NederlandReview

  Ervaringen Familiebox

  Een bestaand concept in een nieuw jasje, want Matthijs Maaltijdbox heet tegenwoordig de Familiebox. Lees hier de mening van hun trouwe klanten over deze verandering. En wat is de ervaring van nieuwe klanten? Zelf een review of recensie schrijven mag natuurlijk ook! Iedere beoordeling is waardevol.

  De perfecte maaltijd: samen heerlijk smullen
  Je hoeft geen culinair genie in de keuken te zijn om je een voorstelling te maken van een ideale maaltijd. Want zelfs als je geen ster achter het fornuis bent, of er gewoon een hekel aan hebt of weinig tijd voor, is een goede maaltijd prima haalbaar. Gezonde en verse producten vormen een goede basis bij zelfs de meest eenvoudige gerechten. Gevarieerd eten houdt het leuk en smaakvol. Maar als kers op de taart is het natuurlijk ook fijn als het gezellig is aan tafel.

  Druk, druk, druk
  Werken, kinderen, carrière, hobby’s, sport, vrienden, huishouden, boodschappen en de hond. De meeste gezinnen hebben er een dagtaak aan. Mede daardoor is het fijn als het avondeten snel en gemakkelijk op tafel kan staan. Het liefst dat alles binnen een uur op tafel staat, want daarna is het weer tijd voor voetbaltraining of zwemles.

  De Familiebox
  Zowel de Familiebox als de Fruitbox zijn een initiatief van Bilder & De Clercq. Op hun website kun je drie weken vooruit kijken met wat er op een menu staat. Per maaltijd staat een korte omschrijving en is aangegeven wat je in de box krijgt, wat je zelf al in huis moet hebben aan ingrediënten en kookgerei, en de bereiding. Op het moment dat je je aanmeldt voor een abonnement met dit bedrijf, geef je aan of je drie of vier keer per week via hen een volledige maaltijd wilt ontvangen. Daarnaast geef je aan voor welke grootte je gaat, wat daarin zijn drie opties:

  Small: twee volwassenen, of een volwassene en twee kinderen
  Medium: drie volwassenen, of twee volwassenen en twee kinderen
  Large: vier volwassenen, of twee volwassenen en drie kinderen

  Het moge duidelijk zijn, dat het 'volwassen' en 'kind' slaat op de grootte van de porties. Een puber eet waarschijnlijk evenveel als een volwassene. Bij de abonnementen staan niet alleen de prijzen van de box, maar ook wat er per portie gespendeerd wordt. Wekelijks wordt er een nieuwe box geleverd en, mits op tijd aangegeven, kan de klant ook een box overslaan. Alle wijzigingen kan de klant zelf snel en eenvoudig regelen via een persoonlijke klantenpagina. Inloggen gaat via het mobiele telefoonnummer en een wachtwoord. Via deze pagina kan tevens het lidmaatschap stopgezet worden.

  Wat puntjes over de recepten
  – Maaltijden volgen het seizoen.
  – De gekozen producten zijn zo min mogelijk bewerkt.
  – Alle groenten en fruit komen grotendeels uit Nederland, tenzij niet anders kan, zoals in de winter, om de gerechten gevarieerd te houden.
  – Ook het vlees en gevogelte is van Nederlandse bodem en is zonder antibiotica.
  – De recepten bevatten vaak vlees, vis of gevogelte bevatten, dus niet geschikt voor vegetariërs en veganisten.

  Smakelijke recensies
  Op de website beweert De Familiebox dat je niet alleen beter eet dankzij hun maaltijdboxen, maar daardoor ook meer tijd voor elkaar over houdt. Wat hebben ervaringsdeskundigen hier over te melden? En wat is de mening over de producten in de maaltijdbox? Zijn alle groenten wel echt zo vers? Met welk cijfer beoordeel je de kwaliteit van de service? Hoe eenvoudig zijn die menu’s nu eigenlijk? Kan een keukenkluns zich ermee redden? Wenst of waant deze zich direct een keukenprins(es)? Lees hier de recensies. En heb je ervaring? Schrijf daar dan gerust een review van!

