NederlandReview

    Ervaringen Slangenreizen

    Wat vinden consumenten van slangenreizen? Slangenreizen biedt vele verschillende goedkope vakanties aan. Hieronder zijn er zonvakanties, auto vakanties, stedentrips, last minute reizen, daguitjes, bus reizen en zelfs cruises. Er is dus volop mogelijk bij dit mooie bedrijf. Kijk naar de verschillende mogelijkheden en opties om een mening te kunnen vormen over slangenreizen. Kies ervoor om meerdere opties en mogelijkheden te vergelijken om zo bij een aankoop een goede keuze te maken. De onafhankelijke beoordelingen en reviews zijn dan natuurlijk behulpzaam en goed. Het is heerlijk om te zien wat er allemaal kan. Kijk naar de verschillende manieren om te ontdekken hoe ook jij kunt genieten van deze reviews. Laat er ook een achter wanneer je een ander wilt helpen bij het vormen van een goed beeld over een onderneming. We weten zeker dat ook jij een geweldige hulp zult zijn voor de verschillende mensen op deze site Nederlandreview.nl

    Over slangenreizen

    Slangenreizen is een jong en ook dynamisch bedrijf. Het is een touroperator welke vele verschillende reizen aanbiedt. De doelgroep is erg breed en richt zich vooral op excursie reizen, dagtochten en stedentrips. Ze werken samen met het Ed Slangen touringcarbedrijf en zorgen bijna altijd voor een mooie vakantie. Het is goed om te weten dat ze al meer dan 30 jaar een goed wagenpark hebben van goede en comfortabele touringcars met daarnaast ook de best opgeleide chauffeurs. Een goede prijs en kwaliteit verhouding staat centraal bij Slangenreizen.

    Diensten van slangenreizen

    Ze bieden bij Slangenreizen verschillende soorten vakanties aan naar verschillende landen. Het gaat onder andere om
    • Stedentrips
    • Meivakantie
    • Vliegreizen
    • Dagtochten
    • Excursiereizen
    • Winter Deals
    • Mini Cruises
    • Autovakanties
    • Last Minute

    Er zijn volop landen en steden waar je naartoe kunt. België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en ook Oostenrijk horen hier natuurlijk bij.

    Klachten, tips en complimenten over slangenreizen

    Slangenreizen is aangesloten bij de SGR, wat het garantiefonds is voor vakantiereizen. Natuurlijk kun je een klacht ook indienen bij hun zelf. Het kan per telefoon, per mail en ook per post.

    Gebruik de volgende contactgegevens.
    Slangen Reizen
    Vogt 21
    6422 RK Heerlen
    Tel: 0900- 10 10 104 (70 cpg)
    E-mail: contact@slangenreizen.nl

    Heb jij ervaringen bij slangenreizen

    Kies ervoor om slangenreizen te beoordelen en om hun oordeel met anderen te delen. Het gaat hier om jouw oordeel wat anderen zal helpen. Nederlandreview.nl faciliteert graag het platform om jouw mening over een bedrijf wereldkundig te maken.

    Wat vinden consumenten van slangenreizen? Slangenreizen biedt vele verschillende goedkope vakanties aan. Dus lees eerst ervaringen van klanten.

    Slangenreizen
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (67)

    5,2
    37% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5,8
    Service
    rating
    4,2
    Prijs
    rating
    6,6
    Leveren
    rating
    4,4

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Dagje Londen

    Luxe touringcar bleek zeer bus met zeer krappe plaatsen, slechts 1 chauffeur, oplaadpunten deden het niet, plaatsen waren te klein om te kunnen slapen. Ruzie in de bus kon niet opgelost worden, want er was maar 1 chauffeur. Wat als die onwel wordt? Iemand zat opgesloten in het toilet, want het slot was kapot.
    Op de heenreis werden 2 mensen opgepakt bij de douane, want ze hadden geen geldige documenten. Op de terugreis klopte de lijst niet en hadden we 10 mensen minder in de bus. De chauffeur deed niets meer want was boos op Slangenreizen waar hij nooit meer voor wilde werken, 1 van de gasten ging initiatief nemen toen de bus de boot niet op mocht. Uiteindelijk 2 uur later de boot op. Mijn man belde ondertussen vanuit huis met het noodnummer, maar kreeg van Slangenreizen hele andere antwoorden dan wij. Klopt helemaal niets van. Waardeloos!!!!!

