NederlandReview

    Ervaringen Asos.com

    Benieuwd naar ervaringen van andere consumenten bij Asos.com? Steeds meer mensen gaan online kleding kopen bij Asos.com en het is een snel groeiend bedrijf dat nu ook de Nederlandse markt aan het veroveren is.

    Over Asos

    Asos.com is een van oorsprong Brits bedrijf. Het heeft zich ondertussen al gespecialiseerd in online kleding verkoop in bijna alle landen van de wereld. Hoofdkantoren van dit kledingbedrijf bevinden zich in Groot-Brittanië, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en China. Daarnaast is het bedrijf zo hard gegroeid de laatste jaren dat ook de website is vertaald om zich toe te spitsen op het online kleding verkopen in bepaalde gebieden.

    Ondertussen is de website al beschikbaar in het:
    - Engels
    - Frans
    - Duits
    - Spaans
    - Italiaans
    - Russisch
    - Chinees

    Helaas is er nog geen Nederlandse website, maar de Britse versie is erg overzichtelijk en vereist weinig kennis van Engels om er toch online kleding te kopen.




    Asos.com heeft al vele awards gewonnen waaronder de Britse prijs van Beste Online Retailer. De hoeveelheid rewards doet vermoeden dat Asos.com een vertrouwde mogelijkheid is om online kleding aan te schaffen.

    Unboxxing Asos! Weet u wat dat is? Vloggers pakken pakketjes uit die ze bij een webshop hebben gekocht. Echt een rage! Hoe het precies werkt? Bekijk hier een filmpje van een enthousiaste vlogger:

    Diensten

    Asos.com is dus een online retailer van kleding. Daarmee zit ze in een werkgebied wat veel concurrentie heeft, toch steken ze er op wereldwijd gebied bovenuit. Asos heeft zowel een eigen merk naast de verkoop van bekende merken als Abercrombie & Fitch, Levi’s en Adidas. De genoemde bekende merken zijn slechts drie van de maar liefst 850 merken die Asos aanbiedt naast haar eigen kledingmerk.

    Naast de standaard webshop biedt Asos ook de zogenaamde marketplace om online kleding te kopen. Vanaf hier kun je direct shoppen in edgy, vintage kledingwinkels. Ideaal als je op zoek bent naar iets unieks voor een goede prijs.

    Aangezien de meeste items uit het buitenland moeten komen heeft Asos in vergelijking daarmee hele goede verzendkosten. Als je boven de €25 besteld vanuit Nederland zijn de verzendkosten al gratis; je product heb je dan met vijf dagen in huis. Bestel je voor minder dan €25 dan zijn de extra kosten €3. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor Express Delivery zodat je je bestelling snel in huis hebt, dit kost je €6 extra.

    Klachten

    Er zijn geen grote klachten te vinden over Asos. In het verleden waren de betalingsmethodes wat gelimiteerd tot creditcard. In Groot-Brittanië krijg je automatisch op je achttiende een creditcard dus dat is daar vrij normaal. Ondertussen zijn er echter al verscheidene e-wallets toegevoegd bij betalingsopties, zoals bijvoorbeeld PayPal, maar ook iDeal is tegenwoordig een betalingsmogelijkheid die Asos accepteert. PayPal is overigens slimmer, omdat je dan in ponden kan betalen en dit kan net wat goedkoper uitvallen.

    Een andere opmerking is het dure retourneren, maar ook dat is niet meer up to date. Asos biedt tegenwoordig vanuit Nederland namelijk gratis retourneren. Dit kan via PostNL of een Kialapunt. Het retourneren duurt wel tot 21 dagen, dus geduld is daarna wel een schone zaak.

    Als jij ook een ervaring hebt met Asos zo het gewaardeerd worden als je even een review achterlaat om volgende consumenten verder te helpen met hun vragen.

    promo-code voor de nederlandse site? Zijn ze betrouwbaar en goed? En hoe zit het met retouneren? Lees eerst ervaringen voordat u iets koopt zodat u weet waar u aan begint. Lees beoordelingen bij NederlandReview!

