Familiebox

7.2

Bestellen

6.6

Service

5.9

Prijs

7.4

Levering

61.5%

Zou hier weer kopen

Familiebox

Een bestaand concept in een nieuw jasje, want Matthijs Maaltijdbox heet tegenwoordig de Familiebox. Lees hier de mening van hun trouwe klanten over deze verandering. En wat is de ervaring van nieuwe klanten? Zelf een review of recensie schrijven mag natuurlijk ook! Iedere beoordeling is waardevol.

De perfecte maaltijd: samen heerlijk smullen

Je hoeft geen culinair genie in de keuken te zijn om je een voorstelling te maken van een ideale maaltijd. Want zelfs als je geen ster achter het fornuis bent, of er gewoon een hekel aan hebt of weinig tijd voor, is een goede maaltijd prima haalbaar. Gezonde en verse producten vormen een goede basis bij zelfs de meest eenvoudige gerechten. Gevarieerd eten houdt het leuk en smaakvol. Maar als kers op de taart is het natuurlijk ook fijn als het gezellig is aan tafel.

Druk, druk, druk

Werken, kinderen, carrière, hobby’s, sport, vrienden, huishouden, boodschappen en de hond. De meeste gezinnen hebben er een dagtaak aan. Mede daardoor is het fijn als het avondeten snel en gemakkelijk op tafel kan staan. Het liefst dat alles binnen een uur op tafel staat, want daarna is het weer tijd voor voetbaltraining of zwemles.

De Familiebox

Zowel de Familiebox als de Fruitbox zijn een initiatief van Bilder & De Clercq. Op hun website kun je drie weken vooruit kijken met wat er op een menu staat. Per maaltijd staat een korte omschrijving en is aangegeven wat je in de box krijgt, wat je zelf al in huis moet hebben aan ingrediënten en kookgerei, en de bereiding. Op het moment dat je je aanmeldt voor een abonnement met dit bedrijf, geef je aan of je drie of vier keer per week via hen een volledige maaltijd wilt ontvangen. Daarnaast geef je aan voor welke grootte je gaat, wat daarin zijn drie opties:

Small: twee volwassenen, of een volwassene en twee kinderen
Medium: drie volwassenen, of twee volwassenen en twee kinderen
Large: vier volwassenen, of twee volwassenen en drie kinderen

Het moge duidelijk zijn, dat het 'volwassen' en 'kind' slaat op de grootte van de porties. Een puber eet waarschijnlijk evenveel als een volwassene. Bij de abonnementen staan niet alleen de prijzen van de box, maar ook wat er per portie gespendeerd wordt. Wekelijks wordt er een nieuwe box geleverd en, mits op tijd aangegeven, kan de klant ook een box overslaan. Alle wijzigingen kan de klant zelf snel en eenvoudig regelen via een persoonlijke klantenpagina. Inloggen gaat via het mobiele telefoonnummer en een wachtwoord. Via deze pagina kan tevens het lidmaatschap stopgezet worden.

Wat puntjes over de recepten

– Maaltijden volgen het seizoen.
– De gekozen producten zijn zo min mogelijk bewerkt.
– Alle groenten en fruit komen grotendeels uit Nederland, tenzij niet anders kan, zoals in de winter, om de gerechten gevarieerd te houden.
– Ook het vlees en gevogelte is van Nederlandse bodem en is zonder antibiotica.
– De recepten bevatten vaak vlees, vis of gevogelte bevatten, dus niet geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Smakelijke recensies

Op de website beweert De Familiebox dat je niet alleen beter eet dankzij hun maaltijdboxen, maar daardoor ook meer tijd voor elkaar over houdt. Wat hebben ervaringsdeskundigen hier over te melden? En wat is de mening over de producten in de maaltijdbox? Zijn alle groenten wel echt zo vers? Met welk cijfer beoordeel je de kwaliteit van de service? Hoe eenvoudig zijn die menu’s nu eigenlijk? Kan een keukenkluns zich ermee redden? Wenst of waant deze zich direct een keukenprins(es)? Lees hier de recensies. En heb je ervaring? Schrijf daar dan gerust een review van!


