NederlandReview

    Ervaringen ReBuy

    ReBuy is Europees een leider op de markt voor wat betreft tweedehands gebruikte elektronica. Zij zijn opgericht in 2005 en hebben al ruim tien jaar ervaring en kopen en verkopen een ruim assortiment producten zoals tablets, gameconsoles, smartphones, camera’s, etc. Er worden bij reBuy zo’n 100.000 producten per dag verwerkt door vijfhonderd medewerkers. Zij kopen de gebruikte producten in, repareren en refurbishen deze en zetten ze vervolgens weer in de verkoop. Zo maken ze het mogelijk voor consumenten om nog wat te verdienen aan producten die je niet meer gebruikt, en om voor een voordelige prijs in het bezit te komen van producten die je graag wilt hebben.

    Diensten

    Bij reBuy kun je je oude elektronica heel eenvoudig verkopen. Op de website kies je eerst uit één van de volgende categorieën:

    • Telefoons
    • Tablets
    • Consoles
    • Camera’s en Lenzen
    • Koptelefoons
    • Speakers
    • Smartwatches
    • Horloges


    AKMU - ‘RE-BYE', klinkt als reBuy

    Verzenden

    Vervolgens ga je verder in het keuzemenu, hier kies je het merk, het model, en geef je aan wat de staat van de apparatuur is en of je er nog accessoires bij hebt. Werkt alles nog, hoe ziet het apparaat eruit en dergelijke. Wanneer je alle vragen hebt beantwoord, krijg je een prijsvoorstel. Lijkt dit je wat, dan kun je vervolgens klikken op ‘In Verzendpakket’. Als je meerdere producten wilt verkopen, kun je deze aan je verzendpakket toevoegen. Bevestig door op ‘Verkoop afronden’ te klikken. Daarna kun je een PostNL verzendetiket aanmaken. De enige kosten die je hebt zijn de verpakkingskosten. Je kunt per keer maximaal drie pakketten versturen. Schrijf het IMEI- en volgnummer op en bewaar deze voor het geval een pakket onverhoopt zoekraakt. Je ontvangt een e-mail als het pakket is ontvangen.

    Beoordeling

    ReBuy onderzoekt de kwaliteit van het product, op basis van de waarde die het voor de verkoop heeft. Zij volgen daarbij een aantal richtlijnen, als de beoordeling klaar is, krijg je een e-mail. Hierna wordt de prijs van je artikel op jouw reBuy.nl account toegevoegd. Dit kun jij vervolgens overmaken naar je bankrekening. Het onderzoek duurt normaal gesproken 1 tot 3 dagen. Mocht na onderzoek blijken dat je toestel minder waard is ontvang je een nieuw prijsvoorstel. Deze hoef je niet te accepteren, je mag dan je artikel retour vragen of je mag vragen om het apparaat te laten recycleren.

    Klachten

    Voor vragen of problemen kun je op vele manieren contact met de Klantenservice leggen. Dit kan via de live chat, door een e-mail te sturen naar support@rebuy.nl of door te bellen naar (020) 70 185 19. Dit laatste kan van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.

    Jouw review

    Heb jij al eens een product verkocht via www.reBuy.nl? Wat vond je van de afwikkeling hiervan, en vind je dat je een eerlijke prijs hebt gekregen, of viel het bod uiteindelijk toch tegen? Laat jouw review over hen dan ook hier achter, zodat anderen kunnen profiteren van jouw kennis!

    Is het een goed idee om je oude consoles, smartphones, koptelefoons etc. aan te bieden voor verkoop bij reBuy? Lees het bij NederlandReview!

