NederlandReview

    Ervaringen Consumind

    Wilt u weten of u kunt besparen op uw vaste lasten via Consumind? U kunt op deze pagina alle klantenbeoordelingen lezen van mensen die ervaring hebben met het overstappen van leverancier. Wanneer u wilt besparen op uw vaste lasten is overstappen vaak een logische keuze. Het liefste wilt u dat dit gepaard gaat met zo weinig mogelijk rompslomp. Door alle beoordelingen te lezen, krijgt u een goed idee over Consumind en de diensten die zij aanbieden. Mocht u zelf onlangs zijn overgestapt van energieleverancier of van provider? Laat het anderen dan weten door uw mening te delen in een beoordeling.

    Over Consumind
    Consumind is onderdeel van MTVTD BV. Zij bieden financieel advies aan en helpen consumenten bij het overstappen van leverancier. Elke maand onderzoeken zij de prijzen van energieleveranciers, mobiele telefonie providers, verzekeraars en hypotheekverstrekkers. Het doel van Consumind is om stabiele en scherpe producten aan te kunnen bieden. Consumind is dan ook geen onafhankelijke partij waarbij u prijzen kunt vergelijken. Het bedrijf werkt samen met een beperkt aantal leveranciers. Bij Consumind geloven ze niet in het aanbieden van alle leveranciers, maar wel in het aanbieden van gezonde, stabiele producten. Zij kijken hierbij nauw naar de kleine lettertjes in de contracten van samenwerkende leveranciers. 


    Commercial van Consumind. Prettig geregeld?

    Diensten
    Wanneer u wilt besparen op leningen, energie, mobiele telefonie, internet, televisie en bellen dan kunt u via Consumind eenvoudig tarieven vergelijken. Ook wanneer u van plan bent om verzekeringen of hypotheken met elkaar te vergelijken, bent u hier op het juiste adres. Via de e-mail ontvangt u gratis overzichten van de tarieven van verschillende leveranciers. Op de website kunt u al diverse leveranciers met elkaar vergelijken. U leest daar ook meer achtergrondinformatie over verschillende onderwerpen. U kunt bijvoorbeeld achterhalen welk type telefoonabonnement het beste bij u past en u leest verzekeringstips. 

    Als u er nog niet over uit bent of u wilt overstappen, kunt u op de hoogte blijven van maandelijkse wijzigingen of nieuwtjes door uw e-mailadres achter te laten. U hoeft op deze manier nog geen keuze te maken, maar wellicht dat u dit in de toekomst wel graag zou willen. Consumind vergelijkt maandelijks tarieven, polisvoorwaarden, de snelheid van internet en allerlei andere zaken van alle aangesloten leveranciers die belangrijk zijn voor u als consument. Wanneer u interesse heeft om over te stappen van aanbieder dan kan dit bij Consumind geheel gratis.

    Klachten
    Klanttevredenheid staat voorop bij Consumind. Mocht u klachten hebben over de leveranciers waarmee het bedrijf samenwerkt, dan kunt u de klantenservice van Consumind inschakelen. Zij zullen trachten om uw probleem op te lossen. Op de website van Consumind leest u meer over de klachtenprocedure. U kunt uw klacht het beste e-mailen naar de klantenservice van Consumind. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u met uw klacht terecht bij het KIFID, het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening

    Overstappen van leverancier
    Wanneer u overweegt om, bijvoorbeeld van energieleverancier, over te stappen dan is het belangrijk om uw huidige tarieven te weten. U kunt via Consumind overstappen naar een andere energieleverancier, maar soms loont het om uw eigen energieleverancier te bellen. Zij kunnen u ook een passend voorstel doen. Dit geldt uiteraard ook voor uw telefonie provider, uw hypotheekverstrekker en uw verzekeraar. Als u zeker weet dat u echt teveel betaalt, dan is overstappen de beste keuze.

    Wilt u weten of het eenvoudig is om over te stappen via Consumind? Neemt u dan eens een kijkje bij de beoordelingen die over dit bedrijf zijn geschreven. 

    Als je wilt besparen op energie, telecom, verzekeringen, mobiele telefonie, hypotheken, krediet en/of leningen, dan loont rondkijken. Is Consumind betrouwbaar?

    Consumind
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (10)

    4,4
    40% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    4

    Service

    4,6

    Prijs

    4,4

    Leveren

    4,8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Contract van 3 jaar afgedwongen door Consumind

    Consumind heeft me helaas weten over te halen om een 3 jaar contract te nemen bij een energieleverancier, die absoluut niet goedkoop is. (Normaal gesproken stap ik jaarlijks over.)
    Het voorschot was al 19 euro duurder per maand. Gelukkig toch een goedkopere energieleverancier gevonden en die ook nog de opzegvergoeding wil betalen. Wat denk je.. de eindafrekening geeft aan dat ik nog eens € 470 moet bijbetalen :-/
    Consumind is dus een ware oplichter!

