NederlandReview

    Ervaringen Solcon

    Telecom is in de meeste huishoudens haast onmisbaar. Tegenwoordig kun je immers maar slecht zonder internet, televisie en mobiele telefonie. Het punt is echter nog het zieken van de juiste telecomprovider. Dat is met de vele aanbieders die er zijn niet altijd even makkelijk. Je wilt misschien wel meer weten over Solcon voordat je een abonnement bij ze afsluit. Wat hoe stabiel zal hun glasvezel internet nou in de praktijk zijn? Zal het makkelijk zijn om alle zenders van het zenderoverzicht op je televisie te krijgen? En zal de klantenservice van Solcon je wel helpen als de mobiele telefonie er weer eens uitligt? Alleen mensen die al telecom via Solcon ontvangen kunnen hierover iets nuttigs zeggen. Werp een blik op hun eerlijke reviews om te ontdekken wat zij van deze telecomaanbieder vinden. Hun beoordelingen, meningen, cijfers en ervaringen kunnen je laten zien hoe die telecom bij Solcon nou echt werkt.

    Over Solcon

    Solcon is een telecomaanbieder. Ze kunnen je voorzien van internet, telefonie, internet en mobiele telefonie. Je kun via hen dus aan deze telecomdiensten komen. Ze hebben glasvezel internet wat sneller zou moeten zijn dan internet via een gewone kabel. Mocht je bij KPN zitten en daar al een e-mailadres aangemaakt hebben, dan kun je die behouden zodat je gewoon al je mailt kunt ontvangen en niet iedereen op de hoogte hoeft te stellen van je nieuwe e-mailadres. Bij het kiezen van televisie kun je zelf een persoonlijke zenderlijst samenstellen. Zo hoef je niet steeds langs zenders te zappen die je toch niets interesseren. Hierbij zitten RTL 7, Net5, SBS6, Disney XD, Comedy Central en nog vele andere zenders. Het is interactieve televisie en je beschikt over meer dan 70 zenders, dus anders duurt het misschien een tijd voor je langs al die zenders bent. Je kunt trouwens basispakket nemen of wat extra opties hebben voor opnemen, doorspoelen, live pauzeren, teletekst of TV gemist. Behalve internet en televisie heeft ook nog opties voor bellen. Ze hebben vast bellen maar ook bellen met je mobiele telefoon.


    Solcon mobiel.

    Diensten van Solcon

    Via de website van Solcon kun je een abonnement afsluiten. Je kunt kiezen voor een losse dienst maar ook een alles-in-1 pakket waarbij je zowel internet, televisie als telefonie hebt. Je kunt via de website ook je wachtwoord weinigen of doorgeven dat je gaat verhuizen. En dan is er nog een Solcon klantenservice die kan helpen bij storingen, vragen en andere problemen zodat je weer snel verder kunt kijken of internetten.

    Klachten, Complimenten en Tips voor Solcon

    Maak jij al gebruik van minstens één van de diensten die Solcon aanbiedt of heb je dat in het verleden gedaan? Dan willen wij graag alles horen over jouw eigen Solcon ervaring. Hoe goed is het ontvangst van hun interactieve televisie? Heb je altijd goed bekijk met hun simkaart? Hoe makkelijk werd het internet aangesloten toen je je abonneerde of verhuisde? En kon de klantenservice de storing al snel verhelpen of heb je tijden zonder televisie gezeten? Laat je eigen Solcon review achter en vertel ons wat jouw mening over deze telecomaanbieder is.

    Solcon
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (18)

    5
    56% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6.4
    Service
    rating
    4.6
    Prijs
    rating
    4.6
    Leveren
    rating
    4.8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    overstap KPN naar SOLCON (glasvezel)

    Ik ben vandaag overgestapt van KPN glasvezel (internet/TV/telefoon) naar zelfde pakket Solcon. Reden zit eigenlijk dat ik nooit tevreden ben geweest over de beruchte Experiabox (slecht bereik Wifi, die op een iPad alleen maar storingen geeft) én de TV ontvanger (4K pakket) die vaak storing gaf wat alleen redelijk onder controle te houden was door zeker 2 of 3 keer per week een volledig schone installatie met update te draaien.

    Solcon heeft naar mijn mening 1 van de beste routers voor internet, de onvervalste FritzBox!. Kan ook veel meer dan een Experiabox, is volledig zelf in te stellen en beheren en heeft ook bijzondere functies die ik nog moet gaan ontdekken als MESH, mediaserver, NAS mogelijkheden, etc. Verder krijg je er gratis 2 Wifi-repeaters erbij (is een december-actie).
    Verder heeft Solcon als TV-ontvanger het merk Amino. Uit het verleden ken ik deze toen ik nog via Tweak en Vodafone een 3-in-1 abbo had. Het TV menu en de opties van KPN waren wel erg mooi en super, hoe het bij de Amino is weet ik niet maar Solcon zit op het KPN netwerk dus ik hoop net zo goed. Maar dat is niet het ergste als het wat minder is, zo veel kijken wij geen TV.

