NederlandReview

    Ervaringen ReBuy

    ReBuy is Europees een leider op de markt voor wat betreft tweedehands gebruikte elektronica. Zij zijn opgericht in 2005 en hebben al ruim tien jaar ervaring en kopen en verkopen een ruim assortiment producten zoals tablets, gameconsoles, smartphones, camera’s, etc. Er worden bij reBuy zo’n 100.000 producten per dag verwerkt door vijfhonderd medewerkers. Zij kopen de gebruikte producten in, repareren en refurbishen deze en zetten ze vervolgens weer in de verkoop. Zo maken ze het mogelijk voor consumenten om nog wat te verdienen aan producten die je niet meer gebruikt, en om voor een voordelige prijs in het bezit te komen van producten die je graag wilt hebben.

    Diensten

    Bij reBuy kun je je oude elektronica heel eenvoudig verkopen. Op de website kies je eerst uit één van de volgende categorieën:

    • Telefoons
    • Tablets
    • Consoles
    • Camera’s en Lenzen
    • Koptelefoons
    • Speakers
    • Smartwatches
    • Horloges


    AKMU - ‘RE-BYE', klinkt als reBuy

    Verzenden

    Vervolgens ga je verder in het keuzemenu, hier kies je het merk, het model, en geef je aan wat de staat van de apparatuur is en of je er nog accessoires bij hebt. Werkt alles nog, hoe ziet het apparaat eruit en dergelijke. Wanneer je alle vragen hebt beantwoord, krijg je een prijsvoorstel. Lijkt dit je wat, dan kun je vervolgens klikken op ‘In Verzendpakket’. Als je meerdere producten wilt verkopen, kun je deze aan je verzendpakket toevoegen. Bevestig door op ‘Verkoop afronden’ te klikken. Daarna kun je een PostNL verzendetiket aanmaken. De enige kosten die je hebt zijn de verpakkingskosten. Je kunt per keer maximaal drie pakketten versturen. Schrijf het IMEI- en volgnummer op en bewaar deze voor het geval een pakket onverhoopt zoekraakt. Je ontvangt een e-mail als het pakket is ontvangen.

    Beoordeling

    ReBuy onderzoekt de kwaliteit van het product, op basis van de waarde die het voor de verkoop heeft. Zij volgen daarbij een aantal richtlijnen, als de beoordeling klaar is, krijg je een e-mail. Hierna wordt de prijs van je artikel op jouw reBuy.nl account toegevoegd. Dit kun jij vervolgens overmaken naar je bankrekening. Het onderzoek duurt normaal gesproken 1 tot 3 dagen. Mocht na onderzoek blijken dat je toestel minder waard is ontvang je een nieuw prijsvoorstel. Deze hoef je niet te accepteren, je mag dan je artikel retour vragen of je mag vragen om het apparaat te laten recycleren.

    Klachten

    Voor vragen of problemen kun je op vele manieren contact met de Klantenservice leggen. Dit kan via de live chat, door een e-mail te sturen naar support@rebuy.nl of door te bellen naar (020) 70 185 19. Dit laatste kan van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.

    Jouw review

    Heb jij al eens een product verkocht via www.reBuy.nl? Wat vond je van de afwikkeling hiervan, en vind je dat je een eerlijke prijs hebt gekregen, of viel het bod uiteindelijk toch tegen? Laat jouw review over hen dan ook hier achter, zodat anderen kunnen profiteren van jouw kennis!

    Is het een goed idee om je oude consoles, smartphones, koptelefoons etc. aan te bieden voor verkoop bij reBuy? Lees het bij NederlandReview!

