ReBuy

4.8

Bestellen

4.3

Service

4.6

Prijs

4.5

Levering

30.7%

Zou hier weer kopen

ReBuy

ReBuy is Europees een leider op de markt voor wat betreft tweedehands gebruikte elektronica. Zij zijn opgericht in 2005 en hebben al ruim tien jaar ervaring en kopen en verkopen een ruim assortiment producten zoals tablets, gameconsoles, smartphones, camera’s, etc. Er worden bij reBuy zo’n 100.000 producten per dag verwerkt door vijfhonderd medewerkers. Zij kopen de gebruikte producten in, repareren en refurbishen deze en zetten ze vervolgens weer in de verkoop. Zo maken ze het mogelijk voor consumenten om nog wat te verdienen aan producten die je niet meer gebruikt, en om voor een voordelige prijs in het bezit te komen van producten die je graag wilt hebben.


Diensten

Bij reBuy kun je je oude elektronica heel eenvoudig verkopen. Op de website kies je eerst uit één van de volgende categorieën:

  • Telefoons
  • Tablets
  • Consoles
  • Camera’s en Lenzen
  • Koptelefoons
  • Speakers
  • Smartwatches
  • Horloges
     

 


Verzenden

Vervolgens ga je verder in het keuzemenu, hier kies je het merk, het model, en geef je aan wat de staat van de apparatuur is en of je er nog accessoires bij hebt. Werkt alles nog, hoe ziet het apparaat eruit en dergelijke. Wanneer je alle vragen hebt beantwoord, krijg je een prijsvoorstel. Lijkt dit je wat, dan kun je vervolgens klikken op ‘In Verzendpakket’. Als je meerdere producten wilt verkopen, kun je deze aan je verzendpakket toevoegen. Bevestig door op ‘Verkoop afronden’ te klikken. Daarna kun je een PostNL verzendetiket aanmaken. De enige kosten die je hebt zijn de verpakkingskosten. Je kunt per keer maximaal drie pakketten versturen. Schrijf het IMEI- en volgnummer op en bewaar deze voor het geval een pakket onverhoopt zoekraakt. Je ontvangt een e-mail als het pakket is ontvangen.


Beoordeling

ReBuy onderzoekt de kwaliteit van het product, op basis van de waarde die het voor de verkoop heeft. Zij volgen daarbij een aantal richtlijnen, als de beoordeling klaar is, krijg je een e-mail. Hierna wordt de prijs van je artikel op jouw reBuy.nl account toegevoegd. Dit kun jij vervolgens overmaken naar je bankrekening. Het onderzoek duurt normaal gesproken 1 tot 3 dagen. Mocht na onderzoek blijken dat je toestel minder waard is ontvang je een nieuw prijsvoorstel. Deze hoef je niet te accepteren, je mag dan je artikel retour vragen of je mag vragen om het apparaat te laten recycleren.


Klachten

Voor vragen of problemen kun je op vele manieren contact met de Klantenservice leggen. Dit kan via de live chat, door een e-mail te sturen naar support@rebuy.nl of door te bellen naar (020) 70 185 19. Dit laatste kan van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.  


Jouw review

Heb jij al eens een product verkocht via www.reBuy.nl? Wat vond je van de afwikkeling hiervan, en vind je dat je een eerlijke prijs hebt gekregen, of viel het bod uiteindelijk toch tegen? Laat jouw review over hen dan ook hier achter, zodat anderen kunnen profiteren van jouw kennis!


Is het een goed idee om je oude consoles, smartphones, koptelefoons etc. aan te bieden voor verkoop bij reBuy? Lees het bij NederlandReview!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Verstuur uw review

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (124)

Samsung galaxy S23 ultra

Mobiele telefoon gekocht en moet zeggen als nieuw, ziet er goed uit echt naar verwachting. De levertijd iets langer dan vermeld maar te doen.