    Door: Wegloper20-03-2019
    Klantenservice Consumind05-04-2019

    Beste heer, mevrouw, Zou u misschien even contact kunnen opnemen met onze klantenservice? Dan kunnen we er even samen naar kijken. Met vriendelijke groeten, Klantenservice Consumind

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4,5

    opdringerig

    Wordt erg veel gebeld terwijl ik in het bel-me-niet register sta.
    Heel storend en vervelend.

    Door: Gerben22-01-2019
    Klantenservice Consumind05-04-2019

    Beste heer, mevrouw, Het bel-me-niet-register registreert niet de bedrijven waarvoor de consument zich zelf heeft aangemeld. Zou u even contact kunnen opnemen met ons? Dan kunnen we ervoor zorgen dat u niet meer ongewenst wordt gebeld. Met vriendelijke groeten, Klantenservice Consumind

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Stalking van medewerkers Consumind

    Let op voordat u klikt op een site om een energievergelijk uit te rekenen. Je komt niet meer van deze mensen af, ze overschrijden de wet van privacy veelvuldig en blijven bellen. Wanneer je vervolgens een recensie elders schrijft gooien ze er tevens nog graag een paar euro tegenaan om deze te verdoezelen. Geen fijne club dit.

    Door: Zuiver05-12-2018
    Zuiver05-12-2018

    En nee ik zou hier niets meer kopen

    Bastiaan07-12-2018

    zeer te vreden met ze !!! Het is maar hoe je het ziet als je je zelf gek houdt met alle vergelijkings sites dan weet je de weg niet meer te vinden. al jaren bij de nuon geweest en nu 2 jaar lang bij energiedirect dank zei consumind. bespaaar ik heel wattt

    Klantenservice Consumind05-04-2019

    Beste heer, mevrouw, Jammer om te horen dat u onze dienstverlening zo heeft ervaren. U kunt ten alle tijden uw gegevens uit ons bestand te laten verwijderen. Zou u even contact met onze klantenservice kunnen opnemen? Dan kunnen we ervoor zorgen dat u niet meer wordt gebeld. Met vriendelijke groeten, Klantenservice Consumind

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    2

    Opdringerige bandieten

    Zeer opdringerig in de verkoop. Ze proberen je over te halen dat ze onafhankelijk zijn maar ze werken maar met een beperkt aantal aanbieders. Zeer slechte ervaring met deze BENDE

    Door: stef odekerken30-11-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Geld bespaard

    Dankzij Consumind bespaar ik alleen al op mijn energiekosten ongeveer 400 euro per jaar. Ik ben erg tevreden met de manier waarop ik ben geholpen, kan ze zeker aanbevelen!

    Door: Chino29-03-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Geen eerlijk vergelijk

    Consumind vergelijkt niet eerlijk daar zij maar met een beperkt aantal leveranciers werken. Elders kun je dus veel goedkoper uit zijn. Ook kun je niet vergelijken op de site ZONDER eerst al je persoonsgegevens aan ze te geven zodat ze je blijven bellen. Die moest niet hoeven en gewoon laten vergelijken zonder eerst LID te worden. Komt niet betrouwbaar over. Zou elders gaan kijken bij een vergelijkingssite die wel open is.

    Door: Theo05-02-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Ontzettend opdringerig

    Ik had zelf op de site gekeken omdat ik overweeg over te stappen van energieleverancier. Ik werd teruggebeld door een jongeman. Hij was zo ontzettend opdringerig dat ik er gelijk een vervelend gevoel bij kreeg. Hij werd zelfs boos omdat ik aangaf dat ik de manier van communiceren niet fijn vond en dat ik het liever op eigen houtje uitzocht. Bovendien vertelde hij dat hij er niks mee opschoot (ook financieel niet)als hij me zou helpen, dat maakte het voor mij al helemaal ongeloofwaardig, waarom dan zo agressief een gesprek in gaan? Tot 4 keer toe heb ik gezegd dat ik het liever zelf uit zou zoeken en dat ik helaas niet in zou gaan op zijn hulpaanbod. Ik was erg duidelijk en liet ook geen enkele ruimte over voor hem. Vervolgens ging hij weer door met zijn verkooppraatje...ongelofelijk. Ik heb hem een fijne dag gewenst, maar de jongeman was duidelijk 'not amused', hij noemde me zelfs onbeschoft. Dat ze dit soort mensen nog in dienst houden snap ik niet.

