NederlandReview

    Ervaringen ReBuy

    ReBuy is Europees een leider op de markt voor wat betreft tweedehands gebruikte elektronica. Zij zijn opgericht in 2005 en hebben al ruim tien jaar ervaring en kopen en verkopen een ruim assortiment producten zoals tablets, gameconsoles, smartphones, camera’s, etc. Er worden bij reBuy zo’n 100.000 producten per dag verwerkt door vijfhonderd medewerkers. Zij kopen de gebruikte producten in, repareren en refurbishen deze en zetten ze vervolgens weer in de verkoop. Zo maken ze het mogelijk voor consumenten om nog wat te verdienen aan producten die je niet meer gebruikt, en om voor een voordelige prijs in het bezit te komen van producten die je graag wilt hebben.

    Diensten

    Bij reBuy kun je je oude elektronica heel eenvoudig verkopen. Op de website kies je eerst uit één van de volgende categorieën:

    • Telefoons
    • Tablets
    • Consoles
    • Camera’s en Lenzen
    • Koptelefoons
    • Speakers
    • Smartwatches
    • Horloges


    AKMU - ‘RE-BYE', klinkt als reBuy

    Verzenden

    Vervolgens ga je verder in het keuzemenu, hier kies je het merk, het model, en geef je aan wat de staat van de apparatuur is en of je er nog accessoires bij hebt. Werkt alles nog, hoe ziet het apparaat eruit en dergelijke. Wanneer je alle vragen hebt beantwoord, krijg je een prijsvoorstel. Lijkt dit je wat, dan kun je vervolgens klikken op ‘In Verzendpakket’. Als je meerdere producten wilt verkopen, kun je deze aan je verzendpakket toevoegen. Bevestig door op ‘Verkoop afronden’ te klikken. Daarna kun je een PostNL verzendetiket aanmaken. De enige kosten die je hebt zijn de verpakkingskosten. Je kunt per keer maximaal drie pakketten versturen. Schrijf het IMEI- en volgnummer op en bewaar deze voor het geval een pakket onverhoopt zoekraakt. Je ontvangt een e-mail als het pakket is ontvangen.

    Beoordeling

    ReBuy onderzoekt de kwaliteit van het product, op basis van de waarde die het voor de verkoop heeft. Zij volgen daarbij een aantal richtlijnen, als de beoordeling klaar is, krijg je een e-mail. Hierna wordt de prijs van je artikel op jouw reBuy.nl account toegevoegd. Dit kun jij vervolgens overmaken naar je bankrekening. Het onderzoek duurt normaal gesproken 1 tot 3 dagen. Mocht na onderzoek blijken dat je toestel minder waard is ontvang je een nieuw prijsvoorstel. Deze hoef je niet te accepteren, je mag dan je artikel retour vragen of je mag vragen om het apparaat te laten recycleren.

    Klachten

    Voor vragen of problemen kun je op vele manieren contact met de Klantenservice leggen. Dit kan via de live chat, door een e-mail te sturen naar support@rebuy.nl of door te bellen naar (020) 70 185 19. Dit laatste kan van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.

    Jouw review

    Heb jij al eens een product verkocht via www.reBuy.nl? Wat vond je van de afwikkeling hiervan, en vind je dat je een eerlijke prijs hebt gekregen, of viel het bod uiteindelijk toch tegen? Laat jouw review over hen dan ook hier achter, zodat anderen kunnen profiteren van jouw kennis!

    Is het een goed idee om je oude consoles, smartphones, koptelefoons etc. aan te bieden voor verkoop bij reBuy? Lees het bij NederlandReview!

