Sparen voor je oude dag: ver van je bed of toch al doen?

Leef alsof het je laatste dag is! Heerlijk idee natuurlijk, maar soms is het verstandig om na te denken over de toekomst. Over jouw pensioen bijvoorbeeld, ook al is dat misschien nog ver weg. Spaar jij wel genoeg?


Het is misschien niet het meest sexy onderwerp om nu al over na te denken, en dat doen we dus ook veel te weinig: sparen voor je pensioen. Want je bent nog lang niet met pensioen. En bovendien wordt de pensioenleeftijd alleen maar verder opgerekt, dus krijg je überhaupt ooit pensioen?


 


Lekker blijven leven


Toch is het verstandig om hierover na te denken. Want je wil ook niet dat je later niets meer te besteden hebt. Je huis mag tegen die tijd misschien zijn afbetaald (of niet), maar je wil nog altijd eten, drinken en leuke dingen doen. En dat hoeft niet te betekenen dat je daar nu iets voor moet laten.


 


Hoe pak je dit aan?


Maar hoe doe je dit goed? Hoeveel geld moet je hiervoor opzij zetten? Kun je hier dan nooit meer bij, ook niet als je het ineens nodig zou hebben? Ben je dan de hele tijd dat saldo aan het checken? Krijg je daar nog rente op? En hoe werkt dat met de belasting?


 


Hulp


Verschillende bedrijven willen jou graag helpen met hoe je dit nou eigenlijk aanpakt, het regelen van een pensioenrekening om te sparen. Onder andere Brand New Day is hierin gespecialiseerd. Het is altijd verstandig om je goed te laten adviseren, zeker als het om jouw leven en financiën gaat.


 


Straks ben je blij met jezelf


Het mag dan misschien nog even duren, maar als jij straks met pensioen bent, dan ben je vast heel blij met jezelf dat je op tijd hebt nagedacht over wat je dan te besteden hebt. Want ook als je later oud bent, wil je kunnen leven alsof het je laatste dag is, natuurlijk!


Share