Tips: hoe krijg je succes als startende ondernemer?

Nederland kent steeds meer startende ondernemers. Dit zijn veelal zzp'ers, oftewel zelfstandigen zonder personeel. Die bevinden zich in allerlei werkvelden, van vloggers tot brouwers. Niet al deze dappere pogingen tot het leiden van een eigen onderneming, al dan niet zonder personeel, houden echter stand. Hoe zorg je er als (startende) ondernemer voor dat jij wel succes behaalt?

 

Vraag anderen om hun ervaringen

Voordat je begint, is ook hier het belang van ervaringen groot. Vraag bijvoorbeeld andere ondernemers om hun ervaringen. Kijk om je heen naar hoe anderen het vóór jou deden. Ben je zelfstandig ontwerper, vraag dan andere ontwerpers waar zij hun opdrachten vandaan halen. Je zult verbaasd staan hoe anderen vaak willen helpen.

 

Investeer in goede (hulp)middelen

Wil je als onderneming een succes zijn, dan is het verstandig om te investeren in middelen die dat kunnen realiseren. Maar hoe weet je wat de juiste middelen zijn?

Het is verstandig om je goed te laten informeren over de bedrijven en producten waar je mee in zee gaat. Lees je dus goed in. Heb je bijvoorbeeld een horecazaak, kijk dan goed rond om de beste horeca-apparatuur te vinden.

 

Vergelijk programma's voor boekhouding en adminstratie

Voor veel ondernemers zijn de boekhouding en de administratie bijvoorbeeld vervelende klussen die 'ook nog moeten'. Ze raffelen die dan af, wat tot problemen kan leiden. Het is vaak slim om te investeren in een sterk boekhoudprogramma dat dit probleem kan oplossen.

Er zijn verschillende programma's op de markt; verdiep je ook hier eerst in de ervaringen van anderen om een weloverwogen keuze te maken. Op de pagina voor boekhoudprogramma's kun je dergelijke hulpmiddelen voor boekhouding vergelijken.

 

Zoek hulp voor wat je niet zelf kan

Ook al zou je dat graag willen, je kunt vaak niet alles zelf doen in jouw bedrijf. Voor het boekhouden kun je dan wel een programma installeren, maar het kan ook handig zijn om daar iemand fysiek voor in te huren. Of wat dacht je van iemand die de schoonmaak organiseert, of de website beheert? 

Veel bedrijven kunnen helpen om personeel te werven die dit soort klussen kan overnemen. Op onze Werk en B2B-pagina hebben we dergelijke bedrijven op een rijtje gezet. Zo zijn ze goed te vergelijken.

Share

Recent toegevoegd