    ReBuy
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (77)

    5
    36% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5
    Service
    rating
    5
    Prijs
    rating
    5
    Leveren
    rating
    5

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    telefoon van Samsung

    omdat ik het niet meer bij deze tijd vindt passen om telkens een nieuw elektronisch apparaat aan te schaffen, kies ik nu geregeld voor tweehands of refurbished zoals ze dat zo mooi noemen tegenwoordig,

    mijn laatste telefoon heb ik daarom bij rebuy gekocht. een ouder model, maar dat maakt mij helemaal niets uit. Ik moet gewoon bereikbaar zijn en de telefoon moet het gewoon goed doen. De prijs viel mij alles mee, want het was nog best een nieuw model voor mij met veel geheugen en ruimte en ook heel snel. een Samsung ook nog. en ze geven drie jaar garantie.

    de telefoon kwam met een aantal dagen binnen, goed verpakt en zonder echte gebruikssporen. alleen een klein krasje, maar dat hadden ze van te voren gezegd en dat vind ik helemaal prima. wat maakt dat nou uit toch? Je ziet het nauwelijks. De telefoon kreeg ik zelf in een keer aan de praat en lijkt als nieuw.

    dus blij dat ik deze heb gekocht en dit is toch beter voor het milieu? ik denk dat het niet lang duurt voordat iedereen tweedehands elektrische apparaten koopt of dat dat niet anders kan.

    Door: Rosa 12-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    niet doen !

    iPhone te koop aangeboden 5 augustus. En pas 23 augustus terug ontvangen uit Berlijn !! IPhone was in uitstekende staat,zonder beschadigingen ,maar de prijs die na controle werd aangeboden was veel lager dan tijdens eerste verkoopadvies. Dus terug laten zenden,en ontvangen...….maar vol met beschadigingen. !!! Dus niet verkopen daar, ze gokken erop dat de mensen het lagere prijsvoorstel aannemen, omdat ze geen zin meer hebben om langer te wachten wanneer het eens terug komt, of dat het erger beschadigingen oploopt . En dat gebeurt dus !

    Door: lisa 24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    10
    rating

    Nikon Camera

    Overzichtelijke website, eenvoudig om een product te verkopen!
    Ik heb hier vorige week mijn Nikon camera verkocht voor een erg goede prijs. De verzending gaat via een verzendlabel, waardoor het gratis is. Tijdens deze verzending werd ik via e-mails op de hoogte gehouden van de status.

    Na het ontvangen van de bevestigings e-mail, duurde het 2 dagen voordat ze mijn camera gecontroleerd hadden. Vooraf hebben ze het beloofde bedrag betaald. Dit is zeker een aanrader!

    Door: Lars 14-03-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Aanrader

    Ik heb hier zowel gekocht als verkocht en ben erg over de service te spreken. Ik heb moeiteloos zowel een speaker als en een iPhone verkocht voor een redelijke prijs. Ergens anders had ik er misschien net wat meer voor gekregen maar reBuy moet ook ergens zijn marge pakken natuurlijk. De door mij gekochte iPad zag er tip top in order uit en daar mag ik nu 3 jaar lang (garantie) van gaan genieten. Voor mijn volgende elektronica aankoop kijk ik weer eerst bij reBuy!

    Door: Johan 24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Verkopen surface pro 4

    Gebruikt product, minimale krassen. Werd bij hun aangegeven als ernstig in gebrek zijnde met zeer ernstige sporen van gebruik.
    Daarnaast te incompetent om zelf een andere taal op windows te installeren en daarom is het aanbod afgewezen en kreeg de optie voor retourneren of recyclen. Dit is gewoon een oplichtingsmoment waar ze de computer houden refurbishen en verkopen. Terugsturen dus

    Door: Arie 01-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    iPhone 7

    Pluspunten:
    Op de website staat het aanbod heel overzichtelijk en is het product eenvoudig te bestellen met goede toelichting.
    Snelle en correcte levering.
    Het toestel ziet er prima uit.

    Minpunt: Ik had gekozen voor de categorie “zeer goed” en had daarom een betere batterij verwacht. De batterij is aan vervanging toe.

    Door: Annemarie 14-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Goede service

    Ik heb aan reBuy mijn iPad verkocht. De uiteindelijke prijs was wat lager dan de eerste prijs maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik die ook wat aan de hoge kant vond. Ik ben netjes door de klantenservice te woord gestaan waarom de prijsvermindering plaats heeft gevonden. Volgens mij zou ik er ergens anders niet meer voor hebben gekregen. Fijne service dus. Verzending is ook gratis dus daar hoef je het niet voor te laten.