    Door: Marielle 01-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Dagje Parijs

    Een paar dagen voor vertrek wordt de opstapplaats aangepast. Scheelt mij 1,5 uur reizen om daar om 01.50 aanwezig te kunnen zijn. Slangen zegt heel vervelend maar staat in de voorwaarden dat we dit kunnen doen. De annuleringskosten zijn 100% mag dit zomaar?

    Door: Diana 28-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Tweedaagse reis Parijs

    Tweedaagse reis naar Parijs geboekt via slangenreizen. De opstapplek werd gewijzigd (hiervoor hebben we wel reiskosten terug ontvangen). De bus ging kapot, en er heeft twee dagen een walgelijke urinelucht in de bus gehangen door het toilet.
    Dag één zou een stadstour bevatten, dit zit inclusief de prijs die je betaald. Deze stadstour is niet aangeboden.
    Dag twee wordt omschreven als een dag die start bij de Eiffeltoren, en dan vervolgens richting de Montmartre. In de avond zou je de Nederlandse grens passeren. In werkelijkheid is dag twee van 10:30 tot 13:30 bij de Montmartre, dan terughaasten naar de bus die om 14:00 vertrekt, zodat je om 19:00 's avonds weer terug in Nederland bent. Ik vind enkele uurtjes bij één locatie in Parijs niet gelden als 'dag twee', waarvoor je dus eigenlijk een overnachting en dag voor niks bijbetaald.
    Slangenreizen staat niet open voor klachten en handelt deze zonder enkele compensatie af. Enkel een mail met excuses en dat na de boekingsbevestiging in de mail stond dat je tussen 14:00 à 15:00 vertrekt naar Nederland op dag twee. Dit lijkt me vals adverteren, aangezien dit dan ook zou moeten worden vermeld vóór je betaalt en boekt.
    Na deze ervaring zou ik nooit meer voor slangenreizen kiezen.

    Door: Milou 19-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5
    rating

    Stedentrip Parijs

    Samen met met zusje zijn we een dag naar Parijs geweest met Slangen Reizen. We kijken beide terug op een ontzettend leuke dag en een goed verzorgde reis. De buschauffeur Ron Joosten is ontzettend enthousiast en verteld erg leuk over Parijs. De communicatie was goed en stoptijden etc werden duidelijk medegedeeld. De bus was netjes en schoon. We gaan zeker nog een keer mee met deze organisatie!

    Door: Mirjam 17-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Parijs

    De bus was mooi op tijd in Eindhoven.
    De chauffeur was in het begin niet erg vriendelijk en begon direct te vertellen dat hij steeds op tijd zou vertrekken en geen minuut zou wachten. Dit was inderdaad zo. Maar de volgende dag was hij vriendelijk en bracht de reizigers telkens naar verschillende plaatsen en kwam ze ook weer op tijd ophalen. Mooie stadsrondrit gehad met uitleg. De chauffeur kende de weg in Parijs beter dan zijn woonplaats.
    Goed hotel , Holiday Inn met zeer goed ontbijt.
    Hotel lag 12 km van parijs maar dat is geen probleem.
    Goede reis voor zo weining geld Prima ik kan het iedereen aanraden.
    Jammer van onderstaande slechte ervaringen, hoe kan dezelfde reis zo anders verlopen.

    Door: Bvdhurk 28-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Dagtocht Londen

    Alles is tot in de puntjes goed verzorgd . Voor een kleine prijs tot in de puntjes goed verzorgd. Met dank aan de betrokken chauffeur ! Geheel
    volgens de planning en is hier niets op aan te merken ! Chapeau en volgende keer weer Slangenreizen voor ons!

    Door: Mar 12-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Positief verrast!

    Ik heb van twee vriendinnen en dagje Parijs cadeau gekregen. Door de reviews die ik op internet gelezen had, was ik best zenuwachtig over hoe het zou gaan lopen. Eigenlijk is alles goed gegaan! Bus was kwartier voor vertrektijd op de afgesproken plek; de buschauffeur, Erik, was zeer vriendelijk; bus was gewoon netjes. In Parijs aangekomen waren een aantal straten afgesloten waardoor de stadstour niet volledig door kon gaan, maar dit was uiteraard overmacht. We hebben uiteindelijk 11 uur vrije tijd in de stad gehad, 2 uur meer dan van te voren gepland. Ook toen we terug gingen, was de bus op tijd. Op de terugweg was de wc aardig vol en werd er verzocht om alleen in noodgevallen van de wc gebruik te maken en anders de wc tijdens een stop op een tankstation te gebruiken. Zowel op de heen- als terugweg was het volgens mij voor iedereen goed te doen om te slapen. Ook het contact met Slangenreizen was prima. Ik had een mail gestuurd, omdat er onduidelijkheid was. Anderhalf uur later had ik een mail terug.

