NederlandReview

    Ervaringen Consumind

    Wilt u weten of u kunt besparen op uw vaste lasten via Consumind? U kunt op deze pagina alle klantenbeoordelingen lezen van mensen die ervaring hebben met het overstappen van leverancier. Wanneer u wilt besparen op uw vaste lasten is overstappen vaak een logische keuze. Het liefste wilt u dat dit gepaard gaat met zo weinig mogelijk rompslomp. Door alle beoordelingen te lezen, krijgt u een goed idee over Consumind en de diensten die zij aanbieden. Mocht u zelf onlangs zijn overgestapt van energieleverancier of van provider? Laat het anderen dan weten door uw mening te delen in een beoordeling.

    Over Consumind

    Consumind is onderdeel van MTVTD BV. Zij bieden financieel advies aan en helpen consumenten bij het overstappen van leverancier. Elke maand onderzoeken zij de prijzen van energieleveranciers, mobiele telefonie providers, verzekeraars en hypotheekverstrekkers. Het doel van Consumind is om stabiele en scherpe producten aan te kunnen bieden. Consumind is dan ook geen onafhankelijke partij waarbij u prijzen kunt vergelijken. Het bedrijf werkt samen met een beperkt aantal leveranciers. Bij Consumind geloven ze niet in het aanbieden van alle leveranciers, maar wel in het aanbieden van gezonde, stabiele producten. Zij kijken hierbij nauw naar de kleine lettertjes in de contracten van samenwerkende leveranciers.


    Commercial van Consumind. Prettig geregeld?

    Diensten

    Wanneer u wilt besparen op leningen, energie, mobiele telefonie, internet, televisie en bellen dan kunt u via Consumind eenvoudig tarieven vergelijken. Ook wanneer u van plan bent om verzekeringen of hypotheken met elkaar te vergelijken, bent u hier op het juiste adres. Via de e-mail ontvangt u gratis overzichten van de tarieven van verschillende leveranciers. Op de website kunt u al diverse leveranciers met elkaar vergelijken. U leest daar ook meer achtergrondinformatie over verschillende onderwerpen. U kunt bijvoorbeeld achterhalen welk type telefoonabonnement het beste bij u past en u leest verzekeringstips.

    Als u er nog niet over uit bent of u wilt overstappen, kunt u op de hoogte blijven van maandelijkse wijzigingen of nieuwtjes door uw e-mailadres achter te laten. U hoeft op deze manier nog geen keuze te maken, maar wellicht dat u dit in de toekomst wel graag zou willen. Consumind vergelijkt maandelijks tarieven, polisvoorwaarden, de snelheid van internet en allerlei andere zaken van alle aangesloten leveranciers die belangrijk zijn voor u als consument. Wanneer u interesse heeft om over te stappen van aanbieder dan kan dit bij Consumind geheel gratis.

    Klachten

    Klanttevredenheid staat voorop bij Consumind. Mocht u klachten hebben over de leveranciers waarmee het bedrijf samenwerkt, dan kunt u de klantenservice van Consumind inschakelen. Zij zullen trachten om uw probleem op te lossen. Op de website van Consumind leest u meer over de klachtenprocedure. U kunt uw klacht het beste e-mailen naar de klantenservice van Consumind. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u met uw klacht terecht bij het KIFID, het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening.

    Overstappen van leverancier

    Wanneer u overweegt om, bijvoorbeeld van energieleverancier, over te stappen dan is het belangrijk om uw huidige tarieven te weten. U kunt via Consumind overstappen naar een andere energieleverancier, maar soms loont het om uw eigen energieleverancier te bellen. Zij kunnen u ook een passend voorstel doen. Dit geldt uiteraard ook voor uw telefonie provider, uw hypotheekverstrekker en uw verzekeraar. Als u zeker weet dat u echt teveel betaalt, dan is overstappen de beste keuze.

    Wilt u weten of het eenvoudig is om over te stappen via Consumind? Neemt u dan eens een kijkje bij de beoordelingen die over dit bedrijf zijn geschreven.

