NederlandReview

    Ervaringen Asos.com

    Benieuwd naar ervaringen van andere consumenten bij Asos.com? Steeds meer mensen gaan online kleding kopen bij Asos.com en het is een snel groeiend bedrijf dat nu ook de Nederlandse markt aan het veroveren is.

    Over Asos

    Asos.com is een van oorsprong Brits bedrijf. Het heeft zich ondertussen al gespecialiseerd in online kleding verkoop in bijna alle landen van de wereld. Hoofdkantoren van dit kledingbedrijf bevinden zich in Groot-Brittanië, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en China. Daarnaast is het bedrijf zo hard gegroeid de laatste jaren dat ook de website is vertaald om zich toe te spitsen op het online kleding verkopen in bepaalde gebieden.

    Ondertussen is de website al beschikbaar in het:
    - Engels
    - Frans
    - Duits
    - Spaans
    - Italiaans
    - Russisch
    - Chinees

    Helaas is er nog geen Nederlandse website, maar de Britse versie is erg overzichtelijk en vereist weinig kennis van Engels om er toch online kleding te kopen.




    Asos.com heeft al vele awards gewonnen waaronder de Britse prijs van Beste Online Retailer. De hoeveelheid rewards doet vermoeden dat Asos.com een vertrouwde mogelijkheid is om online kleding aan te schaffen.

    Unboxxing Asos! Weet u wat dat is? Vloggers pakken pakketjes uit die ze bij een webshop hebben gekocht. Echt een rage! Hoe het precies werkt? Bekijk hier een filmpje van een enthousiaste vlogger:

    Diensten

    Asos.com is dus een online retailer van kleding. Daarmee zit ze in een werkgebied wat veel concurrentie heeft, toch steken ze er op wereldwijd gebied bovenuit. Asos heeft zowel een eigen merk naast de verkoop van bekende merken als Abercrombie & Fitch, Levi’s en Adidas. De genoemde bekende merken zijn slechts drie van de maar liefst 850 merken die Asos aanbiedt naast haar eigen kledingmerk.

    Naast de standaard webshop biedt Asos ook de zogenaamde marketplace om online kleding te kopen. Vanaf hier kun je direct shoppen in edgy, vintage kledingwinkels. Ideaal als je op zoek bent naar iets unieks voor een goede prijs.

    Aangezien de meeste items uit het buitenland moeten komen heeft Asos in vergelijking daarmee hele goede verzendkosten. Als je boven de €25 besteld vanuit Nederland zijn de verzendkosten al gratis; je product heb je dan met vijf dagen in huis. Bestel je voor minder dan €25 dan zijn de extra kosten €3. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor Express Delivery zodat je je bestelling snel in huis hebt, dit kost je €6 extra.

    Klachten

    Er zijn geen grote klachten te vinden over Asos. In het verleden waren de betalingsmethodes wat gelimiteerd tot creditcard. In Groot-Brittanië krijg je automatisch op je achttiende een creditcard dus dat is daar vrij normaal. Ondertussen zijn er echter al verscheidene e-wallets toegevoegd bij betalingsopties, zoals bijvoorbeeld PayPal, maar ook iDeal is tegenwoordig een betalingsmogelijkheid die Asos accepteert. PayPal is overigens slimmer, omdat je dan in ponden kan betalen en dit kan net wat goedkoper uitvallen.

    Een andere opmerking is het dure retourneren, maar ook dat is niet meer up to date. Asos biedt tegenwoordig vanuit Nederland namelijk gratis retourneren. Dit kan via PostNL of een Kialapunt. Het retourneren duurt wel tot 21 dagen, dus geduld is daarna wel een schone zaak.

    Als jij ook een ervaring hebt met Asos zo het gewaardeerd worden als je even een review achterlaat om volgende consumenten verder te helpen met hun vragen.

    promo-code voor de nederlandse site? Zijn ze betrouwbaar en goed? En hoe zit het met retouneren? Lees eerst ervaringen voordat u iets koopt zodat u weet waar u aan begint. Lees beoordelingen bij NederlandReview!

    Asos.com
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (124)

    4.8
    100% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.4
    Service
    rating
    4
    Prijs
    rating
    5.2
    Leveren
    rating
    4.8

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Asos.com

    Uw beoordeling

    Een tegengeluid!

