Onze ervaringen met het kopen van wasmachines!

3 punten waar je op moet letten voor het kopen van de beste wasmachine

Bij het kopen van de beste wasmachine komt heel wat meer kijken dan je denkt. Je moet namelijk met een aantal factoren rekening houden zoals het aantal personen waarvoor er gewassen moet worden, het energie- en waterverbruik en de functionaliteiten. Het is belangrijk dat je deze punten afstemt op jouw situatie. We zetten deze punten even op een rij en diepen deze verder uit om de keuze voor de beste wasmachine te vergemakkelijken. 

1.    Aantal personen

Natuurlijk hangt de keuze voor de wasmachine af van het aantal personen waarvoor je deze gaat gebruiken. Bij een huishouden van één of twee personen volstaat namelijk al een wasmachine met een capaciteit van vijf à zes kilo. Voor drie of vier personen wordt de capaciteit alweer verhoogd naar zes tot negen kilo etc. Niet eerder merk heeft even veel capaciteit tot zijn beschikking, dus daarom is het goed om vooraf na te denken voor hoeveel personen je een wasmachine wilt aanschaffen. Hiermee verklein je namelijk de keuze uit de vele wasmachines die er zijn. 

2.    Energie-waterverbruik

Bij de aanschaf van een wasmachine moet je natuurlijk ook letten op het energie/waterverbruik. Het is verstandig om een wasmachine te nemen die erg onzuinig is. Zuinige wasmachine kosten misschien net iets meer, maar vaak gaan deze apparaten flink wat jaren mee. En wanneer je dan uiteindelijk een paar tientjes per maand moet betalen voor al die maanden dat je de wasmachine gebruikt, ben je meer geld kwijt. Goedkoop wordt dan uiteindelijk wel duurkoop en dat moet je te allen tijden voorkomen. Let dus bij de aankoop bij een wasmachine op de energielabels en speur het internet af welke wasmachines zuinig zijn. 

3.    Functionaliteiten 

Wasmachines beschikken ook over vele functionaliteiten. Vaak heb je de één wel nodig en de ander niet. Ook moet je van tevoren goed nadenken over welke je graag terug wilt zien op de wasmachine. Misschien heb je sommige functies helemaal niet nodig en dan is het zonde als je daar weer extra voor moet betalen. Ga dus goed na welke wasmachines in het bezit zijn van jouw gewenste functionaliteiten en weet zeker dat je niet teveel gaat betalen. 


 


Share