Om thuis te doen tijdens het herfstweer en de lockdown

Het is weer zover: we zitten thuis. Dat komt niet alleen door de nieuwe (gedeeltelijke) lockdown, maar ook door het gure herfstweer. We geven in deze blog graag wat originele (offline!) tips voor een fijn thuisverblijf.

Eerder in deze blog gaven we tips voor hoe je je deze herfst kunt vermaken met nieuw entertainment. Maar inmiddels heb je al deze games misschien al wel uitgespeeld en ben je even klaar met tv kijken.

Bovendien, je hebt geen schermen of digitale middelen nodig om je te vermaken. In deze blog geven we daarom graag wat offline tips om je uren, dagen of zelfs weken te vermaken. Dan is die lockdown zo voorbij!

1. Druk je eigen boek

Nederland kent veel verborgen schrijftalent. Volgens het NRC willen een miljoen Nederlanders schrijver worden. Maar dat lukt natuurlijk maar een handjevol mensen. 

Dat betekent echter niet dat je jouw schrijfambitie moet beëindigen. Sterker nog, voor velen is schrijven nog altijd een heerlijk tijdverdrijf. En je weet nooit of je toch een keertje doorbreekt. Of misschien heb je dat wel helemaal niet nodig. 

In plaats van jouw schrijfwerk proberen te laten uitgeven door een grote uitgever, kun je ook zelf een boek drukken. Dat hoeft natuurlijk niet een roman te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook een fotoboek zijn of een stamboom voor je hele familie.

Het is sowieso een project waar je je lekker in kunt storten, nu je toch veel thuis zit. Voor je het weet, is de lockdown weer voorbij en kun jij buiten jouw werk gaan tonen!

2. Pak een nieuwe traditionele hobby op

Het woord 'hobby' klinkt voor sommige mensen best wel truttig. Maar als je toch de hele dag alleen of met slechts een select gezelschap thuiszit, waarom dan niet iets nieuws proberen? 

Er zijn allerlei mogelijkheden voor activiteiten die je thuis kunt oppakken. Je kunt gaan voor iets lekker ouderwets, zoals punniken of breien. Wist je dat die, aldus NOS, al jaren steeds populairder worden? Je bent dus wellicht hipper dan je denkt hiermee!

Maar ook andere traditionele hobby's, zoals postzegels verzamelen of puzzelen, kun je nu gemakkelijk starten. Veel mensen zijn immers hun huis aan het opruimen, dus je komt gemakkelijk aan het begin van een postzegelverzameling of vindt in een handomdraai een paar leuke puzzels.

3. Verplaats de lenteschoonmaak naar de herfst

Oké, eerlijk is eerlijk, het is misschien niet de leukste klus om thuis te doen. Maar je hebt er nu wel extra tijd voor: een grondige schoonmaak van je huis! 

Het is een klusje dat we traditioneel in de lente doen. Dat is ergens ook wel logisch; een nieuw jaargetijde begint, het weer wordt weer mooier en je ziet ineens dat de ramen eigenlijk best wel vies zijn. Maar je kunt natuurlijk net zo goed in de herfst jouw huis schoonmaken. 

En als je dan klaar bent en de lockdown is voorbij, dan heb jij een heerlijk schoon huis. Bovendien heb je dan in de lente meer tijd voor andere dingen. Bijvoorbeeld om dan wél van het mooie weer te genieten. 

Share