    Door: Mevr. Snellen31-01-2017
    bert geleijnse29-08-2017

    Ik kan deze klacht over agressief telefonisch verkoopgedrag heel goed begrijpen. Ik had een soortgelijke ervaring. Mij werd telefonisch aan de hand van de nodige getallen verteld dat ik voor mij energiekosten goedkoper uit zou zijn bij Consumind. Als ik nu per telefoon toestemming gaf zou Consumind dat voor mij gaan regelen. Als consument, die een leek is op dit terrein, was mijn verzoek om dit allemaal in een offerte nog eens keurig voor mij op papier te zetten. Dat kon dan wel, maar dan zou het gaan in de vorm van een conceptcontract ,Of ik dan ook mijn rekeningnummer even wilde opgeven. Op mijn vraag waar dat goed voorwas, was het antwoord dat het computersysteem daar om vroeg, IK heb het toen opgegeven, waarna de medewerker het contract vol met getallen en bepalingen in verkorte vorm oplas . Zijn laatste vraag was: gaat u hiermee akkoord ? Ik was stomverbaasd en zei, dat ik hier natuurlijk niet zomaar mee akkoord kon gaan.Ik wilde het eerst thuis nog eens rustig nalezen en dan beslissen. De medewerker zei dat een het niets voorstelde als ik akkoord gaf, het was maar een interne formaliteit, ik zat nog nergens aan vast. Maar ik moest wel akkoord geven, anders kon hij het niet opsturen. Het telefoongesprek had nu geen zin meer en we hebben het beëindigd.Kennelijk is Consumind er meer aan gelegen om zo snel mogelijk een contract af te sluiten in plaats va de potentiële klant de kans te geven eerst eens rustig zich te informeren. Absurd dat ik voor de telefoon een akkoord moet geven anders krijg ik de informatie niet op papier. Wat mij betreft dikke onvoldoende voor Consumind

    Petra02-12-2017

    Ik heb ook gezegd dat ze op moeten houden met dat stalk gedrag .

    Eva de bos07-12-2018

    ik ben al jarrn klany bij consumind voor de ene is het opdringend voor de andere weer niet. ik ben zeer te vreden met consumind altijd wordt ik netjes op de hoogte gehouden van alle veranderingen..ik bespaar al jaren honderden Euro,s dank zei consumind keurig netjes wordt alles voor mij geregeld.

    Eva de bos07-12-2018

    ik ben al jarrn klany bij consumind voor de ene is het opdringend voor de andere weer niet. ik ben zeer te vreden met consumind altijd wordt ik netjes op de hoogte gehouden van alle veranderingen..ik bespaar al jaren honderden Euro,s dank zei consumind keurig netjes wordt alles voor mij geregeld.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Koning

    Veel teveel ongewenste intimiteiten.

    Door: Max Outlet21-12-2016
    Bastiaan13-12-2018

    nou nee hoor super mooie ervaringen met consumind.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Veel besparen op energie en telefoon en dergelijke

    Top service
    Wij moesten ineens best flink besparen door wat economische tegenvallers dit jaar en dan begin je natuurlijk bij die grote kostenposten zoals energie en telefoon en dergelijke.
    De buurman had ervaring met Consumind en daar zijn we toen ook heengegaan.
    Want als je online wat rond googlet op aanbiedingen met energie en dergelijke dan is dat veel maar hoe weet je wat nu echt goede aanbiedingen en dealtjes zijn en waar je toch dan duurder uit bent??

    Nou we hebben ons toen aangemeld bij Consumind en we kregen direct allerlei tips. Je moet je wel aanmelden. We zijn niet op alles ingegaan, overstappen van hypotheek was wel erg veel, maar we gaan nu al meteen besparen en daar ging het ons om!

    Zeer tevreden dus, hadden we niet verwacht!

    Door: Janno03-12-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Veel geld besparen dankzij Consumind

    Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moet ik momenteel behoorlijk op de centen letten. Voor mij was Consumind dan ook een hele goede uitkomst. Dankzij deze organisatie heb ik pas echt inzicht gekregen in mijn uitgaven en daarbij kreeg ik direct enkele handvatten op fors te besparen. Ik ben overgestapt van telefoonprovider en heb ook een ander contract afgesloten voor internet, bellen en tv. Daarnaast heb ik nu ook een andere energieleverancier die me fors minder kost dan de vorige. Er zijn ook mogelijkheden voor wat betreft het bezuinigen op hypotheek, krediet & lening en verzekering

    Door: T. Poter28-11-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Schrijf zelf een review over Consumind

    Uw beoordeling