    Door: Mareike 24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Goede service

    Tijdens het proces goed op de hoogte gehouden. De verzending naar reBuy duurde wat langer dan verwacht (het moet naar Berlijn) maar toen het eenmaal aangekomen was hebben ze mijn iPad nog diezelfde dag nagekeken en een dag later stond het geld al op mijn account. Ik vond het zeker even spannend maar de vriendelijke jongeman van de klantenservice vertelde dat het pakket gewoon verzekerd is dus dat geeft wel rust.

    Door: Silvie 28-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Perfect!!

    Na een zeer slechte ervaring bij Telefoondiscounter.nl op deze site gekeken naar Rebuy. Het viel mij op dat de slechte beoordelingen voornamelijk waren van mensen die hun telefoon willen verkopen. Dus de gok maar gewaagd. En dat is zeer goed bevallen. Snel en met een prima resultaat. Ik heb een iPhone 6plus gekocht en die is perfect. Geen enkel gebruiksspoor en tegen een prima prijs. Voor mij een top ervaring!

    Door: Henk Timmerman 15-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Prima ervaring

    Alles was netjes in orde en mijn lens nog beter dan verwacht (geen gebruikssporen terwijl er enkele op zouden zitten). Ik heb direct de doos die ik erbij ontvangen heb gebruikt om wat te verkopen aan reBuy. Ik heb toen helaas een lager bod ontvangen en maar kon er toen voor kiezen om het weer gratis terug te laten sturen. Het was het proberen waard zullen we maar zeggen.
    Sophie Heldens

    Door: Maaike 29-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    S6 aangeboden

    Die denken daar dat je met molentjes loop zeker ,telefoon S 6 opgestuurd in de staat goed, wat denken ze zelf daar dat een gebruikte telefoon geen gebruik sporen heeft , scherm altijd voorzien geweest met screen protector ,geen noemenswaardige beschadigingen aan de telefoon , bod van hun was 119 euro ,na te zijn bekeken 0,00, of ik wou recyclen of terug sturen ha wat hadden ze in gedachten die laat hem wel recyclen ,nee natuurlijk niet ...zo denken ze goedkoop aan telefoons en ander elektronica te komen ,wat een oplichters(nu maar afwachten of ik mijn eigen telefoon terug krijgt btw)..Ik denk dat de meeste reviews 80% van rebuy zelf zijn

    Door: Jaap 13-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Samsung galaxy s9 plus

    Mijn display was stuk dus heb hem terug gestuurd. na 3 weken kreeg ik pas respons dat ik hem teruggeleverd krijg zoals hij ook geleverd was ik vond het heel teleurstellend.

    Door: Daan 09-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Verkoop iPad 3rd gen 32gb WiFi 4G

    Kreeg in theorie goed bod op mijn iPad, in goede staat en goed werkend. iPad opgestuurd.
    3 weken gaan voorbij, iPad Zwolle -> Duitsland
    Koop wordt afgeketst met reden werkelijk minimale gebruikssporen. Duh, toestel is van 2012 en z.g.a.n
    Vervolgens krijg ik mijn iPad retour met allerlei storingen die er voorheen niet inzaten. Traag toetsbord, synchronisatie problemen, Oftewel intussen onbruikbaar en waardeloos. Voel me zwaar belazerd door deze partij!

    Door: PG van der Poel 06-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Geen

    Ik heb vandaag mijn nieuwe mobiel besteld.. ja een S20 ultra en ik kan niet wachten tot die er is.

    Nu heb ik 2 zeer goede mobiele telefoons aangeboden, een S6 en S8, bij elkaar zou ik afgerond €285,- gaan krijgen en als ik het vergelijk met andere sites ligt dit bod bijna 50% hoger! Erg vreemd zullen we maar zeggen. Dit ruikt naar zwendel en oplichting.

    Mijn onbeschadigde telefoons gaan hier dus zeker niet naartoe. Last ze maar aan het gas gaan, interne ervaring genoeg zullen we maar zeggen!

    Door: Gary Robinson 05-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    iPhone 6s

    Zeer slechte iphone 6s vol met krasjes en accupercentage van 82%!!! klantenservice helpt niet, binnen 14 dagen aankoop! slechtste service ooit

    Door: Zaki 11-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Ik heb mijn Note4 opgestuurd om te verkopen.

