Finst

10

Bestellen

10

Service

10

Prijs

10

Levering

100%

Zou hier weer kopen

Finst

Wil jij met crypto handelen? Zoek je een platform om te investeren in cryptocurrencies? Dan is Finst wellicht interessant voor jou. Bekijk via NederlandReview wat er over dit bedrijf bekend is. Alle reviews die je leest zijn objectief en onafhankelijk geschreven.


Wat is Finst?


Finst is een Nederlandse crypto broker die beleggers een platform aanbiedt voor het investeren in cryptocurrencies. Ze stellen dat het om toegankelijke en betrouwbare services gaat. Deze organisatie geeft aan zich te onderscheiden met goedkope transactiekosten, geavanceerde portfolio analyse en de ruime ervaringen binnen het managementteam. Er wordt aangegeven dat je op een makkelijke manier crypto kunt kopen en verkopen met iDEAL. Er kan geïnvesteerd worden met handige crypto bundels. Dit kan gedaan worden tegen lage tarieven. Als je mee wilt doen moet je je registreren. Je moet dan eerst je e-mailadres invullen. Dit bedrijf heeft een hoofdkantoor in Nederland. Ze zijn vastgelegd als Crypto Service Provider met De Nederlandsche Bank. Jouw bezittingen worden gescheiden van het vermogen van Finst. Bewaren gaat via Bunq en Fireblocks. Ze worden ook niet geleend of gebruikt. Transparantie staat hoog in het vaandel. In de spread worden geen kosten in rekening gebracht. Er wordt niet tegen klanten gehandeld en er is geen aandacht voor risicovolle activiteiten.


Oprichters en achtergrond


Marcel Putina en Julien Vallet zijn de oprichters van dit platform. Zij houden zich al ruim 10 jaar bezig met Europese investeringen. In de beginjaren lag de focus op de handel in aandelen. Inmiddels zijn ze overgestapt op de crypto. Beide heren waren jaren actief in de bankwereld en technologiesector. Ze kwamen tot elkaar toen ze collega's waren bij DEGIRO. Daar richtten ze zich op online investeringen en de vormgeving van nieuwe standaarden. Jarenlange kennis en ervaring zorgde uiteindelijk voor de oprichting van Finst. Deze onderneming is gevestigd in Amsterdam. Je kan het bedrijf zien als een cryptocurrency exchange. De activiteiten worden uitgevoerd door een personeelsteam van professionals uit de beleggingswereld. Zij hebben al ervaring bij grote retail-beleggingsplatforms.


Bundels en tarieven


Het wordt mogelijk gemaakt om te investeren in slimme bundels. Het betreft hier top cryptos. Er kan zonder een minimumbedrag gediversifieerd worden. Jij bent zelf de beheerder van de cryptos. Er zijn vele verschillende bundels beschikbaar. Er kan geïnvesteerd worden in een groot aanbod van bundels, welke op de site allemaal worden toegelicht. Er wordt aangegeven dat ze trots zijn om de tarieven. Deze worden niet verborgen. Je kan beleggen met een vast tarief van 0,15 % per transactie. Er kan flink bespaard worden op transactiekosten. Er is geen sprake van extra spreads, minimumvolumes en compromissen.


Risico's


Op de website worden risico’s beschreven. Zo kunnen beleggingen in cryptos het risico van verlies met zich meebrengen. Er kan (een gedeelte) van de inleg verloren worden. Diensten worden aangeboden op ‘execution only basis’. Er wordt geen beleggingsadvies gegeven. Dit bedrijf mag cryptodiensten aanbieden aangezien ze geregistreerd zijn bij de DNB (De Nederlandsche Bank). Het registratienummer is R189158. De DNB bekijkt of de regels worden nageleefd en voorkomt witwassen en foute financiering. Er is geen specifieke beleggersbescherming omdat ze niet onder toezicht staan. Het kan altijd raadzaam zijn om een kijkje te nemen op de ‘Juridisch en Privacy’ pagina.


Klantervaringen


Ben jij al klant bij Finst? Dan horen we graag wat jouw ervaringen zijn. Handel jij in crypto via dit platform? Doe je dat met succes en naar tevredenheid? Zou je andere mensen adviseren om hier te handelen? We waarderen het als je je mening geeft via een review op deze pagina. Het is mede aan jou te danken dat NederlandReview objectief en onafhankelijk kan blijven.


 

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (1)

Zeer fijne exchange

Ik gebruik Finst sinds de lancering in 2023. Lage fees, je kunt er mandjes crypto kopen. Maar ook dollar cost averaging behoort tot de opties. Finst is groeiende en tot nu toe beschikt het over iets van 100 coins. Dat mag meer. Limietorders heeft het ook niet. Ik schreef er een zeer uitgebreide review over voor de website https://cryptokoersgids.nl

F

Frank Kruit

14-01-2024

0