NederlandReview

    Ervaringen ReBuy

    ReBuy is Europees een leider op de markt voor wat betreft tweedehands gebruikte elektronica. Zij zijn opgericht in 2005 en hebben al ruim tien jaar ervaring en kopen en verkopen een ruim assortiment producten zoals tablets, gameconsoles, smartphones, camera’s, etc. Er worden bij reBuy zo’n 100.000 producten per dag verwerkt door vijfhonderd medewerkers. Zij kopen de gebruikte producten in, repareren en refurbishen deze en zetten ze vervolgens weer in de verkoop. Zo maken ze het mogelijk voor consumenten om nog wat te verdienen aan producten die je niet meer gebruikt, en om voor een voordelige prijs in het bezit te komen van producten die je graag wilt hebben.

    Diensten

    Bij reBuy kun je je oude elektronica heel eenvoudig verkopen. Op de website kies je eerst uit één van de volgende categorieën:

    • Telefoons
    • Tablets
    • Consoles
    • Camera’s en Lenzen
    • Koptelefoons
    • Speakers
    • Smartwatches
    • Horloges


    AKMU - ‘RE-BYE', klinkt als reBuy

    Verzenden

    Vervolgens ga je verder in het keuzemenu, hier kies je het merk, het model, en geef je aan wat de staat van de apparatuur is en of je er nog accessoires bij hebt. Werkt alles nog, hoe ziet het apparaat eruit en dergelijke. Wanneer je alle vragen hebt beantwoord, krijg je een prijsvoorstel. Lijkt dit je wat, dan kun je vervolgens klikken op ‘In Verzendpakket’. Als je meerdere producten wilt verkopen, kun je deze aan je verzendpakket toevoegen. Bevestig door op ‘Verkoop afronden’ te klikken. Daarna kun je een PostNL verzendetiket aanmaken. De enige kosten die je hebt zijn de verpakkingskosten. Je kunt per keer maximaal drie pakketten versturen. Schrijf het IMEI- en volgnummer op en bewaar deze voor het geval een pakket onverhoopt zoekraakt. Je ontvangt een e-mail als het pakket is ontvangen.

    Beoordeling

    ReBuy onderzoekt de kwaliteit van het product, op basis van de waarde die het voor de verkoop heeft. Zij volgen daarbij een aantal richtlijnen, als de beoordeling klaar is, krijg je een e-mail. Hierna wordt de prijs van je artikel op jouw reBuy.nl account toegevoegd. Dit kun jij vervolgens overmaken naar je bankrekening. Het onderzoek duurt normaal gesproken 1 tot 3 dagen. Mocht na onderzoek blijken dat je toestel minder waard is ontvang je een nieuw prijsvoorstel. Deze hoef je niet te accepteren, je mag dan je artikel retour vragen of je mag vragen om het apparaat te laten recycleren.

    Klachten

    Voor vragen of problemen kun je op vele manieren contact met de Klantenservice leggen. Dit kan via de live chat, door een e-mail te sturen naar support@rebuy.nl of door te bellen naar (020) 70 185 19. Dit laatste kan van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.

    Jouw review

    Heb jij al eens een product verkocht via www.reBuy.nl? Wat vond je van de afwikkeling hiervan, en vind je dat je een eerlijke prijs hebt gekregen, of viel het bod uiteindelijk toch tegen? Laat jouw review over hen dan ook hier achter, zodat anderen kunnen profiteren van jouw kennis!

    Is het een goed idee om je oude consoles, smartphones, koptelefoons etc. aan te bieden voor verkoop bij reBuy? Lees het bij NederlandReview!