    ReBuy
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (84)

    4.8
    35% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5
    Service
    rating
    4.8
    Prijs
    rating
    4.8
    Leveren
    rating
    5

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    telefoon van Samsung

    omdat ik het niet meer bij deze tijd vindt passen om telkens een nieuw elektronisch apparaat aan te schaffen, kies ik nu geregeld voor tweehands of refurbished zoals ze dat zo mooi noemen tegenwoordig,

    mijn laatste telefoon heb ik daarom bij rebuy gekocht. een ouder model, maar dat maakt mij helemaal niets uit. Ik moet gewoon bereikbaar zijn en de telefoon moet het gewoon goed doen. De prijs viel mij alles mee, want het was nog best een nieuw model voor mij met veel geheugen en ruimte en ook heel snel. een Samsung ook nog. en ze geven drie jaar garantie.

    de telefoon kwam met een aantal dagen binnen, goed verpakt en zonder echte gebruikssporen. alleen een klein krasje, maar dat hadden ze van te voren gezegd en dat vind ik helemaal prima. wat maakt dat nou uit toch? Je ziet het nauwelijks. De telefoon kreeg ik zelf in een keer aan de praat en lijkt als nieuw.

    dus blij dat ik deze heb gekocht en dit is toch beter voor het milieu? ik denk dat het niet lang duurt voordat iedereen tweedehands elektrische apparaten koopt of dat dat niet anders kan.

    Door: Rosa 12-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    niet doen !

    iPhone te koop aangeboden 5 augustus. En pas 23 augustus terug ontvangen uit Berlijn !! IPhone was in uitstekende staat,zonder beschadigingen ,maar de prijs die na controle werd aangeboden was veel lager dan tijdens eerste verkoopadvies. Dus terug laten zenden,en ontvangen...….maar vol met beschadigingen. !!! Dus niet verkopen daar, ze gokken erop dat de mensen het lagere prijsvoorstel aannemen, omdat ze geen zin meer hebben om langer te wachten wanneer het eens terug komt, of dat het erger beschadigingen oploopt . En dat gebeurt dus !

    Door: lisa 24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    10
    rating

    Nikon Camera

    Overzichtelijke website, eenvoudig om een product te verkopen!
    Ik heb hier vorige week mijn Nikon camera verkocht voor een erg goede prijs. De verzending gaat via een verzendlabel, waardoor het gratis is. Tijdens deze verzending werd ik via e-mails op de hoogte gehouden van de status.

    Na het ontvangen van de bevestigings e-mail, duurde het 2 dagen voordat ze mijn camera gecontroleerd hadden. Vooraf hebben ze het beloofde bedrag betaald. Dit is zeker een aanrader!

    Door: Lars 14-03-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Aanrader

    Ik heb hier zowel gekocht als verkocht en ben erg over de service te spreken. Ik heb moeiteloos zowel een speaker als en een iPhone verkocht voor een redelijke prijs. Ergens anders had ik er misschien net wat meer voor gekregen maar reBuy moet ook ergens zijn marge pakken natuurlijk. De door mij gekochte iPad zag er tip top in order uit en daar mag ik nu 3 jaar lang (garantie) van gaan genieten. Voor mijn volgende elektronica aankoop kijk ik weer eerst bij reBuy!

    Door: Johan 24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Verkoop

    Slechte service! Oplichters zijn het. Uit eindelijk 20 euro geven voor een telefoon waar nog geen kras op zit.

    Door: Sanne 01-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Een Samsung S9 met lichte gebruikerssporen

    Het begon goed, met een bestelling die binnen een week binnen was voor een redelijke prijs en een toestel zonder ook maar enige gebruikerssporen ondanks dat ik hier wel voor had gekozen gezien de prijs, maar vervolgens....dat schetste echt 100% mijn verbazing! Het toestel bleek steeds als het op 10% van de accu zat plots uit te vallen. Dus ik heb het aangekaart en teruggestuurd voor controle/reparatie. Het heeft maar liefst 9 (!!!!) weken geduurd voordat ik een mailtje terugkreeg met: 'Uw krijgt uw aankoopbedrag terug, want het toestel is niet meer te repareren.' Schandalig! Ik heb tussendoor regelmatig mails gestuurd met waar het toestel bleef. Halverwege deze periode werd het toestel plots teruggestuurd. Het zou nog staan aangemeld bij Google, terwijl ik het naar de fabrieksinstellingen had teruggebracht en zo'n ontkoppeling (las ik op internet) ook gewoon online kan geschieden door mij, daarvoor hoef je het niet terug naar de klant te sturen. Vervolgens weer ruim 4 wachten totdat ik hun slotoordeel kreeg. Kijk, dat zo'n apparaat niet helemaal 100% is, wil ik nog door de vingers zien, maar stuur dan een nieuwe (desnoods duurdere variant), dat zou pas service zijn. Nu heb ik 9 weken met mijn oude brakke toestel thuis moeten doen omdat ik nu eenmaal al had betaald voor het toestel van Rebuy. Werkelijk de slechtste service ooit dus (ook na bellen, men snapte ook niet goed wat ik bedoelde toen ik begon over die Google-koppeling die ook online door de klant is uit te voeren). Ik koop hier absoluut nooit meer wat, dan maar een refurbished versie van een andere site. Dus wees gewaarschuwd!

