Hoe zorg je voor een gezond klimaat in huis?

Door de coronacrisis zitten we nu allemaal thuis. Het is belangrijk om jouw huis daarop aan te pasen. Zorg daarom voor een gezond klimaat in huis. Maar hoe doe je dat?

Wij delen ervaringen en geven tips voor hoe jij ervoor zorgt dat jouw huis een gezonde en prettige leefomgeving is!

Wat is een gezond klimaat in huis?

Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat er een gezond klimaat in jouw huis is. Dat houdt bijvoorbeeld in dat er voldoende ventilatie is en voldoende frisse lucht door jouw huis stroomt,

Zo kunnen afvalstoffen wegstromen en word je voorzien van voldoende gezonde lucht. Dat is niet alleen beter voor de gezondheid, maar zorgt er ook voor dat jij lekkerder in je vel zit.

Wat is het belang van een gezond klimaat in huis?

Is de ventilatie in jouw huis niet goed geregeld en is er te weinig frisse lucht in huis, dan kun je last krijgen van verschillende problemen. Bijvoorbeeld vochtproblemen en schimmels op muren en plafonds. Dat kan vervolgens weer een effect hebben op jouw fysieke en mentale gezondheid. Ook kun je last krijgen van koolmonoxidevergiftiging en dat is nog gevaarlijk ook.

Nu we door de coronacrisis veel meer of zelfs bijna alleen nog maar thuis zijn, is het extra van belang om ervoor te zorgen dat het klimaat in huis in orde is. Het is immers de lucht die jij nu de hele dag in ademt.

Hoe verbeter je het klimaat in huis? 

Je kunt het klimaat in huis op verschillende manieren verbeteren. Wij geven graag een aantal tips!

- Zorg voor voldoende ventilatie in huis. Dat kan bijvoorbeeld door ventilatieroosters te plaatsen op strategische plekken en door extra vaak een raam of een deur open te zetten. 

- Schaf extra planten aan en verspreid die door jouw huis. Dat staat nog mooi en gezellig ook! Planten kun je tegenwoordig op veel plaatsen online kopen, dus je hoeft er de deur niet voor uit nu. Kijk bijvoorbeeld eens op Plantje.nl of Praxis: wij hebben vast de klantervaringen met deze winkels voor je verzameld!

- Zorg voor een koolmonoxidemelder in huis en plaats deze op de juiste plek. Zo voorkom je een gevaarlijke koolmonoxidevergiftiging.

 

Share