    Een tegengeluid! Pas na bestelling las ik de slechte recensies en ik hield m'n hart vast. Op 26/8 besteld en op 28/8 kwam m'n bestelling binnen. Precies zoals besteld en bijzonder netjes verpakt (met zakjes die bij het openen niet scheurden waardoor je ze ook weer normaal kon sluiten. Kartonnetje tussen de kleding zodat ze netjes blijven bij verzenden).

    En toen kwam het: ik bestelde voor 233,- maar stuurde 4 van de 6 items retour. Zou ik m'n geld wel terugzien? Toch maar verstuurd, met hoop op zegen.

    En wat zie ik tot mijn verrukking vandaag op m'n bankrekening staan? Reeds overgemaakt op 7 september jl.? Het volledige bedrag van de geretourneerde producten. Minpuntje is wellicht de afwezige communicatie via e-mail naar mij toe. Maar als ik moet kiezen tussen communicatie en centen, doe me dan maar de laatste ;-)

    Zijn ze de service aan het verbeteren daar? Klein hoeraatje in elk geval voor ASOS mijnerzijds.

    Door: J.V. Hoff12-09-2018
    Dewi01-04-2020

    Ik heb bestel jurk van asos ik heb geen paket ontvangen in heb heb geen refund tot nu...ik heb chat met klantenservice erst ASOS zegt dat hun betald mijn refund op 12 maart en daarna 27 February en tot nu heb ik niet tottal bedrag 56 euro......hun klantenservice hulp niet slecht ervaringen ik wil nooit meer bestellen met asos

    Aslam23-06-2020

    NOOIT KOPEN, geen geld terug geen producten en je kan ze niet eens bereiken

    Andre Leinenga15-07-2020

    ik heb nooit gekocht waarom geld van me bank zelfs gisteren 22.31 u 14 juli hoe dan woon in nerderland heel raar ik hier melding van maken een bij me bank. heb al 9 bedragen van me rekening vertel mij maar hoe. Uitleg morgen graag. Dit is puur fraude IK a.r.leinenga . En vertel mij maar wat ik besteld heb wil ik wel graag weten. 14juli 10 juli 7 juli 3 juli 30 junu 30 juni 25 juni 21 juni 23 juni

    Cristina17-09-2020

    Zelfde probleem. Krijg mijn geld maar niet terug

    onbekend30-10-2020

    .Hoe betalen jullie? ik kom alleen op de Engelse site met ponden waarbij iDeal niet werkt.

    Onbekend 02-02-2021

    Ik heb mijn paketje gewoon gekregen binnen 4 dagen dus bij mij is het gwn perfect gegaan

    Martin26-02-2021

    Ik ondervond geen problemen. Heb western boots enkellaarzen besteld en heb ze vanmiddag ontvangen. Mooie laarzen net als op de website

    J23-03-2021

    Heb mijn geld ook nogsteeds niet terug na vele malen contact op te nemen. Als laatste melding van hun moet ik bij de bank zijn. Uhh ja schuif t lekker op de bank af die niks verkeerd heeft gedaan.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Ik bestel veel online

    Ik bestel regelmatig kleding online, omdat ik dat vaak leuker vind dan het aanbod van de winkels bij mij in de stad. Die zijn allemaal hetzelfde...
    Daardoor kom ik vaak online uit bij winkels als boohoo maar ook best vaak bij asos. Ze hebben hier voor mij net leukere dingen dan ik ergens zie.

    Zelf nooit problemen gehad met bestellen hier. Nou stuur ik ook nooit iets terug eigenlijk. Want Ik bestel altijd vrij veilig. Zo koop ik persoonlijk nooit broeken online (past vaak niet), maar wel vaak shirtjes of zelfs jurken, want dat past meestal wel gewoon. Mij wel tenminste! Bij asos vind ik zelf vooral alle accessoires erg leuk, heb zelf een paar van die coole turban hats gekocht.

    Levering is soms wat langzamer bij asos dan bij andere winkels, maar ik vind dat niet zo erg persoonlijk. Ik vind het belangrijker dat ze een leuke collectie hebben en dat ze niet duur zijn.

