Help, de premie van mijn autoverzekering stijgt!

De premies van autoverzekeringen zijn al enige tijd aan het stijgen. Dit gebeurt niet zomaar. De Nederlandsche Bank, die toezicht houdt op de Nederlandse verzekeraars, heeft aangegeven dat de autoverzekeraars meer premie moeten vragen omdat ze anders verlies maken. Nu wil je als klant natuurlijk niet dat je verzekeraar failliet gaat net als je je nieuwe auto total loss hebt gereden. Te veel betalen wil je echter ook niet. Wat kun je zelf doen om je premie zo laag mogelijk te houden? 

Autoverzekering vergelijken 

Wat je altijd moet doen voor je een autoverzekering afsluit, is de verschillende autoverzekeringen vergelijken op prijs en voorwaarden. Er zijn veel verzekeringen op de markt die allemaal net weer wat anders zijn. Gelukkig zijn er bijna net zoveel vergelijkingssites waar je deze snel naast elkaar kunt leggen om de beste en goedkoopste te kiezen. Op NederlandReview vind je ervaringen van klanten van een groot aantal bedrijven. Zo kun je lezen over welke verzekeraar anderen het meest tevreden zijn, want ook een goede klantenservice is belangrijk. 

Van allrisk naar beperkt casco 

Heb je je autoverzekering vergeleken met andere verzekeringen en denk je dat je goed zit? Dan is de volgende stap eens kritisch te kijken naar de dekking van je verzekering. Als je je auto nieuw hebt gekocht, dan heb je waarschijnlijk de meest uitgebreide autoverzekering genomen: de volledig casco-autoverzekering. Deze dekking wordt ook wel allrisk genoemd. Is je auto inmiddels al een paar jaar oud, dan kan het de moeite waard zijn een stapje terug te doen naar beperkt casco. Schade die je zelf veroorzaakt aan je eigen auto wordt dan niet meer vergoed. Omdat je auto niet meer zo nieuw is, zal een eventuele uitkering ook niet meer zo hoog zijn. 

Alleen WA 

Is je auto nog ouder, vanaf een jaar of tien, dan kun je je beperken tot de WA-verzekering. Deze verzekering is verplicht, daar kom je niet onderuit. Schade door bijvoorbeeld diefstal of storm wordt dan niet meer vergoed. Is je auto niet meer zoveel waard, dan zal dat geen probleem zijn. De premie die je bespaart, kun je opzij zetten om te sparen voor je volgende auto. Je autoverzekering vergelijken met andere verzekeringen is nu ook een goed idee om te kijken of je echt nog goed zit. 

Minder schades 

Een voor de hand liggende manier om te besparen op je autoverzekering is door zo weinig mogelijk schades te veroorzaken. Als de verzekeraar moet uitbetalen, gaat jouw no-claimkorting omlaag en gaat je premie omhoog. Kleine schades kun je daarom soms beter zelf betalen. Ook op een hoger niveau is het gunstig om weinig schades te claimen. Als we met zijn allen minder schades claimen, hoeven alle verzekeraars minder uit te betalen en kunnen de premies omlaag. Een verzekering heb je tenslotte vooral voor onvoorziene kosten die zo hoog zijn dat je ze niet zelf kunt dragen.
 

Share

Recent toegevoegd