    ReBuy
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (100)

    4.8
    32% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    4.8
    Service
    rating
    4.6
    Prijs
    rating
    4.6
    Leveren
    rating
    4.8

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over ReBuy

    Uw beoordeling

    telefoon van Samsung

    omdat ik het niet meer bij deze tijd vindt passen om telkens een nieuw elektronisch apparaat aan te schaffen, kies ik nu geregeld voor tweehands of refurbished zoals ze dat zo mooi noemen tegenwoordig,

    mijn laatste telefoon heb ik daarom bij rebuy gekocht. een ouder model, maar dat maakt mij helemaal niets uit. Ik moet gewoon bereikbaar zijn en de telefoon moet het gewoon goed doen. De prijs viel mij alles mee, want het was nog best een nieuw model voor mij met veel geheugen en ruimte en ook heel snel. een Samsung ook nog. en ze geven drie jaar garantie.

    de telefoon kwam met een aantal dagen binnen, goed verpakt en zonder echte gebruikssporen. alleen een klein krasje, maar dat hadden ze van te voren gezegd en dat vind ik helemaal prima. wat maakt dat nou uit toch? Je ziet het nauwelijks. De telefoon kreeg ik zelf in een keer aan de praat en lijkt als nieuw.

    dus blij dat ik deze heb gekocht en dit is toch beter voor het milieu? ik denk dat het niet lang duurt voordat iedereen tweedehands elektrische apparaten koopt of dat dat niet anders kan.

    Door: Rosa12-12-2019
    je mag niet weten hoe ik heet19-02-2021

    Rebuy.nl moet de prijs verlagen van de samsung galaxy s9 in de staat als nieuw want eerst koste hij 320,99 euro, en nu een hele belagelijke prijs van 340,99 euro!!! wat veel te duur is, Want mensen denken dan van yes ik kan eindelijk een samsung galaxy s9 kopen in de staat als nieuw, En dan willen ze hem nu gaan bestellen en dan zien ze dat de prijs flink is verhoogd wat belachelijk is, En dan moeten ze nog een paar jaar wachten voordat ze er een kunnen bestellen, Terwijl ze rond lopen met een telefoon waar je volgend jaar niet meer mee kunt whatsappen , Dus, verlaag de prijs van de samsung galaxy s9 in de staat als nieuw naar max 310,99

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    niet doen !

    iPhone te koop aangeboden 5 augustus. En pas 23 augustus terug ontvangen uit Berlijn !! IPhone was in uitstekende staat,zonder beschadigingen ,maar de prijs die na controle werd aangeboden was veel lager dan tijdens eerste verkoopadvies. Dus terug laten zenden,en ontvangen...….maar vol met beschadigingen. !!! Dus niet verkopen daar, ze gokken erop dat de mensen het lagere prijsvoorstel aannemen, omdat ze geen zin meer hebben om langer te wachten wanneer het eens terug komt, of dat het erger beschadigingen oploopt . En dat gebeurt dus !

    Door: lisa24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    10
    rating

    Nikon Camera

    Overzichtelijke website, eenvoudig om een product te verkopen!
    Ik heb hier vorige week mijn Nikon camera verkocht voor een erg goede prijs. De verzending gaat via een verzendlabel, waardoor het gratis is. Tijdens deze verzending werd ik via e-mails op de hoogte gehouden van de status.

    Na het ontvangen van de bevestigings e-mail, duurde het 2 dagen voordat ze mijn camera gecontroleerd hadden. Vooraf hebben ze het beloofde bedrag betaald. Dit is zeker een aanrader!

    Door: Lars14-03-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Aanrader

    Ik heb hier zowel gekocht als verkocht en ben erg over de service te spreken. Ik heb moeiteloos zowel een speaker als en een iPhone verkocht voor een redelijke prijs. Ergens anders had ik er misschien net wat meer voor gekregen maar reBuy moet ook ergens zijn marge pakken natuurlijk. De door mij gekochte iPad zag er tip top in order uit en daar mag ik nu 3 jaar lang (garantie) van gaan genieten. Voor mijn volgende elektronica aankoop kijk ik weer eerst bij reBuy!

    Door: Johan24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    iPhone XS 256 GB selling to ReBuy.

    I tried to sell my iPhone XS 256GB in very good condition and it has been denied because it does not have the CE Logo on the back..