M

Marjon

10-09-2023

0

2x Microsoft Surface Pro 5 Core i7 tablets ter inkoop aangeboden aan Rebuy

2x Surface Pro 5 Core i7 tablets opgestuurd. Naar eigen beoordeling à 276 euro p/s. - 3 Augustus bij Rebuy binnengekomen: " het is momenteel druk maar we gaan het uiterlijk 9 Augustus beoordelen" - 9 Augustus 's avonds een bericht gestuurd, 10 augustus een tegenbod ontvangen a 42 euro p/s. Ik zal niet discussiëren over de redenen van herevaluatie van Rebuy maar als 1 van de argumenten is dat Windows 11 niet in de Duitse taal valt te zetten (dat kan bij alle Windows 11 versies in alle beschikbare talen) kun je mij mening wel raden.. - 10 Augustus direct bod afgewezen en verzocht goederen terug te sturen (gratis terugzend service Rebuy) - 13 Augustus melding gemaakt dat het sinds 10 Augustus al op 'verzenden in voorbereiding' stond - 14 Augustus mail dat het uiterlijk 15 Augustus gepland stond om te worden teruggezonden. - Op 16, 17 en 19 Augustus gemaild (de enige manier, samen met het contactformulier, om met klantenservice in contact te komen) dat het nog altijd op 'verzenden in voorbereiding' stond. GEEN REACTIE - 20 Augustus het contactformulier ingevuld met een klacht dat het nu 10 dagen in voorbereiding stond en het begin te lijken op treiteren. - 21 Augustus een reactie van klantenservice: "klantenservice heeft de gratis en verzekerde terugzending al op 10 Augustus aangevraagd"..... Direct geantwoord. De irritatie loopt verder op. Reageren ze bewust zo hersenloos? Ik kan zien dat de terugzending is aangevraagd, MAAR ER GEBEURT NIKS! Hoe moeilijk kan goed lezen zijn? Uiteraard geen reactie, want stel je voor dat je onvriendelijk wordt... - 22 Augustus, vandaag, wederom het contactformulier ingevuld met klacht of ze eindelijk mijn eigendom willen terugsturen. Mijn spullen zijn nu 19 dagen in het bezit van Rebuy. Het tegenbod was te kolderiek voor woorden maar daar gaat deze klacht niet over. Ik zit albijna 2 weken te wachten om de producten teruggezonden te krijgen en ik krijg werkelijk waar 0,0 reële service. Je kunt werkelijk niks beginnen tegen een klantenservice die de vermoorde onschuld speelt en verder niks doet en lekker kan schuilen achter een mailing systeem.

I

I.B

22-08-2023

0

Refurbished telefoon

Refurbished telefoon besteld. Zou binnen 2-3 werkdagen bezorgd worden, Dat werd een week. Bij aankomst bleek dat account van vorige eigenaar nog actief erop stond, dus onbruikbaar. Telefonische klantenservice is, ook tijdens openingstijden, gesloten. Per mail niets anders dan nietszeggende antwoorden. Omruilen/reparatie gaat 2-3 weken duren. He schijnt dat service afdeling te druk is, Tip: begin eens met service te leveren, dan heeft de serviceafdeling het wat minder druk Hier niet kopen!!!!!

R

Rein

01-08-2023

0

Hele fijne koop ervaring!

Samsung S21 Ultra besteld. Als nieuw!! En Ultra snelle bezorging.!! Ik ben er erg blij mee. Site is overzichtelijk, makkelijk bestellen uit toestellen in verschillende staat en dus verschillende prijzen. Ook klantenservice reageerde snel en accuraat mbt een vraag die ik had over een toestel wat ik hier meteen ook maar heb verkocht. Lijkt me een goede zaak?

L

Leon van Lent

24-06-2023

0

Product verkocht telefoon

Na eerdere goede ervaringen, in februari mijn telefoon opgestuurd, bericht gehad dat deze ontvangen was en dat deze gecontroleerd werd. Daarna diversen mails dat de uitbetaling vertraagd zou zijn. Mails gestuurd, sommatie gestuurd, geprobeerd te bellen, je krijgt altijd een antwoord apparaat te horen, maakt niet uit hoe laat je belt. Geen enkele reactie terug ontvangen en vanmorgen dat het product is geannuleerd vanwege het niet op tijd ontvangen van de producten. Ga er niet mee in zee. Er loopt een procedure en een onderzoek. Het was geen goedkope telefoon. Geen broodje van de bakker. Helaas opgelicht door dit bedrijf.

A

Angela

24-06-2023

0

samsung smartphone

Pakket geopend en beschadigd ontvangen. Gemeld, met foto en order geannuleerd. Geen enkele adequate reactie noch een noodzakelijk retouretiket. Slecht nietszeggende welkomsreactie en veel plezier met uw product of verwijzen naar klantenservice, waar hele handel rondblijft zingen of een melding dat het zo druk is en binnen paar dagen bericht krijg. Bericht dat ik nooit ontving. IS EEN DUITS BEDRIJF, dat EEN NEDERLANDS BEDRIJF LIJKT met een nederlandse website rebuy.nl. Vooral facade en windowdressing. In mijn optiek een volstrekt ONBETROUWBAAR BEDRIJF. KOOP ER NIETS.

V

Vuurvogel

22-05-2023

0

Verkoop van iphone SE + airpods pro ter waarde van 720 EUR niet retour willen sturen

Na een verkeerde beoordeling van mijn verkoop vraag ik om mijn toestellen terug te sturen naar mij adres in België waarvoor ik zelf de retourkosten wenst te betalen. Nee men weigert dit en ben verplicht om een Nederlands adres op te geven. Meerdere keren vermeld dat dit niet kan want ik woon in België. Voor mij is dit diefstal. Ik laat niet zomaar een Iphone en apple airpods pro recycleren die maar een maand oud zijn. Ik vraag me af hoe wij als consument beschermd zijn tegen zulke malafide praktijjken.

