Bespaar op de kosten voor vast internet, televisie en mobiele telefonie

Zowel particulieren als zakelijke partijen hebben het financieel zwaar momenteel. De voornaamste oorzaak hiervan is de snel opgelopen inflatie, als gevolg van onder meer de stijgende energieprijzen. Het maakt dat consumenten massaal op zoek gaan naar mogelijkheden om te besparen op de maandelijkse vaste lasten. Het helpt te voorkomen dat zij hun financiële buffer aan moeten breken om rond te komen. Iets wat voorheen voornamelijk de lagere inkomens trof, maar tegenwoordig ook huishoudens met een modaal inkomen raakt. Een van de mogelijkheden die men heeft om geld te besparen is de keuze voor een ander vast internetabonnement. Dat geldt niet alleen voor particuliere huishoudens, maar ook voor bedrijven. Vergelijk Ziggo zakelijk eens met een abonnement bij KPN of een andere aanbieder. Wat is voor jouw organisatie de voordeligste aanbieder? 

Kijk goed naar de benodigde internetsnelheid

Particulieren en zakelijke organisaties zijn vaak al snel geneigd te kiezen voor een hogere internetsnelheid, wanneer zij een abonnement selecteren. De praktijk wijst uit, dat zij deze hoge snelheid in lang niet alle gevallen nodig hebben. Denk aan consumenten die hun internetlijn voornamelijk gebruiken voor het thuiswerken, voor het bekijken van een film op Netflix en bijvoorbeeld voor het streamen van een serie. Deze huishoudens hebben geen Youfone glasvezel nodig met een snelheid van 1.000 Mbit/s. Een snelheid van 250 tot 300 Mbit/s is meer dan voldoende. Er zijn op het internet handige tools te vinden die op basis van je gebruik van het vaste internet in huis bepalen welke snelheid je nodig hebt. 

Eigen routers kunnen hoge snelheid niet altijd aan

Maak je thuis of op kantoor gebruik van een eigen router? Houd er in dat geval rekening mee, dat oudere modellen de hoge internetsnelheden van meer dan 500 Mbit/s lang niet altijd aankunnen. In die zin, dat deze maximale waarde niet gehaald zal worden. Het maakt dat je betaalt voor iets wat je niet gebruikt. Let hier ook op, wanneer je een mesh-netwerk in huis aansluit. Deze technologie is populair om het signaal van het draadloze netwerk overal in huis te ontvangen, zonder last te hebben van een haperende verbinding. 

Kies voor een alles-in-1 pakket bij providers

Over het algemeen geldt dat je het voordeligst uit bent, wanneer je kiest voor een alles-in-1 pakket bij je provider. Met zo’n pakket combineer je vast internet met televisie en mobiele telefonie. Niet alleen krijg je korting op de abonnementsprijs, ook profiteer je vaak van verschillende extra’s. Denk bijvoorbeeld aan dubbele mobiele data, wat maakt dat je voor een goedkoper abonnement kunt kiezen. Of wat te denken van een gratis, extra televisiepakket? Zo geniet je van nog meer televisiezenders. Het is een slimme manier om te profiteren van leuke extra’s en tegelijkertijd te besparen op je maandlasten.

Share