Dreaming of a Green Christmas? Wij geven tips!

Ben jij die dorre, grijze tuin ook helemaal zat en wil je meer groen om je heen deze Kerst? NederlandReview geeft drie gouden tips!

Velen dromen van een witte Kerst. Die kans is dit jaar niet zo groot, als we de weersvoorspelling mogen geloven. Eerder een natte Kerst. De wereld is vooral grijs, zeker nu de laatste blaadjes uit de bomen zijn gevallen. Maar je kunt dit jaar ook zorgen voor een Groene Kerst. Hoe? Wij hebben drie leuke oplossingen voor jou bedacht.

1. Kies voor planten die het hele jaar lang groen blijven

Veel tuinen en balkons zien er wat dor uit nu. De bomen hebben hun blad verloren, het onkruid is gewied, sommige plantjes hebben de zomer niet gehaald, maar je hebt ze nog niet opgeruimd. Dat hoort nou eenmaal bij de winter, toch? Dat hoeft niet!

Sommige mensen zorgen ervoor dat hun tuin altijd groen is, bijvoorbeeld door te kiezen voor planten die het hele jaar door groen blijven, zoals coniferen. Zoek in het tuincentrum naar planten die 'semper virens' zijn, dat is Latijn voor 'altijd groen'. Zo kun je het hele jaar genieten van een groene tuin, en dus ook van een groene Kerst.

2. Bedek jouw tuin of balkon met kunstgras

Sommige mensen vinden het stiekem wel fijn dat ze in de winter hun planten niet meer hoeven te verzorgen. Ook planten die het hele jaar door groen blijven, hebben in de winter water nodig, al is dat minder dan in de zomer. 

Een andere oplossing om jouw tuin of balkon groen te houden, is eigenlijk heel simpel: kies voor kunstgras. Je kunt het in een bouwmarkt vinden, maar ook online, bijvoorbeeld op buitengewoonkunstgras.nl. Je hoeft niet direct een hele lap grond van jouw tuin te vervangen, maar kunt ook bijvoorbeeld een balkonnetje ermee bedekken. 

3. Zoek een Groene Kerst in het buitenland

Ben je helemaal klaar met dat sombere en koude weer buiten? Je kunt ook de zon, de warmte én groene planten in het buitenland opzoeken. Kies voor een lekker verre, tropische bestemming, bijvoorbeeld via eDreams, dan weet je zeker dat je groene planten zult tegenkomen. Een skivakantie raden we dan niet direct aan deze kerstvakantie, want dan heb je alsnog een Witte Kerst.

Share