NederlandReview

    Ervaringen ReBuy

    ReBuy is Europees een leider op de markt voor wat betreft tweedehands gebruikte elektronica. Zij zijn opgericht in 2005 en hebben al ruim tien jaar ervaring en kopen en verkopen een ruim assortiment producten zoals tablets, gameconsoles, smartphones, camera’s, etc. Er worden bij reBuy zo’n 100.000 producten per dag verwerkt door vijfhonderd medewerkers. Zij kopen de gebruikte producten in, repareren en refurbishen deze en zetten ze vervolgens weer in de verkoop. Zo maken ze het mogelijk voor consumenten om nog wat te verdienen aan producten die je niet meer gebruikt, en om voor een voordelige prijs in het bezit te komen van producten die je graag wilt hebben.

    Diensten

    Bij reBuy kun je je oude elektronica heel eenvoudig verkopen. Op de website kies je eerst uit één van de volgende categorieën:

    • Telefoons
    • Tablets
    • Consoles
    • Camera’s en Lenzen
    • Koptelefoons
    • Speakers
    • Smartwatches
    • Horloges


    AKMU - ‘RE-BYE', klinkt als reBuy

    Verzenden

    Vervolgens ga je verder in het keuzemenu, hier kies je het merk, het model, en geef je aan wat de staat van de apparatuur is en of je er nog accessoires bij hebt. Werkt alles nog, hoe ziet het apparaat eruit en dergelijke. Wanneer je alle vragen hebt beantwoord, krijg je een prijsvoorstel. Lijkt dit je wat, dan kun je vervolgens klikken op ‘In Verzendpakket’. Als je meerdere producten wilt verkopen, kun je deze aan je verzendpakket toevoegen. Bevestig door op ‘Verkoop afronden’ te klikken. Daarna kun je een PostNL verzendetiket aanmaken. De enige kosten die je hebt zijn de verpakkingskosten. Je kunt per keer maximaal drie pakketten versturen. Schrijf het IMEI- en volgnummer op en bewaar deze voor het geval een pakket onverhoopt zoekraakt. Je ontvangt een e-mail als het pakket is ontvangen.

    Beoordeling

    ReBuy onderzoekt de kwaliteit van het product, op basis van de waarde die het voor de verkoop heeft. Zij volgen daarbij een aantal richtlijnen, als de beoordeling klaar is, krijg je een e-mail. Hierna wordt de prijs van je artikel op jouw reBuy.nl account toegevoegd. Dit kun jij vervolgens overmaken naar je bankrekening. Het onderzoek duurt normaal gesproken 1 tot 3 dagen. Mocht na onderzoek blijken dat je toestel minder waard is ontvang je een nieuw prijsvoorstel. Deze hoef je niet te accepteren, je mag dan je artikel retour vragen of je mag vragen om het apparaat te laten recycleren.

    Klachten

    Voor vragen of problemen kun je op vele manieren contact met de Klantenservice leggen. Dit kan via de live chat, door een e-mail te sturen naar support@rebuy.nl of door te bellen naar (020) 70 185 19. Dit laatste kan van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.

    Jouw review

    Heb jij al eens een product verkocht via www.reBuy.nl? Wat vond je van de afwikkeling hiervan, en vind je dat je een eerlijke prijs hebt gekregen, of viel het bod uiteindelijk toch tegen? Laat jouw review over hen dan ook hier achter, zodat anderen kunnen profiteren van jouw kennis!

    Is het een goed idee om je oude consoles, smartphones, koptelefoons etc. aan te bieden voor verkoop bij reBuy? Lees het bij NederlandReview!

    ReBuy
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (71)

    5.2
    38% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.2
    Service
    rating
    5.2
    Prijs
    rating
    5
    Leveren
    rating
    5.2

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    telefoon van Samsung

    omdat ik het niet meer bij deze tijd vindt passen om telkens een nieuw elektronisch apparaat aan te schaffen, kies ik nu geregeld voor tweehands of refurbished zoals ze dat zo mooi noemen tegenwoordig,

    mijn laatste telefoon heb ik daarom bij rebuy gekocht. een ouder model, maar dat maakt mij helemaal niets uit. Ik moet gewoon bereikbaar zijn en de telefoon moet het gewoon goed doen. De prijs viel mij alles mee, want het was nog best een nieuw model voor mij met veel geheugen en ruimte en ook heel snel. een Samsung ook nog. en ze geven drie jaar garantie.

    de telefoon kwam met een aantal dagen binnen, goed verpakt en zonder echte gebruikssporen. alleen een klein krasje, maar dat hadden ze van te voren gezegd en dat vind ik helemaal prima. wat maakt dat nou uit toch? Je ziet het nauwelijks. De telefoon kreeg ik zelf in een keer aan de praat en lijkt als nieuw.

    dus blij dat ik deze heb gekocht en dit is toch beter voor het milieu? ik denk dat het niet lang duurt voordat iedereen tweedehands elektrische apparaten koopt of dat dat niet anders kan.