    ReBuy
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (90)

    4.8
    34% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5
    Service
    rating
    4.8
    Prijs
    rating
    4.8
    Leveren
    rating
    5

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    telefoon van Samsung

    omdat ik het niet meer bij deze tijd vindt passen om telkens een nieuw elektronisch apparaat aan te schaffen, kies ik nu geregeld voor tweehands of refurbished zoals ze dat zo mooi noemen tegenwoordig,

    mijn laatste telefoon heb ik daarom bij rebuy gekocht. een ouder model, maar dat maakt mij helemaal niets uit. Ik moet gewoon bereikbaar zijn en de telefoon moet het gewoon goed doen. De prijs viel mij alles mee, want het was nog best een nieuw model voor mij met veel geheugen en ruimte en ook heel snel. een Samsung ook nog. en ze geven drie jaar garantie.

    de telefoon kwam met een aantal dagen binnen, goed verpakt en zonder echte gebruikssporen. alleen een klein krasje, maar dat hadden ze van te voren gezegd en dat vind ik helemaal prima. wat maakt dat nou uit toch? Je ziet het nauwelijks. De telefoon kreeg ik zelf in een keer aan de praat en lijkt als nieuw.

    dus blij dat ik deze heb gekocht en dit is toch beter voor het milieu? ik denk dat het niet lang duurt voordat iedereen tweedehands elektrische apparaten koopt of dat dat niet anders kan.

    Door: Rosa12-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    niet doen !

    iPhone te koop aangeboden 5 augustus. En pas 23 augustus terug ontvangen uit Berlijn !! IPhone was in uitstekende staat,zonder beschadigingen ,maar de prijs die na controle werd aangeboden was veel lager dan tijdens eerste verkoopadvies. Dus terug laten zenden,en ontvangen...….maar vol met beschadigingen. !!! Dus niet verkopen daar, ze gokken erop dat de mensen het lagere prijsvoorstel aannemen, omdat ze geen zin meer hebben om langer te wachten wanneer het eens terug komt, of dat het erger beschadigingen oploopt . En dat gebeurt dus !

    Door: lisa24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    10
    rating

    Nikon Camera

    Overzichtelijke website, eenvoudig om een product te verkopen!
    Ik heb hier vorige week mijn Nikon camera verkocht voor een erg goede prijs. De verzending gaat via een verzendlabel, waardoor het gratis is. Tijdens deze verzending werd ik via e-mails op de hoogte gehouden van de status.

    Na het ontvangen van de bevestigings e-mail, duurde het 2 dagen voordat ze mijn camera gecontroleerd hadden. Vooraf hebben ze het beloofde bedrag betaald. Dit is zeker een aanrader!

    Door: Lars14-03-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Aanrader

    Ik heb hier zowel gekocht als verkocht en ben erg over de service te spreken. Ik heb moeiteloos zowel een speaker als en een iPhone verkocht voor een redelijke prijs. Ergens anders had ik er misschien net wat meer voor gekregen maar reBuy moet ook ergens zijn marge pakken natuurlijk. De door mij gekochte iPad zag er tip top in order uit en daar mag ik nu 3 jaar lang (garantie) van gaan genieten. Voor mijn volgende elektronica aankoop kijk ik weer eerst bij reBuy!

    Door: Johan24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Ipad

    Het zijn een stel oplichters ik zou 183 euro terug krijgen voor mijn iPad Air dat ding opgestuurd krijg ik mail terug dat ik nul euro krijg want hij is kapot zeggen ze maar het mooie is dat het ook ineens een andere is zilver opgestuurd en nu is hij zwart een air opgestuurd en nu is het een 4 maar als je vraag om uitleg krijg je geen antwoord dus nu ipad kwijt en geen geld DUS MENSEN STUUR NIKS OP EN ZIJN BETERE BEDRIJVEN OPLICHTERS

    Door: Marcel01-10-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    LG Velvet

    Ik kende dit bedrijf tot 2 weken geleden niet.
    Zowel de werknemers als hun prijzen zijn perfect!
    Ze hebben tot twee keer de prijs scherper aangepast.

    Service en vriendelijkheid ten top!

    Door: SD29-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Goede service

    Ik heb aan reBuy mijn iPad verkocht. De uiteindelijke prijs was wat lager dan de eerste prijs maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik die ook wat aan de hoge kant vond. Ik ben netjes door de klantenservice te woord gestaan waarom de prijsvermindering plaats heeft gevonden. Volgens mij zou ik er ergens anders niet meer voor hebben gekregen. Fijne service dus. Verzending is ook gratis dus daar hoef je het niet voor te laten.

