De voor- en nadelen van kunstgras

Als je het helemaal zat bent om je gras steeds maar weer te maaien dan kun je overstappen op kunstgras. Kunstgras bij Topkunstgras is een mogelijkheid om het te kopen​​​​​. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen en nadelen van kunstgras? Waarom kiezen zoveel mensen hier nou eigenlijk voor? Zal je tuin er erg anders uitzien nadat je jouw echte gras hebt vervangen door kunstgras of zal het nauwelijks op te merken zijn? En waar moet je nou eigenlijk op letten als je van plan bent om kunstgras aan te gaan schaffen? Over deze dingen wil je natuurlijk wel iets meer weten voordat je besluit om voor kunstgras te gaan. Daarom willen wij hier wat dingen voor je op een rijtje zetten.

Voordelen van kunstgras

Er zijn best wat voordelen aan kunstgras. Zo is het erg onderhoudsvriendelijk. Je hoeft het namelijk niet te maaien. Af en toe even een bezem er overheen is dus niet meer nodig en die bezem is makkelijk te halen bij Van Kooten Tuin & Buitenleven of Tuinartikel Totaal. Ook als het een aardige tijd regent of de regen juist lang op zich laat wachten hoef je maar weinig te doen. Sproeien om je gazon enigszins gezond te houden behoord dus tot het verleden en bespaart ook water. Tijdens een regenperiode heb je juist weer niet de modder die een grasveld vooral op kleigrond al snel wordt. En daarbij hebben mensen met allergieën vaak minder last van kunstgras dan van gewoon gras waarin allerlei pollen zitten die je met kunstgras niet hebt.

De nadelen van kunstgras

Er is één groot nadeel aan kunstgras, en dat het vrij duur is om aan te leggen. Graszaad en graszoden zijn vaak wel een stuk goedkoper. Daarentegen staat wel dat kunstgras vaak langer mooi blijft en je dus minder vaak nieuw gras hoeft te kopen. Je kunt het uiteindelijk wel plat lopen en daar moet je goed rekening mee houden. Een slechte kwaliteit kunstgras kan er ook nep uitzien, dus het vinden van kunstgras dat echt lijkt en je ook nog eens echt aanvoelt. Mocht je iemand zijn die om het milieu geeft, ook dan is kunstgras misschien niet de juiste keus omdat dit soort gras het milieu nou eenmaal meer belast dan echt gras. Verder zal je toch bij Online Tuincentrum De Oosteinde of een andere tuinwinkel wat tuingereedschap moeten aanschaffen, want onkruid komt er gewoon doorheen.

Waar moet je op letten?

Allereerst moet je erop letten dat je een goede kwaliteit kunstmat aanschaft. Hij moet voldoende water doorlaten anders heb je alsnog de plassen op je grasveld staan met alle gevolgen van dien. In sommige gevallen zul je zelfs eerst een drainage moeten aanleggen voor er een grasmat gelegd kan worden. Verder is een kunstmat misschien geen goede optie als je van barbecueën houdt. Een kunstmat kan namelijk vlam vatten als er per ongeluk een kooltje op de grond valt. Zorg er dus voor dat je dan een betegeld terrasje hebt waar je jouw barbecue op kunt zetten zodat je geen gevaar loopt. Hetzelfde geldt voor roken in de tuin. Smeulende sigarettenpeuken kunnen erg gevaarlijk zijn.

Hopelijk weer je nu enigszins waar je aan toe gaat zijn als je kunstgras aan gaat schaffen.
 

Share

Recent toegevoegd