Urban Outfitters

6.6

Bestellen

5.6

Service

5.1

Prijs

6.1

Levering

58.3%

Zou hier weer kopen

Urban Outfitters

Langzaam begint Urban Outfitters eindelijk ook Nederland over te nemen. Je kon al geruime tijd hip shoppen in coole steden als New York en Antwerpen, nu is het ook al een tijdje mogelijk om bijvoorbeeld in Amsterdam of Utrecht je rekening leeg te kopen in een winkel van Urban Outfitters. Moeten we blij zijn met de komst van deze modewinkel naar Nederland? Hoe ervaren echte klanten de kwaliteit van de producten die ze hier verkopen? Hoe bevalt het om online te bestellen bij Urban Outfitters? Hoe snel is de levering en wat zijn de voorwaarden voor een eventuele retournering? Lees hier alles over Urban Outfitters voor je iets koopt, eerstehands van klanten die jou vóór gingen!


Over Urban Outfitters

Urban Outfitters is een winkel uit de Verenigde Staten, opgericht door Richard Hayne en Scott Belair in 1970. Je vindt er veel kleding, schoenen, cosmetica, sieraden en accessoires, maar ook allerhande hippe gadgets, boeken, muziek en woonartikelen. De stijl is te kenmerken als hip, retro, vintage en bohémien. Je kunt hier bijvoorbeeld terecht voor een fashion statement of voor een origineel cadeau.


Het hoofdkwartier van Urban Outfitters bevindt zich in Philadelphia, maar de winkels van het bedrijf vind je tegenwoordig overal ter wereld: het zijn er inmiddels meer dan 400, waarvan ongeveer de helft zich in de Verenigde Staten bevindt en bijna vijftig in Europa. Het zijn bijna zonder uitzondering grote winkels met meerdere etages in de bekende winkelstraten van grote steden. 


 


Online shoppen bij Urban Outfitters

Maar voor iedereen die zich niet in de buurt van een dergelijke grote winkelstraat bevindt: niet getreurd, je kunt ook online shoppen bij Urban Outfitters. Op allerlei manieren word je dat zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt. Je kunt vrij eenvoudig een item retourneren als je het bijvoorbeeld toch niet zo leuk vindt of als het niet past. Wel binnen 30 dagen en natuurlijk in perfecte staat. Je hoeft het niet eens terug te sturen; je kunt ook langs een filiaal van Urban Outfitters in bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht of Den Haag. En wil je een artikel ruilen voor bijvoorbeeld een andere maat, dan kan dat gewoon kosteloos (en ook zonder dat je nogmaals verzendkosten moet betalen). 


 


Merken van Urban Outfitters

Urban Outfitters heeft een aantal eigen merken, samengebracht onder URBN: Anthropologie, Free People, Terrain, and BHLDN. Daarnaast vertegenwoordigt Urban Outfitters tal van andere merken, variërend van grote namen die iedereen kent zoals Nike, Converse, Adidas en Calvin Klein tot merknamen die misschien minder bekend zijn, maar daarmee zeker niet minder goed. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een holografische etui van Mi-Pac of een cool shirt van Dead Vintage? Dan kun je terecht bij Urban Outfitters. 


Ervaringen, complimenten, tips of klachten over Urban Outfitters?

Heb jij ervaring met Urban Outfitters? Heb je hier bijvoorbeeld wel eens iets gekocht of besteld? Heb je misschien wel eens iets moeten retourneren of heb je een klacht moeten indienen? Laat heel Nederland weten hoe jij de service van Urban Outfitters hebt ervaren met een review! Zijn ze bijvoorbeeld goed bereikbaar, lossen ze problemen goed op? Hoe is de kwaliteit van de kleding? 


Lees klantervaringen met Urban Outfitters! Wanneer komt de nieuwe collectie binnen? Is de sale al begonnen? Wat zijn retourvoorwaarden, hoe is de service?

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (36)

broek Urban Outfitters

Superleuke kleding, maarrrrr retour is opzettelijk erg lastig gemaakt. Geen retourbon erbij. Geen retourbon te downloaden. Erg waardeloos. Dus voor mij geen UO kleding meer online aan te schaffen.

C

CW Dreesman

25-08-2023

0

Kleding

Zes weken geleden kleding besteld bij Urban outfitters. Ondanks het feit dat ik k mijn adres gegevens duidelijk had ingevoerd, gaven zij aan via een mail dat ze geen huisnummer hadden. Bij check order zie je echter duidelijk het huisnummer staan. De customer service bereik je via een chat. Antwoord lijkt via een robot gegeven re zijn? De chat geeft dat de bestelling binnen 48 geleverd wordt. Er kwam niks. Een paar weken later is de helft van het bedrag teruggestort. Het volledige bedrag was E 49,- Ons advies is: hier niet bestellen!