    Door: Mareike24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Goede service

    Tijdens het proces goed op de hoogte gehouden. De verzending naar reBuy duurde wat langer dan verwacht (het moet naar Berlijn) maar toen het eenmaal aangekomen was hebben ze mijn iPad nog diezelfde dag nagekeken en een dag later stond het geld al op mijn account. Ik vond het zeker even spannend maar de vriendelijke jongeman van de klantenservice vertelde dat het pakket gewoon verzekerd is dus dat geeft wel rust.

    Door: Silvie28-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Perfect!!

    Na een zeer slechte ervaring bij Telefoondiscounter.nl op deze site gekeken naar Rebuy. Het viel mij op dat de slechte beoordelingen voornamelijk waren van mensen die hun telefoon willen verkopen. Dus de gok maar gewaagd. En dat is zeer goed bevallen. Snel en met een prima resultaat. Ik heb een iPhone 6plus gekocht en die is perfect. Geen enkel gebruiksspoor en tegen een prima prijs. Voor mij een top ervaring!

    Door: Henk Timmerman15-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Prima ervaring

    Alles was netjes in orde en mijn lens nog beter dan verwacht (geen gebruikssporen terwijl er enkele op zouden zitten). Ik heb direct de doos die ik erbij ontvangen heb gebruikt om wat te verkopen aan reBuy. Ik heb toen helaas een lager bod ontvangen en maar kon er toen voor kiezen om het weer gratis terug te laten sturen. Het was het proberen waard zullen we maar zeggen.
    Sophie Heldens

    Door: Maaike29-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    nikon d3100

    Verkoop hier niks! Mijn nette nikon d3100 die ik 4 jaar zonder problemen verkocht aan rebuy. Fotos en videos van de werking en staat gemaakt voor de verzending.

    Krijg ik te horen dat de camera het niet doet wegens "hardware manipulatie".

    Geen aanrader

    Door: Melvin16-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Verkoop ipod

    2 keer zaken proberen te doen. Eerste keer was de titel verkeerd omschreven waardoor ik ene 1ste generatie Apple Watch kreeg ipv een Apple Watch 3. Deels mijn fout door het niet goed kijken maar de titel was nou ook niet heel duidelijk.

    2de keer was ronduit schandalig. Ik heb een iPod opgestuurd in perfecte conditie aangezien die alleen maar hier in de l had gelegen. Mooie was dat ik dus met de USB kabel 5 minuten voor versturen nog heel de iPod via ITunes leeg had gemaakt.

    Krijg je een mail van hun dat het aanbod is verandert. Reden omschrijving klopte niet. Er schijnen duidelijke krassen op te zitten (vreemd dat dat mij niet is opgevallen) en de USB kabel werkte niet (diezelfde die het 5 minuten voor inpakken wel deed)

    Mooie is dat als je een boze e-mail schrijft naar hun ze er opeens wel 5 euro bij kunnen doen. Helaas nog steeds ruim onder hun originele bod. Maar wat dus wel vreemd is aangezien ze dus moedwillig nog lager bieden en hen dan zelf voor voor 7 keer zoveel verkopen.

    Door: Roy Verbeek-Janssen04-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    iPhone 7

    Stelletje oplichters zijn het, een goed werkende iphone 7 aan ze aangeboden. Krijg beoordeling dat er sterke gebruikssporen zijn, terwijl er bijna geen krasje op zat. Dus nooit meer bij hun wat verkopen

    Door: Duncan14-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    samsung

    ik koop nooit meer iets bij rebuy
    wat zijn wij bedrogen

    Door: margreta van09-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    Verkoop

    Slechte service! Oplichters zijn het. Uit eindelijk 20 euro geven voor een telefoon waar nog geen kras op zit.