    This makes me wonder who the hell has checked the phone and why their knowledge of iPhones is so limited..

    They basically deemed it a fake.
    Everyone knows that not every iPhone carries the CE logo.

    What a sad company. I am truly baffled.

    Door: Wopke de Vries24-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    iphone

    echt slecht product garantie niet thuis en ga zo maar door zeeeeer onbetrouwbaar bedrijf

    Door: konings jansen07-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Goede service

    Ik heb aan reBuy mijn iPad verkocht. De uiteindelijke prijs was wat lager dan de eerste prijs maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik die ook wat aan de hoge kant vond. Ik ben netjes door de klantenservice te woord gestaan waarom de prijsvermindering plaats heeft gevonden. Volgens mij zou ik er ergens anders niet meer voor hebben gekregen. Fijne service dus. Verzending is ook gratis dus daar hoef je het niet voor te laten.

    Door: Mareike24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Goede service

    Tijdens het proces goed op de hoogte gehouden. De verzending naar reBuy duurde wat langer dan verwacht (het moet naar Berlijn) maar toen het eenmaal aangekomen was hebben ze mijn iPad nog diezelfde dag nagekeken en een dag later stond het geld al op mijn account. Ik vond het zeker even spannend maar de vriendelijke jongeman van de klantenservice vertelde dat het pakket gewoon verzekerd is dus dat geeft wel rust.

    Door: Silvie28-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Perfect!!

    Na een zeer slechte ervaring bij Telefoondiscounter.nl op deze site gekeken naar Rebuy. Het viel mij op dat de slechte beoordelingen voornamelijk waren van mensen die hun telefoon willen verkopen. Dus de gok maar gewaagd. En dat is zeer goed bevallen. Snel en met een prima resultaat. Ik heb een iPhone 6plus gekocht en die is perfect. Geen enkel gebruiksspoor en tegen een prima prijs. Voor mij een top ervaring!

    Door: Henk Timmerman15-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Prima ervaring

    Alles was netjes in orde en mijn lens nog beter dan verwacht (geen gebruikssporen terwijl er enkele op zouden zitten). Ik heb direct de doos die ik erbij ontvangen heb gebruikt om wat te verkopen aan reBuy. Ik heb toen helaas een lager bod ontvangen en maar kon er toen voor kiezen om het weer gratis terug te laten sturen. Het was het proberen waard zullen we maar zeggen.
    Sophie Heldens

    Door: Maaike29-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    iPhone 11 Pro 512GB

    Geen aftersales-ondersteuning!
    Hun garantie is niet geldig en ze bieden geen ondersteuning!

    Mijn zaak:
    Ik bestelde een "als nieuwe" iPhone 11 pro van hun website. De intensiteit van de achtergrondverlichting van de telefoon was zo laag en er is niets op het scherm te zien tijdens direct zonlicht. Toen ik het product retourneerde, antwoordden ze me na 7 werkdagen (10 dagen) dat er geen probleem was gevonden! Ze hebben het product automatisch verzonden zoals het weer naar mij werd/wordt verzonden!

    Hun steun lijkt slechts een manier om wekenlang de tijd te nemen zonder enige oplossing!

    Door: Roozbeh Torkzadeh30-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Verkoop Huawei telefoon

    Wat een oplichters. Het toestel dat ik naar Rebuy heb opgestuurd was in bijna nieuwstaat. Er waren geen gebruikerssporen. Ze hebben als "bewijs" een aantal foto's van beschadigingen gestuurd die absoluut niet aanwezig waren toen ik mijn telefoon opstuurde. Ik ben daarom zeer ontevreden over de dienstverlening. De telefoon was zeer zorgvuldig verpakt, de schade kan dan ook niet tijdens de verzending zijn ontstaan. Het aanbod van ruim 119 euro werd veranderd in 21 euro. Ik zou met deze lieden geen zaken doen, je wordt belazerd waar je bijstaat. Lees in bijna alle negatieve reviews dat het toestel beschadigd wordt geretourneerd wanneer je afziet van hun bod. Misselijkmakende gang van zaken.