    Door: Rosa 12-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    niet doen !

    iPhone te koop aangeboden 5 augustus. En pas 23 augustus terug ontvangen uit Berlijn !! IPhone was in uitstekende staat,zonder beschadigingen ,maar de prijs die na controle werd aangeboden was veel lager dan tijdens eerste verkoopadvies. Dus terug laten zenden,en ontvangen...….maar vol met beschadigingen. !!! Dus niet verkopen daar, ze gokken erop dat de mensen het lagere prijsvoorstel aannemen, omdat ze geen zin meer hebben om langer te wachten wanneer het eens terug komt, of dat het erger beschadigingen oploopt . En dat gebeurt dus !

    Door: lisa 24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    10
    rating

    Nikon Camera

    Overzichtelijke website, eenvoudig om een product te verkopen!
    Ik heb hier vorige week mijn Nikon camera verkocht voor een erg goede prijs. De verzending gaat via een verzendlabel, waardoor het gratis is. Tijdens deze verzending werd ik via e-mails op de hoogte gehouden van de status.

    Na het ontvangen van de bevestigings e-mail, duurde het 2 dagen voordat ze mijn camera gecontroleerd hadden. Vooraf hebben ze het beloofde bedrag betaald. Dit is zeker een aanrader!

    Door: Lars 14-03-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Aanrader

    Ik heb hier zowel gekocht als verkocht en ben erg over de service te spreken. Ik heb moeiteloos zowel een speaker als en een iPhone verkocht voor een redelijke prijs. Ergens anders had ik er misschien net wat meer voor gekregen maar reBuy moet ook ergens zijn marge pakken natuurlijk. De door mij gekochte iPad zag er tip top in order uit en daar mag ik nu 3 jaar lang (garantie) van gaan genieten. Voor mijn volgende elektronica aankoop kijk ik weer eerst bij reBuy!

    Door: Johan 24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    iPhone 6s

    Zeer slechte iphone 6s vol met krasjes en accupercentage van 82%!!! klantenservice helpt niet, binnen 14 dagen aankoop! slechtste service ooit

    Door: Zaki 11-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Ik heb mijn Note4 opgestuurd om te verkopen.

    Ik kreeg hem terug in een vreemd doosje, het kabeltje van de oplader ontbrak en ik kreeg de mededeling dat er iets mis was met de camera, Rebuy wilde hem dus niet kopen. Ik heb hem thuis later opgeladen omdat ik hem even nodig had en toen bleek hij volkomen onbruikbaar te zijn. Rare kleuren op het scherm en verder niets. Zo had ik hem beslist niet opgestuurd, hij was normaal bruikbaar!! Niet best Rebuy!! Geen geld, leugens en een onbruikbaar toestel. Ik zal Rebuy beslist aan niemand aanbevelen!

    Door: J.M. Hoppen 20-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Goede service

    Ik heb aan reBuy mijn iPad verkocht. De uiteindelijke prijs was wat lager dan de eerste prijs maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik die ook wat aan de hoge kant vond. Ik ben netjes door de klantenservice te woord gestaan waarom de prijsvermindering plaats heeft gevonden. Volgens mij zou ik er ergens anders niet meer voor hebben gekregen. Fijne service dus. Verzending is ook gratis dus daar hoef je het niet voor te laten.

    Door: Mareike 24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Goede service

    Tijdens het proces goed op de hoogte gehouden. De verzending naar reBuy duurde wat langer dan verwacht (het moet naar Berlijn) maar toen het eenmaal aangekomen was hebben ze mijn iPad nog diezelfde dag nagekeken en een dag later stond het geld al op mijn account. Ik vond het zeker even spannend maar de vriendelijke jongeman van de klantenservice vertelde dat het pakket gewoon verzekerd is dus dat geeft wel rust.

    Door: Silvie 28-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Perfect!!