    Al met al ben ik zeer tevreden!

    Door: Zoë 07-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Stedentrip Parijs

    Enige pluspunt is de prijs en het Hotel.
    Minpunten: overstap in Eindhoven moesten we 45 min wachten. Ik vind dat als je van de reizigers verwacht dat ze op tijd moeten zijn dat de reisorganisatie dit ook wel hoort te doen. De bus was erg vies. Vloer plakte al vanaf de eerste dag. Onduidelijke avondplanning, veranderde constant door de chauffeur zelf. Op de terugweg mochten we geen gebruik maken van het toilet. Deze was defect. Buschauffeur gaf niet aan hoe laat we zouden stoppen. Eerder het idee dat hij zijn eigen planning maakte ipv rekening houden met je reizigers. Geen aanrader dit!

    Door: Nazima Garib 28-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5
    rating

    Dit nooit weer

    Via Slangen reizen een dagtrip Parijs ondernomen met 4 vriendinnen. Gelukkig nam mijn man vooraf contact op, anders hadden we zonder te weten niet in dezelfde bus gezeten. Er was totaal geen beenruimte, een jonge meid moest zelfs huilen bij de terugreis wetende hoe pijnlijk haar knie zou zijn. Het was ijskoud in de bus. De chauffeur kon niet behoorlijk communiceren. Afrader!

    Door: Liesbeth 23-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5
    rating

    Annulering dag van te voren

    Mail donderdag avond opstapplaats 150 km verplaatst reis was vrijdag 0 compensatie waardeloze oplichters

    Door: Eric Esser 17-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    4
    rating

    AFRADER

    Echt verschrikkelijke ervaringen met dit bedrijf, ons leuke tripje vergald door chagrijnige chauffeur en boze klanten. Te laat, alles slecht geregeld. Contact opnemen met bedrijf achteraf maakte me alleen nog maar bozer, die kunnen totaal niet met klachten omgaan, erg onprofessioneel allemaal.

    Echt zeker een AFRADER.

    Door: K. de bree 11-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3
    rating

    Super leuke reis in comfortabele bus met leuke chauffeur

    Voor de 4e x in een paar jaar tijd een een dagtocht Londen gemaakt met slangenreizen afgelopen weekend. Alle credits aan de super leuke en vrolijke chauffeur Eddie ! Keurig netjes op tijd opgehaald op de opstapplaats en daarna nog 2 stops gehad om mensen op te halen. We hadden een splinternieuwe bus en ruim zitcomfort. Geen ongetogen woord gehoord van alle reizigers . Helaas had de bus voor ons rotzooi bij en dus werd bij de douane heel de bus overhoop gehaald , helaas duurde dit een ruim uur waardoor wij de boot hebben gemist. De chauffeur heeft echt zijn best gedaan om ons nog op de boot te krijgen maar helaas. Uren daarna ging pas de volgende boot dus geslapen in de bus. Om 10.30 engelse tijd kwamen we pas in Londen aan maar we hebben keurig 11 uur de tijd gehad en we werden savonds ook weer keurig op de afgesproken tijd opgehaald. De terugreis liep voorspoeding ondanks uitvallen van de boten vanwege het weer. We hebben voor en kleine prijs een erg leuke korte stedentrip gehad. In Mei gaan we weer maar dan naar Barcelona

    Door: Fam. Poot 14-03-2019
    Bouke 06-06-2019

    Hoi, zou ik misschien jullie ervaringen over de stedentrip naar Barcelona mogen horen? Wij twijfelen om te gaan mede dankzij de verschillende recensies. Het lijkt me fijn om het van iemand te horen die dezelfde reis heeft gemaakt als wij misschien willen doen. Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet, Bouke

