Hoe kies je het juiste factuurprogramma?

Het op orde hebben van je administratie is zeer belangrijk als ondernemer. Dit kun je op verschillende manieren doen. Een goed factuurprogramma kan je daarbij helpen. Er is hier een groot aanbod in, wat het moeilijk kan maken om het juiste programma voor jouw bedrijf te kiezen. We gaan je op weg helpen en vertellen met welke factoren je rekening moet houden.

Gebruiksvriendelijkheid

Het belangrijkste bij een factuurprogramma is natuurlijk de gebruiksvriendelijkheid. Zeker wanneer je niet heel technisch onderlegd bent, is het belangrijk dat je kiest voor een eenvoudig te begrijpen programma. Bekijk voordat je een keuze maakt hoe het programma eruitziet en of het makkelijk te navigeren is. Vaak kun je een gratis proefperiode kiezen, om eerst te testen hoe het programma eruit ziet en werkt. Je kunt vaak online verschillende video’s en tutorials kijken en op die manier leren hoe het programma werkt. Mocht je hier toch niet helemaal uitkomen of vragen hebben, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice. Zo weet je zeker dat het programma het beste bij je past voor je een definitieve keuze maakt.

Verschillende functies en automatisering

Elk bedrijf heeft andere behoeften voor de administratie. Het is belangrijk om een factuurprogramma te kiezen dat het beste bij je bedrijf past. Ga na om te kijken welke functies het programma biedt en of dit aansluit bij jouw wensen. Kan het programma bijvoorbeeld facturen opmaken, aanpassen aan je huisstijl en ook direct versturen?
Het kan veel tijd schelenals dit soort processen automatisch gaan in het programma. Daarnaast moet je ook kijken of het factuurprogramma naadloos kan samenwerken met andere software die je gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan betalingsplatformen of CRM-systemen. Als laatste kan het ook erg fijn zijn als je het programma op je mobiel of tablet kunt gebruiken. Dit biedt meer mogelijkheden en maakt het ook makkelijker om op afstand of locaties buiten kantoor te werken.

Prijs en ondersteuning

Als laatste is het natuurlijk logisch dat er gekeken wordt naar de prijs. Factuurprogramma’s zijn er in verschillende prijsklassen te vinden, van gratis programma’s tot uitgebreide softwarepakketten met maandelijkse abonnementen. Het is belangrijk dat je voor jezelf goed de kosten en de functies af te wegen. Een gratis factuurprogramma kan aantrekkelijk zijn, maar biedt misschien niet alle mogelijkheden die je nodig hebt. Veel betaalde programma’s bieden verschillende abonnementen aan, afhankelijk van het aantal gebruikers of functies dat je wilt gebruiken. Denk hierbij niet alleen goed na over het beschikbare budget, maar ook over de toekomst van je bedrijf. Kies voor een programma dat kan meegroeien met je bedrijf. Als laatste is het ook belangrijk dat je kiest voor software met een goede klantenservice. Het is wel zo fijn dat wanneer je vragen hebt of als er iets misgaat, er een goede klantenservice is waar je contact mee op kunt nemen.

Share