Een heerlijk dagje op pad in de buitenlucht: ga golfen

Golf is een veelzijdige sport die in principe iedereen, ongeacht hoe oud je bent, kan uitvoeren. Golf brengt veel voordelen met zich mee: zo is het natuurlijk een sport waarbij je veel beweegt, maar daarnaast kun je ook denken aan bijvoorbeeld het sociale aspect. Ontdek zelf de voordelen van het golfen door eens een dagje te golfen in de buitenlucht. Waarom je dat eens zou moeten doen én hoe je je kunt voorbereiden op deze dag, zetten we hieronder voor je op een rij.

Waarom je ook eens zou moeten golfen

Zoals net al werd benoemd, zitten er veel verschillende voordelen verbonden aan de sport golf. De voordelen ervan sommen we hieronder graag voor je op; zo kun je je alvast voorbereiden welke voordelen je kunt verwachten als je binnenkort een dag gaat golfen.

1. Lekker in beweging

Als je gaat golfen, zit je zeker niet stil. Zo zet je namelijk heel wat stappen als je van hole naar hole loopt. Je kunt natuurlijk ook met een golfkarretje deze afstanden afleggen, maar wandelen is natuurlijk veel gezonder. Als je een dag gaat golfen, heb je zo heel wat kilometers in de benen. En dat levert natuurlijk weer zo zijn voordelen op: wandelen is goed voor de conditie en je verbrandt er heel wat calorieën mee. Bovendien kan dit ook weer voordelen voor de mentale gezondheid opleveren.

2. Ontmoet nieuwe mensen

Met golf kom je gegarandeerd onder de mensen. Je kunt ervoor kiezen om alleen te spelen, maar het is natuurlijk veel leuker om dit met andere mensen te doen. Je bent dan wel individueel aan het sporten, maar toch ga je tegen elkaar strijden. Bovendien kun je tussen het slaan door een gesprekje aanknopen en kun je na afloop een lekker drankje op het terras drinken. Golf is dus de ideale manier om nieuwe contacten te leggen, voor zowel privédoeleinden als zakelijke doeleinden. 

3. In de buitenlucht

Heerlijk een dag vertoeven in de buitenlucht, terwijl je onder de mensen komt én ook nog eens een sport uitoefent: met golf kan dat allemaal. Als je gaat golfen, breng je namelijk heel wat uur door in de buitenlucht. En tijd doorbrengen in de buitenlucht is natuurlijk goed voor de gezondheid; dat weten we allemaal. Zo is de lucht schoner en kun je vitamine D aanmaken dankzij de zon. Ook kan de buitenlucht zo zijn mentale voordelen opleveren, denk bijvoorbeeld aan het krijgen van energie en het krijgen van een beter humeur.

Ga op zoek naar een geschikte golfbaan in de buurt

Golf is dus niet alleen een intensieve sport, het levert ook nog eens andere voordelen op. Wil je ook een keer de voordelen van golf ervaren? Dan kun je eens op zoek gaan naar een golfbaan bij jou in de buurt. Bezoek bijvoorbeeld Bernardus Golf, waar je achttien holes kunt lopen. Ook kun je hier na het golfen terecht voor een hapje en een drankje. Al met al wordt dat een heerlijk dagje op pad!

Bereid je voor op de golfdag

Als je een dag golfen hebt geboekt, is het hoogtijd om je op deze dag voor te bereiden. Als je nog nooit hebt gegolfd, is het verstandig om eerst een aantal lessen te nemen. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld een goede houding aanleren. Daarnaast kun je natuurlijk ook oefenen op de driving range, waar je ballen moet wegslaan. Naast dat je het golfen onder de knie moet krijgen, is het ook belangrijk om je te verdiepen in de etiquette. Zo zijn er namelijk een aantal regels waar je je aan moet houden. Denk bijvoorbeeld aan regels omtrent het gedrag en de kleding die je draagt. Vervolgens kun je de golf-uitrusting aanschaffen of huren op de golfbaan en kan het golfen beginnen.

Share