    Asos.com
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (84)

    5
    38% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.4
    Service
    rating
    4.2
    Prijs
    rating
    5.4
    Leveren
    rating
    5

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Een tegengeluid!

    Een tegengeluid! Pas na bestelling las ik de slechte recensies en ik hield m'n hart vast. Op 26/8 besteld en op 28/8 kwam m'n bestelling binnen. Precies zoals besteld en bijzonder netjes verpakt (met zakjes die bij het openen niet scheurden waardoor je ze ook weer normaal kon sluiten. Kartonnetje tussen de kleding zodat ze netjes blijven bij verzenden).

    En toen kwam het: ik bestelde voor 233,- maar stuurde 4 van de 6 items retour. Zou ik m'n geld wel terugzien? Toch maar verstuurd, met hoop op zegen.

    En wat zie ik tot mijn verrukking vandaag op m'n bankrekening staan? Reeds overgemaakt op 7 september jl.? Het volledige bedrag van de geretourneerde producten. Minpuntje is wellicht de afwezige communicatie via e-mail naar mij toe. Maar als ik moet kiezen tussen communicatie en centen, doe me dan maar de laatste ;-)

    Zijn ze de service aan het verbeteren daar? Klein hoeraatje in elk geval voor ASOS mijnerzijds.

    Door: J.V. Hoff 12-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Ik bestel veel online

    Ik bestel regelmatig kleding online, omdat ik dat vaak leuker vind dan het aanbod van de winkels bij mij in de stad. Die zijn allemaal hetzelfde...
    Daardoor kom ik vaak online uit bij winkels als boohoo maar ook best vaak bij asos. Ze hebben hier voor mij net leukere dingen dan ik ergens zie.

    Zelf nooit problemen gehad met bestellen hier. Nou stuur ik ook nooit iets terug eigenlijk. Want Ik bestel altijd vrij veilig. Zo koop ik persoonlijk nooit broeken online (past vaak niet), maar wel vaak shirtjes of zelfs jurken, want dat past meestal wel gewoon. Mij wel tenminste! Bij asos vind ik zelf vooral alle accessoires erg leuk, heb zelf een paar van die coole turban hats gekocht.

    Levering is soms wat langzamer bij asos dan bij andere winkels, maar ik vind dat niet zo erg persoonlijk. Ik vind het belangrijker dat ze een leuke collectie hebben en dat ze niet duur zijn.

    Door: Sanne Wouters 05-04-2017
    Laura 27-08-2017

    Hey Sanne. In jou review lees ik dat de levering iets langer kan duren. Kan je mij daar iets uitgebreider over inlichten? Ik zou graag iets willen bestellen maar heb het over een 4 weken echt nodig.. lukt dat of is dat krap? Alvast bedankt!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Alleen maar positieve ervaringen

    Ik had dus echt niet verwacht dat er zoveel negatieve reviews waren over ASOS.
    Daarom wil ik mijn positieve ervaring even delen. Hun site is super overzichtelijk en de kledingstukken staan heel duidelijk afgebeeld. De eerste keer dat ik bestelde kwamen de siraden allemaal heel netjes in siradendoosjes binnen. Er bleek dat een oorbel gebroken was. Via hun site kon ik met een paar klikken deze schade melden en dit werd een dag later opgepakt. Ik kon de oorbellen weg gooien want een nieuw paar was onderweg. Ook bij mijn laatste bestelling (super fijne bikini's) was de naad los van een bikinitopje. Hier tevens ook melding van gemaakt en wederom hoefde ik niets te doen, als alleen maar te wachten op mijn nieuwe exemplaar. Naar mijn mening is deze online shop zeer professioneel! Jammer om te horen dat andere mensen hier andere ervaringen mee hebben.