    Maar goed, mijn ervaringen met de overstap die vandaag gedaan is. Vanmorgen wilde ik dus online gaan om (thuis) te werken en dus geen internet, geen TV, geen telefonie. Ik had inmiddels het installatiepakket van Solcon (kabelmodem, de FritzBex, 2 repeaters en de Amino tv-ontvanger ontvangen. Overigens: ik heb gekozen voor het zelf installeren (geen gedoe met wachten op monteurs, etc.) en dus eerst met de (zeer goede en duidelijke!) instructie het kabelmodem geinstalleerd en daarna de Fritzbox geinstalleerd.
    Gewoon exact de instructie die erbij zit volgen en een kind kan de was doen. Absoluut goed en duidelijk.
    Toen had ik weer internet. Op de Fritzbox ingelogd en de installatie volledig volgens instructie afgewerkt (inclusief update van de firmware). Totaal misschien hooguit een half uurtje werk geweest. Daarna de (nog aanwezige) verbindingen voor TV-ontvanger en netwerk (voor de TV zelf) op de FritzBox aangesloten en........ toen had ik gelijk beeld en geluid op de "oude" TV-ontvanger.
    Klopt ook (als ik het goed heb), mijn KPN abbo loopt officieel nog tot begin januari dus tot die tijd blijft het signaal voor TV beschikbaar (met ook de extra's als pluspakket, Ziggo Sport). Dus die laat ik gewoon ff draaien, het omzetten naar de Solcon TV-ontvanger komt wel volgende week of zo.

    Kortom: als je al een bestaande glasvezelaansluiting hebt draaien, dan kan je zonder veel moeite en gedoe zelf (dus zonder monteur) de overstap en installatie voor elkaar krijgen.
    Mede dankzij de overduidelijke, stapsgewijze handleidingen voor ieder onderdeel.

    Dus voor nu zeg ik: Solcon is top :-)

    Door: Hans Pieper17-12-2020
    cialis prices19-02-2021

    cialis price

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Solcon glasvezel: internet, TV en bellen

    Overgestapt van KPN koperdraadjes naar glasvezel (buitengebied). Gister overgezet. Internet is razendsnel van 2-6 mbps naar bijna 300 mbps, hoewel de snelheid volgens het abonnement tot 500 mbps zou moeten kunnen (misschien ligt dit aan mijn oude PC), wat een verademing. Eindeloos wachten tot een pagina is geladen is voorbij. Email blijft gewoon binnen komen via hetnet adres
    De TV doet het prima, duidelijk verbeterd beeld, nu HDTV. Terugkijken gaat uitstekend. Opnemen heb ik nog niet geprobeerd.
    Het overzetten van de telefoon van KPN naar Solcon verliep vlekkeloos.
    Door de vele negatieve berichten over Solcon was ik voorbereid op allerlei ellende en zag ik de overstap met gemengde gevoelens tegemoet.
    Tot op heden is alles uitstekend gegaan en ben ik zeer tevreden.
    De helpdesk heb ik (nog) niet nodig gehad.

    Door: Jacob15-12-2019
    Willem26-05-2020

    Uw "recensie" klinkt te mooi om waar te zijn!

    Rene24-11-2020

    Ik hoop voor je dat die ook nooit nodig zult hebben. dan kan je namelijk je lol op.....

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Emailadres behouden na overstap naar Solcon

    Ik zat al jaren bij KPN voor mijn internetverbinding. Maar wij zijn nu overgestapt naar Solcon voor een betere aanbieding met betere voorwaarden. Bovendien was ik de communicatie met KPN een beetje zat. Solcon is volgens mij van KPN, maar toch weer heel anders. Ik ben blij met de overstap. Alles is netjes geregeld. Als klant heb je daar niet zoveel omkijken naar. Misschien maakt het verder ook niet zoveel uit, want is het niet hetzelfde glasvezel dat we dan gebruiken? Ik ben niet zo technisch, maar was vooral ook erg blij dat ik mijn oude emailadres kan behouden hier. ik heb nog een email van Hetnet namelijk. ik keek ertegenop om dat te moeten veranderen.

    Door: Anne25-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Glasvezel aansluiting

    Gister storing, geen internet, geen TV en geen telefoon. Solcon Helpdesk binnen 2 minuten aan de lijn. Na doormeten van de aansluiting bleek de storing bij de 'kabelaar' te zitten. Door de solcon medewerker werd de storing daar gemeld en snel opgelost. Na herstel van de verbinding kreeg ik keurig een sms-Berichten van solcon dat alles weer functioneerde.
    Keurig!