------


Mathijs Maaltijdbox

Tot 12 febuari 2018 heette Familiebox nog Mathijs Maaltijdbox. Voor de liefhebber die geïnteresseerd is in een stukje geschiedenis, hier meer informatie over Mathijs Maaltijdbox:


Als je graag gevarieerd en gezond eet, maar het ontbreekt je aan de tijd en de fantasie hiervoor, dan kun je tegenwoordig verschillende maaltijdpakketten bestellen in Nederland. Eén daarvan is de Mathijs Maaltijdbox. Zij leveren wekelijks pakketten met bijbehorende recepten zodat je hier vier dagen per week verder niet meer over na hoeft te denken. Je neemt de ingrediënten en recepten bij de hand, en kunt zo telkens weer een verrassende maaltijd op tafel zetten. Wat de ervaringen van andere klanten zijn met deze service, lees je hier op NederlandReview.


Over Mathijs Maaltijdbox

 
Mathijs Maaltijdbox levert jaarlijks ruim 300.000 gekoelde maaltijdpakketten in heel Nederland behalve op de Waddeneilanden. In de maaltijdboxen zit een boekje met de bijbehorende recepten waarvoor je dus meteen de ingrediënten al in huis hebt, want die zitten allemaal in de box. De maaltijden zijn gezond en gevarieerd en je hebt bij hen de keuze uit een normale of grotere maaltijdbox zodat je een box kunt kiezen die bij jouw gezinssamenstelling past. Je wordt eenvoudig lid van de Mathijs Maaltijdbox en ontvangt dan wekelijks een nieuwe box.


Diensten

 
Op de website van Mathijs Maaltijdbox kun je een keuze maken voor de Maaltijdbox van jouw voorkeur, je kunt kiezen uit een Familiebox middel of een Familiebox groot. De eerste is een box met voldoende ingrediënten voor een gezin met 2 volwassen en 1 of 2 kinderen. Heb je een groter gezin met bijvoorbeeld 3 kinderen, dan kun beter kiezen voor de grote variant. De prijs voor de Familiebox middel is € 59,- en die van de grote box is € 69,- per week. Je kunt er ook voor kiezen om de Maaltijdbox om de week te laten bezorgen. Hierin zit dan voldoende voor het maken van 4 maaltijden waarvoor de recepten bijgesloten zijn. Als extra additie kun je ook nog een Fruitbox toevoegen zodat je ook vers fruit in voorraad hebt voor € 14,- per week.


Betaling en levering

 
De Mathijs Maaltijdbox wordt op maandag tussen 17.00 en 22.00 uur gekoeld bezorgd. Wanneer je niet thuis bent, geven ze de Maaltijdbox bij je buren af. Je krijgt dan een SMS waarin ze je vertellen waar de box is afgegeven. Wanneer je een keer geen levering wilt ontvangen vanwege vakantie bijvoorbeeld, dan kun je minimaal 6 dagen van tevoren de levering annuleren via de inlogpagina. Opzeggen is ook heel gemakkelijk bij Mathijs Maaltijdbox. Je kunt bij hen betalen via Creditcard of iDeal.


Klachten

 
Mathijs Maaltijdbox doet zijn best om de producten vers en volledig bij de klant af te leveren. Als de producten volgens de klant niet voldoen, dan moet je Mathijs Maaltijdbox hiervan binnen twee dagen na levering op de hoogte stellen. Geef daarbij de datum van levering en een volledige beschrijving van de klacht op. Je kunt dit doen door in te loggen op je klantenpagina. Als Mathijs Maaltijdbox vaststelt dat er sprake is van een tekortkoming, dan heb je recht op de restitutie van de waarde (oftewel; geld terug) van hetgeen dat niet aan de verwachtingen voldoet, of een vervanging hiervan. Voor overige klachten kun je telefonisch, schriftelijk, per e-mail of via de eigen inlogpagina contact opnemen met Mathijs Maaltijdbox. Zij zullen binnen drie werkdagen hierop reageren.


Laat hier ook jouw review over de Mathijs Maaltijdbox achter! 

Laat anderen profiteren van jouw ervaringen en vertel hier wat jouw ervaringen zijn.


Zijn de producten in de Mathijs Maaltijdbox écht vers en moet je veel ervaring in de keuken hebben om de bijbehorende recepten klaar te kunnen maken?

