Koop en Koe | Grutto

7.5

Bestellen

5.2

Service

5.2

Prijs

4.9

Levering

40.7%

Zou hier weer kopen

Koop en Koe | Grutto

Zoek je mensen waarmee je gezamenlijk een stukje van een koe kunt kopen? Dan is het wellicht een idee voor jou om een kijkje te nemen op de website van Crowdbutching. Voordat je die beslissing neemt is het altijd raadzaam om te kijken wat andere mensen hebben ervaren bij dit bedrijf. Deze objectieve en onafhankelijke meningen lees je op deze pagina van NederlandReview.


Wat is Crowdbutching?


Crowdbutching is te omschrijven als een combinatie van Crowdfunding en van Butcher. Het laatstgenoemde woord betekent in het Engels: slager. Inhoudelijk wil dit zeggen dat je samen met enkele andere mensen een stukje van een koe koopt. Deze aankoop doe je direct bij de boer. Crowdbutchering kun je zien als een wijze van vlees kopen waarbij het dier van staart tot kop volledig wordt gebruikt. Je kunt verschillende soorten vlees kopen waaronder biologisch vlees, duurzaam vlees en eerlijk vlees. Via de website van Crowdbutching kun je op de diverse categorieën klikken om te zien wat dit inhoudelijk precies betekent.


Op dit moment kun je via verschillende websites van het bedrijf stukken van dieren kopen zoals een koe, kip, varken, kalkoen, geit en hert. Hier zijn de volgende websites aan verbonden: koopeenkoe.nl, koopeenkip.nl, koopeenvarken.nl, koopeenkalkoen.nl, koopeengeit.nl en koopeenhert.nl.


Verschillende vleespakketten


Bij dit op vlees gerichte bedrijf kun je diverse pakketten kopen. Je moet dan denken aan pakketten met 4 vleesstukken tot luxe pakketten met 15 vleesstukken. Het bedrijf stelt op haar website dat ze voor iedereen aanbod hebben. Op dit moment sieren het gemakspakket, premium pakket en luxe pakket op de website van het bedrijf. In het gemakspakket zitten 4 eenvoudige producten, deze zijn volgens het bedrijf ideaal voor een snelle maaltijd en de pakketten wegen van 2 tot en met 8 kilo. In het premium pakket tref je 11 producten die volgens het bedrijf heerlijk zijn. Je kunt deze volgens Crowdbutching voor alles en niets gebruiken. De samengestelde pakketten wegen variërend van circa 3 tot en met 6,3 kilogram. Het luxe pakket bestaat in totaal uit 15 prachtige producten, is volgens het bedrijf ideaal voor thuiskoks en het pakket weegt 8,4 kilogram.


Contactmogelijkheden


Je kunt contact opnemen met Crowdbutching. De eerste mogelijkheid die we constateren, na het klikken op 'contact' via de website van Crowdbutching, is een online contactformulier. Na het invullen van naam- en adres gegevens, het onderwerp waarover je contact opneemt en het invullen van de tekst in het bericht, is de tijd rijp om op verzenden te drukken.


Mensen die telefonisch contact willen opnemen met de klantenservice kunnen dit doen via telefoonnummer 0294-224200 en/of via e-mail adres vragen@koopeenkoe.nl. Daarnaast kun je een bericht sturen via de social media kanalen van Crowdbutching. De social media kanalen die door het bedrijf worden gebruikt zijn momenteel Facebook en Twitter.


Bestellen en betalen


Mocht je een aankoop willen doen dan is dit mogelijk via de website. Je moet hiervoor wel een account hebben aangemaakt. Je aankopen stop je dan in je eigen digitale winkelmandje. Mocht je iets besteld hebben bij Crowdbutching, dan kun je via diverse mogelijkheden betalen. Op de website van Crowdbutching worden onder andere de volgende betaalmethodes aangegeven: iDEAL, MasterCard, Visa creditcard, American Express en PayPal.  


Wat zijn de klantervaringen bij Crowdbutching?


