De 4 beste printers van 2023

In de printindustrie zijn er tal van bedrijven, maar slechts enkele grote spelers wereldwijd. Het kan lastig zijn om het juiste merk te kiezen, want op het eerste gezicht lijken ze vaak op elkaar. Hoewel de basisfuncties van printers van verschillende merken vaak vergelijkbaar zijn, zijn er wel verschillen in extra functies en accessoires. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een keuze maakt. Benieuwd naar de 4 beste printers van 2023? Blijven lezen dan!

HP

Hewlett-Packard (HP) is een bedrijf dat werd opgericht in 1939 door Bill Hewlett en David Packard in een garage in Californië. Ze staan vooral bekend om hun computers en printers, met de HP LaserJet-printer als een baanbrekend product dat in 1984 werd gelanceerd. Hierdoor werd het kopiëren vanuit je desktop de nieuwe standaard. HP biedt verschillende afdrukmogelijkheden voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik.  Daarnaast leveren ze ook Managed Print Services. Dit is gericht op hybride werkomgevingen, met de nadruk op beveiliging en flexibiliteit. HP had vorig jaar het grootste aandeel in de wereldwijde printermarkt en groeide hun omzet van $2,8 miljard naar $6,5 miljard, waardoor ze een van de top vijf printerfabrikanten zijn.

Canon

Canon werd opgericht in 1933 in Japan en specialiseert zich in camera's en printers. Ze bieden verschillende soorten technologie, maar hun focus ligt op afdrukken. Denk hierbij aan oplossingen voor kantoor, persoonlijk gebruik, grootformaat en productie. Maar ook professionele en cloudgebaseerde afdrukservices. Canon levert ook specifieke producten die je kunt gebruiken voor afdrukken, zoals ID-kaartprinters, labelprinters, kaart- en badgeprinters, en meer.

Brother

Brother International Corporation werd opgericht in Japan in 1908 en is nu gevestigd in New Jersey. Dit bedrijf is gespecialiseerd in kantooroplossingen zoals printers, scanners en labelmakers voor kleine werkgroepen van ongeveer 1-20 gebruikers. Ze zijn ook bekend om hun naai-, borduur- en quiltmachines, en ze leveren industriële machines aan diverse sectoren, waaronder kleding, automotive en de medische sector. In 2021 stond Brother op de derde plaats in de wereldwijde printermarkt volgens Statista en heeft het distributiekanalen in meer dan 100 landen.

Epson

Epson is een Japans bedrijf dat al sinds 1942 bestaat en bekendstaat om zijn innovaties, zoals 's werelds eerste mini Epson printer. Ze bieden een breed scala aan printers en scanners, zowel voor persoonlijk als zakelijk gebruik. Ook zijn er verschillende modellen, zoals speciale modellen zoals Supertank-printers en fotoprinters. Maar ze hebben ook gewoon de meer standaard printers. Naast printers verkoopt Epson ook verschillende soorten papier, waaronder fotopapier, presentatiepapier, professioneel beeldmateriaal, scrapbook- en knutselpapier, en kopieer- en printerpapier. Epson heeft de afgelopen jaren consistent hoge posities behaald in de wereldwijde printermarkt en is uitgegroeid tot een van 's werelds grootste multinationale printerfabrikanten.

Welke merk moet je kiezen?

Het kiezen van het juiste merk kan lastig zijn. Om de beste keuze te maken, kun je jezelf enkele vragen stellen. Wat zijn de functies die ik wil op mijn ideale printer? Welke speciale diensten biedt het merk aan en zijn die voor mij van waarde? Heeft het merk een goede reputatie en tevreden klanten? Hoewel deze vragen niet allesomvattend zijn, dienen ze als een goede start. Andere factoren zoals prijs, afdrukvolume en grootte zullen uiteindelijk bepalen welk merk het beste bij je behoeften past.

Share