A

AnoniemBE

16-02-2023

1

Playstation 4 Koop nooit bij Rebuy doen er alles aan om onder garantie uit te komen.

In februari een playstation 4 gekocht (zo goed als nieuw stond er bij). Mijn zoon heeft er in totaal 8 x een game mee gespeeld. Ineens deed de playstation het niet meer. Apparaat is nooit van zijn plaats geweest. De garantie geeft aan dat bij normaal gebruik en ineens defecten hebben dat apparaat binnen 3 jaar gerepareerd of omgeruild kan worden of indien niet gerepareerd kan worden of niet geruild worden: geld terug. Vandaag kreeg ik de mededeling dat ze het apparaat terugsturen en de garantie vervalt omdat "het" al is opengemaakt. Wat is "het" ? De verpakking? Uh ja, logisch want zoon heeft er al een game meegespeeld. Wat is het probleem? Of claimen ze dat wij het apparaat hebben opengemaakt? Wat totaal niet waar is, we weten dat er garantie is beloofd dus waarom zouden we dat doen? Anyway: ze sturen het apparaat dus ongerepareerd terug, we krijgen geen andere playstation of geldterug. Zoonlief zit hier nu te huilen, en blijft maar roepen: we zijn altijd voorzichtig geweest, waarom beloven die mensen wat en komen ze hun afspraak niet na. KOOP NOOIT EEN TWEEDEHANDS APPARAAT BIJ ZE, WANT ALS ER WAT MIS IS, KRIJG JE DUS GEEN GARANTIE. GOEDKOOP IS DUURKOOP. WIJ LATEN HET er niet bij zitten en hebben aangegeven binnen een week alsnog oplossen volgens de garantie, zo niet: dan gaan we een advocaat in de hand nemen. Update: ze bewerken dat wij het apparaat open hebben gemaakt...terwijl dat niet zo is. Waarom zouden we, als we weten dat er garantie wordt beloofd. Ze doen er werkelijkwaar alles aan om onder de garantie uit te komen. Trap er niet in! Je wordt gewoon onterecht vals beschuldigd. Update: nav hun reactie: nogmaals wij hebben het apparaat nooit opengemaakt. Waarom zouden wij, we weten dat er een garantie is. We weten niet eens hoe we het apparaatzelf open moeten maken. Schaam je dood met deze beschuldiging. Wij gaan nu een advocaat in de hand nemen. Geldklopperij, check de overige reviews maar, dan zie je dat wij niet de enige zijn die ze oplichten.

P

Patijn

07-12-2022

0

2 telefoons online verkocht

Een aantal weken terug 2 mobiele telefoons online via rebuy.nl verkocht. Ieder keer weer een mail dat de uitbetaling wordt uitgesteld ivm logistieke problemen. Nu ineens een mail dat de uitbetaling lager uitvalt ivm het niet kunnen resetten van de telefoons. Wat een totale onzin en afzetterij. Uiteraard heb ik mijn 2 telefoons terug geeist. Nu maar hopren dat ze de juiste telefoons gaan terugzenden. super onbetrouwbaar bedrijf, wat een oplichters. Dus nooit en nooit met hun in zee gaan is mijn advies.

R

Ron

10-11-2022

0

samsung verkocht

niet doen voor mijn samsung die ik goed omschreven heb werd 57 euro geboden , na controle bleek volgens rebuy de luidspreker niet goed en was het bod 2euro 78 cent , nogal 'n verschil en ik denk dat hij aan grondstoffen meer waard is . Dit was mijn eerste ervaring met dit bedrijf en ook meteen de laatste.

W

Will

15-07-2022

0

Samsung G920F Galaxy S6 32GB wit

Ik heb een Samsung S6 gekocht, die had 4 dagen geleden aan moeten komen maar ik heb niets ontvangen, daarnaast werkt de trackingcode niet - het laatste wat ik zie is dat hij al dagen op dezelfde plek ligt in Duitsland en dat er niets mee gebeurd, ''meer details tonen'' werkt niet. Contact met hen opnemen kan sws niet telefonisch, alleen via de website - dan claimen ze dat ze contact met je op gaan nemen maar voor alsnog niets gehoord. Dit was de eerste en meteen de laatste keer dat ik hier iets gekocht heb.