  ------

  Mathijs Maaltijdbox
  Tot 12 febuari 2018 heette Familiebox nog Mathijs Maaltijdbox. Voor de liefhebber die geïnteresseerd is in een stukje geschiedenis, hier meer informatie over Mathijs Maaltijdbox:

  Als je graag gevarieerd en gezond eet, maar het ontbreekt je aan de tijd en de fantasie hiervoor, dan kun je tegenwoordig verschillende maaltijdpakketten bestellen in Nederland. Eén daarvan is de Mathijs Maaltijdbox. Zij leveren wekelijks pakketten met bijbehorende recepten zodat je hier vier dagen per week verder niet meer over na hoeft te denken. Je neemt de ingrediënten en recepten bij de hand, en kunt zo telkens weer een verrassende maaltijd op tafel zetten. Wat de ervaringen van andere klanten zijn met deze service, lees je hier op NederlandReview.

  Over Mathijs Maaltijdbox 
  Mathijs Maaltijdbox levert jaarlijks ruim 300.000 gekoelde maaltijdpakketten in heel Nederland behalve op de Waddeneilanden. In de maaltijdboxen zit een boekje met de bijbehorende recepten waarvoor je dus meteen de ingrediënten al in huis hebt, want die zitten allemaal in de box. De maaltijden zijn gezond en gevarieerd en je hebt bij hen de keuze uit een normale of grotere maaltijdbox zodat je een box kunt kiezen die bij jouw gezinssamenstelling past. Je wordt eenvoudig lid van de Mathijs Maaltijdbox en ontvangt dan wekelijks een nieuwe box.

  Diensten 
  Op de website van Mathijs Maaltijdbox kun je een keuze maken voor de Maaltijdbox van jouw voorkeur, je kunt kiezen uit een Familiebox middel of een Familiebox groot. De eerste is een box met voldoende ingrediënten voor een gezin met 2 volwassen en 1 of 2 kinderen. Heb je een groter gezin met bijvoorbeeld 3 kinderen, dan kun beter kiezen voor de grote variant. De prijs voor de Familiebox middel is € 59,- en die van de grote box is € 69,- per week. Je kunt er ook voor kiezen om de Maaltijdbox om de week te laten bezorgen. Hierin zit dan voldoende voor het maken van 4 maaltijden waarvoor de recepten bijgesloten zijn. Als extra additie kun je ook nog een Fruitbox toevoegen zodat je ook vers fruit in voorraad hebt voor € 14,- per week.

  Betaling en levering 
  De Mathijs Maaltijdbox wordt op maandag tussen 17.00 en 22.00 uur gekoeld bezorgd. Wanneer je niet thuis bent, geven ze de Maaltijdbox bij je buren af. Je krijgt dan een SMS waarin ze je vertellen waar de box is afgegeven. Wanneer je een keer geen levering wilt ontvangen vanwege vakantie bijvoorbeeld, dan kun je minimaal 6 dagen van tevoren de levering annuleren via de inlogpagina. Opzeggen is ook heel gemakkelijk bij Mathijs Maaltijdbox. Je kunt bij hen betalen via Creditcard of iDeal.

  Klachten 
  Mathijs Maaltijdbox doet zijn best om de producten vers en volledig bij de klant af te leveren. Als de producten volgens de klant niet voldoen, dan moet je Mathijs Maaltijdbox hiervan binnen twee dagen na levering op de hoogte stellen. Geef daarbij de datum van levering en een volledige beschrijving van de klacht op. Je kunt dit doen door in te loggen op je klantenpagina. Als Mathijs Maaltijdbox vaststelt dat er sprake is van een tekortkoming, dan heb je recht op de restitutie van de waarde (oftewel; geld terug) van hetgeen dat niet aan de verwachtingen voldoet, of een vervanging hiervan. Voor overige klachten kun je telefonisch, schriftelijk, per e-mail of via de eigen inlogpagina contact opnemen met Mathijs Maaltijdbox. Zij zullen binnen drie werkdagen hierop reageren.

  Laat hier ook jouw review over de Mathijs Maaltijdbox achter! 
  Laat anderen profiteren van jouw ervaringen en vertel hier wat jouw ervaringen zijn.

  Zijn de producten in de Mathijs Maaltijdbox écht vers en moet je veel ervaring in de keuken hebben om de bijbehorende recepten klaar te kunnen maken?

