Drie populaire verzekeringen bij zelfstandigen

De wereld van een ondernemer is per definitie onzeker. Ondernemers worden tenslotte “beloond” voor de risico’s die ze nemen. Toch is het als ondernemer geen slecht idee om bepaalde grote risico’s af te dekken met behulp van verzekeringen. Ben je hier niet zo in thuis, dan helpen we je graag op weg. In dit artikel bespreken we daarom drie verzekeringen die vaak worden afgesloten door ondernemers.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De eerste verzekering die we met je willen bespreken is de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zoals de meeste mensen wel weten kunnen ondernemers niet in aanmerking komen voor een overheidsuitkering bij arbeidsongeschiktheid. Dus werk je voor jezelf en raak je betrokken bij een ongeluk, loop je een langdurige blessure op, word je ernstig ziek of raak je zwanger? Dan hoef je niet te rekenen op een uitkering. Tegelijkertijd lopen je rekeningen natuurlijk wel gewoon door.
Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je dat probleem oplossen. Sluit je deze verzekering af, dan kun je een uitkering krijgen van je verzekeraar wanneer je (deels) niet meer kunt werken. De hoogte van de uitkering kun je zelf bepalen bij het afsluiten van de verzekering, dus die kun je afstemmen op de hoogte van je maandelijkse kosten. Dankzij deze verzekering weet je zeker dat je altijd je rekeningen zult kunnen blijven betalen, ook als je langdurig niet meer kunt werken.

Goederenverzekering

De tweede verzekering die vaak wordt afgesloten door ondernemers, is de goederenverzekering. Met deze verzekering verzeker je je bedrijf tegen de financiële gevolgen van schade aan je goederen, de voorraad van je bedrijf dus. Dat is belangrijk, omdat je voorraad vaak het bedrijfsmiddel is dat zorgt voor de meeste omzet. Raakt de voorraad onverkoopbaar – bijvoorbeeld door waterschade of brand – dan kan de omzet snel opdrogen.
Sluit je een goederenverzekering af, dan bescherm je je bedrijf tegen dit risico. Met deze verzekering krijg je in het geval van schade aan de voorraad een vergoeding waarmee je nieuwe voorraad in kunt kopen. Mits de schade valt onder de dekking van je verzekering, uiteraard.

Gebouwenverzekering

Ook de gebouwenverzekering is een verzekering die vaak wordt afgesloten door ondernemers. Heb je een eigen bedrijfspand, dan moet je er niet aan denken dat hier iets mee gebeurt. Loopt het pand schade op, waardoor jullie er (tijdelijk) niet meer kunnen werken, dan gaat je verzekeraar op zoek naar een andere locatie terwijl de schade hersteld wordt. Lukt het niet om een andere locatie te vinden, dan krijgt je bedrijf een huur betaald van de verzekeraar, waarmee de vaste kosten betaald kunnen blijven worden.

Share