Matchis NL (non-profit, goede doelen)

Alle reviews

Matchis NL (non-profit, goede doelen)

100% Zou hier weer kopen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews Schrijf een review

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews (0)

  • Nog geen reviews!

    Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven

Anderen bekeken ook

Oxfam Novib
1 reviews

Tegen al het onrecht en al het leed in de wereld zijn meerdere organisaties actief, en helaas blijven dergelijke goede doelen nog altijd hard nodig...

Disposables.bio
0 reviews

In de huidige tijd wordt men zich gelukkig steeds meer bewust van het feit dat we goed moeten zorgen voor de omgeving waarin wij leven. Het gebruik...

Hartloterij
0 reviews

Wil je een auto of camper winnen en op hetzelfde moment een goed doel steunen? Dan is het misschien wel een idee om eens mee te spelen met de trekk...

Heroesforcharity.nl
0 reviews

Zou jij graag geld ophalen voor een goed doel? Wil je dat graag doen op een sportieve en/of uitdagende manier? Dan is Heroes for Charity wellicht e...

Matchis NL (non-profit, goede doelen)

Draag jij graag bij aan een stichting welke goed werk verricht? Wellicht is Matchis dan interessant voor jou. Bekijk via NederlandReview welke ervaringen er over deze organisatie bekend zijn.

Wat is Matchis?

Matchis is een stichting. Deze instelling zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan, zo spoedig mogelijk een passende donor krijgen. Voor deze zieke mensen is transplantatie cruciaal om te overleven. De stichting is een non-profit organisatie met ANBI-status. Ze stellen ideëel, gedreven, deskundig en toegewijd te zijn. Deze onderneming bestaat uit een management en raad van toezicht. Op het moment van schrijven is Jaap Dijkman de directeur.

Stamceldonor

Via de website kun je je aanmelden om stamceldonor te worden. Deze mensen zijn hard nodig omdat in ons land veel mensen jaarlijks te maken krijgen met een vorm van bloedkanker. Iemands goed werkende stamcellen kunnen een laatste redmiddel zijn voor een patiënt die doodziek is. Stamceldonoren delen als het ware hun gezondheid. Het is helaas niet mogelijk om voor ieder ziek persoon een goede stamceldonor te vinden. Binnen een familie is de kans op een donor slechts dertig procent. Mocht er geen beschikbaar zijn, dan gaat Matchis op zoek naar een geschikte donor. Al deze stamceldonoren staan bij deze organisatie geregistreerd. In de wereld worden ze opgeslagen in een internationale databank: BMDW.

Vergoeding

Als je een stamceldonatie doet zullen de kosten worden vergoed. Dit heeft ook betrekking op misgelopen inkomsten vanwege afwezigheid op je werk. Stamceldonaties zijn verder niet betaald en vrijwillig. Dit is wettelijk vastgelegd. Hiermee wordt de veiligheid voor donor en patiënt gewaarborgd. Onkosten zullen wel gecompenseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten of kosten die gemaakt worden voor het regelen van een oppas. Alles wat medisch nodig is voor de donatie vindt plaats in een ziekenhuis. Daarom vallen deze handelingen onder de aansprakelijkheidsverzekering van het betreffende ziekenhuis. Er kan ook gebruik gemaakt worden van een speciale verzekering van Matchis. Op de website worden daar meer details over beschreven.

Geld doneren

Er is altijd geld nodig om meer stamceldonoren te realiseren. Gelddonaties zijn daarom van harte welkom. Volgens de stichting sluiten steeds meer mensen zich aan. Ze zijn daar erg blij mee. Om een donor te registeren moeten wel kosten gemaakt worden. Iedere nieuwe registratie brengt € 35,- aan kosten met zich mee. Dit geld wordt gebruikt voor registeren, beheren en testen van het donorbestand. Als je wilt doneren kun je dat doen naar het IBAN-nummer dat op de website staat vermeld.

Financieel steunen

Er kan op meerdere manieren financieel gesteund worden. Dit kan via een éénmalige of periodieke gift. Het is eveneens mogelijk om een sponsoring te doen. Matchis kan in je erfenis opgenomen worden en je kan zelf een actie aanmaken. Omdat deze instelling een ANBI status heeft zijn giften aftrekbaar. Via deze link kun je hier meer over lezen. Via een druk op de knop ga je naar de donatiepagina. Op deze pagina kun je aangeven of je eenmalig of maandelijks wilt doneren. Je kan een bedrag van € 10, € 25, € 35 of hoger overmaken. Als je gekozen hebt wat je wilt geven is het tijd om een aantal gegevens in te vullen.

Klantervaringen  

Heb jij al ervaringen bij deze stichting? Dan zijn we benieuwd naar jouw mening. We stellen het op prijs als jij jouw visie over Matchis deelt via een review op deze pagina.

 

}