    Door: Sanne Wouters05-04-2017
    Laura27-08-2017

    Hey Sanne. In jou review lees ik dat de levering iets langer kan duren. Kan je mij daar iets uitgebreider over inlichten? Ik zou graag iets willen bestellen maar heb het over een 4 weken echt nodig.. lukt dat of is dat krap? Alvast bedankt!

    Bushra07-05-2020

    Ik bestel eerlijk gezegd al jaren bij asos. Alles binnen termijn bezorgd, super kleding, goede service... ze zijn een van mijn favoriete online shoppen

    Pearl Anklesaria06-02-2021

    I never received my order from them and the stuff was for my registered wedding so I would suggest considering having a back up option in case your things don’t arrive

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Alleen maar positieve ervaringen

    Ik had dus echt niet verwacht dat er zoveel negatieve reviews waren over ASOS.
    Daarom wil ik mijn positieve ervaring even delen. Hun site is super overzichtelijk en de kledingstukken staan heel duidelijk afgebeeld. De eerste keer dat ik bestelde kwamen de siraden allemaal heel netjes in siradendoosjes binnen. Er bleek dat een oorbel gebroken was. Via hun site kon ik met een paar klikken deze schade melden en dit werd een dag later opgepakt. Ik kon de oorbellen weg gooien want een nieuw paar was onderweg. Ook bij mijn laatste bestelling (super fijne bikini's) was de naad los van een bikinitopje. Hier tevens ook melding van gemaakt en wederom hoefde ik niets te doen, als alleen maar te wachten op mijn nieuwe exemplaar. Naar mijn mening is deze online shop zeer professioneel! Jammer om te horen dat andere mensen hier andere ervaringen mee hebben.

    Door: Claire21-04-2017
    Jolanda roos16-05-2020

    Ik snap dat mensen goede recensies schrijven wannee er iets wordt besteld en het product komt binnen en is goed, maar wanneer je iets terug moet sturen doe HET NIET je ziet je geld nooit meer terug en ik ben een van de velen.je krijgt gee normaal contact met de klanten service mijn dochter heeft jas terug gestuurd 109,00 euro bewijs DHL alles is aanwezig al vijf keer door moeten geven,maar ze doen nog steeds niet en je krijgt een week later pas weer een antwoord je geeft je telefoonnummer en e-mail adres door ze doen als of ze geen contact kunnen krijgen echt te erg voor woorden en mijn kind moet hier erg hard voor werken. Erg jammer inderdaad want wil niet zeggen dat de kleding niet goed is maar de service super slecht en geld kan je naar fluiten dan

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Mooie winkel

    Ik ben (redelijk) vaste klant bij asos en ik kreeg nu een presentje bij mijn laatste bestelling. Dus nu dacht ik, ok dan ga ik maar een review schrijven. Dat verdienen ze. Want ik vind het namelijk een top winkel. Gewoon net iets anders dan de rest (komt de fashion van ver ofzo?) en ik krijg altijd complimentjes over mijn kleding stijl. Sinds dat ik hier koop is het 1 keer fout gegaan met een bestelling maar dat is toen netjes opgelost uiteindelijk. Prijs is laag, dus niet de alllllerbeste kwaliteit die je kan bedenken, maar dat mag je ook niet verwachten voor die prijs. Maar kwaliteit/prijs verhouding is prima. Bestel trouwens altijd 2 maten van hetzelfde kledingstuk, want soms valt iets nogwel eens te klein. Terugsturen is nog nooit een probleem geweest bij mij.

    Door: Samantha25-11-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    longsleeve

    Boel slechte ervaringen gelezen, dus was een beetje huiverig om te bestellen bij hun, en nog huiveriger om dingen terug te sturen. Heb nu al meerdere keren iets teruggestuurd zonder problemen, en 1x had ik na een maand nog niks gehoord ook al was het pakketje volgens hun tracking al in hun warenhuis. Klantenservice gemaild en binnen 2 dagen was het opgelost! Het kan dus wel?

