kan het verzend nummer nergens vinden!!!!
    Hou je K.A.N.K.E.R. pakket lekker en douw het geld lekker in jullie reet pleuris oplichterssss! En scheld woorden morgen we niet gebruiken merk ik DAN MAAR ZO K.A.N.K.E.R. BEDRIJF

    Door: Robin Plaisier 28-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    3
    rating

    Schrijf zelf een review over Asos.com

    Uw beoordeling