Onhandig? Een telefoonhoes kan geen kwaad!

Je telefoon, je kunt je toch geen dag voorstellen zonder? Het hoort net zo bij je als je kleding of haar. 


Tegenwoordig hebben de meeste telefoons gorilla glas, of iets soortgelijks. Dit zou enorm sterk moeten zijn, en niet mogen barsten. Toch lopen veel mensen rond met een beschadigde telefoon. Dat varieert van een stukje dat van de rand is afgebroken tot schermen die compleet gebarsten zijn, en eigenlijk niet bruikbaar meer zijn. Maar ook gewone krassen, omdat je je telefoon en sleutels in dezelfde zak hebt, of je telefoon krast door metalen voorwerpen in je tas.


Een gebarsten scherm moet je laten vervangen, het liefst zo snel mogelijk. Omdat door de barsten, vocht en stof in de telefoon kan komen, loop je het risico dat andere onderdelen beschadigen en ook vervangen moeten worden.
De kosten om een scherm te vervangen kunnen fors oplopen. Voor bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A50 kost het vervangen van een scherm tussen de 100 en 150 euro, terwijl je voor een iPhone al snel 200 tot 450 euro kwijt bent.


Veel geld, en het is eigenlijk helemaal niet nodig. De oplossing, een telefoonhoesje. 
Goedkope telefoonhoesjes zijn volop te vinden. Bijvoorbeeld bij de telefoonwinkel, of je koopt een Action telefoonhoesje. En natuurlijk zijn goedkope telefoonhoesjes regelmatig in de aanbieding bij Lidl of Aldi.
 

Welk hoesje moet je kopen? 

Al met al zijn de voordelen van smartphone hoesjes wel duidelijk, maar welke moet je nu kopen? Het is handig eerst te weten wat voor soort hoesjes er zijn.

De eerste is de back cover. Dit is een hoesje wat over de achterkant en zijranden van je telefoon gaat, en deze plekken dus beschermt. Het scherm zelf is niet beschermd, daarom wordt een back cover meestal gebruikt in combinatie met een screen protector.

De tweede soort is de flip cover of bookcase. Dit is het model wat compleet over je telefoon heen vouwt, en die je moet openvouwen om de telefoon te kunnen gebruiken. Zeker als je een model koopt met een magneetsluiting, is dit een veiligere oplossing dan de back cover. Als je snel een foto moet maken is deze cover niet ideaal, je kunt niet direct point-and-shoot opnames maken.

Een type wat je vooral zakelijk tegenkomt, is de bumper. Deze dikke rubberen rand wordt vooral gebruikt in omgevingen waar de kans op vallen van de telefoon groot is, zoals in de bouw.
Kwaliteit
 

Behalve het soort hoesje, is de kwaliteit ook belangrijk

De eerder genoemde hoesjes van Action, Aldi en Lidl zijn wel goedkoop, maar dat merk je wel in de kwaliteit. De hoesjes zijn vaak minder goed afgewerkt, zodat je telefoon niet stevig in de hoes zit, en er alsnog uit kan glijden. En als je een flip case koopt, die je open moet “flippen” om de telefoon te gebruiken, kunnen er scheuren ontstaan op dat punt. 


Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor een hoesje, maar hou wel in je achterhoofd dat een hoesje van nog geen 5 euro, en een telefoon van 500 euro of meer, niet met elkaar in verhouding staan wat betreft kwaliteit.
Opvallende, goedkope telefoonhoesjes

Dus kies voor je smartphone hoesje voor een betrouwbaar adres, zoals de telefoonwinkel. Het nadeel van de telefoonwinkel is dat ze meestal maar een klein assortiment hebben. Vaak zijn het saaie hoesjes en worden ze gekocht omdat iemand toch daar is voor een telefoon.


Misschien denk je, “mijn telefoon mag gezien worden”. Of je nu de nieuwste Samsung, Huawei of zelfs iPhone koopt, na een paar maanden zijn die gemeengoed geworden, en val je er niet meer mee op. Zeker de duurdere telefoons verdienen het verpakt te worden in een goede, opvallende, telefoonhoes.


Gelukkig zijn er ook leuke telefoonhoesjes van Casimoda. Niet van dat saaie, maar een grote keuze uit modellen, kleuren, patroontjes of opdruk.


Wil je een hoesje met marmer-effect of juist glitter, alles is mogelijk? Of kies samen met je vriendinnen voor hoesjes uit de best-friends collectie. Met maximaal 4 vriendinnen kunnen jullie kiezen uit de leukste hoesjes, die gecombineerd laten zien dat jullie bff’s zijn en blijven. 


Met prijzen vanaf zo’n 10 euro, heb je een hier een goed-passende, opvallende telefoonhoes.
 


Share