NieuweStroom

6.5

Bestellen

4.5

Service

6

Prijs

5.8

Levering

41.7%

Zou hier weer kopen

NieuweStroom

Op zoek naar een nieuwe energieleverancier voor stroom en gas? Dan kan het zijn dat je oog op NieuweStroom is gevallen. Hier lees je beoordelingen en reviews van ervaringen van de consumenten voor je. Wil je straks zelf een recensie schrijven en jouw mening delen? Aarzel dan niet en kom gerust terug.

Onoverzichtelijke energiemarkt

Als je er verder weinig mee te maken hebt, is de energiemarkt maar een onoverzichtelijk geheel. Voor zover een leek kan zien is er de producent van de energie en dat gaat via het netwerk naar het stopcontact van de klant. Of de aansluiting, zoals dat eigenlijk heet. Dat er een netbeheerder is, is ook nog wel begrijpelijk. Maar waar past die energieleverancier nu in het plaatje? Is dat hetzelfde als de energieproducent? Nee, meestal niet, hoewel een aantal energiemaatschappijen ook zelf opwekken. Doorgaans is de energieleverancier een soort tussenpersoon die de energie inkoopt bij de producenten. Zij bepalen daardoor ook hun energietarief.

Veel aanbieders

Er zijn veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen. Naar eigen zeggen, allemaal de beste keuze, het scherpste tarief, het meest betrouwbaar en uiteraard ook de goedkoopste. Dat maakt het kiezen er niet eenvoudiger op. Je wilt geen verrassingen bij je jaarafrekening. Tenminste, geen onaangename. Met het oog op duurzaamheid, ben je uiteraard spaarzaam met je energieverbruik en ga je voor zo groen mogelijk. Maar hoe doe je dat als je aan een contract vast zit en de prijs schiet ineens omhoog? Of als je eigenlijk voldoende hebt aan jouw windmolen in de achtertuin, maar het overschot graag wilt delen?



NieuweStroom

Dit is een van de aanbieders van energie in Nederland. Naar eigen zeggen streven ze naar een eerlijke prijsstelling. Volgens de website kopen ze de energie die zij aanbieden dagelijks rechtstreeks in op de handelsbeurs voor de actuele marktprijs, waardoor ze naar de klant toe de laagste prijs kunnen bieden. Door het gebruik van de slimme meter en transparantie in het overzicht, heb je als klant inzicht in je verbruik.

Hoewel ze geen volledig groene stroom aanbieden, is het wel mogelijk de stroom die voor jou ingekocht wordt, te vergroenen, oftewel verduurzamen. Dit doe je door middel van een Garantie van Oorsprong (GvO). Daarbij kun je kiezen voor een oorsprong in windenergie, zonne-energie of uit biomassa. In zo’n geval betaal je eerst een voorschot en wordt dit achteraf verrekend met de daadwerkelijke kosten. Verder is het ook mogelijk via deze leverancier energie terug te leveren aan het net als je zelf bijvoorbeeld een zonnepaneel hebt. De regels voor het terugleveren van duurzame stroom staan op de website uitgelegd.

Deze leverancier werkt overigens zonder vast contract of opzegboete. Wellicht dat de consument hierdoor meer vrijheid en controle ervaart dan gebruikelijk met energieproducten.

Recensies voor en door consumenten

Zijn ze echt zo goedkoop? Maken ze hun belofte waar of was het te mooi om waar te zijn? Bevallen ze ook als je terug levert? Op zo’n moment is het prettig als klanten een review over hun mening en ervaring hebben geschreven. Dankzij hun beoordelingen, worden geïnteresseerden geholpen bij het maken van hun keuze. Aarzel dus niet als je zelf ook een recensie wilt schrijven. Alvast bedankt!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Verstuur uw review

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (12)

Nieuwestroom

Klantenservice Nieuwestroom onbereikbaar! Heb een simpele vraag over problemen bij inloggen (heel typisch dat dit niet lukt) en ik krijg op geen mogelijkheid contact! Echte schoften, mensen zo in het ongewis laten!!!!

03-10-2022

0

Gas en licht

We zijn overgehaald met mooie beloftes en een zeer aantrekjelijk instap bedrag. Echter zit het allemaal anders,ook dit bedrijf is niet betrouwbaar ,als je eenmaal instap worden de beloofde maandelijke afgesproken bedragen ineens verdrievoudigd, en telefonisch niet bereikbaar om uitleg te vragen. Dit gaat hem niet worden ! We wensen niet opgelicht te worden Hoe durven jullie om in deze tijd nog eens mensen eronderdoor te trekken Voor ons verdienen jullie geen enkele ster !

A

A.Bos

16-09-2022

0

Gas en stroom

Toen we klant werden mooie prijzen. Vanaf januari willen ze de hoofdprijs hebben van 700 euro per maand, je kunt mailen en bellen wat je wilt maar ze reageren helemaal niet. Het zijn dikke oplichters. Heb nu een super mooie contract bij iemand anders. Voor ons NOOIT geen contract weer met nieuwe stroom.

G

G Brauer

27-03-2022

0

stroom en gas

prijs is marktconform maar klantenservice is zwaar onder de maat. Dreigen met afsluiten als je begint met terugleveren dmv. zonnepanelen en je dus je voorschot terug wilt schroeven. Klantenservice belooft van alles maar na 6 maanden is er nog niks veranderd.

M

marcel giesen

11-03-2022

0

Stroom

Lever nu een jaar stroom terug via zonnepanelen op het net. Tot september 2021 ging dit goed en kreeg ik altijd op tijd mijn geld terug gestort. De laatste maanden niet meer en is er via de telefoniste (die wel altijd netjes op neemt) geen communicatie mogelijk met de afdeling die over de facturen gaat.

V

Vlooswijk

10-11-2021

0

energie

Als bedrijf zijnde dat keihard geraakt is door de COVID-19 proberen duidelijke afspraken te maken. Echter blijkt opeens van klantvriendelijkheid geen sprake meer te zijn. Jammer en gemiste kans...

P

Pascal

04-08-2021

0

Energie

Goed telefonisch bereikbaar, transparant en betrokken.

G

Graafschap

30-01-2021

0

Energie

Bereikbaarheid kan beter maar daar wordt aangewerkt. Terugbelverzoeken worden snel opgepakt. Snelle reactie op email. Scherpe beursprijzen. Even wennen maar ik ben voor het eerst erg positief over een energieleverancier.

H

Hans

22-11-2020

0

Stroom en aardgas

Ben al klant sinds 2014. Voor mij geen nieuwe-klant-lokkertjes meer want die betaal je het opvolgende jaar dubbel terug. Met NieuweStroom krijg ik iedere dag opzegbare eerlijke prijs voor stroom en aardgas op basis van een openbare dagbeurs. De tarieven gaan dagelijks op en neer, maar gemiddeld betaal ik 10 tot 30% minder dan met contracten. Het gevoel van vrijheid is me ook veel waard. Bij de meeste maatschappijen betaal ik een hoofdprijs voor een variabel contract.

B

Boer

06-02-2020

0

Gas en stroom

Inmiddels 3 jaar klant. Prima organisatie, geen gezeur met facturatie ed. Prijs scherp door directe aankoop apx.

K

Keurslager

23-09-2019

0

Ontevreden

Ontevreden.

L

Lotte Vromen

15-11-2018

0

Oplicht organisatie

Niet betrouwbaar en niet bereikbaar.

V

V.W.T.D

15-11-2018

1