Coronavirus: hoe zorg je voor genoeg boodschappen?

Coronavirus: hoe zorg je voor genoeg boodschappen?

Wc-papier, blikgroente, pasta, paracetamol, brood: Nederland is aan het hamsteren door de coronacrisis. Wat kun jij doen?

Het is een rare werkelijkheid geworden: lege schappen in de supermarkt bij de levensmiddelen, 'maximaal twee doosjes medicijnen' bij de drogist (als ze nog te koop zijn), pakketjes die nóg langer op zich laten wachten...

De minister-president heeft het volk officieel opgeroepen te stoppen met hamsteren, maar dat mag niet baten: Nederland is nog steeds aan het inslaan. Medicijnen, levensmiddelen, et cetera. Wat kun je het beste doen?

Shop bij de online supermarkten
Veel supermarkten hebben lege schappen. Daarnaast zijn supermarkten druk. Het coronavirus kun je daar dus ook oplopen. Het is dus in veel gevallen verstandig om niet naar een fysieke supermarkt te gaan, maar een online supermarkt te bezoeken. Dat kan gewoon jouw vaste supermarkt zijn, maar dan dus online.

Bezoek bijvoorbeeld de JUMBO of de PLUS, en laat jouw boodschappen gewoon thuis bezorgen. Alle supermarkten drukken klanten op het hart dat hun magazijnen gewoon goed gevuld zijn, en dat jij dus gewoon jouw boodschappen thuis ontvangt. Hamsteren is dus niet nodig, maar online inkopen doen is wel zo handig!

Koop pijnstillers en medicijnen bij online drogisten
Ook voor pijnstillers en andere medicijnen hoef je niet de deur uit als je dat niet wilt. Paracetamol is op sommige plaatsen uitverkocht of er geldt een maximum voor het aantal doosjes dat je aanschaft. Maar er is genoeg te verkrijgen, waaronder online. Zit je dus al ziek thuis, en mag je de deur niet uit, dan kun je gewoon online jouw medicatie bestellen. 

Wil je weten welke online apotheken en drogisten het beste worden beoordeeld door hun klanten? Lees dan hun reviews op NederlandReview: reviews over online apotheken en drogisten.

Eten online bestellen
Vanaf zondag 15 maart 18:00 sloten halsoverkop alle restaurants, café's en andere horecagelegenheden. Ongekend in Nederland. Velen hadden begrip voor de maatregel. Immers, in zo'n gelegenheid kun je anderen gemakkelijk besmetten met het coronavirus of de ziekte zelf oplopen.

Maar met lege schappen in de supermarkten en geen gelegenheid om uit eten te gaan, kan de maaltijd bereiden ineens tricky worden. Vooral als je niet voorbereid bent op gewijzigde plannen. Bezorgrestaurants, zoals Thuisbezorgd, blijven echter gewoon nog open. Waar kun je het beste bestellen? NederlandReviews verzamelt reviews over bezorgrestaurants!

Wij wensen iedereen veel gezondheid toe!

Gerelateerd