    Door: Claire 21-04-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Mooie winkel

    Ik ben (redelijk) vaste klant bij asos en ik kreeg nu een presentje bij mijn laatste bestelling. Dus nu dacht ik, ok dan ga ik maar een review schrijven. Dat verdienen ze. Want ik vind het namelijk een top winkel. Gewoon net iets anders dan de rest (komt de fashion van ver ofzo?) en ik krijg altijd complimentjes over mijn kleding stijl. Sinds dat ik hier koop is het 1 keer fout gegaan met een bestelling maar dat is toen netjes opgelost uiteindelijk. Prijs is laag, dus niet de alllllerbeste kwaliteit die je kan bedenken, maar dat mag je ook niet verwachten voor die prijs. Maar kwaliteit/prijs verhouding is prima. Bestel trouwens altijd 2 maten van hetzelfde kledingstuk, want soms valt iets nogwel eens te klein. Terugsturen is nog nooit een probleem geweest bij mij.

    Door: Samantha 25-11-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    asos

    Gebruikte de spend & save code 50WANT voor 50 euro korting op een bestelling van 200 euro.
    Na retourneren van een aantal items waaronder er 2 stuk waren, (totale waarde 106 euro), krijg ik maar 51 euro terug, omdat ik niet meer aan de limiet voldeed van 200 euro. Nergens vertellen ze je dit duidelijk. En ik heb aangegeven dat de items stuk waren op het return formulier. Maar goed ASOS zegt dat ik nu te laat wat met aangeven dat de items kapot waren, ondanks dat ik het op het formulier heb gezet.
    Echt een scam actie. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt bij ASOS. Ben er klaar mee.

    Door: jacobs 03-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Jumpsuit

    De kwaliteit van de jumpsuits was erg slecht. Heb ze daarom teruggestuurd. Ben inmiddels twee maanden verder en heb nog steeds mijn geld niet terug. Heb al vele malen contact gehad met klantenservice. Zij beweren steeds dat het geld terug betaald is....... in laatste mail heb ik gevraagd naar bewijs van betaling... en je raadt het al... sinds dien niets meer gehoord..... ben bang dat ik kan fluiten naar mijn geld...... koop hier niets!!! Hebben tevens geen telefoonnummer waar je ze op kan bereiken, alleen e-mail ... heel onbetrouwbaar ......

    Door: R.de graaf 24-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    Jurkjes

    Mijn dochter van 18 heeft vorige maand hier besteld. Ze heeft haar bestelling geretourneerd en las, helaas, daarna pas de reviews. Dit heeft al voor de nodige paniek gezorgd. Ze zou 300 euro terug moeten krijgen.
    We weten natuurlijk niet of het bij haar goed zal gaan, maar ik heb om haar te helpen wel alvast gezocht hoe ik contact kan opnemen. Maar dat valt idd niet mee.
    Na het lezen van alle eerder geschreven berichten vroeg ik me af of het uiteindelijk goed is gekomen en of er mensen zijn die aangifte gedaan hebben? Kortom, hoe is het uiteindelijk afgelopen?

    Door: Marielle 20-06-2019
    Veerle 01-07-2019

    Vaak reageert de klantenservice uiteindelijk wel maar dan met antwoorden waar je niks aan hebt. ik weet niet of aangifte doen zal helpen aangezien het een webshop is die al jarenlang erg goed bekend staat ook in andere landen.. vraag me af waar het mis is gegaan nu

    Hans muijsson 19-07-2019

    Mijn dochter waarschijnlijk ook opgelicht voor 222 euro. Je krijg totaal geen antwoord van dit bedrijf. Heeft iemand een adres of telefoon nummer service Nederland nergens te vinden

    Ilona 27-07-2019

    Dit is wat ik heb gevonden. Nog iet geprobeerd. Ga het maandag bellen. Het telefoonnummer is 00442077561000 (Engels nummer. Werknemers zijn ook engels.)