    Na een zeer slechte ervaring bij Telefoondiscounter.nl op deze site gekeken naar Rebuy. Het viel mij op dat de slechte beoordelingen voornamelijk waren van mensen die hun telefoon willen verkopen. Dus de gok maar gewaagd. En dat is zeer goed bevallen. Snel en met een prima resultaat. Ik heb een iPhone 6plus gekocht en die is perfect. Geen enkel gebruiksspoor en tegen een prima prijs. Voor mij een top ervaring!

    Door: Henk Timmerman 15-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Prima ervaring

    Alles was netjes in orde en mijn lens nog beter dan verwacht (geen gebruikssporen terwijl er enkele op zouden zitten). Ik heb direct de doos die ik erbij ontvangen heb gebruikt om wat te verkopen aan reBuy. Ik heb toen helaas een lager bod ontvangen en maar kon er toen voor kiezen om het weer gratis terug te laten sturen. Het was het proberen waard zullen we maar zeggen.
    Sophie Heldens

    Door: Maaike 29-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Prada phone

    2018 January heb ik een vintage Prada telefoon gekocht van 60 euros.
    1. er zat verkeerde oplader bij zich - na een jaar (2019 augustus) later zeggen ze dat ze geen juiste oplader in de voorraad hebben. (HOE DAN???!!!)
    2. ik heb de telefoon terug gestuurd en mijn geld terug maar uiteraard ze willen daarmee niks mee te maken hebben.

    rebuy communicatie is zo slecht als een dode hond.

    OPLICHTERS OPLICHTERS OPLICHTERS OPLICHTERS OPLICHTERS Nooit iets kopen van dit site. OPLICHTERS

    Door: Nina 15-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2.5
    rating

    Garmin fenix 5x

    Koop of verkoop absoluut niks van deze oplichters. Ik heb een sporthorloge gekocht die geen echte gebruikssporen zou moeten vertonen en 100% functioneel zou moeten zijn volgens rebuy. De hartslagmeter bleek niet goed te functioneren. Ik kon met deze klacht nergens terecht. De telefoon werd nooit opgenomen en op mails kreeg ik geen antwoord of alleen een automatisch antwoord. In dat laatste stond dat ik gebrekkige producten mag terugsturen. Dat deed ik maar. Vervolgens kreeg ik bericht dat de schade door mij zelf is veroorzaakt. Los van deze loze beschuldiging werd er niet uitgelegd waar ze dat op baseerde. Toen ik het horloge terugkreeg viel ik van verbazing stijl achterover. Opeens zaten er haarscheurtjes in het glas met condensvorming eronder. Ik weet 99% zeker dat die er niet zaten. En als ze er wel zaten dan had ik ze niet eerder gezien en zaten ze er al voor dat ik het horloge kocht.
    Dus ofwel ze hebben we een beschadigd product verkocht maar willen daar niet hun beloofde garantie voor verlenen, ofwel ze zijn zo corrupt dat ze zelf de schade hebben aangericht. Hoe dan ook het is de slechts denkbare klantenservice die je kunt krijgen. Nu zijn ze nog steeds niet bereikbaar en ik zit met een slecht werkend horloge.

    Door: Adam Abu Khamis 15-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Verkoop iphone

    De eerste keer en inderdaad de laatste keer. Iphone opgestuurd nadat ik een bod had gekregen van €200+. Bij aankomst zaten er ineens ‘beschadigingen’ op. Ik had de sticker niet eens van de achterkant gehaald en daar zaten ‘sterke beschadigingen’ op. Meer dan €100 van het bod afgehaald terwijl je op de website er €160+ voor kreeg met beschadigingen. Ik heb er €130 voor gekregen. Oplichters.

    Door: L 15-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    €0

    Iphone opgestuurd, €371 was de prijs die ik zou krijgen, eindstand €0 omdat er beschadigingen op zaten!!! 2 jaar lang in hoesje bewaard en altijd zuinig op geweest, zag er perfect uit!! Vraag van Rebuy recyclen of terugsturen, hahaha, terugsturen uiteraard!!! Ben benieuwd hoe mijn toestel terugkomt!!!!! Oplichters!!

    Door: Frances 08-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Huawei P9 Lite

    Kreeg een bod van 97 EUR. Stuurde me telefoon op, na 3 weken krijg ik te horen dat ze er 17EUR voor willen betalen.
    REBUY = tijdsverspilling. Niet aan beginnen

    Door: jaap van der heijden 31-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Verkoop Samsung S9+

    Eerste keer en gelijk de laatste keer..