    Ik kreeg hem terug in een vreemd doosje, het kabeltje van de oplader ontbrak en ik kreeg de mededeling dat er iets mis was met de camera, Rebuy wilde hem dus niet kopen. Ik heb hem thuis later opgeladen omdat ik hem even nodig had en toen bleek hij volkomen onbruikbaar te zijn. Rare kleuren op het scherm en verder niets. Zo had ik hem beslist niet opgestuurd, hij was normaal bruikbaar!! Niet best Rebuy!! Geen geld, leugens en een onbruikbaar toestel. Ik zal Rebuy beslist aan niemand aanbevelen!

    Door: J.M. Hoppen 20-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Prada phone

    2018 January heb ik een vintage Prada telefoon gekocht van 60 euros.
    1. er zat verkeerde oplader bij zich - na een jaar (2019 augustus) later zeggen ze dat ze geen juiste oplader in de voorraad hebben. (HOE DAN???!!!)
    2. ik heb de telefoon terug gestuurd en mijn geld terug maar uiteraard ze willen daarmee niks mee te maken hebben.

    rebuy communicatie is zo slecht als een dode hond.

    OPLICHTERS OPLICHTERS OPLICHTERS OPLICHTERS OPLICHTERS Nooit iets kopen van dit site. OPLICHTERS

    Door: Nina 15-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2.5
    rating

    Garmin fenix 5x

    Koop of verkoop absoluut niks van deze oplichters. Ik heb een sporthorloge gekocht die geen echte gebruikssporen zou moeten vertonen en 100% functioneel zou moeten zijn volgens rebuy. De hartslagmeter bleek niet goed te functioneren. Ik kon met deze klacht nergens terecht. De telefoon werd nooit opgenomen en op mails kreeg ik geen antwoord of alleen een automatisch antwoord. In dat laatste stond dat ik gebrekkige producten mag terugsturen. Dat deed ik maar. Vervolgens kreeg ik bericht dat de schade door mij zelf is veroorzaakt. Los van deze loze beschuldiging werd er niet uitgelegd waar ze dat op baseerde. Toen ik het horloge terugkreeg viel ik van verbazing stijl achterover. Opeens zaten er haarscheurtjes in het glas met condensvorming eronder. Ik weet 99% zeker dat die er niet zaten. En als ze er wel zaten dan had ik ze niet eerder gezien en zaten ze er al voor dat ik het horloge kocht.
    Dus ofwel ze hebben we een beschadigd product verkocht maar willen daar niet hun beloofde garantie voor verlenen, ofwel ze zijn zo corrupt dat ze zelf de schade hebben aangericht. Hoe dan ook het is de slechts denkbare klantenservice die je kunt krijgen. Nu zijn ze nog steeds niet bereikbaar en ik zit met een slecht werkend horloge.

    Door: Adam Abu Khamis 15-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Verkoop iphone

    De eerste keer en inderdaad de laatste keer. Iphone opgestuurd nadat ik een bod had gekregen van €200+. Bij aankomst zaten er ineens ‘beschadigingen’ op. Ik had de sticker niet eens van de achterkant gehaald en daar zaten ‘sterke beschadigingen’ op. Meer dan €100 van het bod afgehaald terwijl je op de website er €160+ voor kreeg met beschadigingen. Ik heb er €130 voor gekregen. Oplichters.

    Door: L 15-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    €0

    Iphone opgestuurd, €371 was de prijs die ik zou krijgen, eindstand €0 omdat er beschadigingen op zaten!!! 2 jaar lang in hoesje bewaard en altijd zuinig op geweest, zag er perfect uit!! Vraag van Rebuy recyclen of terugsturen, hahaha, terugsturen uiteraard!!! Ben benieuwd hoe mijn toestel terugkomt!!!!! Oplichters!!

    Door: Frances 08-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over ReBuy

    Uw beoordeling


    FAQ

    Is ReBuy een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 77 ervaringen geplaatst over ReBuy. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5 gekregen, waarbij 36% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is ReBuy actief?

    ReBuy is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van ReBuy gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.