    Door: Natascha 28-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Goede service

    Ik heb aan reBuy mijn iPad verkocht. De uiteindelijke prijs was wat lager dan de eerste prijs maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik die ook wat aan de hoge kant vond. Ik ben netjes door de klantenservice te woord gestaan waarom de prijsvermindering plaats heeft gevonden. Volgens mij zou ik er ergens anders niet meer voor hebben gekregen. Fijne service dus. Verzending is ook gratis dus daar hoef je het niet voor te laten.

    Door: Mareike 24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Goede service

    Tijdens het proces goed op de hoogte gehouden. De verzending naar reBuy duurde wat langer dan verwacht (het moet naar Berlijn) maar toen het eenmaal aangekomen was hebben ze mijn iPad nog diezelfde dag nagekeken en een dag later stond het geld al op mijn account. Ik vond het zeker even spannend maar de vriendelijke jongeman van de klantenservice vertelde dat het pakket gewoon verzekerd is dus dat geeft wel rust.

    Door: Silvie 28-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Perfect!!

    Na een zeer slechte ervaring bij Telefoondiscounter.nl op deze site gekeken naar Rebuy. Het viel mij op dat de slechte beoordelingen voornamelijk waren van mensen die hun telefoon willen verkopen. Dus de gok maar gewaagd. En dat is zeer goed bevallen. Snel en met een prima resultaat. Ik heb een iPhone 6plus gekocht en die is perfect. Geen enkel gebruiksspoor en tegen een prima prijs. Voor mij een top ervaring!

    Door: Henk Timmerman 15-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Prima ervaring

    Alles was netjes in orde en mijn lens nog beter dan verwacht (geen gebruikssporen terwijl er enkele op zouden zitten). Ik heb direct de doos die ik erbij ontvangen heb gebruikt om wat te verkopen aan reBuy. Ik heb toen helaas een lager bod ontvangen en maar kon er toen voor kiezen om het weer gratis terug te laten sturen. Het was het proberen waard zullen we maar zeggen.
    Sophie Heldens

    Door: Maaike 29-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Samsung J6

    Ik koop graag electronica tweedehands, maar nooit meer hier. Er was een probleem met de factuur, dus ik vraag ze om een nieuwe te sturen, maar hier wordt geen enkel gehoor aangegeven. Een ingewikkeld verzoek is het toch niet. Ik kom zelden een bedrijf tegen met zo'n slechte service na aankoop. Zinloos.

    Door: Pauline van Deursen 25-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Ik had mijn oude iPhone 7 RED opgestuurd in ruil voor geld.

    Ik had mijn iPhone 7 RED edition naar hun opgestuurd. Ze boden mij €160,- aan voor dit toestel. Nu, ongeveer 2 weken later, vertellen ze mij dat ze de telefoon willen overkopen voor €15,-. Natuurlijk heb ik dit bod geweigerd en word hij teruggestuurd (wat waarschijnlijk ook 2 weken gaat duren), maar ik had in die tijd allang mijn telefoon kunnen verkopen op Marktplaats. Ik raad dit sterk af. Dit is gewoon je tijd verdoen.

    Door: Max Kreeftenberg 19-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Poging tot verkoop van een iPhone 6 128GB

    Wij hebben een iPhone 6 in perfecte nieuwstaat verstuurd. Er zit geen krasje of wat ook op.
    Dan mag je verwachten dat de prijs indicatie van 188 euro juist is. Na de telefoon opgestuurd te hebben, wordt beweerd dat de frontcamera iets afwijking vertoont en dat de achterkant lichte gebruiksschade heeft. Nou, we hebben véél foto's en een video gemaakt waar duidelijk op te zien is dat hij compleet onbeschadigd is. Het bod? 53,57 Euro.
    OPLICHTERS.

