Ben jij van plan om aan de slag te gaan met de badkamer of met het toilet?

De beste tips als je aan de slag gaat met jouw badkamer

 

Ga je verhuizen en heb jij een nieuwe badkamer nodig? Is jouw badkamer verouderd en wil je de badkamer graag vernieuwen? Of heb jij een andere reden om te oriënteren voor het vernieuwen van je badkamer? Lees dan snel verder voor tips en vooral inspiraties voor de badkamer(s)!

WC inspiratie


Het toilet is misschien wel de meeste gebruikte ruimte in huis. Heb je een aparte ruimte voor je toilet of bevindt die zich in de badkamer? Hoe dan ook verdiend deze ruimte een stijlvolle aanpak. Bevindt het toilet zich in de badkamer dan is het een goed idee om de toilet en de badkamer dezelfde stijl te geven om het een rustgevende ruimte te maken. Ook als het toilet zich niet in dezelfde ruimte bevindt is het stijlvol om de badkamer en toilet op elkaar af te stemmen om het huis een geheel te maken. Alleen al een toiletpot zelf kan verschillende stijlen hebben, zo kan een pot hangen of staan en vierkant of rond zijn.

Op onze site zijn compleet gestijde toiletruimtes te vinden. Deze kunnen gebruikt worden ter inspiratie maar ook kun je ervoor kiezen de hele stijl toe te passen in de ruimte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor modern, industrieel of een Scandinavische stijl.
 

Badkamertips


Badkamermeubels, wastafelkasten, wastafelbladen, badkamerkasten en spiegelkasten, dit hoort allemaal thuis in een gemiddelde badkamer. Maar waar moet jij nou op letten bij het plaatsen of vernieuwen van je badkamer? Om de badkamertips te beginnen; je moet ervoor zorgen dat je goede verlichting hebt in je badkamer. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor licht met verschillende standen. Zo kan je gebruik maken van helder licht om je haar te doen en je op te maken en van gedimd licht als je in bad gaat. Daarnaast is het aan te raden bij een kleinere badkamer om te kiezen voor lichtere kleuren om de ruimte groter te laten lijken.

Ook is voldoende opbergruimte een belangrijk onderdeel van de badkamer. Denk van tevoren hier goed over na, want ook dit zorgt voor rust in de badkamer. Maak een keuze tussen zwevende of niet zwevende badkamermeubels. Onder een zwevend meubel is het makkelijker schoon te maken, maar een niet zwevend meubel is weer makkelijker te monteren. Als laatste nog een tip voor een kleinere badkamer is het nemen van een glazen douchecabine. Doordat je de badkamer niet afsluit lijkt de badkamer groter en ruimtelijker.

Mooie badkamer


Bovenstaand zijn handige tips gegeven ter inspiratie van een badkamer en toiletruimte. Maar hoe kan je nou echt zorgen voor een mooie badkamer die jaren mee gaat? Het is aan te raden om rustige kleuren te kiezen voor je badkamer, zodat je er niet snel op uitgekeken raakt. Daarnaast is verstandig om te kiezen voor kwaliteit. Kies voor materiaal die vochtbestendig is zoals kunststof of hout uit de hoogste duurzaamheidsklasse. Dit zorgt niet alleen ervoor dat de badkamer langer meegaat, maar ook dat de badkamer langer mooi blijft.

 

Ook afwerking en details is erg belangrijk om een mooie badkamer te creëren. Details beginnend bij het afvoerputje, ook die moet kwalitatief goed zijn en bij de stijl van de badkamer passen. Ook is het bijvoorbeeld verstandig om te kiezen voor zo min mogelijk voegen in de badkamer omdat vuil en schimmel zich daar makkelijker uit. Wil je ook nog wat voorbeelden ter inspiratie, kijk dan meteen even rond op onze site!

 

Share