Centraal Beheer - Deze inkomensbescherming biedt een WIA-verzekering

Deze inkomensbescherming biedt een WIA-verzekering
Als ondernemer kun je talloze verzekeringen afsluiten. Zo ben je ongetwijfeld verzekerd tegen brandschade, stormschade en waterschade. Het is belangrijk om jouw bedrijfspand goed te verzekeren, maar je moet ook aan jouw medewerkers denken. Ook voor medewerkers kun je namelijk diverse verzekeringen afsluiten. Een WIA-verzekering is hier een goed voorbeeld van. Wil jij meer weten over de WIA-verzekering? Hieronder vertellen wij jou een aantal redenen om een WIA-verzekering af te sluiten.

Inkomen van medewerkers wordt aangevuld bij arbeidsongeschiktheid
Als een medewerker ziek wordt, betaalt de werkgever in de meeste gevallen het loon (gedeeltelijk) door, in enkele gevallen komt een medewerker in de Ziektewet. De medewerker krijgt in dat geval een deel van zijn/haar laatstverdiende loon. Dit is maximaal twee jaar, want langer mag iemand niet in de Ziektewet zitten. Is de medewerker dan nog niet in staat te werken, dan valt de medewerker terug op een WIA-uitkering van UWV.

In de meeste gevallen ligt een WIA-uitkering van UWV aanzienlijk lager dan het laatstverdiende loon. Soms zelfs tot onder bijstandsniveau. Hierdoor kan jouw medewerker in de financiële problemen komen. Met een WIA-verzekering beperk je dit inkomensverlies voor een medewerker. Hoe dit precies zit? Als jouw medewerker voor 35% of meer arbeidsongeschikt is, vult een WIA-verzekering het inkomen vaak aan tot minimaal 70% van het laatste salaris. Het maximale loon voor een WIA-uitkering is per 1 januari 2021 58.307,40 euro.

 

Hulp bij re-integratie van arbeidsongeschikte medewerkers
Wil je naast de inkomensaanvulling bij langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid, ook de juiste begeleiding? Kijk dan naar een verzekeraar die intensieve begeleiding bij re-integratie aanbiedt. Zo zorgen jullie er samen voor dat een medewerker weer inzetbaar wordt. Deze begeleiding is overigens niet alleen voor de medewerker, maar ook voor jou als werkgever. Kies je voor een WIA-verzekering bij Centraal Beheer? Dan kun je onder meer terugvallen op een arts, arbeidsdeskundige en loopbaanadviseur.

Bepaal zelf wat wel en niet verzekerd wordt
Een WIA-verzekering is altijd maatwerk en heeft dus niet standaard dezelfde inhoud en dekkingen. Sluit je een WIA-verzekering af bij Centraal Beheer? Dan bepaal je samen met een adviseur zelf de dekking en de duur van de verzekering. Je kunt er ook voor kiezen om jouw medewerkers mee te laten betalen aan de WIA-verzekering. Op deze manier ben je zelf aanzienlijk goedkoper uit. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan ben je vast en zeker benieuwd wat deze verzekering jou gaat kosten. Wil jij meer weten over de WIA-verzekering en de kosten hiervan? Klik dan hier.

 

Share