Ben je al klant bij Crowdbutching? Dan zijn we ontzettend nieuwsgierig naar jouw ervaringen bij dit bedrijf. En wij niet alleen. De bezoekers van deze pagina willen ook graag weten wat jouw bevindingen zijn. Hoe vaak heb jij bijvoorbeeld al met andere mensen een koe gekocht via dit bedrijf? Hoe is dat proces vanaf het begin tot en met het einde verlopen? Denk je dat je vaker gebruik gaat maken van de dienstverlening/producten van Crowdbutching? Door je visie te delen op deze pagina help je bezoekers van NederlandReview een juiste keuze te maken. Gaan zij wel of niet een aankoop doen bij Crowdbutching? Lees de absoluut onafhankelijke en objectieve bedrijfsbeoordeling over dit bedrijf via NederlandReview!


 


 

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (27)

Vlees

M

Miriam

13-09-2023

0

Oranje hoen

Ik bestel al jaren bij Grutto, voorheen koopeenkoe.nl etc. Helaas blijkt de levering niet meer gedaan te worden door Menken, maar door een bedrijf dat niet aangeeft wanneer ze op de dag van levering komen. Dat is behoorlijk irritant: op zaterdag zijn er meer activiteitn te bedenken dan wachten op je gekoelde bestelling. Dat laat je niet ‘even’ bij de buren bezorgen, het moet direct de vriezer of koelkast in. Dat kan beter, Grutto! Voordat jullie zo heetten, konden jullie dat ook.

J

JJ Spronk

17-06-2023

0

Zelf pakket samen gesteld

Goede middag Vlees is heerlijk en correct verzonden mooi diep gevroren alleen jammer dat er zoveel verschil zit in de porties het ene stuk is wel twee keer zo zwaar als het ander, dit gaan we nooit meer doen . Koop voortaan wel een pakket dat is normaal geproportioneerd dus gelijke stukken . Heel jammer Groet K Mul

K

K Mul

16-06-2023

0

Grutto Service ?

Beste Berend, Er is iets goed mis met de Grutto organisatie, telefonisch ben je niet bereikbaar, het team reageer niet op email, er worden beloftes gedaan die niet nagekomen worden, leveringen worden niet of niet op tijd gedaan - laatste zending 7 uur later dan opgegeven, vlees wat niet bevroren is , vlees wat warm is - dus niet in een koeling vervoerd, producten die niet geleverd of te weing geleverd worden. nogmaals als Grutto ( Berend ) ballen heeft bel me dan.

A

Ave D.

15-06-2023

0

bio koepakkket

Niet lekker, taai vlees. Vrijwel alle verpakkingen lek. Na ontdooien rook het ook niet fris. Sommige pakjes maar weggegooid. Everzwijn een eerder pakket was wel goed. Maar zonder reactie van Grutto op mijn klacht bestel ik hier beslist nooit meer. Ze zijn inmiddels ook duurder dan biovlees in de supermarkt.

A

ate de vries

11-04-2023

0

kerst kalkoen

Voor de tweede keer een kerst kalkoen gekocht bij grutto maar jeetje schrok beetje van hoe licht hij was dit jaar(2022) toen ik hem uit de doos haalde. Na even snel wegen is hij nog niet eens 3.5 kg maar 3.44kg terwijl er op de site mooi geadverteerd werd met 3.5-4kg. Erg teleurgesteld omdat vorig jaar was het nog een mooie goede kalkoen met genoeg vlees die ook nog eens 25 euro goedkoper was. Niet voor herhaling vatbaar denk dat het grutto beetje naar zijn hoofd is gestegen en ze nu net zo erg zijn als de supermarkten.

G

geert

09-12-2022

0

Rundvlees pakket

Ik heb een rundvlees pakket besteld. Vlees is van zeer slechte kwaliteit. Vreemd gesneden stukken vol met vliezen en zenen. Ik ben niet de moeilijkste maar dit vlees zou eigenlijk niet verkocht mogen worden en zeker niet voor de toch stevige prijs. Het zijn overduidelijk resten. Daarnaast had ik het idee dat het gehakt uit mijn pakket niet meer helemaal vers was. ( gegeten op de dag van levering ) al met al een enorme tegenvaller helemaal omdat op de website allerlei gelikte verhalen schrijven over de kwaliteit. Wees gewaarschuwd.

