Red de speelgoedwinkel!

Iedereen kan zich vast herinneren hoe spannend het was om als kind een speelgoedwinkel in te lopen. Of om al maanden voor Sinterklaas de catalogi door te spitten en zo ongeveer alles aan te strepen of fanatiek te omcirckelen wat je maar wilde hebben (maar natuurlijk echt niet allemaal kreeg). 


Sterkste daling in vijf jaar

Helaas is dit fanatieke gedrag tegenwoordig niet meer genoeg om speelgoedwinkels van een royale winst te voorzien... Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zagen verkopers van speelgoed hun omzet in het afgelopen kwartaal dalen met wel 13 procent op jaarbasis. Dat is de sterkste daling in bijna vijf jaar.


Gek genoeg geldt dat niet voor alle winkels, de meeste krabbelen na de economische crisis juist weer op. 


Play on!

Bart Smit en Intertoys vallen onder het Blokkerconcern en staan daarom in de verkoop. Toys 'R Us is faillet; bezoek je de website, dan worden klanten bedankt en aangemoedigd om vooral door te blijven spelen (maar niet meer met hun speelgoed).


Online speelgoed kopen

Tegenwoordig wordt bijna de helft van het speelgoed via internet verkocht, aldus marktonderzoeker GfK. Vier jaar geleden was dat nog maar een kwart, dus het aantal internetverkopen voor speelgoed groeit hard. 


De omzet van fysieke speelgoedwinkels loopt al terug sinds 2011. Klanten kopen steeds meer online, en dan niet bij de speelgoedwinkels zelf, maar meer bij grotere online warenhuizen.


Red de speelgoedwinkel!
Ben je het niet eens met deze trend? Loop dan eens een stukje naar die gezellige speelgoedwinkel bij jouw in de buurt. Of als je toch graag online wilt kopen of die fysieke speelgoedwinkel geen opblaasbare flamingo's meer op voorraad heeft, koop dan bij een echte speelgoedwinkel online!


Foto: Northern Soul


Share

Recent toegevoegd