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    slechte service

    Na dat de bus voor vertrek 3kwartier te laat was en we een hele nacht in de bus hebben gezeten zonder slaap, werden we van 10:00 tot 21:00 in Londen uitgelaten zonder enige kans voor ons te kunnen opfrissen. Rond 18:00 een sms gekregen dat we pas 22:30 worden opgehaald en hier mee niet akkoord gegaan. Buschauffeur niet bereikbaar door rusttijd en slangenreizen zelf gebeld. Niet vriendelijk te woord gestaan. Gevraagd of we op eigen vervoer naar hotel kunnen en hier kan geen antwoord op gegeven worden. Zelf initiatief genomen om taxi te pakken en te gaan. €130 euro aan taxirit betaald. Aangekomen bij het hotel wat behoorlijk ver buiten de stad ligt krijgen we om 20:30 een sms dat de vorige sms verkeerd was en tijd terug naar 21:00 ging. Als we dit hadden geweten hadden we natuurlijk nooit een dure taxi gepakt. Uiteindelijk tot 00:00 moeten wachten op bagage. Dag erna een beloofde rondrit van de bezienswaardigheden met tekst en uitleg waar helaas alleen de naam van benoemd werd en tekst en uitleg ver te zoeken waren. Verder weer om 21:00 afgesproken opgehaald te worden en op dat tijdstip stonden wij op de afgesproken plek. Komt een zelfde bus van slangenreizen aan en stapt groep Nederlanders in. In de bus komen wij erachter dat we de mensen niet kennen en eenmaal bij de buschauffeur gaan vragen zitten wij in de verkeerde bus. Uitgestapt en de buschauffeur gebeld dat we bij traveler square stonden, wist hij niet wat dit was en waar dit was en hoe lang het kon duren. Had duidelijk geen enkele kennis over de stad. Uiteindelijk de bus gevonden. Dag erna vertrekken wij naar huis maar doordat de bus weer later vertrok dan afgesproken tijd hebben wij op 5 minuten na de boot gemist. Na een dag onderweg nog eens moeten overstappen in een andere bus. Een vermoeiende reis. Slangenreizen hierover gemaild dat we het niet een reis vinden zoals beschreven staat en wij door een fout van de buschauffeur hoge kosten hebben uitgegeven en een kleine tegemoetkoming in kosten terecht vonden. Na een dikke maand hebben wij eindelijk een mail terugontvangen en hierin staat beschreven dat ze het jammer vinden maar er verder niks mee gaan doen!!!!

    Door: Esmee Thewissen 08-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Nooit meer Slangenreizen!

    Nooit meer Slangenreizen!
    Minpunten:
    Het was geen touringcar, maar een supportersbus van een sportvereniging.
    Bus zat propvol, geen mogelijkheid om te slapen door de vele opstapplaatsen.
    Geen beenruimte, ook niet als je klein bent
    Reis duurt erg lang, door de vele opstapplaatsen die niet vermeld waren.
    Chauffeur, had weinig kennis over het reisverloop, en was erg onzeker en onduidelijk.
    Hotel zat ver buiten de stad
    Mogelijkheid om even terug te gaan naar het hotel was er niet, anderhalf uur reizen!
    Service van Slangenreizen was slecht, telefonisch niet bereikbaar na een aantal klachten van passagiers.

    Pluspunten:
    Hotel was goed!
    Londen was leuk!

    Door: Reizigster 04-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5
    rating

    Parijs tripje

    Even naar Parijs geweest
    Was echt heel goedkoop en dat was wel leuk
    maar ik vond de medewerkers echt heel onaardig en we moesten overal steeds superlang wachten dat was echt irritant
    Parijs was wel heel mooi met al die lichtjes enzo dus leuk om daar geweest te zijn maar de reis was niet heel goed geregeld dat was jammer de andere reizigers waren ook niet heel blij

    Door: Dina 02-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    5,5
    rating

    Zeer slecht geregeld en erg onvriendelijk te woord gestaan.