    Als je wilt besparen op energie, telecom, verzekeringen, mobiele telefonie, hypotheken, krediet en/of leningen, dan loont rondkijken. Is Consumind betrouwbaar?

    Consumind
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (16)

    3.6
    25% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    3.2
    Service
    rating
    3.6
    Prijs
    rating
    3.6
    Leveren
    rating
    3.8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Niks

    Ik werk zelf bij een energiebedrijf. Klanten van ons worden benaderd en hun wordt verteld dat wij bijna failliet zijn en de klant dan al zijn maandelijkse termijnen kwijt is...nette manier van zaken doen.

    Door: Thea30-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Belt mij en hangt op

    Hangt steeds elke dag de tel op als ik opneem

    Door: Bianca27-08-2020
    Trudy26-09-2020

    Vandaag ook een opdringerig gesprek met Consumind. Deze week al 3 x gebeld . Voorstel om over te stappen van Greenchoise naar EnergieDirect. Dan kon ik €10 oer maand besparen.ik wil helemaal niet overstappen en gaf dat in het gesprek aan.ik vroeg om het aanbod te mailen om het na te lezen. Dat kon maar dan moest ik mijn bankrek.nr melden. Tja....gekke Henkie. Dat weiger ik! Ik heb zelf het gesprek beeindigd....uiteraard nooit de informatieve mail ontvangen. Mag deze verkooptactiek wel.....Zelfs het bel me niet register helpt hier niet tegen. En hoe komen ze aan mijn telefoonnummer en mailadres? Worden deze opgekocht bij de Kamer van Koophandel? Geen idee maar verwerpelijk is dit wel.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    telefonisch contact met consumind

    Werd gebeld door consumind. Enkele vragen beantwoord mbt energielevering. Verkoper gaf aan dat ik plm. € 7,00 p.mnd. kon besparen door van Greenchoice over te stappen naar EnergieDirect.
    Vertelde hem dat ik tevreden was met huidige leverancier, mijn contract nog tot volgend jaar maart liep en ik dan wel eens zou bekijken of ik goedkoper elders zou kunnen. Verkoper vroeg mij of hij email kon sturen met aanbod EnergieDirect zodat ik e.e.a. kon nalezen. Prima, maar toen vroeg hij mijn bankrekeningnummer om te kunnen nagaan of ik ook wanbetaler ben. Ik vertelde hem dat ik via de telefoon niet zomaar mijn bankrekeningnummer gaf, "stuur nu maar die mail dan kan ik e.e.a. verifiëren". De verkoper zei dat hij geen mail kon sturen zonder dat bankrekeningnummer. Dit vond ik vreemd, hij had mijn emailadres en dat is voldoende voor zenden van mail voor informatie. Ik zit niet zo verlegen om mail te krijgen dat ik mijn bankrekeningnummer zomaar doorgeef. Door de reviews te lezen kwam ik erachter dat er geen informatie gestuurd zou worden maar gelijk een contract. Bij openen zgn. informatie zou ik al contract afsluiten met EnergieDirect. Ik had dan nog veertien dagen om dit te herroepen, maar omdat ik zou uitgaan van informatie, zou ik bij geen interesse in aanbod niet gereageerd hebben. En dan dus contract met EnergieNed aangegaan zijn, zonder dat dat mijn bedoeling was. Ik vind deze "verkooptechniek"zeer verwerpelijk.

    Door: Maaike Zwaagstra09-06-2020
    Jos 19-06-2020

    Even terug komen over Uw maatschappij. Wij worden elke dag gebeld door U, ondanks het blokkeren van Uw nummer en toen al gezegd, voor totaal geen interesse in Uw handelen. Er zijn zeer veel reviews over U geschreven en daar balen we enorm van. Wij hebben al 20 jaar naar volle tevredenheid Greenchoice en in de Consumentengids blijken ze nog altijd in de top drie te staan, dat kan helaas Consumind NIET WAAR te maken. Veel succes bij Uw verdere pogingen en vergeet ons ten aller tijde. Met vriendelijke groet, Jos

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Contract van 3 jaar ingeluisd door Consumind

    Consumind heeft ook ons weten te luizen in een 3 jarig contract. Sturen een zogenaamde aanbieding en ook als je niet klikt op de link heb je toch opeens een contract. Maar geen nood Consumind belt zelf om je te vertellen dat ze je een veel te duur contract hebben aangesmeerd en willlen je wel helpen, via hen natuurlijk, naar weer een andere energiemaatschappij. Mij niet duidelijk wat je hier als energiemaatschappij nu mee opschiet.