D

Daniel

29-08-2022

1

Koe pakket bio

Tot nu toe altijd edelhert pakket gekocht. Dat was prima. Nu een bio koepakket gekocht. Echt vreselijk slecht! Taaie entrecote met heel veel zenen in het vlees. De zool van mijn sandaal is malser. Ik raad iedereen af hier vlees te kopen. Het is echt verschrikkelijk slecht.

H

Hans

16-07-2022

0

2 x varkenspakket, 1 keer rund, 1 keer lam, 1 keer kip

Ik mag hier oordelen over de wijze van bestellen, de service, de prijs en de levering. Helaas mist een oordeel over de eerlijkheid van het aanbod. De pakketten zijn heel betaalbaar wordt gesteld omdat ook de minder populaire delen van het pakket deel uitmaken. De service en alles is weliswaar in orde maar ik heb vragen bij het businessmodel. Populaire stukjes vlees komen bijna niet voor in de pakketten. Vraagt niemand zich af waarom de varkens van Grutto alleen een paar schouderkarbonades bevatten en geen rib- of haaskarbonades? Op gebied van kippenvlees voegt het weinig toe aan de gemiddelde bio-kip in Nederland. Ze komen allemaal van dezelfde houder uit Lelystad. Zelf heb ik inmiddels kleinschalige alternatieve gevonden die in de gehele keten kleinschalig blijven en kwalitatief geweldig vlees leveren. De koeien en varkens van Grutto worden gewoon geslacht en uitgebeend door opgehokte arbeidsmigranten zonder fatsoenlijk bestaansmogelijkheid alhier. Daar pas ik voor.

B

Ben

09-06-2022

0

Biologische koe

Enorm slechte kwaliteit, heel stug vlees en vreemde stukken die slecht zijn uitgesneden. Ik ben enorm teleurgesteld en ik ga hier echt nooit meer wat bestellen. Ik voel me opgelicht

A

Anoniem

20-03-2022

0

Bio koe pakket de luxe

Na het varkensvlees en kip, waarvan wij heerlijk hebben genoten, nu het koe pakket ontvangen. Alles zag er goed verzorgd uit, en het werd zoals belooft bij het bekendmaken dat de gehele koe was verkocht op de voorspelde datum bezorgd. Toch mooi te zien waar het vlees en de artikelen hiervan vandaan komen. Een les geleerd bij het programma vandaag op Npo 3

L

Louise, A, Opmeer-Grondin

04-03-2022

0

varkenspakket

Ik heb een varkens pakket besteld dit zou afgelopen vrijdag geleverd worden, i.v.m. corona wordt het misschien pas 6 febr, bezorgd en het vlees wordt ingevroren?/? ik wil dit niet meer en wil mijn geld terug....ingevroren is voor mij niet vers.

R

Ruben Fjerdingby

30-01-2022

0

Bio koe uitgebreid

Voor de derde maal besteld! Tweemaal OK, derde maal verschrikkelijk slecht! Ongelijke stukken, veel slecht gesneden vlees! Slechte bietfstuk! Poulet compleet afvalvlees! Of de slager was zichzelf niet of het was het restje van de koe. Hopeloos!

K

Kok, À.D.

20-01-2022

0

2 kippen

Op 2 december heb ik een bestelling geplaatst van 2 kerst kippen met vulling a 80 euro. Op internet de datum ingevuld van levering en afgerekend. Eerst een mail ontvangen dat de kip een week eerder geleverd zou worden, vervolgens op zondag en daarna weer op zaterdag. Zitten wachten maar er kwam geen kip. Na uiteindelijk 3x mailen (waar geen reactie op is gekomen) verschillende keren gebeld met Grutto. Ook dat is een opgave iemand aan de lijn te krijgen. Het is dinsdag 21 december 16 uur en ik heb te horen gekregen dat mijn kip niet meer komt. Geen kip dus voor kerst. Dit is wel heel slecht zo 3 dagen voor kerst. Maar mevrouw u krijgt u geld terug en zelfs een tegoed bon van 25 euro! Ik ben helemaal klaar met GRUTTO! En het ergste is nog dat de 2 kippen voor niets gestorven zijn.

