De regels voor games, films en muziek downloaden

De regels voor games, films en muziek downloaden

Ben jij voornemens om games, films en muziek te downloaden? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van de regels. Het is namelijk niet zomaar toegestaan om gegevens van anderen online binnen te halen. Voordat we hier dieper op ingaan nog even kort hoe het doen van een download het beste omschreven kan worden.

Downloaden wil zeggen dat er digitale informatie binnengehaald wordt bij een ontvangend apparaat. De ontvangende apparatuur wordt in het vakjargon de cliënt genoemd, en de zendende computer de server. Als het proces wordt omgedraaid is er sprake van uploaden. In Nederland gelden er wettelijk downloadregels. Platforms mogen niet zomaar de mogelijkheid bieden om films, series, games of muzieknummers te downloaden. De originele maker bepaald namelijk wie het recht heeft om iets te mogen verkopen of delen. Het maakt daarbij niet uit wat de bedoeling is. Heb je een download aangekocht en in bezit? Dan nog mag je deze niet zomaar aanbieden.

Links plaatsen naar websites waar illegaal auteursrechtelijk beschermd werk gedownload kan worden is eveneens niet toegestaan. Dit verbod is tevens van kracht voor de creatie en verspreiding van ondertiteling voor een film of serie. 

Muziek downloaden 

Muziek downloaden

, de meeste mensen vinden het fijn om dit gratis te doen. En gelukkig is het niet overal verboden. De downloads maken het mogelijk om zowel offline als online naar muziek te luisteren. Er kan gestreamd worden en bijna alle liedjes zijn op het internet te vinden. De muziek is vaak gratis te downloaden. Hiervoor zijn een hoop programma’s beschikbaar. Muziekdownloads kunnen uitgevoerd worden op smartphones, computers en tablets. Zo kunnen er liedjes overgenomen worden via Spotnet. Dit is een programma voor het downloaden uit nieuwsgroepen.

Ook is er de mogelijkheid om kosteloos naar songs te luisteren via Spotify. Dit is een digitale muziekservice welke de beschikking heeft over miljoenen nummers. De liedjes zijn van allerlei muziekgenres, van klassiek tot house. Gebruikers van deze service geven aan het fijn te vinden muziek te kunnen downloaden om offline te kunnen gebruiken. Je zal dan hoge MB-kosten besparen op het moment dat er geen WiFi-verbinding beschikbaar is. Met de kosteloze variant luister je onbeperkt naar muziek, wel met reclame tussendoor. Een ander voorbeeld is YouTube. Dit platform is van Google. Er kunnen video’s gepubliceerd en bekeken worden. Zonder WiFi kan dit heel wat data kosten. Het gebruik vreet ook batterijen. 

Gratis spelletjes downloaden 

Wil je graag gratis spelletjes downloaden? Het spelen van computerspelletjes en games kan een heerlijke uitlaatklep zijn. Er zijn allerlei spellen verkrijgbaar die gespeeld kunnen worden op de laptop, tablet, computer of smartphone. Gratis games kunnen een verrijking zijn voor jouw iPhone, iPad, Android, Windows of Mac-computer.

Er zijn tegenwoordig online vele oude en vertrouwde bordspellen te downloaden. Een aantal voorbeelden van deze spellen zijn Scrabble, Wordfeud en Rummikub. Of wat dacht je van gratis kaartspelletjes? Deze zijn in Nederland enorm populair. Er zijn ook games beschikbaar waar voor echt geld gespeeld kan worden, en dus niet alleen voor de eer. Wellicht is dat echt iets voor jou. Smartphones worden tegenwoordig meer als spelcomputers gebruikt dan als een toestel om mee te bellen. 
 

Share