Fietsverzekering

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews van Fietsverzekering in Nederland

Over Fietsverzekering.

Lees ervaringen over alle fietsverzekeraars! Alleen al in amsterdam staan meer dan 2 miljoen fietsen en worden er dagelijks gemiddeld 26 fietsen gestolen. In heel Nederland zijn dat er 311. Reden genoeg om uw fiets goed te verzekeren tegen fietsendiefstal. Maar deze is dan ook gelijk verzekerd als hij stuk is of als u een ongeluk heeft. Maar welke komt "als beste uit de test" door de consumentenbond? En is deze ook daadwerkelijk zo goed? Welke is goedkoop maar heeft toch een goede dekking? Dit leest u allemaal bij NederlandReview. Ervaringsdeskundigen waarbij een fiets gestolen was, of een ongeluk hebben gehad vertellen hun verhalen. Zodat u in alle rust, alle paden op en af kan fietsen met de beste fietsverzekering!

Alle Fietsverzekering bedrijven

 • Interpolis

  InterpolisKlachten, ervaringen & reviews Fietsverzekering

  9Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 3


  Bekijken
 • HEMA Verzekeringen

  HEMA VerzekeringenKlachten, ervaringen & reviews Fietsverzekering

  8,4Zou hier weer kopen: 92%

  Aantal ervaringen: 13


  Bekijken
 • Meeus

  MeeusKlachten, ervaringen & reviews Fietsverzekering

  7,6Zou hier weer kopen: 71%

  Aantal ervaringen: 7


  Bekijken
 • Verzekeruzelf.nl

  Verzekeruzelf.nlKlachten, ervaringen & reviews Fietsverzekering

  7,4Zou hier weer kopen: 80%

  Aantal ervaringen: 10


  Bekijken
 • Onna Onna

  Onna OnnaKlachten, ervaringen & reviews Fietsverzekering

  7,4Zou hier weer kopen: 60%

  Aantal ervaringen: 5


  Bekijken
 • Fietsonline.com

  Fietsonline.comKlachten, ervaringen & reviews Fietsverzekering

  7,4Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 3


  Bekijken
 • ANWB Wegenwacht

  ANWB WegenwachtKlachten, ervaringen & reviews Fietsverzekering

  7Zou hier weer kopen: 63%

  Aantal ervaringen: 19


  Bekijken
 • Klikzeker

  KlikzekerKlachten, ervaringen & reviews Fietsverzekering

  6,8Zou hier weer kopen: 56%

  Aantal ervaringen: 32


  Bekijken
 • Allianz Global Assistance

  Allianz Global AssistanceKlachten, ervaringen & reviews Fietsverzekering

  10Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 0


  Bekijken

Meer info over Fietsverzekering bedrijven

De fiets is een populair vervoersmiddel in ons land. Veel mensen gebruiken de fiets dagelijks, maar denken er nooit aan om een goede verzekering voor de fiets af te sluiten. De auto, de bromfiets en de caravan worden wel verzekerd, maar de fiets blijft zonder verzekering achter. Wilt u dat u ook goed beschermd wordt tegen hoge kosten van grote schade of diefstal van uw fiets? Dan kunt u een fietsverzekering afsluiten om hoge kostenposten door schade aan uw fiets of diefstal van uw fiets te laten vergoeden door de verzekeringsmaatschappij. Waarom het afsluiten van een fietsverzekering verstandig is en welke soorten fietsverzekeringen u af kunt sluiten, leest u in onderstaande alinea’s. 

Het belang van een goede fietsverzekering
Een fietsverzekering dekt de schade waar u mee te maken krijgt door schade aan uw fiets of door diefstal van uw fiets. Zeker als u dagelijks met uw fiets op pad gaat, is de kans groot dat uw fiets op een bepaald moment beschadigd raakt of gestolen wordt. Om te voorkomen dat u zelf voor deze kosten op moet draaien door de fiets te laten repareren of een nieuwe fiets aan te schaffen, kunt u een fietsverzekering afsluiten.

Het afsluiten van een fietsverzekering is voornamelijk interessant voor mensen met een gloednieuwe fiets met een hoge aanschafprijs. Door deze fiets te verzekeren, voorkomt u dat u veel geld verliest door uw fiets na een beschadiging te laten repareren of een nieuwe fiets aan et moten schaffen na de diefstal van het dure voertuig. Heeft u een oudere en/of goedkopere fiets, dan is het afsluiten van een fietsverzekering vaak niet zo interessant. Het geldbedrag dat u in dit geval uitgekeerd krijgt bij schade aan het voertuig of diefstal, is namelijk te klein om de premie van de verzekering interessant te maken. 

Verschillende soorten fietsverzekeringen
Er zijn twee soorten fietsverzekeringen, namelijk de aflopende fietsverzekering en de doorlopende fietsverzekering. In onderstaande alinea’s worden beide soorten fietsverzekeringen beschreven, zodat u eenvoudig kunt kiezen welke verzekering het beste bij u en uw fiets past. 

De aflopende fietsverzekering
De aflopende fietsverzekering is een fietsverzekering die u voor bepaalde tijd afsluit. Vaak gaat het om een verzekering die u bij de aanschaf van een fiets afsluit voor een periode van drie tot vijf jaar en die na deze periode niet meer geldig is. De premie van de verzekering wordt niet maandelijks betaald, maar wordt eenmalig betaald bij het afsluiten van de fietsverzekering. De aflopende fietsverzekering vergoedt schade aan de fiets, maar geeft u ook geld terug als uw fiets gestolen wordt. Wat u precies terugkrijgt en in welke situaties u geld kunt krijgen, is afhankelijk van de verzekering die u afsluit en de dekking van deze verzekering. 

De doorlopende fietsverzekering
De doorlopende fietsverzekering heeft geen einddatum, maar heeft een onbepaalde looptijd. De premie wordt eens per maand doorberekend, maar kan indien gewenst ook per half jaar betaald worden. Over het algemeen is de doorlopende fietsverzekering interessanter dan de aflopende fietsverzekering, simpelweg omdat u bij deze verzekering meer uitgekeerd krijgt bij schade of diefstal.