Wat zijn de voordelen van een bedrijf in Duitsland oprichten?

Een bedrijf in Duitsland oprichten kan in sommige gevallen zeer aantrekkelijk zijn. Het kan als Nederlandse werkgever namelijk moeilijk zijn om aan Duits personeel te komen. Bovendien willen lang niet alle bedrijven zaken doen met buitenlandse bedrijven. Nederlandse bedrijven kunnen daardoor in het nadeel zijn. Duitse ondernemingen weten namelijk precies hoe alles in zijn werk gaat als ze zaken doen met andere Duitse ondernemingen. Wie dus vaak met Duitsland handelt, kan het best daar een bedrijf oprichten.

Voordelen van een Duits bedrijf starten

Er zijn verschillende redenen om een Duits bedrijf te starten. Ten eerste vinden Duitse ondernemers het vaak prettiger om zaken te doen met bedrijven die ook in Duitsland geregistreerd staan. Zij kennen de manier van handelen in Duitsland, waardoor ze sneller geneigd zijn met lokale bedrijven zaken te doen. Het vinden van een sales manager is ook gemakkelijker, omdat de werving selectie Duitsland een stuk eenvoudiger zal gaan. Bovendien blijven de financiële risico’s in Duitsland, mocht het uitstapje naar Duitsland onverhoopt toch mislukken.

Gemakkelijker zakendoen met Duitsers

In vergelijking met Nederland hebben Duitsers een compleet andere manier van zaken doen. Ze mijden graag de risico’s. Dat is dan ook de reden waarom Duitse ondernemers niet graag zakendoen met buitenlandse bedrijven. Doet een Duitse ondernemer zaken met een andere Duitse ondernemer, dan weet hij hoe de wetten en regels in elkaar steken. Daardoor is het handelen weinig spannend. Er zijn meer risico’s verbonden aan het zakendoen met het buitenland. Daarom is het aantrekkelijker een Duitse onderneming te beginnen. Voor de Duitse partij voelt dat veilig en vertrouwd. Daardoor verklein je de afstand aanzienlijk.

Duits personeel vinden is gemakkelijker

Ben je op zoek naar een vertegenwoordiger Duitsland? Dan is het gemakkelijker om personeel te vinden als je een Duitse onderneming opstart. Het aannemen van Duits personeel is namelijk een stuk gemakkelijker. Het is niet zo dat Duitse werknemers niet voor Nederlandse werkgevers willen werken. Ze doen het zelfs graag, maar toch werken ze om andere redenen liever voor een Duits bedrijf. Dat heeft te maken met de belastingregels en juridische bepalingen. Als Nederlands bedrijf Duitse werknemers aannemen is lastig en risicovol. Een bedrijf in Duitsland beginnen zorgt ervoor dat aan beide kanten dat risico kleiner wordt.

Risico’s blijven in Duitsland

Over risico’s gesproken; nergens is het zo dat een bedrijf beginnen altijd tot succes leidt. Ook niet in Duitsland. Als je zakendoet vanuit Nederland en last hebt van Duitse schuldeisers, kunnen ze beslag laten leggen op de Nederlandse BV. Maar wie een Duitse GmbH begint, heeft daarmee een apart vermogen. De Nederlandse BV kan dan niet aangepakt worden. Het financiële risico blijft daarmee in Duitsland en je loopt geen risico in Nederland.

Share