Hoe zorg je voor een fijn buitenzitje deze zomer?

Wil je deze zomer genieten van het mooie weer in jouw eigen buitenzitje? Wij geven graag tips hoe je dat zo aangenaam mogelijk maakt! 

Heerlijk, het is zomer! Al kunnen we misschien niet alles doen wat we zouden willen door de coronacrisis, we kunnen wel van het mooie weer genieten. 

Ga je daarvoor liever niet jouw huis uit, dan kan dat ook in jouw eigen buitenruimte, als je die hebt. Hoe zorg je ervoor dat je dat zo fijn mogelijk doet? NederlandReview geeft graag tips!

1. Zorg voor een fijn terras

Of je nu een grote tuin of slechts een beperkt stadsbalkon hebt, je kunt bijna overal wel een fijn terras maken waar je op kunt zitten. Bijvoorbeeld met een glas rosé en een blokje kaas op een zwoele zomeravond. 

Heb je nog niet zo'n terras, dan kun je dat natuurlijk aanleggen. Begin met de ondergrond; kies bijvoorbeeld voor terrastegels, composiet vlonderplanken of misschien wel een lap kunstgras. Daarop plaats je een zitje, zoals terrasstoelen of een bankje. De basis is gelegd!

2. Zorg voor gezellige verlichting

Onlangs kon je bij NederlandReview al lezen hoe je in huis het licht kunt aanpassen om een goede sfeer te creëeren. Datzelfde kun je natuurlijk doen voor jouw buitenruimte. Je hebt allerlei mogelijkheden. Hang bijvoorbeeld een gezellig lichtsnoer met feestlampjes op. Daarmee creëer je al gauw gezelligheid. 

Ook leuk zijn lampjes op zonne-energie. Die laden zich overdag op en gaan dan vanzelf aan als het begint te schemeren. Je betaalt hierbij dus niets aan energiekosten, want de energie komt van de zon. Ideaal voor wie graag gebruikmaakt van groene energie!

3. Maak jouw terras af met de aankleding

Wil je jouw terras echt persoonlijk maken om er extra van te genieten, maak het dan af met de aankleding. Met de verlichting ben je daar eigenlijk al mee begonnen. Je kunt verder gaan met decoraties, zoals slingers of zo'n flamingo die je tegenwoordig in veel tuinwinkels ziet. 

Je kunt dergelijke versieringen en verfraaiingen in allerlei (web)winkels vinden en bestellen. Controleer altijd eerst de reviews van klanten over woonwinkels op NederlandReview; zo weet je zeker dat je een juiste koop doet! 

Share