    Door: M.J.W. Dufour 08-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    iPhone 6

    Refurbished model iPhone 6 gekocht.
    AL vrij snel problemen met opladen.
    Binnen een jaar doet het toestel helemaal niets meer.
    Volgens controle in Berlijn is het product onjuist gebruikt. Hoe dan.
    Op het verkeerde knopje gedrukt?
    Het toestel zal wel gevallen zijn.
    Tuurlijk kun je altijd zeggen.
    Er is echter geen enkele schade aan de buitenkant te zien dus hoe kan er dan van binnen iets stuk gegaan zijn.
    We kunnen pas reclameren als het toestel terug is, dan zal het duidelijk zijn volgens Patrick van Rebuy. Ik ben heel benieuwd wat ze er mee uitgespookt hebben. Jullie gaan hier nog meer van horen en Rebuy ook.

    Door: Kim Windsma 07-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Sony Xperia

    Telefoon besteld maar deze bleek geen werkende audiojack te hebben. Telefoon teruggestuurd - maar ik zou deze kapot hebben gemaakt - wat dus niet klopte.

    Hierna een review achtergelaten waarop heel vlot werd gereageerd op internet maar mijn mail is nooit beantwoord. Ik blijf dus met een kapotte telefoon zitten.

    Door: Sem Roefs 05-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    Verkopen surface pro 4

    Gebruikt product, minimale krassen. Werd bij hun aangegeven als ernstig in gebrek zijnde met zeer ernstige sporen van gebruik.
    Daarnaast te incompetent om zelf een andere taal op windows te installeren en daarom is het aanbod afgewezen en kreeg de optie voor retourneren of recyclen. Dit is gewoon een oplichtingsmoment waar ze de computer houden refurbishen en verkopen. Terugsturen dus

    Door: Arie 01-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    iPhone 7

    Pluspunten:
    Op de website staat het aanbod heel overzichtelijk en is het product eenvoudig te bestellen met goede toelichting.
    Snelle en correcte levering.
    Het toestel ziet er prima uit.

    Minpunt: Ik had gekozen voor de categorie “zeer goed” en had daarom een betere batterij verwacht. De batterij is aan vervanging toe.

    Door: Annemarie 14-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    S6 aangeboden

    Die denken daar dat je met molentjes loop zeker ,telefoon S 6 opgestuurd in de staat goed, wat denken ze zelf daar dat een gebruikte telefoon geen gebruik sporen heeft , scherm altijd voorzien geweest met screen protector ,geen noemenswaardige beschadigingen aan de telefoon , bod van hun was 119 euro ,na te zijn bekeken 0,00, of ik wou recyclen of terug sturen ha wat hadden ze in gedachten die laat hem wel recyclen ,nee natuurlijk niet ...zo denken ze goedkoop aan telefoons en ander elektronica te komen ,wat een oplichters(nu maar afwachten of ik mijn eigen telefoon terug krijgt btw)..Ik denk dat de meeste reviews 80% van rebuy zelf zijn

    Door: Jaap 13-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Samsung galaxy s9 plus

    Mijn display was stuk dus heb hem terug gestuurd. na 3 weken kreeg ik pas respons dat ik hem teruggeleverd krijg zoals hij ook geleverd was ik vond het heel teleurstellend.

    Door: Daan 09-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Verkoop iPad 3rd gen 32gb WiFi 4G

    Kreeg in theorie goed bod op mijn iPad, in goede staat en goed werkend. iPad opgestuurd.
    3 weken gaan voorbij, iPad Zwolle -> Duitsland
    Koop wordt afgeketst met reden werkelijk minimale gebruikssporen. Duh, toestel is van 2012 en z.g.a.n
    Vervolgens krijg ik mijn iPad retour met allerlei storingen die er voorheen niet inzaten. Traag toetsbord, synchronisatie problemen, Oftewel intussen onbruikbaar en waardeloos. Voel me zwaar belazerd door deze partij!

    Door: PG van der Poel 06-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over ReBuy

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is ReBuy een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 84 ervaringen geplaatst over ReBuy. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.8 gekregen, waarbij 35% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is ReBuy actief?

    ReBuy is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van ReBuy gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.