    Door: Jacob21-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Solcon glasvezel buitengebied

    Al een jaar klant bij Solcon via glasvezel in het buitengebied. Wij zijn zeer tevreden over Solcon haar diensten/pakket. Klantenservice vriendelijk en helpt om een oplossing te zoeken bij problemen.
    Ik kan iedereen aanraden als je glasvezel hebt in het buitengebied van Glasvezel buitenaf/deltafibernetwerk naar Solcon te gaan.

    Door: Dirk23-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Glasvezel: Alles in 1 200/200

    We willen de overstap naar Glasvezel maken en we moesten hierbij kiezen uit slechts 3 aanbieders. We hebben voor Solcon gekozen, omdat het een KPN dochter is. Inmiddels ben ik al 2 weken bezig om het abonnement uberhaupt een verbinding te krijgen.

    Aanrader? Zeker niet.....................

    Door: Van Drunen07-01-2021
    Liesbet Optendrees31-01-2021

    Bij ons hetzelfde verhaal. 3 weken geleden aangemeld en nog steeds niks. Na 2 weken wachten een half uur aan de telefoon gezeten voor ik iemand te spreken kreeg en ze was alleraardigst, maar wist nergens van. Zeker geen aanrader, andere opties zijn er bijna niet en als je daar de reviews van leest wordt je ook niet blij. Pffff geduld is een schone zaak zeggen ze.........................

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Internet en tv

    Al 3 weken wachten op een monteur...

    Door: Albert24-11-2020
    Leon16-01-2021

    Monteur moet je ook voor kiezen bij Solcon, zit er niet standaard bij.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Internet en TV

    wat een vreselijk bedrijf is dit. alles wat maar fout kan gaan gaat hier fout.
    Bizar slechte service, heeeeel lange wachttijden , komen afspraken niet na, Nooit maar dan ook nooit meer solcon voor ons.

    Door: Rene24-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Solcon Glasvezel Compleet

    Als nieuwe klant in het buitengebied had ik geen keus dan een abbo bij Solcon te nemen als ik van glasvezel gebruik wilde maken. Na de wisselende ervaringen gelezen te hebben toch de stap maar genomen want voor hetzelfde geld als bij XS4All ging ik van 40MBit/5MBit naar 200MBit/200MBit.

    Het aansluiten was zo gebeurd en de aansluiting werkte ook direct.

    Omdat van tevoren niet bekend was welk modem er geleverd zou worden was het wel even jammer toen er een Huawei uit de doos kwam. Al mijn spullen in huis zijn van Fritz dus daar had ik wel op gehoopt. Blijkbaar kon de Fritzbox niet op mijn aansluiting, helaas.

    In samenwerking met de helpdesk, die ik redelijk bereikbaar vind en ook mensen heeft zitten die weten waar ze het over hebben, heb ik de Huawei modem in Bridged modus laten zetten en heb ik mijn eigen Fritzbox als router erachter gehangen. Dit had wel wat voeten in de aarde maar is uiteindelijk opgelost, zeker ook door de hulp van de helpdesk.

    Voor de mensen die hetzelfde willen doen, weet wel dat de helpdesk dan alleen nog ondersteuning geeft tot aan het Huawei modem.

    Positieve punten:
    - Goede ondersteuning van de helpdesk
    - Stabiele verbinding (tot nu toe in ieder geval)
    - Duidelijk bestelproces en oplevering

    Negatieve punten:
    - Geen 'keus' in het modem dat je ontvangt. Heeft met de gebruikte techniek te maken van de aansluiting maar was van tevoren niet bekend of gecommuniceerd.
    - De Amino 610 tv-ontvangers zijn uit het jaar kruik. Verouderde menu's en onhandig navigeren en een goedkoop aanvoelende afstandsbediening. Helaas ook geen ingebouwde apps zoals bijvoorbeeld Netflix. Hopelijk komt daar ooit verandering in.

    Al met al is mijn ervaring tot nu toe niet negatief en ben ik er (op de onhandige tv-ontvangers na) op vooruit gegaan

    Door: R. Koster26-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7
    rating

    Besteld glasvezel internet .

    Half december 2019 bericht internet is klaar . Kpn belt mij dat het nummer overgezet moet worden . Direct gevraagd of ze dat niet wilde doen . Ik wilde dat de aansluiting van Solcon zou werken. Tot op heden werkt de aansluiting nog steeds niet .Dertien keer SMS gehad storing word opgelost .Laatste keer belt er iemand ik kom morgen ff internet oplossen. Mijn vraag van welke firma bent u soms van Spitters nee daar een onderaannemer van en daar weer een van . Ik heb hem gezegd geen interesse meer te hebben. Trouwens het zit niet bij mij binnen maar buiten . Lampje van router is ROOD is ook al diverse malen over gebeld wild u even kijken of het lampje rood is pppff ja is nog rood .Nu heet het dat wij geen medewerking willen verlenen. En zijn zij boos moet ik gaan betalen. Ok heb en gemaild jullie krijgen van mij nog 10 werkdagen om het op te lossen. Dat was 16 -7-2020 .Zou gebeuren maar nog steeds niks. Nu weer gemaild maar hoor niks ben hier klaar mee.
    Onredelijke firma.