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (13)

opeens nieuwe bestelling

Ik heb de box 1 keer geprobeerd met ideal betaald. De box viel niet in onze smaak, derhalve gelijk alle bestellingen gestopt, wordt er opeens geld van mijn rekening geïncasseerd en krijg een mededeling dat er een nieuwe box wordt bezorgd. Contact opgenomen met de helpdesk, ja u heeft het wel uitgezet maar dit is een nieuwe maand. Dus uitkijken een stelletje oplichters, niet mee in zee gaan want je komt er moeilijk van af.

H

Heidi

09-11-2020

0

Medium 4 dagen box

Echt waar voor je geld! Meer dan genoeg producten, kakel vers en heerlijke gerechten. Belangrijk is dat onze kinderen het ook erg lekker vinden. Bezorging via RedjePakketje liet wel te wensen over maar daar is gelukkig een andere partij voor gekomen. Niets meer aan veranderen wat ons betreft!

Y

Y. Janssen

22-03-2020

0

1 box met 3 maaltijden voor 2 personen

Nooit meer. Box kwam al een dag te laat. Ondanks dat werd beloofd dat alles net zo vers bij mij zou komen was de tweede dag het gehakt bedorven. Maaltijden vrij saai en smakeloos. Alle 3 de maaltijden hadden cherry-tomaten, ui en knoflook. 2 gerechten gehakt (nou ja, 1 dan de 2de was bedorven). Reactie op klacht blijft uit. Geen aanrader.

R

Robert Nijssen

13-01-2020

0

De Familiebox voor 4 personen

Iedere week is het weer een feestje een keuze uit de heerlijke en gezonde gerechten te mogen maken. Het zijn verrassende gerechten die je snel niet zo snel zou maken. Ook de kids vinden het heerlijk. Ze geniet iedere week weer van de kidstopper! En uiteraard gaan we ook van de heerlijke kerstbox genieten! Daar kijken we nu al naar uit!

S

Suzanne

25-11-2019

0

Goed concept, mindere goede uitvoering.

Pluspunten: - leuk voor kinderen als je kinderen hebt. - klantenservice via de app is snel. - levering ging soepel en was op tijd. (groot) minpunt: - Vergeleken met Marley Spoon en Hello fresh een teleurstelling. Nul inspiratie in de gerechten. Linzenpasta met "saus" droog en niet boeiend. De broccoli van het kip gerecht was over datum. Morgen derde gerecht proberen, ik ben benieuwd.... - Ook jammer er staat nergens hoeveel kcal, vetten, eiwitten er in de gerechten zitten (voor vrouwen fijn om te weten).

L

Levi

22-10-2019

0

Small box, 4 gerechten

Ik ben via via bij de Familiebox beland en werd overtuigd om het een keer te gaan proberen. Met een leuke korting de eerste box besteld en was meteen verkocht! (en inmiddels vaste klant :-). Ze hebben altijd hele lekkere en eenvoudig te maken gerechten, waar ik tot nu toe altijd veel variatie in zie en dus zit er voor mij altijd wel gerechten tussen die mij aanspreken. ++ Altijd lekker veel groente (en vers). Ik vind het zelf moeilijk om veel verschillende groente's te gebruiken en weet nooit zo goed wat dan goed bij een gerecht past of samen gaat. Dat weten zij als de beste!

T

Titus

05-06-2019

0

Top

Plus: Duidelijke receptkaarten Voldoende keuze Mogelijkheid broodbox en fruitbox Veel groenten en verse kruiden Kidsproof gerechten Min: vlees niet biologisch

A

Anoniem

27-02-2019

0

Ervaring Familiebox

Verschillende boxen geprobeerd maar als ik de familie box vergelijk met bv hello fesh dan komt deze er een stuk minder beter uit. Via post nl zou het geleverd worden.kwam veel te laat( ze zeiden dat het een dag later zou worden) uiteindelijk toch dezelfde dag savonds gekregen.de bezorgen kwam met een piepschuim koelbox met daarin papieren tasje.die waren kletsnat en al gescheurd.ook vond ik de groentes er niet zo fijn uitzien.de pastinaak bv. was gescheurd en en onderkant eraf en uitgedroogd.ik had het idee dat het allemaal b keus groente was.de prijs kwaliteit verhouding vond ik niet goed.ga dit niet weer doen ik vind hello fresh een stuk beter. - slecht aangeleverd

