De voordelen van led inbouwspots in je badkamer

Verlicht speelt een belangrijke rol in de badkamer. Een goed verlichte ruimte verhoogt niet alleen de veiligheid, maar zorgt ook voor een mooie uitstraling en gezelligheid. Met badkamerverlichting kun je alle kanten op. Led inbouwspots zijn een populaire keuze en dat is niet zonder reden. Benieuwd naar de grootste voordelen van led inbouwspots in je badkamer? Wij sommen ze hieronder voor je op!

Energiezuinig

Een van de grootste voordelen van led inbouwspots in de badkamer is dat ze energiezuinig zijn. Ledverlichting verbruikt namelijk weinig energie ten opzichte van gloei- en halogeenlampen. Ledlampen verbruiken tot wel 70% minder energie, wat een aanzienlijk verschil is. Installeer je led spotjes in de badkamer, dan is dat een uitstekende manier om energie te besparen en je energierekening te verlagen.

Lange levensduur

Een andere reden om led inbouwspots te kopen voor je badkamer, is dat ze een lange levensduur hebben. Led spotjes gaan gemiddeld 35.000 branduren mee. Dat is zeer lang, zeker ten opzichte van gloeilampen (1000 branduren) en halogeenlampen (3500 branduren). De lange levensduur van de ledverlichting zorgt ervoor dat je de lampen pas na een lange tijd hoeft te vervangen.

Beter voor het milieu

Verrijk je je badkamer met led inbouwspots? Dan draag je ook je steentje bij aan een beter milieu. Dankzij hun energiezuinigheid en lange levensduur maak je met ledlampen een duurzame keuze. Als je het belangrijk vindt om rekening te houden met duurzaamheid, dan is ledverlichting ideaal. Met led inbouwspots lever je een positieve bijdrage aan de planeet.

Te gebruiken als basisverlichting en sfeerverlichting

Nog een reden om te investeren in led inbouwspots, is hun veelzijdigheid. Ze zijn namelijk als basisverlichting en sfeerverlichting te gebruiken. Led inbouwspots zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren en soorten. Door het ruime aanbod heb je de mogelijkheid om te kiezen voor zowel helder als dimbaar licht. Zo kun je het licht in de badkamer perfect afstemmen op je wensen en behoeften.

Strakke uitstraling

Inbouwspots worden in je plafond geïnstalleerd. Dit zorgt voor een mooie en strakke uitstraling. Ze steken niet uit en nemen weinig ruimte in beslag omdat ze in het plafond zitten. Hierdoor krijgt je badkamer een moderne uitstraling. De spots passen in iedere stijl, of je nu van landelijk, industrieel of modern houdt.

Waterdicht

Met specifieke badkamer spots ben je ook verzekerd van waterdichtheid. Dit is van groot belang in de badkamer, omdat dit een vochtige ruimte is. Houd daarom goed rekening met de IP-waarde van de spots, om zeker te weten dat ze bestand zijn tegen vocht en water. Dat is een stuk veiliger.

Share