P

Petra

08-01-2023

0

E-giftcard

Ik had dus een leuke e giftcard besteld via de urban outfitters website, 40 euro, een email gekregen van order bevestiging. Maar geen e giftcard te zien in de e mail! Als ik contact zoek met customers service krijg ik het antwoord: Your order is on HOLD! Waarom is mijn bestelling on hold? Het geld is van mijn rekening, maar niks ontvangen. Ik krijg ook geen duidelijke reden waarom het on hold is. Ik vraag naar een oplossing zoals een telefoonnummer of email adress voor naar te sturen. Dat hebben ze niet, toch na enkele keren aan dringen via chat. Kreeg ik 3 telefoonnummers : een franse, duitse en engelse... Ik bel deze nummers op rara de nummers zijn niet in gebruik! Daarna kreeg ik na opnieuw aandringen een email. Na mijn e-mail werd ik geblokkeerd door hun. Nog steeds geen geld terug en annulering kan ook niet meer!

M

Margo

06-12-2022

1

Vest en jurkje

Besteld via Klarna, omdat we wegens slechte reviews wat huiverig waren. Bij ons is de levering echter perfect verlopen: Hele leuke en mooie spullen en zeer snel geleverd. Je kunt retourneren in de winkel, dit is ook fijn. Wij zouden hier weer bestellen!

D

Diane van Schie

05-05-2022

0

Laarzen en topje

Ze verkopen leuke artikelen maar het retourneren vanuit Nederland is ontzettend omslachtig en veel te duur. Producten zijn wel gewoon vanuit Nederland geleverd maar moeten retour naar de UK wat €15 kost. Daarnaast werd een artikel uit mijn bestelling geannuleerd, vervolgens kijk ik dezelfde dag nog op de website en is het gewoon beschikbaar. Opnieuw besteld (weer verzendkosten moeten betalen!) En nu is het ineens wel leverbaar. Erg bijzonder.

F

Fleur

09-04-2022

0

schoenen

Na 2 weken nog geen bevestigingsmail aankoop. Ik heb stipt betaald maar weet totaal niet wat er met mijn bestelling is gebeurd!

A

Agnes Baert

03-02-2022

0

Hoodies

2 Hoodies besteld, zelfs bij 120 euro nog 4,90 verzendkosten maar oke. 1 trui moest 1 maatje kleiner dus nieuwe besteld en de andere retour verzenden. Tja... en toen kwam het. Klantenservice reageert niet...waar moet het retour heen. Ene kwam uit Rotterdam andere uit Canada. Het duurde dagen het uit te zoeken maar het moest dus naar GB en schrok me kapot van de verzendkosten €18,50 !! Toch maar gedaan want met de trein naar een shop was net zo duur. Ik bestel noooooit meer online. Hoodies zijn wel super gaaf.

L

Lies

18-01-2022

0

3 flessen chilly's

2 flessen zijn er klein beetje beschadigd tijdens het transport. Ik krijg zonder problemen mijn geld retour. Super service!

W

Wendelien roelofs

17-01-2022

0

2 broeken

Ik had dus 2 broeken gehaald ze waren super leuk, helaas vielen ze te klein en er zat helaas een zwarte vlek op een van de broeken. Had ze helaas niet meer kunnen terug brengen, dat was best jammer voor €140,- te betalen voor een totaal miskoop. Maar dat geeft niet iets wat is gebeurd kan niet veranderd worden.

I

Ivy

09-01-2022

0

Schoenen

Geen bevestigings mail aankoop Verkeerde maat geleverd Bijna geen contact te krijgen met klantenservice Geen retourlabel Op eigen kosten terug sturen Kost je alleen 3 dagen om uit vinden waar naar toe.. Weet het nu nog niet!!!

M

Margreet Dronkers

19-11-2021

0

Spijkerbroek

Mijn dertienjarige zoon heeft net twee maanden kleedgeld. Hij vond op de site van Urban outfitters een spijkerbroek die hij “ moest” hebben! €60,- De broek bleek veel te groot en moest retour. Het uitprinten van de retourbon is niet gelukt! Wat een gedoe zeg. Nu heb ik de broek retour gedaan naar het adres op de verpakking van de broek in Utrecht! Ik heb de verzendkosten zelf betaald en een briefje bij het pakket gedaan met daarop mijn zoon zijn gegevens. Hopelijk komt het goed en krijgt hij zijn geld terug! Een retour bon bijgeleverd in de verpakking zou het veel makkelijker maken. Maar, dit is misschien juist wel wat jullie willen? Veel gedoe , niet handig voor iedereen, dus minder bestellingen retour?

G

Geke van Brussel

19-10-2021

0

Broek

Mooie kleding maar waardeloos return beleid buiten UK! Veel tijd kwijt aan regelen, onaardige verkopers aan de telefoon (Utrecht), veel kosten gemaakt aan reizen naar Utrecht om in winkel terug te brengen OF verzendkosten naar UK betalen = duur. Dit wordt niet duidelijk gemaakt als je de kleding besteld.

