Solcon

Alle reviews

Solcon

35% Zou hier weer kopen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews Schrijf een review

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews (31)

 • Nog geen reviews!

  Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  overstap KPN naar SOLCON (glasvezel)

  Ik ben vandaag overgestapt van KPN glasvezel (internet/TV/telefoon) naar zelfde pakket Solcon. Reden zit eigenlijk dat ik nooit tevreden ben geweest over de beruchte Experiabox (slecht bereik Wifi, die op een iPad alleen maar storingen geeft) én de TV ontvanger (4K pakket) die vaak storing gaf wat alleen redelijk onder controle te houden was door zeker 2 of 3 keer per week een volledig schone installatie met update te draaien.

  Solcon heeft naar mijn mening 1 van de beste routers voor internet, de onvervalste FritzBox!. Kan ook veel meer dan een Experiabox, is volledig zelf in te stellen en beheren en heeft ook bijzondere functies die ik nog moet gaan ontdekken als MESH, mediaserver, NAS mogelijkheden, etc. Verder krijg je er gratis 2 Wifi-repeaters erbij (is een december-actie).
  Verder heeft Solcon als TV-ontvanger het merk Amino. Uit het verleden ken ik deze toen ik nog via Tweak en Vodafone een 3-in-1 abbo had. Het TV menu en de opties van KPN waren wel erg mooi en super, hoe het bij de Amino is weet ik niet maar Solcon zit op het KPN netwerk dus ik hoop net zo goed. Maar dat is niet het ergste als het wat minder is, zo veel kijken wij geen TV.

  Maar goed, mijn ervaringen met de overstap die vandaag gedaan is. Vanmorgen wilde ik dus online gaan om (thuis) te werken en dus geen internet, geen TV, geen telefonie. Ik had inmiddels het installatiepakket van Solcon (kabelmodem, de FritzBex, 2 repeaters en de Amino tv-ontvanger ontvangen. Overigens: ik heb gekozen voor het zelf installeren (geen gedoe met wachten op monteurs, etc.) en dus eerst met de (zeer goede en duidelijke!) instructie het kabelmodem geinstalleerd en daarna de Fritzbox geinstalleerd.
  Gewoon exact de instructie die erbij zit volgen en een kind kan de was doen. Absoluut goed en duidelijk.
  Toen had ik weer internet. Op de Fritzbox ingelogd en de installatie volledig volgens instructie afgewerkt (inclusief update van de firmware). Totaal misschien hooguit een half uurtje werk geweest. Daarna de (nog aanwezige) verbindingen voor TV-ontvanger en netwerk (voor de TV zelf) op de FritzBox aangesloten en........ toen had ik gelijk beeld en geluid op de "oude" TV-ontvanger.
  Klopt ook (als ik het goed heb), mijn KPN abbo loopt officieel nog tot begin januari dus tot die tijd blijft het signaal voor TV beschikbaar (met ook de extra's als pluspakket, Ziggo Sport). Dus die laat ik gewoon ff draaien, het omzetten naar de Solcon TV-ontvanger komt wel volgende week of zo.

  Kortom: als je al een bestaande glasvezelaansluiting hebt draaien, dan kan je zonder veel moeite en gedoe zelf (dus zonder monteur) de overstap en installatie voor elkaar krijgen.
  Mede dankzij de overduidelijke, stapsgewijze handleidingen voor ieder onderdeel.

  Dus voor nu zeg ik: Solcon is top :-)

  Helpdesk bij storing niet bereikbaar in het weekend. Niet meer van deze tijd.

  Zeer slechte verbinding bij Solcon boze kinderen waarom glasvezel ze kunnen niks

  veel storing, het analoge lijntje van KPN was veel beter dan Solcon. Jaar afmaken en dan snel terug. Zonde van het geld voor glasvezel

