Hoe kun je de beste foto’s maken met een drone?

Hoe kun je de beste foto’s maken met een drone?

Steeds meer mensen specialiseren zich in het besturen van een drone. In het bijzonder wint fotograferen met drones aan populariteit. Hoe doe je dat echt goed?

Men gebruikt een drone met camera bijvoorbeeld voor het maken van opnames bij een bruiloft of een groot familiefeest. Het geeft fraaie beelden, die mensen de mogelijkheid bieden om later nog eens terug te kijken op een onvergetelijke dag. Zeker in combinatie met de foto’s en video’s die op de grond gemaakt worden. Hoe weet je echter wat een geschikte drone is voor het maken van foto’s en video’s? Je wilt er zeker van zijn dat de beelden scherp en helder zijn. In dit artikel lees je hier meer over.

 

Kwalitatief goede drones met camera kopen

DJI drones staan bekend als de beste drones voor het maken van foto’s en video’s vanuit de lucht. Niet alleen zijn deze drones voorzien van een scherpe camera, ook hangen ze stabiel in de lucht en zijn ze relatief makkelijk te bedienen. Houd er rekening mee, dat de instapprijs van deze drones aanzienlijk hoger ligt dan die van een gemiddelde drone. De prijs van deze drones ligt doorgaans ver boven de duizend euro.

 

Goedkoper alternatief voor DJI drones

In plaats van een DJI drone zou je voor een Ryze Tello drone kunnen kiezen. Dit is een model dat eveneens geproduceerd is door DJI, maar een veel lagere aanschafwaarde heeft. Zeker wanneer je pas net begint met het maken van foto’s en video’s met een drone is een dergelijk model een verstandige keuze. Mocht het fotograferen vanuit de lucht bevallen, dan zou je over kunnen stappen naar een duurder model drone van DJI. Zeker de DJI Mavic 2 Pro drone is populair onder fotografen.

 

Goede camera onder een goedkope drone

Een derde optie is de aankoop van een goedkoper model drone. Denk aan een drone in de prijsklasse van twee- tot zeshonderd euro. Hoewel er nog goedkopere modellen bestaan, is het onverstandig om voor de goedkoopste varianten te kiezen. Deze drones hangen doorgaans zeer onstabiel in de lucht, wat de bediening hiervan erg lastig kan maken. Beelden zullen hierdoor al snel tegenvallen.

Onder een gemiddeld model drone kun je vaak zelf een camera bevestigen. Combineer de drone bijvoorbeeld met een GoPro-camera. Deze camera’s maken scherpe beelden en zijn stevig. Mocht de drone neerstorten, dan zal de camera in veel gevallen nog werken. Laat je adviseren over de meest geschikte camera voor het maken van beelden vanuit de lucht. En vergelijk altijd ervaringen en reviews op NederlandReview!

Gerelateerd