    Door: Hazes16-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Hakken

    Er was een bestelling geannuleerd vanuit hun kant waar ik een rekening van €4,- verzendkosten kreeg. Toen ik dit aangaf zeiden ze dat ze het zouden annuleren bij afterpay. Na iets meer dan een maand kreeg ik me loon en betaalde ik al me afterpay rekeningen blindelings. Ik besefte dat ik €4,- + €8,50 herinneringskosten had betaald voor diezelfde bestelling ( Die ik nooit heb gekregen). Nadat ik dit bij hun aangaf willen ze me nu vertellen dat ik die €8,50 niet terug krijg. Wat een waardeloze klantenservice. ASOS maakt tot 2x toe een fout bij me en zijn niet bereid het zelf recht te zetten. Het gaat om weining geld maar ik laat het niet hierbij en ben zeer teleurgesteld.

    Door: Vitória12-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Jurkjes

    Mijn dochter van 18 heeft vorige maand hier besteld. Ze heeft haar bestelling geretourneerd en las, helaas, daarna pas de reviews. Dit heeft al voor de nodige paniek gezorgd. Ze zou 300 euro terug moeten krijgen.
    We weten natuurlijk niet of het bij haar goed zal gaan, maar ik heb om haar te helpen wel alvast gezocht hoe ik contact kan opnemen. Maar dat valt idd niet mee.
    Na het lezen van alle eerder geschreven berichten vroeg ik me af of het uiteindelijk goed is gekomen en of er mensen zijn die aangifte gedaan hebben? Kortom, hoe is het uiteindelijk afgelopen?

    Door: Marielle 20-06-2019
    Veerle01-07-2019

    Vaak reageert de klantenservice uiteindelijk wel maar dan met antwoorden waar je niks aan hebt. ik weet niet of aangifte doen zal helpen aangezien het een webshop is die al jarenlang erg goed bekend staat ook in andere landen.. vraag me af waar het mis is gegaan nu

    Hans muijsson 19-07-2019

    Mijn dochter waarschijnlijk ook opgelicht voor 222 euro. Je krijg totaal geen antwoord van dit bedrijf. Heeft iemand een adres of telefoon nummer service Nederland nergens te vinden

    Ilona27-07-2019

    Dit is wat ik heb gevonden. Nog iet geprobeerd. Ga het maandag bellen. Het telefoonnummer is 00442077561000 (Engels nummer. Werknemers zijn ook engels.)

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8
    rating

    Prachtige jurk voor kerstdagen

    Prachtige jurk voor de kerstdagen besteld bij ASOS. Eentje met glits & glam, zilver, beetje jaren 1920s. Echt fantastisch. Wel met een stevig prijskaartje (vind ik dan). Bestelling gisteren eindelijk aangekomen en gelukkig zit hij helemaal prima. Scheelt weer een retourproces. Dus ik ben helemaal happy!

    Wel beetje sneu dat ze op de homepage schreeuwen met 'free delivery' maar dat dat dan alleen geldt als je meer dan 35 euro uitgeeft... Nu zat ik daar toch wel overheen, maar toch. Niet zo netjes. Dus puntje aftrek voor Bestellen (of is dat Service)! :P

    Door: H.Franssen10-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Ik vind het wel een leuke winkel

    Ik heb pas nog iets besteld bij Asos en dat werd gewoon snel geleverd. Pasvorm was perfect dus ik ben heel tevreden. Dus alles goed gegaan met de levering en de pasvorm gelukkig, want het was strakke kleding en dat moet maar net passen, maar gelukkig waren de maten dus goed voor mij!

    Het is vooral leuk dat het nu uitverkoop is, want ik wilde graag lekker shoppen, maar het is vaak allemaal best duur wat ik mooi vind.

    Bij Asos hebben ze leuke merken zoals Free People en Adidas en Dorina, daar houd ik wel van!

    Door: Medina31-01-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Veter laarzen

    Afgelopen november toffe laarzen gekocht, niet veel aan gehad omdat ze echt meer voor het koude weer waren.
    Met de sneeuw dus aangehad maar nu zijn beide zolen doormidden gebroken toen ik hurkte, BEIDE.
    Moest ze retour sturen zodat zij konden bekijken wat er aan de hand was.
    Mail die ik terug kreeg: u retournering wordt niet geaccepteerd en wordt naar u terug gestuurd ( waar ik zelf voor moet betalen)

    Vind dit heel frappant, ik bestel ontzettend vaak bij asos omdat ze veel merken hebben maar vind dit echt niet tof.