    Mijn dochter en haar vriendin zijn na een 11 uur durende reis in Londen afgezet rond 10 uur en.kregen on de bus te horen dat ze de koffer daar moesten laten en pas pm 2UUR snachts buiten London op de bus kondennstappen om naar het hotel gebracht te worden.WAT EEN SCHANDE!!!Mensen 16 uur door een stad te laten lopen terwijl ze een overnachting geboekt hadden.ECHT heel heel erg.Toen ik slangen reizen op belde om te vragen of dat klopte zei ze dat dat heel normaal was en ze de voorwaarden maar hadden moeten lezen.Totaal geen vriendelijkheid of begrip of hulp.Ik ben echt in shock die meiden zitten in de kou op de grond te wachten en kunnen nergens heen wat een aanfluiting

    Door: Ramona Van Amersfoort 01-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    slangen reizen valkenburg waardeloos!

    wij hadden ook voor a.s zaterdag 22-12 geboekt dagje valkenburg,waardeloos werd nu omgeboekt naar breda of den bosch,..en eerst stond op de site dat er idd na de parade terugggegaan werd en nu ga je al on half 6…met een beetje geluk ben je er omhalf 2 en maar paar uurtjes daar ik wil mijn geld terug

    Door: marion 20-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2,5
    rating

    Slangen reizen geeft niks om veiligheid van zijn reizigers

    Slangen is alleen maar uit op de centen!!! De veiligheid van zijn reizigers en chauffeurs is totaal onbelangrijk.
    Door de onveilige situatie in Parijs hebben wij gevraagd of we onze reis konden omzetten naar of een andere locatie of een andere datum. De dame die ik op 7 december had gesproken adviseerde om nog even aan te kijken, wij zouden namelijk 15 december pas gaan. Het advies was, houdt u social media in de gaten, als het echt niet verantwoord is dan gaan we niet en kan u altijd omboeken. Nou niet dus!!!!
    Wij durfden het toch niet aan, namen op woensdag 12 december contact op en ik kreeg echt een verschrikkelijke vent aan de lijn. (ik heb hier echt geen andere omschrijving voor).
    Niks was mogelijk want dat had ik dan minstens 14 dagen van te voren moeten wijzigen, ik kon praten als brugman, het ging me ook niet om de extra kosten, die wil ik gewoon betalen.
    Ik werd afgesnauwd, wat ik wel niet dacht, het is gewoon veilig en niks aan de hand.
    Nou meneer van Slangen reizen ik denk dat u de afgelopen weken met uw hoofd onder een steen hebt gelegen. NIKS AAN DE HAND.
    Wij zijn uiteindelijk niet gegaan, je krijgt niks terug je hebt geen poot om op te staan maar Slangen die heeft in ieder geval geincasseerd.
    Ik hoop dat jullie trots zijn op al deze negativiteit die jullie nu over jullie heen krijgen van alle mensen die jullie in hun hemd laten staan.

    Door: luus 17-12-2018
    Ingeborg pronk 17-12-2018

    Wij zouden ook vrijdag 14 december gaan, een week ervoor bijna dagelijks aan de telefoon met de "klantenservice" aan de telefoon gezeten. Dat belgie een negatief reisadvies gaf maakte ze niets uit. Bij ons gaat het gewoon door hoor mevrouw.. ik was er ziek van. Mijn dochter en ik zijn ook niet gegaan.. nooit meer slangen reizen

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    stedentrip Parijs is steden dip

    we hebben 2 maanden geleden geboekt voor een 2 daagse stedentrip Parijs
    in het weekend van 8 december niets aan de hand.
    Naarmate de datum in zicht kwam is Parijs door de gele hesjes in handen genomen.
    Maar slangen laat gewoon alles door gaan.
    Dat de stad in een groot oorlogsgebied is veranderd zien ze bij slangen niet als een reden om de reis te annuleren.
    bij de mensen die een 1 daagse trip hebben is de reis wel geannuleerd maar de meerdaagse trip gaat gewoon door wel met een aangepast schema waar niemand om vraagt.
    We hebben geboekt voor de kerstsfeer en shoppen in Parijs niet om een kasteel te bezoeken.
    we hebben geen keuze of het aangepaste schema of je geld kwijt.
    Dat zijn we nu dus kwijt we zijn niet meegegaan en zeker niet met deze onderneming die de mensen gewoon in de kou laten staan.
    We hebben geen enkele tegemoetkoming gezien.
    laten de klant voor alles opdraaien, slangen reizen op zijn minst de kosten die 1 daagse trip kost vergoeden.
    Maar wat kun je verwachten van een bedrijf dat de naam van een onberenbaar reptiel draagt.
    ik zal dan ook nooit meer bij dit bedrijf iets boeken en dat zouden meer mensen moeten doen.