E

Eef

08-02-2019

0

Prima Box

Ik heb voor Familiebox Hello Fresh en Marley Spoon geprobeerd. Familiebox komt het best in de buurt van wat ik wil. De recepten zijn goed en simpel te bereiden zodat je ze ook na een dag werken nog met weinig moeite kunt maken. Meestal in maar vier stappen, zodat je niet in stap vijf nog een saus in elkaar moet draaien. De aangegeven bereidingstijden kloppen meestal, dat is ook fijn. En de ingrediënten zijn heel vers.

G

Gert-Jan

01-02-2019

0

waardeloze service en missende ingredienten

Waardeloos, Ik heb nu net mijn tweede box gehad, formaat Large. 3 maaltijden, 1 maaltijd met garnalen, op het recept staat dat er netto 320 gram garnalen in mijn 'tasje' zou moeten zitten. Ik weeg het na en het is 210 gram. Dat wordt vechten om garnalen vanavond (5 pers). De volgende avond zet ik het volgende tasje op het aanrecht en ik kijk de ingediende na, ik mis de kookroom. Wat vreselijk irritant, nu moet ik alsnog naar de ah om dit missende ingrediënt te halen. Wat nog het ergste is dat als ik een nette mail maak naar de klantenservice, er gewoon niet wordt gereageerd. Mail is 4! dagen geleden verzonden. Bellen kan alleen op werkdagen van 9-5 dus gisteren te laat en nu weekend. Box stop gezet.

C

Chantal Kiezenberg

13-10-2018

1

Veel te duur

Voor EUR 65,00 krijg ik voor 3 avonden een Large maaltijd (voor een gezin met 6 personen). Het gaat deze week om een vegetarische maaltijd, een pastaatje en een aziatisch gerecht. Ten eerste is het wederom veel te weinig voor een gezin met 4 kids en 2 volwassene en ten tweede is het enorm overpriced voor wat je krijgt. Eerst hadden we via Mathijs Maaltijdbox 4 maaltijden per week voor EUR 69,00, maar ben sinds 2 weken overgestapt naar 3 maaltijden per week en betaal alsnog EUR 65,00. Vandaar dat ik vanaf volgende week het abonnement heb stopgezet. Er zijn veel betere opties qua porties en prijs. Sinds Mathijs Maaltijdbox is overgenomen door Familiebox is de hoeveelheid qua prijs enorm achteruit gegaan!!

M

marie

25-06-2018

1

Fruitbox is uitkomst

Ik hou van fruit - maar eet het te weinig. Mijn twee puberende dochters eten telkens de fruitschaal leeg en dan is er niks meer voor hun moeder over... En ho maar dat ze zelf even boodschappen gaan doen en ik heb daar zelf ook niet zoveel tijd voor... De Fruitbox vind ik een uitkomst, omdat het zo gewoon steeds wordt geleverd, of het nu op is of niet, en dan eet je soms iets meer fruit dan je anders had gedaan en dat is alleen maar beter. Prijzen zijn ok. Fruit bij de Jumbo of de Albert Heijn is ook duur, en zeker niet zo goed!

L

Laura

15-03-2018

0

Fijn eten

Het is voor mij erg belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het kost gewoon behoorlijk veel tijd om een drukke baan, boodschappen doen en koken te combineren. Daarom ben ik zo blij dat ik Mathijs Maaltijdbox heb ontdekt. Door bij hen pakketten te bestellen weet ik zeker dat ik wekelijks vers en gezond kan eten, zonder dat me dit bijzonder veel moeite kost. Ik vind dat erg prettig, omdat ik op deze manier meer gemotiveerd ben om gezond te leven. De intentie was in het verleden regelmatig aanwezig, maar het liep vaak spaak in de uitvoering. Dat is nu echter verleden tijd en daar ben ik alleen maar blij om. Het fijne aan dit bedrijf vind ik dat ze zo flexibel zijn. Met enige regelmaat ben ik in het buitenland en dan heb ik natuurlijk geen maaltijdbox nodig. Dat kan ik zo even doorgeven en dan is alles zo geregeld.

A

Anoniem

08-03-2018

0