    Ze deden een prachtig bod op mijn zowat splinternieuwe S9+ maar eenmaal bij hun aangekomen haalde ze €300 van het eerste bod af, terwijl alle originele bijbehorende dingen er keurig bij zaten, zelfs het originele doosje, telefoon perfect werkend en onbeschadigd, ivm nieuw abonnement met nieuwe telefoon, pfff pure oplichters!!! Mijn telefoon terug laten sturen, stelletje daar!! Dit was dus de eerste en laatste keer.

    Door: Joas 23-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    ipad 4

    Ipad 4 opgestuurd, verkeerde in nieuwstaat en bod via de site was 140,-
    Na 2 weken een tegenbod van 104,-
    Dit lijkt een standaard aktie te zijn van dit bedrijf. lokken met aantrekkelijke prijzen en hopen dat mensen het erbij laten zitten.
    Stuur je spullen niet op naar dit bedrijf! op Marktplaats zul je een betere prijs krijgen.

    Door: Merijn 27-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Controller

    Zolang je geen problemen hebt met je product is het prima, kopen gaat makkelijk en levering is snel. Maar nu heb je binnen 2 maanden na aankoop een defect. Tja.. dan wordt het heel erg veel geduld hebben. Eerst gaat je pakket naar Zwolle en moet daar verwerkt worden, gaan zo een aantal dagen overheen. Vervolgens moet het pakket van Zwolle naar Duitsland. Weer een aantal dagen kwijt. Eenmaal aangekomen in Duitsland moet het artikel ook nog voor de reparatie opgestuurd worden. Al met al ben je dus echt heel lang onderweg voor je eens een werkend of ander apparaat hebt. Mailverkeer is erg vaag hierover en het is maar wachten wanneer je eens je aankoop terug gaat krijgen. Een replacement versturen doen ze sowieso niet, ook al is alles wat ze verkopen refurbished. Erg onlogisch. Ik zal hier niet meer kopen in de toekomst.

    Door: Rex 30-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Verkoop samsung galaxy s7 en nikon coolpixcamera

    Hallo,

    Een nare nasmaak overgehouden aan de verkoop van mijn samsung galaxy s7. Hij was echt in goede staat en nooit problemen mee ondervonden. Eerste bieding was €120,- (duidelijk een lokkertje, achteraf), uiteindelijke bod €12,-. (nee, geen typfout). Ook mijn nikon coolpix camera opgestuurd met een oorspronkelijk bod van €49,-. Deze camera is nooit gebruikt en heeft altijd in doos gezeten, dus echt nieuw. Opgestuurd en u raad het al. Gebruikerssporen aangetroffen. Tegenbod €0,-, maar wel willen recyclen. Nou, toen was het compleet. Ruikt echt ontzettend naar oplichting. Eerst binnenhalen met een lokkertje en dan belachelijk onderhandelen. Met andere aankoopsite dit probleem nooit gehad, want verkoop altijd perfecte spullen. Mijn advies, niet aan beginnen met rebuy. Te mooi om waar te zijn.................
    Nu nog afwachten hoe ik mijn producten weer terugkrijg, want daar heb ik ook weinig vertrouwen in. Gelukkig voordien duidelijk foto's gemaakt van de producten, dus...............

    Door: Danny 22-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    verkoop van een iphone 7 128gb

    Bespaar jezelf het gedoe om een product naar dit bedrijf te sturen. Online krijg je waarschijnlijk een prima prijs maar achteraf zal dit heel erg tegenvallen en dan begin ik nog niet over het feit dat het 2 weken heeft geduurd om überhaupt een taxatie te ontvangen.

    online taxatie 227€
    daadwerkelijke prijs 97€

    Zonde van je tijd en nu nog maar afwachten wanneer ik mijn iphone weer terug heb en in dezelfde staat als dat ik deze heb opgestuurd.

    Door: lucas hillen 23-09-2019
    Rex 30-10-2019

    Voor 97 wil iedereen die Iphone 7 wel kopen. Marktplaats krijg je er zeker het 3 dubbele voor.

    Elvi 31-10-2019

    Heb je je telefoon wel teruggekregen? Ik wacht al weken op die van mij

    Marouan 08-02-2020

    Is dit echt zo slecht z’n iphpne7

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over ReBuy

    Uw beoordeling


    FAQ

    Is ReBuy een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 71 ervaringen geplaatst over ReBuy. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.2 gekregen, waarbij 38% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is ReBuy actief?

    ReBuy is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector Elektronica

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van ReBuy gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.