B

Bram van Boven

03-06-2022

1

Huawei Smartphone

Echt een aanrader. Ik had een refurbished Huawei telefoon gekocht en vanwege de wat langere levertijd heb ik een verlengde terugstuurtermijn gekregen. Ik heb de telefoon teruggestuurd omdat ze kort na levering een andere in hun aanbod hadden die ik liever wilde. Binnen een week stond het bedrag terug op mijn rekening. Chapeau! De producten zelf zien er prima uit en doen niet onder voor een nieuwe smartphone.

I

Ingrid

14-05-2022

1

Camera

Onbetrouwbaar. Gesjoemel met garantie.

A

Anna Agter

06-05-2022

0

Samsung Tablet S2

Ik kreeg helaas een verkeerde Tablet toegestuurd, wel nietjes verpakt, redelijke verzendtijd uit Berlijn. Retourlabel was niet uit te printen, website werkte daarvoor niet. Klantenservice telefonisch onbereikbaar en aanvankelijk ook per contactformulier niet. Zij bleken vakantie te hebben. Toen hun vakantie afgelopen was is wel direct een verzendlabel op mijn verzoek in bijlage gestuurd. Ook netjes bericht ontvangen dat pakket was aangekomen na een paar dagen. Nu nog afwachten of betaling (per creditkaart, was nog niet ge ind) wordt geannuleerd.

M

mif

02-05-2022

0

service

ik heb een telefoon ter reperatie aangeboden met de mededeling dat ik 4 weken later naar de usa zou vetrekken. Dan krijg je een week later mail het is binnen en we gaan er tussen 4 en 8 dagen mee aan de gang. Dan kan je weer mailen met hun via een webform. Die mail wordt na 3 dagen beantwoord met de mededeling dat er veel zieken en mensen op vakantie zijn. En dit via een noreply mail. Dus weer via webform. En weer 3 dagen wachten op antwoord. Enz enz enz Dus service is kut. Telefonisch absoluut niet bereikbaar en mail contact waardeloos.

B

Bert Pegel

30-04-2022

0

Inruil Mac Mini

Helaas kloppen de vele negatieve reviews over reBuy. Een perfecte Mac Mini naar hen opgestuurd tegen de door hen genoemde prijs. Krijg ik anderhalve week later een berichtje dat er een andere Mac Mini in de verpakking zou zitten als ik zou hebben beweerd. Notabene volgens hen een model met een veel grotere SSD dan ik zou hebben beweerd. Dat is toch wel heel onwaarschijnlijk. Aankoopbon en serienummer hier aanwezig. En die willen ze niet inkopen. Krijg ik nu zometeen een ander en kapot exemplaar teruggestuurd?

K

Klaas

11-04-2022

0

Verkoop Ipad Pro

Genoeg negatieve ervaring om te delen. Vanaf 27 februari 2022 al bezig om mijn geld te krijgen! Ordernummer TRN45574913 Reactie 17 maart 2022 Ref TU53JUV Reactie 24 maart 2022 Ref QHTSKJC Reactie 27 maart 2022 Ref JOLBBDC Laatste kans om € 273,47 uit te betalen aan mij.

R

Richard in 't Veld

27-03-2022

0

Sonos play one

Product besteld en nooit afgeleverd door DHL, zowel rebuy als DHL geven een zeer slechte klantenservice, 6-8 wk nodig voor onderzoek zonder geld terug. Mijn advies koop hier niet nog nooit zo’n slechte service gehad van zowel dhl als rebuy

K

Karin

17-03-2022

0

Galaxy S10+ 128mb

toestel ziet er prachtig uit, heb de duurste optie gekozen: " als nieuw" .. en zo ziet het er ook uit. Maar helaas het toestel werkt niet! zwaar teleurgesteld. Krijg bij het opladen een alarm dat de oplader onmiddelijk verwijderd moet worden, het schijnt waterschade te hebben. Je zou denken dat de toestellen nagekeken zijn, maar ja...nu hoop ik mijn geld terug te ontvangen. Heb er geen vertrouwen meer in. Een minpunt is dat het bedrijf telefonisch niet bereikbaar is. Hun argument is de pademie, die inmiddels al voorbij is. Jammer een goede service levert klanten op, en zo raak je ze kwijt. Ook duurt de verzending best wel lang, evenals de aftersale die ook tijdrovend is. Al met al zou ik deze site niet aanbevelen.

M

Marie-Luise Schimai

07-03-2022

0

Ipad

Ipad gekocht met 3 jaar garantie. Na nog geen jaar is de accu kapot, waarbij de garantie niet geld omdat dit volgens hun een slijt onderdeel is. Vind het werkelijk ongeloofelijk dat hier geen oplossing voor komt, daar een nogal belangrijk onderdeel van een ipad het binnen een jaar begeeft. Ik koop hier nooit niks meer!

T

Tim

28-01-2022

1