    Door: Alwin24-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Niet

    Vandaag wederom gebeld door consumind en gesproken met Sebastiaan. Hij vertelde mij dat er enige tijd geleden contact was geweest over mijn contract en dat ze terug mochten bellen. Ik vroeg aan hem wanneer dat dan was, maar dat kon hij niet zien. Vervolgens vertelde hij mij dat ik een tijd geleden lid was geworden van consumind. Daarop vroeg ik aan hem wanneer ik dan lid geworden was, maar dat kon hij mij ook niet vertellen. Ik vertelde hem dat ik dat wel vreemd vind: als ik lid ben van bijv een voetbalvereniging dan kunnen ze precies zien wanneer ik lid geworden ben. Daarop raakte meneer geïrriteerd en vertelde mij dat hij merkte dat ik geen trek meer had in het gesprek en verbrak de verbinding!! Als je dan wat via de telefoon wilt verkopen, zorg dan wel dat je je informatie bij de hand hebt!

    Door: Stefan15-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Geen

    Stalken mij weken

    Door: Carola31-12-2019
    Luijkx20-02-2020

    Dit zijn brutale mensen die blijven bellen. Al regelmatig gevaagd on mijn gegevens te verwijderen en dan blijft ze de waarom vraag herhalen..... Wat een horken!!!

    W.J. te08-04-2020

    vandaag, 8 april gebeld door Consumind. Hoewel ik al drie keer aangegeven had geen interesse te hebben bleef men hardnekkig doordrammen. Wat is Consumind vervelend, en dan zeg ik het nog voorzichtig. Uiteindelijk heb ik de verbinding verbroken. Ik werd meteen teruggebeld waarom ik niet verder wilde luisteren. Nogmaals gaf ik aan geen interesse te hebben. Wat zijn deze mensen onfatsoenlijk, hardleers. Ik heb ook al een paar keer gevraagd uit hun systeem verwijderd te worden, doet men gewoon niet!

    Kollee11-04-2020

    Zoals hierboven beschreven door andere consumenten. Consumind blijft bellen ondanks je aangeeft geen interesse te hebben, aangemeld bij bel mij nietvregister. Ze zijn opdringerig, doordrammers, kortaf als je aangeeft geen interesse te hebben. Dat zulke bedrijven bestaan met zo'n personeel

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Contract van 3 jaar afgedwongen door Consumind

    Consumind heeft me helaas weten over te halen om een 3 jaar contract te nemen bij een energieleverancier, die absoluut niet goedkoop is. (Normaal gesproken stap ik jaarlijks over.)
    Het voorschot was al 19 euro duurder per maand. Gelukkig toch een goedkopere energieleverancier gevonden en die ook nog de opzegvergoeding wil betalen. Wat denk je.. de eindafrekening geeft aan dat ik nog eens € 470 moet bijbetalen :-/
    Consumind is dus een ware oplichter!

    Door: Wegloper20-03-2019
    Consumind05-04-2019

    Beste heer, mevrouw, Zou u misschien even contact kunnen opnemen met onze klantenservice? Dan kunnen we er even samen naar kijken. Met vriendelijke groeten, Klantenservice Consumind

    Verified

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    opdringerig

    Wordt erg veel gebeld terwijl ik in het bel-me-niet register sta.
    Heel storend en vervelend.