B

B

07-05-2021

1

Spencer

+ Toffe winkel met toffe artikelen, waar ik graag artikelen koop. Maar voortaan nooit meer online. - Zwaar waardeloos retourbeleid. De spencer was heel kort en omdat ik lang ben moest ik het daarom retourneren. Ik moest zelf de kosten van DHL naar de UK betalen (10 euro). Dit vind ik niet meer van deze tijd, maar vooruit. Daarna werden de 4,90 verzendkosten voor het naar mij opsturen van het retourbedrag ingehouden. Uiteindelijk heb ik dus 15 euro betaald voor het passen van een artikel.

T

Tineke

19-11-2020

0

-

Mijn bestelling wordt maar steeds niet verstuurd. Bestel hier niet want ze geven niet voor het bestelproces aan dat het 2 weken kan duren voordat je pakketje uberhaupt verstuurd wordt. Als je vervolgens je bestelling wilt annuleren terwijl er nog niks verzonden is kan dan opeens niet. Oplichters

S

Selin

03-11-2020

0

urban outfitters. com

Kleding besteld bij Urban Outfitters online. Kleding komt vanuit de UK. Levertijd duurt erg lang. Vier artikelen besteld, en drie retour gestuurd naar de UK. Op het formulier stond dat het gratis was maar heb DHL toch 13,00 euro moeten betalen (incl. track en trace). Ik hoop nu dat ik mijn geld terug krijg. Ik heb op de site gekeken naar de retourpolicy, echter staat er wel hoe je vanuit Duitsland en Frankrijk iets moet terugsturen, niet vanuit Nederland. Ik heb weinig vertrouwen in UO en hoop dat ik mijn geld nog terugkrijg....even nog afwachten.

M

meyer

01-05-2020

6

-

The shops in the netherlands are amazing (amsterdam/utrecht). I really like the style of the clothes some items are a bit pricey but the quality is good! What i dont like is that you can only pay in creditcard or paypall on the online store. If there would be a IDEAL payment method or another method for european MaestroCard users that would be amazing. Then i can also shop online instead of travelling miles for the shop.

C

Christdejong

31-03-2020

0

Jas

Jammer dat er nergens duidelijk staat hoe je iets moet retourneren.. Ik had een jas en ketting besteld en ik kan echt letterlijk nergens duidelijk vinden hoe je het moet terug sturen in Nederland en helaas woon ik ook niet dicht bij ook UO winkel. Morgen maar even bellen en hopen dat het dan duidelijk wordt. Ook was de jas best prijzig voor wat ik heb gekregen en ik heb de foute ketting opgestuurd gekregen. Verder vind ik de winkel wel echt geweldig en heb ik er ook goede ervaringen mee, voortaan maar in de winkel iets kopen om deze problemen te voorkomen. Haha. Heeft iemand ervaringen met retourneren vanuit NL?

E

E

10-02-2020

6

Crosley platenspeler

Slecht bedrijf We hebben een platenspeler online gekocht. De adapter deed het niet. Wij het bedrijf in Nederland gebeld. Ten eerste moet je in het Engels praten terwijl het bedrijf in Nederland zit. En dan verlangen ze ook nog dat je 2 tot 3 uur gaat rijden om hem om te ruilen want ze mogen het niet opsturen. Dan kan je de klantenservice bellen, gaat ook in het Engels (Dat snap ik nog want dat zit in de uk) maar daar kom je ook niet verder mee. De service is zeer slecht en als je belt word er zelfs de hoorn opgegooid door de manager. Ik zou zeggen bestel daar niets online of koop niks in de winkel want echt vriendelijk zijn ze niet.

A

Anoniem

31-01-2020

0

Slecht bedrijf

Verschrikkelijk slechte klantenservice. Urban Outfitters is mijn retour pakket zelf kwijtgeraakt en dit proberen ze bij mij en DHL neer te leggen. Nu dik 7 maanden en 100 emails (alleen Engelse klantenservice beschikbaar) verder, nog geen geld teruggezien en op elke email krijg je een achterlijk inhoud-loos antwoord wat je geen stap verder brengt.

H

Hester

09-07-2019

0

Urbanoutfitters extra kosten?

Ik hou enorm van urban outiftters vooral van de kleding online, ik heb alleen wel hele slechte ervaring gehad met de verzending van urban outfitters US naar Nederland, het werd namelijk afgeleverd bij de boekenwinkel bij ons in de buurt (afleverpunt van post.nl) en ik heb toen een enorm bedrag van douanekosten erover moeten betalen. Ik ben nu heel erg bang om ook in de UK te bestellen online want ik wil niet meer zo'n groot bedrag betalen, de kleding is namelijk ook best wel prijzig. Mijn vraag is dus, heeft iemand in Nederland van de urban outfitters UK besteld, en hoe is dat dan gegaan? (zitten er dan douanekosten overheen, of is dat alleen bij US?)

L

L. Wijk

10-04-2019

1