S

Silvia Jacobs

21-12-2021

0

varken pakket

Ik was al een tijdje opzoek naar koop een koe of varken gelukkig gevonden op www.grutto.com ze hebben alle sites samen gevoegd tot een website en is heel overzichtelijk. Ik heb het varkens pakket besteld en wat zijn die Bellissimo worsten lekker zo natuurlijk. Je ziet waar je vlees vandaan komt en dat de dieren op een biologische manier gehouden worden. Ja koop alleen nog vlees bij Grutto zo lekker is dit vlees, volgende keer een koe pakket proberen. Zeker een aanrader.

M

Marceline Noordijk

20-12-2021

0

Diverse pakketten, al enkele jaren

Ik ben helemaal klaar met Grutto. Teveel zout in de wilde zalm, in het gehakt. Taai rundvlees, minder gewicht dan wordt beloofd. Bloederige dozen met lekke verpakkingen vlees. De druppel was de laatste bestelling varkensvlees. Altijd goede ervaringen met het weidevarkensvlees van Ben Bruurs. De laatste keer totaal niet. Smerig gekruide worstjes, veel water erin, het spettert de pan uit. Vlees stinkt. Inadequate reactie van de klantenservice. Voor de 6 worstjes waarover over ik klaagde kreeg ik een symbolisch bedrag terug. Geen serieuze reactie. Ik koop er niet meer

A

A.B.

27-09-2021

0

Koe pakket

Berichtgeving : goed Levering : goed Vlees: zeer matig. Veel taaie stukken en kogelbiefstukken waren onregelmatige hompen vlees met veel vet ( foto aanwezig) Bloederige toestand in folie Niet iets wat je kan presenteren Aanbevelen: nee Wat ons opviel: de entrecôtes uit een verpakking dunne lapjes van nauwelijks een centimeter dik met teveel vet. De een als leer, de andere mals maar de naam entrecôte niet waard. Dezelfde koe/ entrecôte??? Herhaling : niet echt

D

Diederick Bovelander

13-05-2021

0

koepakket

Standaard koepakket gekocht. Zeer slecht gesneden entrecotes, overdadig veel vet, meer dan de helft kon weg ,biefstuk taai, de helft kon weg, niet te eten. Gehakt was onder het beloofde gewicht. Op klacht wordt niet gereageerd. Koop hier dus niet meer.

W

Wagemans, Eibergen

30-04-2021

0

2x koepakket van 160 euro

Beste consument, NIET DOEN !! Na 2x !! achter elkaar dozen ontvangen te hebben vol met door bloed besmeurde pakketten doordat de verpakking van enkele pakketten gescheurd was, hebben we het gehad met GRUTTO!! De beschadigde pakketten hebben we maar weggegooid omdat niet te achterhalen is hoe consciëntieus vervoerder MENKEN ermee omgegaan is of waar in de bezorgtraject het fout gegaan is. Ondanks geüploade foto's van de duidelijk beschadigde dozen geeft de typmiep van dienst geen krimp en komen we niet tot een vergelijk. Niet doen dus want GRUTTO of hun vaste vervoerder MENKEN hebben de hele keten van wei tot bord bepaald niet orde.

E

Engelen

11-04-2021

0

Bio rundvlees

Eerste ervaringen waren goed. Laatste was simpelweg gewoon slecht. Te weinig gewicht, taai vlees en ook een klantenservice die niet wil horen wat je zegt maar alleen aan damage control doet. Op mijn blog (berendquest punt nl) lees je er meer over.

A

Arno Wip

29-03-2021

0