    Door: Gerben22-01-2019
    Consumind05-04-2019

    Beste heer, mevrouw, Het bel-me-niet-register registreert niet de bedrijven waarvoor de consument zich zelf heeft aangemeld. Zou u even contact kunnen opnemen met ons? Dan kunnen we ervoor zorgen dat u niet meer ongewenst wordt gebeld. Met vriendelijke groeten, Klantenservice Consumind

    Verified

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Stalking van medewerkers Consumind

    Let op voordat u klikt op een site om een energievergelijk uit te rekenen. Je komt niet meer van deze mensen af, ze overschrijden de wet van privacy veelvuldig en blijven bellen. Wanneer je vervolgens een recensie elders schrijft gooien ze er tevens nog graag een paar euro tegenaan om deze te verdoezelen. Geen fijne club dit.

    Door: Zuiver05-12-2018
    Zuiver05-12-2018

    En nee ik zou hier niets meer kopen

    Bastiaan07-12-2018

    zeer te vreden met ze !!! Het is maar hoe je het ziet als je je zelf gek houdt met alle vergelijkings sites dan weet je de weg niet meer te vinden. al jaren bij de nuon geweest en nu 2 jaar lang bij energiedirect dank zei consumind. bespaaar ik heel wattt

    Consumind05-04-2019

    Beste heer, mevrouw, Jammer om te horen dat u onze dienstverlening zo heeft ervaren. U kunt ten alle tijden uw gegevens uit ons bestand te laten verwijderen. Zou u even contact met onze klantenservice kunnen opnemen? Dan kunnen we ervoor zorgen dat u niet meer wordt gebeld. Met vriendelijke groeten, Klantenservice Consumind

    Verified

    aad smits06-08-2019

    Ik wordt steeds gebeld en dat wil ik niet

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Opdringerige bandieten

    Zeer opdringerig in de verkoop. Ze proberen je over te halen dat ze onafhankelijk zijn maar ze werken maar met een beperkt aantal aanbieders. Zeer slechte ervaring met deze BENDE

    Door: stef odekerken30-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Geld bespaard

    Dankzij Consumind bespaar ik alleen al op mijn energiekosten ongeveer 400 euro per jaar. Ik ben erg tevreden met de manier waarop ik ben geholpen, kan ze zeker aanbevelen!

    Door: Chino29-03-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Geen eerlijk vergelijk

    Consumind vergelijkt niet eerlijk daar zij maar met een beperkt aantal leveranciers werken. Elders kun je dus veel goedkoper uit zijn. Ook kun je niet vergelijken op de site ZONDER eerst al je persoonsgegevens aan ze te geven zodat ze je blijven bellen. Die moest niet hoeven en gewoon laten vergelijken zonder eerst LID te worden. Komt niet betrouwbaar over. Zou elders gaan kijken bij een vergelijkingssite die wel open is.

    Door: Theo05-02-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Ontzettend opdringerig

    Ik had zelf op de site gekeken omdat ik overweeg over te stappen van energieleverancier. Ik werd teruggebeld door een jongeman. Hij was zo ontzettend opdringerig dat ik er gelijk een vervelend gevoel bij kreeg. Hij werd zelfs boos omdat ik aangaf dat ik de manier van communiceren niet fijn vond en dat ik het liever op eigen houtje uitzocht. Bovendien vertelde hij dat hij er niks mee opschoot (ook financieel niet)als hij me zou helpen, dat maakte het voor mij al helemaal ongeloofwaardig, waarom dan zo agressief een gesprek in gaan? Tot 4 keer toe heb ik gezegd dat ik het liever zelf uit zou zoeken en dat ik helaas niet in zou gaan op zijn hulpaanbod. Ik was erg duidelijk en liet ook geen enkele ruimte over voor hem. Vervolgens ging hij weer door met zijn verkooppraatje...ongelofelijk. Ik heb hem een fijne dag gewenst, maar de jongeman was duidelijk 'not amused', hij noemde me zelfs onbeschoft. Dat ze dit soort mensen nog in dienst houden snap ik niet.