    Door: Ria 16-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Klacht

    12-12-2018

    Beste Slangen-reizen,

    Afgelopen weekend zouden mijn vriend en ik een weekend naar Parijs en Disney gaan met jullie organisatie. Dit was mijn kerstcadeau aan hem. Door de rellen in Parijs (de gele hesjes) hebben wij meer dan begrijpelijk besloten om niet te gaan.

    Het begon als volgt: Op maandag 3 december zouden wij ’s nachts naar Disneyland Parijs zijn vertrokken. Van de organisatie had ik vernomen dat ik één week van te voren informatie zou ontvangen over de tijden en andere omstandigheden van de vertrekdag. Helaas heb ik hier ook niets over ontvangen. Toen ik Slangen zelf telefonisch heb gecontacteerd, werd er verontwaardigd op mij gereageerd: ‘’Heb je de mail niet gekregen dan, dat de reis is geannuleerd?’’ Dit is geen manier van communiceren tegenover klanten.

    Hierbij werd onze reis dus verplaatst naar het weekend van 8 en 9 december 2018, waarin het de bedoeling was om in de nacht van vrijdag-zaterdag te vertrekken met de bus. De plek waar we op zouden stappen was al inmiddels enkele keren veranderd. Om die reden heb ik nogmaals contact opgenomen, om te vragen of de reis nog doorging en of er eventueel een ander alternatief was in verband met de toestand in Frankrijk. Daarop was het antwoord: ‘’we weten niet wat de chauffeur doet’’. Als jullie eigen chauffeur al twijfelt, waarom laten jullie de reis dan doorgaan? Ik heb naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken gebeld, zij raadde het sterk af om nog te gaan. Er is geen negatief reisadvies omdat Nederland zelf dit niet meer uitbrengt.

    Rondom dit tijdstip werd er gemeld vanuit Frankrijk/Parijs dat dit weekend de rellen extreem zouden zijn. De Eiffeltoren zou worden afgesloten, de boot vaart niet door de Seine etc.. Zelfs de winkels werden dichtgetimmerd, om de ernst van de zaak nogmaals te benadrukken. Er werd onder andere gebruik gemaakt van traangas tijdens de rellen, oftewel de veiligheid van de mensen liep gevaar. Slangen reageerde hier ook niet correct op. Er werd mij verteld dat de situatie totaal niet onveilig was. Daarnaast was er geen negatief reisadvies vanuit de overheid in Frankrijk gegeven, wat totaal onbegrijpelijk is. Het is om deze redenen dan ook niet meer dan logisch dat reizigers nog eens goed nadenken of ze dit risico wel zullen nemen. Wij hebben er voor gekozen om het niet te doen.

    In de afgelopen weekenden mag er dan wel in veiligheid zijn rondgereisd door Parijs, maar als overal in het nieuws zulke voorspellingen worden gedaan als voor zaterdag 9 december, is het absoluut niet verantwoord om naar Frankrijk toe te gaan. Het risico was op die dag extra groot.

    Als ik het goed heb begrepen hebben jullie die dag wel de één-dagreizen geannuleerd. Deze personen hebben een alternatieve reis gekregen of een restitutie. Ik heb op geen enkele manier de optie gehad om de reis om te boeken of mijn geld terug te krijgen. Ik wil hier graag verandering in zien. Nogmaals, het was precies in dat weekend extra onveilig. Slangen heeft mij niet de gelegenheid geboden voor een alternatief, geen mail of voorstel. Toen ik uiteindelijk besloot om de reis te annuleren, heb ik ook geen bevestiging mogen ontvangen. Dit is informatie wat je van uit jullie organisatie hoort te geven.

    Ten slotte is het niet alleen Disney, waar het volgens jullie wel veilig is, maar ook de Eiffeltoren, de lichttour en de winkels waar wij deze reis voor boeken. Deze bezienswaardigheden zouden wij door jullie alternatieve, ‘veiligere’, route niet te zien krijgen. Als jullie dit niet kunnen ‘leveren’ is er niet voldaan aan onze eisen en zouden wij deze reis nooit geboekt hebben. Aan de situatie in Frankrijk kunnen jullie niets doen, maar wij gaan niet akkoord met een alternatieve route en met het feit dat ons geen mogelijkheid is geboden om de reis om te boeken.

    Indien wij geen passende oplossing ontvangen, zijn wij genoodzaakt om onze rechtsbijstandsverzekering in te schakelen.

    Aniek van Eckeren

    Door: Aniek van Eckeren 14-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over Slangenreizen

    Uw beoordeling