Bureau en ergonomische bureaustoel kopen? Hier moet je op letten!

Is het tijd om een nieuw bureau en ergonomische bureaustoel te kopen? Dan is het belangrijk om een aantal dingen te weten. Een bureau kopen doe je niet zomaar. Hetzelfde geldt voor de aanschaf van een ergonomische bureaustoel. Allereerst voorkomen deze stoelen en bureaus gezondheidsklachten.
Daarnaast is het wel zo prettig als een stoel of bureau in het interieur past. Vergeet zelf geen aandacht aan een goede zithouding te besteden. In dit artikel gaan we dieper in op de functies van ergonomische bureaustoelen en bureaus.

Lichamelijke klachten voorkomen

Een ergonomische bureaustoel voorkomt nek- en rugklachten. Deze klachten ontstaan vaak bij mensen die een zittend beroep uitvoeren. Zit jij veel uren per dag? Dan kan dat funest zijn voor de wervelkom. Ongezonde en verkeerde zithoudingen kunnen een lichamelijke klacht behoorlijk verergeren.
Het gebruik van een ergonomische bureaustoel en bureau zorgt voor een betere zithouding. Gezondheidsklachten worden tegengegaan waardoor medewerkers minder pijnklachten ervaren. Groot voordeel is dat zij hierdoor een stuk productiever werken.

Wat is ergonomisch werken?

Ergonomisch werken staat voor een goede werkhouding in combinatie met voldoende fysieke en mentale herstelmomenten. Deze manier van werken is niet meer weg te denken in de tijd waarin we leven. Ergonomie wordt steeds vaker ingezet bij bedrijven.
Werk je vaak achter een beeldscherm? Ben je een baas met veel werknemers die achter hun beeldschermen werkzaam zijn? Dan kan ergonomisch werken een belangrijke rol spelen. De ergonomie in het bedrijfsleven kan verbeterd worden door voor ergonomische bureaustoelen en bureaus te kiezen. Verstelbare ergonomische bureaus en bureaustoelen vormen de basis van een goede werkplek.

Welke zithouding is goed?

Naast een goede stoel en bureau moet je zelf op meerdere zaken letten. De zithouding is belangrijk en er zijn meer dingen om rekening mee te houden. Hieronder een aantal tips om jouw zithouding te optimaliseren:
• Hou de voeten echt op de grond. • Bekken moeten zich op grotere hoogte bevinden dan de knieën. • In de kniekuil moet een vuist ruimte gehouden worden. • Ondersteuning rugleuning moet in holte lage rug zijn. • Bureau moet zich op ellebooghoogte bevinden. • Maak gebruik van bewegingsmechanisme om de bureaustoel los te zetten. • Blijf niet alleen maar zitten. Een rondje wandelen door kantoor doet wonderen.

Verstelbare bureaus voor goede hoogte

Een correcte werkhouding start bij de goede bureau hoogte. Bureaus kunnen op diverse wijzen versteld worden. Verstellen kan met vastgezette poten, slingers, zwengels of op een elektrische manier. Verstelbare bureaus zijn op deze manieren makkelijk in te stellen. De gewenste hoogte zorgt dat mensen prettig en ergonomisch verantwoord kunnen werken. Iedere werkplek is anders en vraagt om een gerichte oplossing.

Werkcomfort verhogen ergonomische bureaustoel

Werkplekken die ergonomisch zijn ingericht zijn prettig om in te werken. In deze werkomgevingen spelen meerdere zaken een rol. Het gaat niet alleen om de ergonomische bureaustoel. Bijpassende bureaus, voetensteunen, toetsenbord en muizen, zijn eveneens belangrijk. Controleer zelf wat er nodig is om goed te functioneren. Ontbreekt er een accessoire welke werkzaamheden verrichten vermoeilijkt? Zorg dan dat dit product alsnog besteld wordt.

Share