    Door: Mevr. Snellen31-01-2017
    bert geleijnse29-08-2017

    Ik kan deze klacht over agressief telefonisch verkoopgedrag heel goed begrijpen. Ik had een soortgelijke ervaring. Mij werd telefonisch aan de hand van de nodige getallen verteld dat ik voor mij energiekosten goedkoper uit zou zijn bij Consumind. Als ik nu per telefoon toestemming gaf zou Consumind dat voor mij gaan regelen. Als consument, die een leek is op dit terrein, was mijn verzoek om dit allemaal in een offerte nog eens keurig voor mij op papier te zetten. Dat kon dan wel, maar dan zou het gaan in de vorm van een conceptcontract ,Of ik dan ook mijn rekeningnummer even wilde opgeven. Op mijn vraag waar dat goed voorwas, was het antwoord dat het computersysteem daar om vroeg, IK heb het toen opgegeven, waarna de medewerker het contract vol met getallen en bepalingen in verkorte vorm oplas . Zijn laatste vraag was: gaat u hiermee akkoord ? Ik was stomverbaasd en zei, dat ik hier natuurlijk niet zomaar mee akkoord kon gaan.Ik wilde het eerst thuis nog eens rustig nalezen en dan beslissen. De medewerker zei dat een het niets voorstelde als ik akkoord gaf, het was maar een interne formaliteit, ik zat nog nergens aan vast. Maar ik moest wel akkoord geven, anders kon hij het niet opsturen. Het telefoongesprek had nu geen zin meer en we hebben het beëindigd.Kennelijk is Consumind er meer aan gelegen om zo snel mogelijk een contract af te sluiten in plaats va de potentiële klant de kans te geven eerst eens rustig zich te informeren. Absurd dat ik voor de telefoon een akkoord moet geven anders krijg ik de informatie niet op papier. Wat mij betreft dikke onvoldoende voor Consumind

    Petra02-12-2017

    Ik heb ook gezegd dat ze op moeten houden met dat stalk gedrag .

    Eva de bos07-12-2018

    ik ben al jarrn klany bij consumind voor de ene is het opdringend voor de andere weer niet. ik ben zeer te vreden met consumind altijd wordt ik netjes op de hoogte gehouden van alle veranderingen..ik bespaar al jaren honderden Euro,s dank zei consumind keurig netjes wordt alles voor mij geregeld.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Koning

    Veel teveel ongewenste intimiteiten.

    Door: Max Outlet21-12-2016
    Bastiaan13-12-2018

    nou nee hoor super mooie ervaringen met consumind.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Veel besparen op energie en telefoon en dergelijke

    Top service
    Wij moesten ineens best flink besparen door wat economische tegenvallers dit jaar en dan begin je natuurlijk bij die grote kostenposten zoals energie en telefoon en dergelijke.
    De buurman had ervaring met Consumind en daar zijn we toen ook heengegaan.
    Want als je online wat rond googlet op aanbiedingen met energie en dergelijke dan is dat veel maar hoe weet je wat nu echt goede aanbiedingen en dealtjes zijn en waar je toch dan duurder uit bent??

    Nou we hebben ons toen aangemeld bij Consumind en we kregen direct allerlei tips. Je moet je wel aanmelden. We zijn niet op alles ingegaan, overstappen van hypotheek was wel erg veel, maar we gaan nu al meteen besparen en daar ging het ons om!

    Zeer tevreden dus, hadden we niet verwacht!

    Door: Janno03-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Veel geld besparen dankzij Consumind

    Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moet ik momenteel behoorlijk op de centen letten. Voor mij was Consumind dan ook een hele goede uitkomst. Dankzij deze organisatie heb ik pas echt inzicht gekregen in mijn uitgaven en daarbij kreeg ik direct enkele handvatten op fors te besparen. Ik ben overgestapt van telefoonprovider en heb ook een ander contract afgesloten voor internet, bellen en tv. Daarnaast heb ik nu ook een andere energieleverancier die me fors minder kost dan de vorige. Er zijn ook mogelijkheden voor wat betreft het bezuinigen op hypotheek, krediet & lening en verzekering

    Door: T. Poter28-11-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Schrijf zelf een review over Consumind

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Consumind een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 16 ervaringen geplaatst over Consumind. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 3.6 gekregen, waarbij 25% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Consumind actief?

    Consumind is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Goedkope energie, Alles-in-één-pakketten, Telefoon, TV & Film, Internet & Hosting, Hypotheek, Geld lenen, Leningen vergelijken

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Consumind gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.