    Door: A. Douma19-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Samsung s 9 ingeleverd

    Ik heb mijn samsung s 9 ingestuurd en kreeg foto's met krassen.op het scherm die er niet op zaten toen ik het toestel instuurde. Tevens had ik de productcode van de doos ingevuld bij de aanmelding en werd.mij gemeld dat ik een veel goedkopere uitvoering had opgestuurd. Dit riekt naar oplichting.

    Door: Eve Wagenaar22-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Samsung tab s7

    Is een prima website, soms een beetje onoverzichtelijk.. duurd echt te lang om binnen te komen.. ik wacht nu al 4 dagen.

    Door: Xar12-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Samsung s6

    Mijn Samsung S6 met lichte gebruikerschade opgestuurd ter verkoop. De geboden prijs was redelijk. Na bijna 2 weken te horen gekregen dat het toestel niet werd gekocht in verband met schermschade. Begin november het toestel retour gekregen met recente zware schermschade. Na klacht daarover toestel terug gestuurd voor beoordeling met als resultaat dat het oude schade betrof. Bij opsturen foto's meegestuurd van het toestel zoals het opgestuurd was. Ook nog de vraag of ik begrip heb dat er niks wordt vergoed. Voor mij geen zaken meer met ReBuy. Zeer slechte service en ze maken je spullen kapot zonder verantwoording te nemen.

    Door: Jennie de Jong08-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Sony Xperia Xz2 Compact (in nieuwstaat/als nieuw)

    8 augustus het toestel besteld. 1e keer ontving ik redelijk snel een toestel. Het viel me meteen al op dat er toch wat kleine krasjes op het scherm zaten. Nu zie je die met een screen protector toch niet, maar "nieuwstaat" was het niet.

    Ook bleek het om het dual SIM model te gaan, en niet het single sim model dat ik had besteld.

    Ten slotte heb ik zelf een volledige zelftest uitgevoerd en bleek dat de accelerometer niet werkte (geen enkele output). Aangezien rebuy ook zelf een test gedaan moet hebben heb ik het idee dat ze 'em heel goedkoop hebben ingekocht vanwege dit defect, om em vervolgens voor de hoofdprijs te verkopen.

    Hoeveel mensen zou het opvallen dat de accelerometer het niet doet? Ik denk niet veel.

    Toestel teruggestuurd met als opmerking de defecten en de vraag of ik alsnog de single-sim versie kan ontvangen die ik wilde.

    Na enkele weken (ze zijn zeker niet snel) kreeg ik weer een toestel binnen. De originele verpakking was maar half aanwezig en ook de originele lader en kabel niet. De lader was een extreem goedkope lader uit China die ik niet vertrouwde qua veiligheid.

    Maar ik ging die toch niet gebruiken, dus maar even zelftest gedaan. Deze keer werkte alles naar behoren, ook het 2e sim slot. Het was dus wéér het dual sim model.

    De helpdesk vroeg me ze het IMEI nummer te sturen en zei me vervolgens dat volgens het IMEI nummer het om het single SIM model moest gaan. Ondanks dat het toestel TWEE IMEI nummers heeft, het modelnummer dat van de dual sim versie is en de single sim een ander modelnummer heeft en er op de doos ook redelijk groot "dual sim" staat.

    Ik moest 'em maar weer terugsturen naar de technische dienst, en die zou het dan gaan bekijken.

    Omdat ik inmiddels bijna 2 maanden zonder telefoon zat heb ik gezegd dat ik het dual sim model wel zou houden en kreeg €30 teruggestort voor het ongemak.

    Dus ik de telefoon geconfigureerd en anderhalve week gebruikt, totdat deze ineens bleef hangen in een rare foutmodus. De telefoon stond aan, maar het scherm was zwart, en bij het indrukken van elke fysieke knop vibreerde de telefoon even. Zelfs de resetcombinatie (vol+ en power) resette de telefoon niet.