    Door: Marlies28-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7.5
    rating

    Div. Kleding en schoeisel.

    Op zich tevreden, maar nu niet meer helaas. Zo annuleren ze een bestelling omdat de betaling mislukt echter het geld is reeds afgeschreven. Verder hoor je dan niks meer. Jammer, gelukkig nog genoeg andere sites op internet......

    Door: Jos van Rijswijk07-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5.5
    rating

    Kleding

    Ongelooflijk dat zulke grote bedrijven zo'n ontiegelijk slechte klantenservice kunnen hebben. In geen velden of wegen is ook maar enige vorm van mogelijke contactlegging te vinden. Ik wacht al meer dan 35 dagen op het terugstorten van mijn geretourneerde producten, en meer dan wachten kan ik simpelweg niet doen. Slechts een pagina met vaak gestelde vragen staat paraat wanneer iemand er zelf niet uitkomt of een klacht heeft. Top dat je pakketjes kunt retourneren, beetje jammer dat je je geld niet terug krijgt. Klote bedrijf.

    Door: Wouter Baerveldt27-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6.5
    rating

    Kleren

    Ik kan helaas niet contact opnemen met ASOS geen informatie over ons
    Email of telefoon nummer

    Door: Kevin13-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    Kleding

    Producten retour gestuurd ( t.w.v. 90 euro ), maar geen geld terug ontvangen.
    Meerdere malen per mail contact gezocht, maar ik krijg hier geen respons op terug.

    Iemand tips hoe ik het anders kan oplossen.

    Door: Jes01-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Kleding

    Super

    Door: Tyler03-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    jasje

    Wel betaald, nooit ontvangen. Bedrijf is onbereikbaar telefonisch en reageert niet op mail.

    Door: Tommie06-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Kleding

    Waardeloos bedrijf. Geen contact mogelijk.
    Kleding terug gestuurd maar nooit geld terug ontvangen.

    Door: Kornman30-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Calvin Klein Adamina schoenen maat 39

    Ik heb gympen in maat 39 besteld maar in maat 38 gekregen. Ik heb de gympen teruggestuurd met de vraag de juiste maat toe te sturen. Mijn geld heb ik wel terug ontvangen.

    Toen ik de gympen bestelde kreeg ik korting omdat ik nieuwe klant ben. Nu ik de schoenen terug heb gestuurd is mijn korting ook komen te vervallen met als gevolg dat ik zelf nieuwe schoenen moet bestellen tegen een duurdere prijs!!!!!!!

    Belachelijk, dat noemt men service. Jullie maken een fout en ik zit ermee.

    Tot op heden kan ik de gympen niet bestellen. Ik zal nooit maar dan ook nooit meer iets via ASOS bestellen en zal ook meerder mensen hiervan op de hoogte stellen.

    In een woord SLECHT!!!

    Door: Cindy30-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    Blouse

    Verkeerde maat geleverd,
    Retour artikel is volgens account 20 april ontvangen. Al drie keer een mail gestuurd wanneer iik mijn geld terug krijg. Helaas nog steeds geen antwoord gekregen. Kortom zeer slechte service doordat je geen contact kan krijgen

    Door: S vd Meent15-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Kleding

    Ik begrijp werkelijk waar vrij weinig van de negatieve reviews. Heb denk ik al 20 keer besteld, al 5 keer dingen geretourneerd (2 maten besteld, stond me toch niet leuk etc) en heb elke keer het geld netjes terug gehad. Ook is asos de enige site waar ik lange broeken koop welke vervolgens ook echt lang zijn! Heb er nu een stuk of 5, en ze zijn nog allemaal heel ook na 6 maanden of langer. Verder zijn de prijzen best goed te doen, en verzending is ook prima.. Het enige wat ik mis is een chat functie of bel functie naar NL asos.

    Door: Jr12-05-2021
    Emel23-06-2021

    Ik wil ze ook retour doen maar hoe moet ik dat doen. Had als gast besteld

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    FAQ

    Is Asos.com een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 124 ervaringen geplaatst over Asos.com. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.8 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Asos.com actief?

    Asos.com is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Asos.com gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.