Lendahand

6.5
7.8

Bestellen

6

Service

5.8

Prijs

6.5

Levering

50%

Zou hier weer kopen

Lendahand

Denkt u er over om armere landen te helpen, door wat geld te investeringen in kleine ondernemingen? Krijgt u die lening echter wel terug, en levert het ook rendement op? Lees hier de ervaring van anderen!

Over Lendahand

Het MKB zorgt in westerse landen voor ongeveer 60% van de banen. In landen als India, Oeganda, de Filipijnen, Ghana etc. ligt dit onder de 30% (bron: Wereldbank). Hier zouden kleine en middelgrote bedrijven een grote bijdrage kunnen leveren aan economische groei. Zij hebben echter grote moeite om een betaalbaar krediet te krijgen. De banken zijn gericht op grotere bedrijven en voor microkredietinstellingen zijn ze te ingewikkeld. Zij hebben geld nodig voor de aankoop van machines en grondstoffen etc., zodat zij verder kunnen groeien. Daarom verstrekt Lendahand mesokredieten. Dit heeft tot gevolg dat er meer banen en inkomsten komen. En daar profiteren uiteindelijk de allerarmsten ook weer van. Ook u kunt meedoen met Lendahand.


Diensten

Wanneer u een mesokrediet wilt verstrekken dan kunt u alle informatie over verschillende projecten vinden op de website. (Leen alleen een bedrag uit wat u kunt missen!) Dan werkt het als volgt:

1. Kies ondernemer:
Maak een keuze, bijvoorbeeld op basis van een land, of de looptijd etc. Bij elk project staan de details uitgebreid beschreven en of je via een lokale partner (de lening nemer) of direct aan de afnemer leent. Selecteer na uw keuze een bedrag en reken af via iDeal, u ontvangt direct een bevestiging in uw e-mail. Zodra de gehele lening is opgehaald, gaat hij de daaropvolgende maand van start, net als de rente. Op dat moment ontvangt u een overzicht van uw lening en de terugbetalingen die u kunt verwachten.

2. Verstrek lening:
Meestal leen je aan een financiële instelling in het land van de ondernemer. Deze zijn door Lendahand zorgvuldig geselecteerd. Deze instellingen beoordelen of een ondernemer in aanmerking komt voor een aanvraag van een lening. De lokale instelling leent het geld uit aan de ondernemer zodra deze volledig is gefinancierd op de website, of zij financieren de lening voor.

3. Creëer impact
Vanaf het moment dat de ondernemer de financiering heeft, heeft uw investering een positief effect. De lokale ondernemer kan grondstoffen of machines o.i.d. aanschaffen en verder ontwikkelen en groeien.

4. Ontvang geld terug
De ondernemer lost de lening af aan de lokale financiële instelling, deze betaalt de lening iedere zes maanden in gelijke delen aan u terug inclusief rente.

Klachten

Eventuele klachten kunt u per e-mail info@lendahand.com, telefoon (010) 7171815 of via de chatfunctie op de website doorgeven. Op e-mails wordt binnen 1 werkdag gereageerd, daarin wordt aangegeven wat de eventuele vervolgstappen zullen zijn. Lendahand zal zijn uiterste best doen om het ontevreden gevoel z.s.m. weg te nemen. Lendahand slaat klachten altijd op in een digitaal archief, zodat ze te allen tijde reproduceerbaar zijn. Lendahand is aangesloten bij Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD). Mocht uw klacht niet worden opgelost door Lendahand, dan kunt u contact opnemen met hen.

Uw ervaringen

Heeft u al eens meegedaan aan deze manier van crowdfunding door Lendahand? Bent u uw geld kwijtgeraakt, of heeft u er juist op verdiend? Wij horen graag uw ervaring met deze manier van investeren zodat ander beter voorbereid zijn.

Lees reviews van klanten van Lendahand! Hoe werkt dit crowdfundingbedrijf precies? Help je echt mensen hiermee? En krijg je wel rendement? Betrouwbaar?

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Bestellen

starstarstarstarstar

Service

starstarstarstarstar

Prijs

starstarstarstarstar

Levering

starstarstarstarstar

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (8)

Anderen bekeken ook

close

Lendahand

Vergelijk reviews en bekijk Lendahand