AirBnB Host

5.2

Bestellen

3.6

Service

4.4

Prijs

4.4

Levering

60%

Zou hier weer kopen

AirBnB Host

Je kunt je vakantie natuurlijk doorbrengen in een vakantiehuisje en zelf je eigen huis leeg laten staan, maar je kunt er ook voor kiezen in een huis te verblijven dat normaal gesproken door een vaste bewoner wordt bewoont. Je kunt dit regelen via Airbnb. Maar wat zal deze huizenruil nou precies inhouden? Zul je via deze website je huis wel durven te verhuren? Wat zal je zelf aantreffen als je een tijdje in het huis van iemand anders verblijft? Zal het moeilijk zijn een vakantie of stedentrip te boeken via hun website? En wat zal de klantenservice van Airnbn te zeggen hebben als er toch voorn, na of tijdens je vakantie iets mis is gegaan? Hier kunnen alleen echte klanten van Airbnb je mee helpen. Lees hun reviews om erachter te komen hoe Airbnb nou precies werkt. Hun ervaringen, meningen, cijfers en beoordelingen kunnen je een aardig beeld van dit vakantiebedrijf geven.


Over AirBnB Host

Airbnb is een bedrijf dat vakanties regelt. Ze verzorgen alleen geen gewone vakanties. Eigenlijk regelen ze zelf helemaal geen vakanties. Ze geven alleen jou en anderen de mogelijkheid om vakantiehuizen aan te bieden en te huren. Als je een huisje, appartement of andere accommodatie via Airbnb boekt huur je namelijk geen officieel vakantiehuis. Je huurt een huis waar normaal gesproken andere mensen wonen. Het huis kan leeg staan omdat het gezin zelf op vakantie is of omdat iemand een tijdje in het buitenland verblijft en het zonde vind dat het huis een paar weken leeg blijft staan. Misschien zijn er ook wel huisdieren aanwezig waarvoor gezorgd moet worden. En het zijn niet alleen hele woningen die je kunt huren. Het is ook mogelijk om een eigen of gedeelde kamer te boeken. Je vind de woningen over de hele wereld. Er zijn er ruim 3.000.000 verdeeld over 192 landen en 33.000 steden, dus er zijn er vast wel een paar in de stad of het land waar je naartoe wilt. Op dezelfde manier kan je natuurlijk zelf ook een leegstaande kamer of woning aanbieden voor vakantiegangers en reizigers. Zo krijg je nog wat inkomsten van een ruimte die anders toch leeg zal staan. Je kan de woonruimte ook tijdelijk aanbieden aan iemand die vanwege een ramp, ziekte of conflict hun eigen huis (tijdelijk) niet meer kunnen bewonen.
Diensten van AirBnB Host

Je kunt dus op de website van Airbnb een privé-woning huren in een stad waar je graag naartoe wilt. Ook is er een Airbnb klantenservice die je kan helpen als je even niet snapt hoe het nou precies werkt.


Klachten, Complimenten en Tips voor AirBnB Host

Heb je wel eens een huis verhuurd of verhuurd via Airbnb? Dan willen wij graag weten hoe die ervaring voor jou heeft uitgepakt. Was het makkelijk je huis aan te bieden op de website van Airbnb? Zijn de huurders zorgvuldig met je huis omgegaan in de tijd dat ze er verbleven? Waren de verhuurders eerlijk over hoeveel mensen er in het huis konden verblijven? En wat voor een klantenservice kon je van Airbnb krijgen toen er toch iets mis was gegaan? Schrijf je eigen Airbnb review en laat ons weten wat jouw mening over deze vakantiewebsite is.