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8
    rating

    Prachtige jurk voor kerstdagen

    Prachtige jurk voor de kerstdagen besteld bij ASOS. Eentje met glits & glam, zilver, beetje jaren 1920s. Echt fantastisch. Wel met een stevig prijskaartje (vind ik dan). Bestelling gisteren eindelijk aangekomen en gelukkig zit hij helemaal prima. Scheelt weer een retourproces. Dus ik ben helemaal happy!

    Wel beetje sneu dat ze op de homepage schreeuwen met 'free delivery' maar dat dat dan alleen geldt als je meer dan 35 euro uitgeeft... Nu zat ik daar toch wel overheen, maar toch. Niet zo netjes. Dus puntje aftrek voor Bestellen (of is dat Service)! :P

    Door: H.Franssen 10-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Ik vind het wel een leuke winkel

    Ik heb pas nog iets besteld bij Asos en dat werd gewoon snel geleverd. Pasvorm was perfect dus ik ben heel tevreden. Dus alles goed gegaan met de levering en de pasvorm gelukkig, want het was strakke kleding en dat moet maar net passen, maar gelukkig waren de maten dus goed voor mij!

    Het is vooral leuk dat het nu uitverkoop is, want ik wilde graag lekker shoppen, maar het is vaak allemaal best duur wat ik mooi vind.

    Bij Asos hebben ze leuke merken zoals Free People en Adidas en Dorina, daar houd ik wel van!

    Door: Medina 31-01-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Empty promises

    I have ordered from Asos.com about three times. Overall, clothing is good and at first everything was okay. In my last order, I had ordered shoes which came with crooked heels and I returnd the whole order. After the refund time expired, I contacted the customer service to ask what is going on with the refund. Now, a month later and 4 contacts with them, I was told I will get an update (not refund) within 3-5 working days... a promise which I am hearing for forth time without getting any update... I am very very disappointed...

    Door: LZ 16-10-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8
    rating

    Aantal kledingstukken.

    Mijn pakketje is gistermiddag aangekomen. Ik had het eigenlijk iets eerder verwacht, maar alles zit er in en alle maten zijn helemaal prima voor mij.
    Uiteindelijk ben ik dus tevreden, maar ik had mijn pakje liever net voor het weekend ontvangen.

    Door: Josefien Yanoez 18-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    kleding

    Al jarenlang klant bij asos maar ben zwaar teleurgesteld in hun klantenservice. Kortinscode van de homepage werkte niet dus toch maar besteld en gelijk een mail gestuurd. Willen ze een PRINTSCREEN(!) van de korting-scode die ik bedoel.... De korting. scode die op het moment van hun antwoord al niet meer op de homepage stond 'excuses voor het late antwoord, we hebben wel echt een printscreen nodig'.
    Dat pakketje gaat rechtstreeks terug en ik ben volledig klaar met asos. Te arrogant om zo met klanten om te gaan....

    Oja en hun plotselinge DHL is ook ruk! Retouren is nu zoveel lastiger

    Door: Gina 12-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Meerdere

    Mijn bestelling is nooit aangekomen. En ik wacht al meer dan een maand op mijn geld.

    Als je eist van een klant om vooruit te betalen moet je wel de service verlenen om ook zo spoedig mogelijk weer terug te betalen.

    Klantenservice ook beneden niveau voor een online bedrijf. ik krijg geen inhoudelijke reacties

    ik zie nu pas dat vele diezelfde ervaring hebben

    Door: Lis 07-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    meerdere kledingstukken

    Persoonlijk heb ik hier nu 4 keer besteld en dat is iedere keer helemaal goed gegaan. Bestelling gewoon compleet en de rekening klopte. Wel duurde een van de bestellingen iets langer dan normaal, maar ik weet niet waar dat aan lag en zo erg was het niet. Retourneren heb ik nooit hoeven doen want het was telkens gewoon in orde.

