Incassobureau inschakelen? Dit zijn de voordelen

Overweeg je een incassobureau in te schakelen? Dit kan een aantal voordelen met zich meebrengen. Middels dit artikel gaan we hier dieper op in. Een incassobureau is een bedrijf welke zonder speciale bevoegdheden, in opdracht van jou, openstaande vorderingen kan innen. Het bedrijf Juristu heeft als specialisatie het incasseren van rekeningen die niet betaald worden. Ideaal voor ondernemers die een incassobureau in willen zetten. Natuurlijk kun je zelf met innen aan de slag gaan, maar uitbesteden aan incassospecialisten brengt een hoop voordelen met zich mee. 

Openstaande facturen 

Alle bedrijven hebben facturen die openstaan. Een factuur wordt gestuurd nadat er werk is uitgevoerd. Erg vervelend als er daarna geconcludeerd wordt dat een nota niet wordt betaald. Voorafgaand aan een samenwerking worden er heldere afspraken gemaakt door samenwerkende partijen. Belangrijke informatie kan zelfs vastgelegd zijn in algemene voorwaarden of een opdrachtbevestiging. Daar worden ook vaak betalingsafspraken in vastgelegd. Mocht een organisatie zich niet houden aan een betaalafspraak, dan kan het raadzaam zijn om met een incassobureau in zee te gaan. 

Wettelijke regels 

Is er geen betalingsafspraak gemaakt? Dan is er zeker geen man overboord. Het is wettelijk namelijk zo geregeld dat een klant binnen een termijn van 30 dagen moet betalen. Na deze betalingstermijn kan er gekozen worden om een aanmaning te versturen. Het is eveneens mogelijk om direct een incassobureau aan het werk te zetten. Ieder bedrijf weet dat een nota op tijd voldaan moet worden. 

Werk uit handen 

Als je gaat samenwerken met incassoprofessionals zal al het werk uit handen worden genomen. Jij kunt je bezig blijven houden met de reguliere dagelijkse werkzaamheden. Telefonisch contact opnemen of het sturen van een herinnering, wordt voor jou gedaan. Zo zien niet betalende debiteuren dat ze met een professionele organisatie te maken hebben. Als er werk is gedaan moet er gewoon betaald worden. Incassobureaus discussiĆ«ren niet met debiteuren. Er wordt aangegeven dat de betaling verricht moet worden. Zij brengen de boodschap zodat jij dit niet hoeft te doen. Professionele incassobedrijven beschikken over medewerkers met een juridische achtergrond. Deze professionals laten zich niet om de tuin leiden. 

Wanneer deurwaarder inschakelen? 

Blijft de betaling na een aantal contactmomenten nog steeds uit? Dan kan er een deurwaarder ingeschakeld worden. Deze persoon werkt als een openbaar ambtenaar en heeft de bevoegdheid om beslag te leggen op een banktegoed, salaris, loon en andere inkomsten. Ook kunnen zij invloed uitoefenen op oproerende/onroerende zaken van een debiteur. Daarnaast kunnen huizen en bedrijfsgebouwen door hen ontruimd worden. Deurwaarders komen in actie als schuldeisers daar volgens de rechter recht op hebben. 

Wat kosten deurwaarders?

De werkzaamheden van deurwaarders worden niet tegen standaardtarieven uitgevoerd. Dit komt doordat gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten van elkaar verschillen. Buitengerechtelijke tarieven ontstaan als er een lopende gerechtelijke procedure aan de gang is. Als dit niet resulteert in de ontvangst van de openstaande vordering dan wordt er vaak een gerechtelijke procedure begonnen. Deze tarieven zijn bij wet vastgesteld en kunnen bij de schuld van de debiteur worden opgeteld. Dit moet besloten worden door de rechter. 

Share

Recent toegevoegd