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (5)

Huisje in Rustrel, Zuid Frankrijk

We zijn vanaf dag 1 niet correct behandeld door onze host nadat wij een klacht hadden ingedient over het afwezig zijn van airco, dit terwijl daar wel mee geadverteerd zou zijn. Ze behandelde ons zeer denigrerend. Tevens kregen wij bij thuiskomst een naheffing van €1000,- omdat wij het een en ander kapot zouden hebben gemaakt. Dingen die al kapot waren worden bij ons in de schoenen geschoven. Vervolgens laat de host een ontzettend slechte review (op z'n zachts gezegd) over ons achter waarin ze ons uitmaakt voor leugenaars etc. Wij plaatsen een review waarin het echte verhaal wordt verteld en deze wordt verwijderd omdat het niet aan de richtlijnen van het review beleid zou voldoen. Haar review over ons blijft staan en AirBnb weigert deze er af te halen. Mocht je een boeking willen doen in Rustrel en de host heet Marie en Co-host Johanne, dan raad ik je aan dit niet te doen voordat je zelf ook te kakken wordt gezet. Ik zou goed nadenken voordat je via AirBnb boekt of je huis te huur zet.

S

Sascha

17-08-2023

0

Gast geeft per ongeluk 1 ster review...

Gast heeft per ongeluk 1 ster review gegeven in plaats van 5 sterren. De rest van de onderdelen zijn duidelijk 5 sterren en de tekstuele review is ook uitmuntend. Schijnbaar is het moeilijk voor airbnb om hier iets in aan te passen. Nu moet ik mijn gast weer contacteren om het te regelen. Vervolgens geven ze nog aan dat een review niet meer kan worden gewijzigd als het is ingediend. Maar het kan ook niet worden ingezien voordat het wordt geplaatst en de grappenmakers bleven in een debiele cirkel van uitleg hangen wat totaal niet klopte. Hoe dan ook, te lomp en te groot bedrijf. Ik zoek naar een ander platform want ik werk me uit mn naad om superhost te worden en 5 sterren te verzamelen, maar een beetje menselijk inzicht op een situatie ontbreekt. Waar-de-loos !!!

J

JG van Schaik

16-11-2022

0

Meerdere appartementen en huisjes op diverse locaties in Nederland, Mexico, Kroatië, Madeira, Bulgarije

Ik heb uitstekende ervaringen met overnachtingen huren via Airbnb. Ik heb op prachtige locaties soms de mooiste huisjes/appartementen gehuurd en soms voor geweldig goede prijzen. De website werkt helder en duidelijk, het bestelproces gaat eigenlijk vrijwel altijd goed naar mijn ervaring. Ik heb onlangs een keer de klantenservice moeten bellen omdat er iets mis was gegaan met het betaalproces. Weliswaar was dit in het Engels, maar ik werd uitstekend en klantvriendelijk geholpen. Kreeg zelfs nog een follow up mail om te checken of het opgelost was. kom daar nog eens om. De app heb ik sinds kort ook, dat werkt ook wel maar ik prefereer de website. In de app mis ik wat functionaliteiten en vind ik het overzicht minder goed. Het enige vervelende vind ik dat soms het percentage servicekosten bovenop de huurprijs aanzienlijk is, maar daar is altijd openheid over, dus daar heb je een keuze in. Het was de eerste keer even wennen dat je als gast ook een recensie krijgt (die je pas te zien krijgt als je je eigen recensie het gemaakt), maar eigenlijk is dat wel prima; zo weet de host ook welk vlees die in de kuip heeft. De communicatie met de hosts gaat doorgaans ook prima en veilig via de airbnb website, die zelfs een ingebouwde vertaalfunctie heeft voor als je niet dezelfde taal spreekt als de host.

T

Tessa

05-09-2022

0

huisje in Hongarije

4 weken huisje gehuurd, bijna aan het eind van de huurperiode vroeg Airbnb ons om betaling (aan hen) van zo'n 75 euro. Daar was ons van te voren niets van bekend. Ook als we via Booking.com huren is er nog nooit zoiets aan ons gevraagd. Thuis gekomen zagen we via internet, dat we via een rechterlijke uitsprak, dit niet zouden moeten betalen maar ja toen ws het al te laat, voor mij nooit meer Airbnb.

R

riet iprenburg

06-02-2022

0

Verblijf Gent

Ik heb per ongeluk twee keer dezelfde Ideal betaling gedaan. Probeer op verschillende manieren in contact te komen met AirBNB (chat, Email en bellen) maar er word maar weinig gedaan. Mijn bank heeft bevestigd dat er twee keer betaald is maar AirBNB blijft volhouden maar een keer een betaling ontvangen te hebben. Waardeloos ...

T

Tim

24-09-2021

0