  Familiebox
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (4)

  6,6
  50% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  7

  Service

  6

  Prijs

  4,6

  Leveren

  8,6

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  waardeloze service en missende ingredienten

  Chantal Kiezenberg13-10-2018

  Waardeloos, Ik heb nu net mijn tweede box gehad, formaat Large.
  3 maaltijden, 1 maaltijd met garnalen, op het recept staat dat er netto 320 gram garnalen in mijn 'tasje' zou moeten zitten. Ik weeg het na en het is 210 gram. Dat wordt vechten om garnalen vanavond (5 pers).
  De volgende avond zet ik het volgende tasje op het aanrecht en ik kijk de ingediende na, ik mis de kookroom. Wat vreselijk irritant, nu moet ik alsnog naar de ah om dit missende ingrediënt te halen.
  Wat nog het ergste is dat als ik een nette mail maak naar de klantenservice, er gewoon niet wordt gereageerd. Mail is 4! dagen geleden verzonden. Bellen kan alleen op werkdagen van 9-5 dus gisteren te laat en nu weekend. Box stop gezet.

  Jim31-10-2018

  Beste Chantal, Ik zie je mail inderdaad terug als onbeantwoord, onze excuses hiervoor. We hebben je mail alsnog beantwoord. mocht je nog vragen hebben horen we het graag. mvg Jim van Familiebox

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  Veel te duur

  marie25-06-2018

  Voor EUR 65,00 krijg ik voor 3 avonden een Large maaltijd (voor een gezin met 6 personen). Het gaat deze week om een vegetarische maaltijd, een pastaatje en een aziatisch gerecht. Ten eerste is het wederom veel te weinig voor een gezin met 4 kids en 2 volwassene en ten tweede is het enorm overpriced voor wat je krijgt.

  Eerst hadden we via Mathijs Maaltijdbox 4 maaltijden per week voor EUR 69,00, maar ben sinds 2 weken overgestapt naar 3 maaltijden per week en betaal alsnog EUR 65,00. Vandaar dat ik vanaf volgende week het abonnement heb stopgezet. Er zijn veel betere opties qua porties en prijs. Sinds Mathijs Maaltijdbox is overgenomen door Familiebox is de hoeveelheid qua prijs enorm achteruit gegaan!!

  Jim31-10-2018

  Hoi Marie, Jammer om te horen. We hebben inderdaad onze prijzen verhoogd in Mei 2018 en voor oud klanten uitgesteld tot september 2018. Dit heeft te maken met onze nieuwe manier van leveren met veel meer keuzes, maar ook met het algemene prijs niveau in Nederland. We hebben sinds de oprichting van de box in 2015 niet onze prijzen aangepast. We zijn daarentegen qua portionenring niet naar beneden gegaan en hebben o.a. als extra service meer kleine producten toegevoegd, zoals mosterd en mayonaise om de recepten nog completer te maken. Wel is het zo dat met een gezin van 6 de portionenringen krap kunnen zijn (afhankelijk van hoe oud de kinderen zijn), we werken aan uitbreiding van ons assortiment en onze service, wellicht dat we jou en je gezin binnenkort beter kunnen bedienen. We zijn bereikbaar voor vragen en opmerkingen. mvg Jim van Familiebox

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  5,5

  Fruitbox is uitkomst

  Laura 15-03-2018

  Ik hou van fruit - maar eet het te weinig. Mijn twee puberende dochters eten telkens de fruitschaal leeg en dan is er niks meer voor hun moeder over... En ho maar dat ze zelf even boodschappen gaan doen en ik heb daar zelf ook niet zoveel tijd voor...
  De Fruitbox vind ik een uitkomst, omdat het zo gewoon steeds wordt geleverd, of het nu op is of niet, en dan eet je soms iets meer fruit dan je anders had gedaan en dat is alleen maar beter.
  Prijzen zijn ok. Fruit bij de Jumbo of de Albert Heijn is ook duur, en zeker niet zo goed!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  Fijn eten

  Anoniem08-03-2018

  Het is voor mij erg belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het kost gewoon behoorlijk veel tijd om een drukke baan, boodschappen doen en koken te combineren. Daarom ben ik zo blij dat ik Mathijs Maaltijdbox heb ontdekt. Door bij hen pakketten te bestellen weet ik zeker dat ik wekelijks vers en gezond kan eten, zonder dat me dit bijzonder veel moeite kost. Ik vind dat erg prettig, omdat ik op deze manier meer gemotiveerd ben om gezond te leven. De intentie was in het verleden regelmatig aanwezig, maar het liep vaak spaak in de uitvoering. Dat is nu echter verleden tijd en daar ben ik alleen maar blij om. Het fijne aan dit bedrijf vind ik dat ze zo flexibel zijn. Met enige regelmaat ben ik in het buitenland en dan heb ik natuurlijk geen maaltijdbox nodig. Dat kan ik zo even doorgeven en dan is alles zo geregeld.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  Schrijf zelf een review over Familiebox

  Uw beoordeling