Waarom graafmachines en stronkfrezen inzetten bij grondverzet?

Wist jij dat grondverzet eenvoudig uitgevoerd kan worden met behulp van een graafmachine? Het maakt hierbij niet uit of het om uitgraving van een verzonken kelder of andere bouwwerkzaamheden gaat. Wil je achtergebleven wortels en boomstronken nadat er een boom gerooid is, verwijderen? Dan is stronkenfrees huren bij Boels enorm aan te raden. Het huren van een stobbenfrees, zorgt voor eenvoudige verwijdering van boomstomp en wortels in de grond.

Graafmachine huren?

De keuze gemaakt om een graafmachine te huren? Kies dat de juiste machine en aanbouwdelen. Hoe dit te doen? Allereerst moet vastgesteld worden aan welke eisen een graafmachine moet voldoen. Niet alle graafmachines zijn voor jouw specifieke klus te gebruiken.
Bekijk goed welk soort banden op jouw ondergrond het best renderen. Heb je een grote graafmachine nodig of toch juist een minigraver? Er moet beoordeeld worden of de graafmachine elektrisch of hybride moet zijn. Is het noodzakelijk om een overdrukcabine te hebben en zijn er extra aanbouwdelen benodigd?

Welke graafmachine inzetten?

Weet je niet welke graafmachine je het beste kan inzetten. Dan kan het raadzaam zijn een kijkje te nemen in onderstaand overzicht:
Minigraafmachine
Een minigraafmachine wordt aanbevolen voor grond- en sloopwerk in woning of tuin. Deze minigravers passen door een standaard deur en kunnen gebruikt worden op beschadigd terrein en ondergrond.
Normale banden of rupsbanden
Voor lastig toegankelijke plekken en zachte ondergronden wordt een graafmachine met rupsbanden geadviseerd. Bij een hardere ondergrond is het raadzaam om voor een van de graafmachines met normale banden te gaan.
Grotere graafmachines
Voor graafwerkzaamheden in de bouw, wegenbouw of landschapsbouw kan je het beste sterke graafmachines inzetten. Betreft het een klus waar extra kracht gevraagd wordt? Dan zijn er Boels graafmachines tot wel 29 ton beschikbaar.
Elektrisch en hybride
Elektrische en hybride graafmachines zijn goed als er sprake is van CO2 uitstoot. Deze worden ook vaak gebruikt als men rekening moet houden met geluids- of trillingsniveau. Op één batterijlading kan je meestal een volle dag werken.
Graafmachines met overdrukcabines
Gaat het om graaf- of sloopwerkzaamheden waar vervuilde lucht vrijkomt? Kies dan voor een graafmachine met overdrukcabine. Schadelijke stoffen zijn dan geen gevaar omdat er bescherming wordt geboden. Dit wordt gedaan door specifieke filters en een overdruksysteem.
Stronkenfrees huren?
Ben je voornemens om een grasveld, terras of bloemperk aan te leggen? Staan er nog stroken, wortels en complete bomen in de weg? Dan is het raadzaam om een stronkenfrees (ook wel stobbenfrees genoemd) te kiezen. Een stobbenfrees voorkomt dat de stronk uitgegraven moet worden.
Een stronkenfrees is normaal in het zand in te zetten. Gewoon uitgraven is een taak die veel tijd in beslag neemt. Stukken die boven de grond en wortels uitkomen zijn in een handomdraai te verwijderen. Het scheelt ploeteren, graven, hakken en zwoegen. Een stronkenfrees kan eveneens wortels van heggen, struiken en bamboe opruimen.
Aandacht voor veilig werken
Besloten om met een boomstronkhakselaar aan de gang te gaan? Hou dan in de gaten dat deze enorm scherpe messen heeft. Het is van groot belang te letten op de veiligheid van jezelf en anderen. Ga niet aan de slag zonder beschermingsmiddelen. Gebruik een veiligheidsbril en gehoorbeschermer. Trek handschoenen en veiligheidsschoenen aan.

Share