    Door: Claire van Sas 05-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Diverse artikelen

    Slechte kwaliteit, maar nu ook al 2 maanden aan het wachten op een retourbetaling en er wordt inhoudelijk niet op mails ingegaan. Helaas kun je ze op een andere manier niet bereiken, dus je loopt elke keer tegen dezelfde muur op van onbekwame en niet servicegerichte medewerkers die je gewoon steevast negeren.... Hopelijk snel failliet voordat er nog veel meer gedupeerden zijn (zie Radar, Kassa, Klacht..nl etc).

    Door: Claudia 03-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Twee kostuums

    De bestelling was snel binnen, maar als zakelijke klant is de service slecht:
    - geen adequate uitleg over btw
    - veel te veel omslachtige rompslomp (en dus onnodig) om een factuur te verkrijgen (actuele stand van zaken: heb die na 5 wk nog steeds niet ontvangen, waardoor btw-aangifte in gedrang komt)
    - mailreacties op vragen laten dagen op zich wachten (en als die komen begint het altijd met “sorry voor de late reactie” maar ontbreekt vervolgens een concreet antwoord of andere bevredigende actie)
    - en als er al een reactie komt spreken de zichzelf tegen (zoals “u krijgt uw factuur 30 dagen nadat u de aanvraag heeft gedaan, mits de retourtermijn is verlopen” - zoals eerder gemeld: die mijn aanvraag dateert van 23, het is nu 1 feb en nog steeds niet ontvangen
    - probleem: ik ben te laat voor mijn kwartaalaangifte

    Door: Hank 01-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    Schoenen

    Schoenen betaald en nooit geleverd. Grote oplichters zijn dit! Niets hier bestellen mensen!

    Door: Stef 08-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    4 modeartikelen

    Mijn bestelling van 28 november is bevestigd, afgeschreven en nooit ontvangen vanwege een zogenaamde technische fout. Ik heb nu 25 dagen later, nóg geen cent terug gestort gekregen. Ze moeten zich schamen!

    Door: Appels 23-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Kleding

    ASOS! Lijkt op het eerste oog een goed georganiseerd bedrijf die voor scherpe prijzen kleding aanbiedt. Ik besloot iets te bestellen en dit verliep de eerste keer vlekkeloos ondanks 5 dagen vertraging. De tweede keer plaatste ik een veel grotere bestelling en deze kwam wel op de afgesproken tijd aan.

    Ik besloot een deel van de bestelling retour te sturen omdat de kleding niet voldeed aan mijn verwachting. Retourzending met retoursticker afgegeven bij DHL depot en het zou 14 dagen duren tot ik mijn geld terugkreeg.

    Inmiddels zijn we 27 werkdagen verder en heb ik nog geen euro terug gekregen van ASOS omdat mijn retourzending verdwenen is. Nou verwacht je natuurlijk dat de klantenservice je helpt maar niet is minder waar. ASOS vraagt mij 10 keer om een bewijs van afgifte, maar zoals de klantenservice, en ik zelf, weten dat je deze niet meer krijgt bij een DHL retourzending heb ik geen poot om op te staan. (Je zou een SMS/Email ontvangen met bevestiging van retour).

    Na contact met de klantenservice krijg ik continu standaard antwoorden terug en leest de klantenservice niet eens wat ik schrijf. De klantenservice is ronduit drama en zegt 'dit zoek je maar lekker zelf uit'.

    Kortom, snelle levering maar drama met terugbetalingen en de klantenservice is om te janken. Ik zou dit bedrijf overslaan.

    Door: Thijmen 06-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Weggegooid geld!!!

    Bestelling op 30 september gedaan. Tot 14 november niets ontvangen... Op de site aangegeven dat pakje is bezorgd in NL, maar niet bij mijn adres.
    5 keer contact opgenomen via email, zonder resultaat!!!! Na belofte voor terugbetaling, geen geld terug ontvangen.
    Wat een teleurstelling!

    Door: Dorota 14-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Schrijf zelf een review over Asos.com

    Uw beoordeling


    FAQ

    Is Asos.com een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 84 ervaringen geplaatst over Asos.com. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5 gekregen, waarbij 38% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Asos.com actief?

    Asos.com is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Asos.com gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.