    Door: Sanne01-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Een Samsung S9 met lichte gebruikerssporen

    Het begon goed, met een bestelling die binnen een week binnen was voor een redelijke prijs en een toestel zonder ook maar enige gebruikerssporen ondanks dat ik hier wel voor had gekozen gezien de prijs, maar vervolgens....dat schetste echt 100% mijn verbazing! Het toestel bleek steeds als het op 10% van de accu zat plots uit te vallen. Dus ik heb het aangekaart en teruggestuurd voor controle/reparatie. Het heeft maar liefst 9 (!!!!) weken geduurd voordat ik een mailtje terugkreeg met: 'Uw krijgt uw aankoopbedrag terug, want het toestel is niet meer te repareren.' Schandalig! Ik heb tussendoor regelmatig mails gestuurd met waar het toestel bleef. Halverwege deze periode werd het toestel plots teruggestuurd. Het zou nog staan aangemeld bij Google, terwijl ik het naar de fabrieksinstellingen had teruggebracht en zo'n ontkoppeling (las ik op internet) ook gewoon online kan geschieden door mij, daarvoor hoef je het niet terug naar de klant te sturen. Vervolgens weer ruim 4 wachten totdat ik hun slotoordeel kreeg. Kijk, dat zo'n apparaat niet helemaal 100% is, wil ik nog door de vingers zien, maar stuur dan een nieuwe (desnoods duurdere variant), dat zou pas service zijn. Nu heb ik 9 weken met mijn oude brakke toestel thuis moeten doen omdat ik nu eenmaal al had betaald voor het toestel van Rebuy. Werkelijk de slechtste service ooit dus (ook na bellen, men snapte ook niet goed wat ik bedoelde toen ik begon over die Google-koppeling die ook online door de klant is uit te voeren). Ik koop hier absoluut nooit meer wat, dan maar een refurbished versie van een andere site. Dus wees gewaarschuwd!

    Door: Natascha28-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Samsung J6

    Ik koop graag electronica tweedehands, maar nooit meer hier. Er was een probleem met de factuur, dus ik vraag ze om een nieuwe te sturen, maar hier wordt geen enkel gehoor aangegeven. Een ingewikkeld verzoek is het toch niet. Ik kom zelden een bedrijf tegen met zo'n slechte service na aankoop. Zinloos.

    Door: Pauline van Deursen25-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Ik had mijn oude iPhone 7 RED opgestuurd in ruil voor geld.

    Ik had mijn iPhone 7 RED edition naar hun opgestuurd. Ze boden mij €160,- aan voor dit toestel. Nu, ongeveer 2 weken later, vertellen ze mij dat ze de telefoon willen overkopen voor €15,-. Natuurlijk heb ik dit bod geweigerd en word hij teruggestuurd (wat waarschijnlijk ook 2 weken gaat duren), maar ik had in die tijd allang mijn telefoon kunnen verkopen op Marktplaats. Ik raad dit sterk af. Dit is gewoon je tijd verdoen.

    Door: Max Kreeftenberg19-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Poging tot verkoop van een iPhone 6 128GB

    Wij hebben een iPhone 6 in perfecte nieuwstaat verstuurd. Er zit geen krasje of wat ook op.
    Dan mag je verwachten dat de prijs indicatie van 188 euro juist is. Na de telefoon opgestuurd te hebben, wordt beweerd dat de frontcamera iets afwijking vertoont en dat de achterkant lichte gebruiksschade heeft. Nou, we hebben véél foto's en een video gemaakt waar duidelijk op te zien is dat hij compleet onbeschadigd is. Het bod? 53,57 Euro.
    OPLICHTERS.

    Door: M.J.W. Dufour08-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    iPhone 6

    Refurbished model iPhone 6 gekocht.
    AL vrij snel problemen met opladen.
    Binnen een jaar doet het toestel helemaal niets meer.
    Volgens controle in Berlijn is het product onjuist gebruikt. Hoe dan.
    Op het verkeerde knopje gedrukt?
    Het toestel zal wel gevallen zijn.
    Tuurlijk kun je altijd zeggen.
    Er is echter geen enkele schade aan de buitenkant te zien dus hoe kan er dan van binnen iets stuk gegaan zijn.
    We kunnen pas reclameren als het toestel terug is, dan zal het duidelijk zijn volgens Patrick van Rebuy. Ik ben heel benieuwd wat ze er mee uitgespookt hebben. Jullie gaan hier nog meer van horen en Rebuy ook.

    Door: Kim Windsma07-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Schrijf zelf een review over ReBuy

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is ReBuy een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 90 ervaringen geplaatst over ReBuy. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.8 gekregen, waarbij 34% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is ReBuy actief?

    ReBuy is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van ReBuy gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.