    Door: J.v.d. Weteringh 04-08-2020
    Kemper uit Diepenveen Dorpsstraat 2015-10-2020

    Ik had 200mb up en down alles werkte goed , toen upgrade aangevraagd naar 500/500 en de ellende begon. Nu al vanaf begin sept bezig Solcon doet beleefd en aardig aan de tel maar er gebeurd niks . Ik ben er nu helemaal klaar mee en ga morgen overstappen naar KPN glasvezel , wat een klote bedrijf dat Solcon ze bakken er niks van , ook nog veel te duur bah

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Solcon glasvezelaansluiting

    Sinds de glasvezel aansluiting alleen maar problemen (in nog geen jaar tijd). Momenteel zit we al ruim een week zonder internet, telefonie en tv vanwege het wegvallen van het glasvezelsignaal (een week geleden ook al een aantal dagen zonder gezeten). Solcon al 8 keer aan de lijn gehad met de belofte dat het zo snel mogelijk wordt opgelost en dat ik word teruggebeld. Ze moeten nog steeds bellen. Ondertussen hebben ze een externe bedrijf ingeschakeld om de glasvezelaansluiting door te meten. Deze hebben zonder contact op te nemen een afspaak ingepland en kunnen op zijn vroegst pas over een week komen. Dit betekent dat we bijna twee weken aan het wachten zijn voordat er iemand langs komt om naar het probleem te kijken. Ik ben er echt helemaal klaar mee, wat een waardeloos bedrijf.

    Door: Henk van Wolfswinkel15-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6.5
    rating

    Alles in 1 pakket

    Slechte bereikbaarheid
    Onnodig veel locale zenders
    Geen ingebouwd filter in het internet.

    Vriendelijke personeel

    Door: Bram van den Heuvel17-06-2020
    Rens28-10-2020

    Hoezo slechte review. niet concreet

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4.5
    rating

    solcon tv + internet

    ben nu maanden aan het tobben van af begin al slecht maar wordt steeds slechter. vandaag na velen malen contact te hebben gehad is er niets bekend , je word gewoon in de zeik genomen door solcon , we zijn er druk mee bezig het is de schuld van rekam ,maar dat is niet mijn probleem maar dat word het wel door slecht internet en tv, of ik nog even de snelheid wil testen dat is al 4 x eerder gedaan door andere medewerkers van solcon maar is blijkbaar verwijderd of zo ,waar ze wel snel mee zijn is de dreigbrief dat er betaald moet worden als je de betaling stop zet , dan vind de laatste medewerker het vreemd als je over de zeik gaat als er niets bekend is van mijn probleem

    Door: marchel klomp05-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Internet + TV 100/100

    In de afgelopen jaren als klant was het soms goed, maar heel vaak problemen. Live TV werkt niet goed, internet snelheid niet goed. Laatste paar maanden alleen maar problemen en vrijwel geen verbinding meer gehad. Ze nemen geen verantwoordelijkheid en het is dus ook niet opgelost. Geven de lijnleverancier de schuld, wat niet waar is. Na overstap namelijk gelijk probleemloos verbinding en vele male hogere internetsnelheid en stabiele TV. Nooit meer naar dit bedrijf.

    Door: Fabian05-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Solcon Internet + Telefonie

    Wat een baggerservice biedt Solcon. In het weekend (zondag) is de servicelijn niet bereikbaar. Dien je een vraag per mail in dan krijg je geen antwoord en bel je dan staan er tig wachtende voor je in de rij. Krijg je iemand aan de lijn dan wordt je met een kluitje het riet in gestuurd. Solcon? Eens maar nooit weer!!!

    Door: Willem197026-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Alles - in 1 Glasvezel 200Mbspakket

    Geen pluspunten
    - processen niet op orde
    - weten niet waar pakket met apparatuur is gebleven; track & trace code niet bij postnl bekend en ook bij Solcon niet te achterhalen
    - weigeren ondanks verzoek postnel en de klant onderzoek in te stellen
    - bestelling geannuleerd, wordt veel te laat verwerkt. Gevolg geen internet, telefonie en TV
    - bijwerken van contact informatie wordt niet gedaan. gevolg telkens opnieuw uitleggen wat het probleem is.

    Door: M van Beek04-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    Schrijf zelf een review over Solcon

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Solcon een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 18 ervaringen geplaatst over Solcon. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5 gekregen, waarbij 56% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Solcon actief?

    Solcon is vooral actief in de categorie Telecom en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Solcon gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.