    Ik vermoed dat het een foutmodus is aangezien bij het vasthouden van de power knop de telefoon steeds in korte pulsen 15x vibreerde, dan 1x niet en dan weer 15x in een loop. Dat leek me een code. Maar ik kon op internet niets vinden over dit probleem, en ook de service manual van Sony zegt hier niets over :(

    Aangezien de batterij niet verwijderd kan worden heb ik de batterij van de telefoon leeg laten lopen in de hoop dat deze dan weer gewoon zou opstarten, maar helaas was deze 100% dood. Ik kon de telefoon niet eens laden.

    Weer aangemeld bij rebuy & teruggestuurd. Ik zou een paar dagen na ontvangst een reactie krijgen en ook een nieuw toestel.

    Nu reageren ze überhaupt niet zelf, je moet constant achter ze aanzitten.

    Na enkele weken en een geïrriteerd mailtje dat ik al bijna 3,5 maand zonder telefoon zit kreeg ik eindelijk bericht: de telefoon die ik had was niet beschikbaar en ik kreeg mijn aankoopbedrag teruggestort.

    Dus de garantie is eigenlijk alleen wat waard als ze toevallig hetzelfde toestel aangeboden hebben gekregen, en natuurlijk gaat het aantal toestellen dat in nieuwstaat wordt aangeboden omlaag over tijd. Blijkbaar doen ze niet aan reparaties en houden ze helemaal geen voorraad aan tvb garantieclaims.

    Denk daar aan bij je beslissing. Ik heb om €150 te besparen tov een nieuw toestel bijna 4 maanden gezeik gehad...

    Dat is mij het niet waard. Coolblue heeft helaas dit model niet refurbished, dus daarom maar een kans genomen met reBuy omdat ik het zonde vind om een nieuw toestel te kopen als een refurbished toestel ook prima voldoet. Maar niet voor herhaling vatbaar.

    Dus ik zou reBuy links laten liggen en bij Coolblue kijken. Die hebben wel goede service en doen niet aan (semi) oplichtingspraktijken.

    Door: Terrence de Kat07-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Verkoop iPhone

    Alles was netjes in orde ,De verzending gaat via een verzendlabel, waardoor het gratis is. Tijdens deze verzending werd ik via e-mails op de hoogte gehouden van de status, Na het ontvangen van de bevestigings e-mail, duurde het 2 dagen voordat ze mijn telefoon gecontroleerd hadden. Vooraf hebben ze het beloofde bedrag betaald. Dit is zeker een aanrader!

    Door: Hussam 28-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Verkoop iPhone

    Nooit meer. Ze beloven binnen een week uitbetaling van de opgestuurde telefoon. Na vijf weken nog steeds niets gehoord. Klantenservice is aardig hoor maar aan 'nog even geduld uld' hebben we niks.

    Door: Jung18-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Ipad

    Het zijn een stel oplichters ik zou 183 euro terug krijgen voor mijn iPad Air dat ding opgestuurd krijg ik mail terug dat ik nul euro krijg want hij is kapot zeggen ze maar het mooie is dat het ook ineens een andere is zilver opgestuurd en nu is hij zwart een air opgestuurd en nu is het een 4 maar als je vraag om uitleg krijg je geen antwoord dus nu ipad kwijt en geen geld DUS MENSEN STUUR NIKS OP EN ZIJN BETERE BEDRIJVEN OPLICHTERS

    Door: Marcel01-10-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    LG Velvet

    Ik kende dit bedrijf tot 2 weken geleden niet.
    Zowel de werknemers als hun prijzen zijn perfect!
    Ze hebben tot twee keer de prijs scherper aangepast.

    Service en vriendelijkheid ten top!

    Door: SD29-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    FAQ

    Is ReBuy een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 100 ervaringen geplaatst over ReBuy. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.8 gekregen, waarbij 32% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is ReBuy actief?

    ReBuy is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van ReBuy gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.