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  januari 2021

  Wij zijn januari 2021 overgegaan van XS4ALL naar Solcon. Wij zijn een zogenaamd wit adres (buitengebied) en zijn door een actie van de provincie Friesland over op glasvezel. Wij hadden maar keuze uit 2 providers. Het alternatief Kabelnoord zou nog met coax werken in huis en wij hadden reeds een utp bekabeling.
  Wij hadden een bonded aansluiting en wonen niet ver van een KPN huisje, vandaar dat wij via koper toch 40/5 mbit hadden. Geen klagen dus, maar goed, glasvezel is de toekomst.
  Wij zijn niet ontevreden over Solcon! Het functioneert en de klantenservice medewerkers doen erg hun best. Technisch kan het beter. Zowel qua hardware als software. Solcon is wel een dochter van KPN maar opereert kennelijk onafhankelijk. Wij profiteren wel van “KPN Compleet”.
  Wellicht waren wij erg verwend bij XS4ALL, maar de Huawei router van Solcon kent geen Dect faciliteit die wij wel hadden op de FritzBox 7581. De tv box Amino Aria 7 heeft geen Netflix faciliteit.
  De afstandsbediening en het menu (gids en opnemen) is bij Solcon minder gebruiksvriendelijk.
  Via een brug van de Huawei naar een 2e hands FB7581, hebben we nu toch onze 6 dect telefoons weer actief.
  Met een switch per tv/tv-box heb ik ook een netwerkkabel naar de tv om (bekabeld) Netflix te kunnen zien. Let op dat je de Netgear GS 105E hiervoor gebruikt (advies Solcon). Mijn TP Link SG105 “veroorzaakte” meerdere keren storing. Volgens Solcon zou dat te maken hebben met IGMP/multi cast.
  Wij hebben laten aansluiten via Guidion en daar hebben we baat bij gehad. Zij hebben korte lijnen naar Solcon.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Solcon glasvezel: internet, TV en bellen

  Overgestapt van KPN koperdraadjes naar glasvezel (buitengebied). Gister overgezet. Internet is razendsnel van 2-6 mbps naar bijna 300 mbps, hoewel de snelheid volgens het abonnement tot 500 mbps zou moeten kunnen (misschien ligt dit aan mijn oude PC), wat een verademing. Eindeloos wachten tot een pagina is geladen is voorbij. Email blijft gewoon binnen komen via hetnet adres
  De TV doet het prima, duidelijk verbeterd beeld, nu HDTV. Terugkijken gaat uitstekend. Opnemen heb ik nog niet geprobeerd.
  Het overzetten van de telefoon van KPN naar Solcon verliep vlekkeloos.
  Door de vele negatieve berichten over Solcon was ik voorbereid op allerlei ellende en zag ik de overstap met gemengde gevoelens tegemoet.
  Tot op heden is alles uitstekend gegaan en ben ik zeer tevreden.
  De helpdesk heb ik (nog) niet nodig gehad.

  Uw "recensie" klinkt te mooi om waar te zijn!

  Ik hoop voor je dat die ook nooit nodig zult hebben. dan kan je namelijk je lol op.....

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Emailadres behouden na overstap naar Solcon

  Ik zat al jaren bij KPN voor mijn internetverbinding. Maar wij zijn nu overgestapt naar Solcon voor een betere aanbieding met betere voorwaarden. Bovendien was ik de communicatie met KPN een beetje zat. Solcon is volgens mij van KPN, maar toch weer heel anders. Ik ben blij met de overstap. Alles is netjes geregeld. Als klant heb je daar niet zoveel omkijken naar. Misschien maakt het verder ook niet zoveel uit, want is het niet hetzelfde glasvezel dat we dan gebruiken? Ik ben niet zo technisch, maar was vooral ook erg blij dat ik mijn oude emailadres kan behouden hier. ik heb nog een email van Hetnet namelijk. ik keek ertegenop om dat te moeten veranderen.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Amino

  Overgestapt van xs4all naar solcon en dat is een verkeerde beslissing geweest.
  Slechtere beeldkwaliteit, minder mogelijkheden en lastige bediening.
  Ook staat het beeld meerdere keren per uur stil, varierend van enkele seconden tot enkele minuten.
  Het enige antwoord van de, volgens mij absoluut incompetente helpdesk, is: u moet de amino box resetten.
  Voorkom terugkerende ergenis en kies een andere provider.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Fritzz

  Constant melding, tv server reageert niet.
  Normaal tv kijken kunnen we niet meer.
  De ergenis is enorm.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Glasvezel aansluiting

  Gister storing, geen internet, geen TV en geen telefoon. Solcon Helpdesk binnen 2 minuten aan de lijn. Na doormeten van de aansluiting bleek de storing bij de 'kabelaar' te zitten. Door de solcon medewerker werd de storing daar gemeld en snel opgelost. Na herstel van de verbinding kreeg ik keurig een sms-Berichten van solcon dat alles weer functioneerde.
  Keurig!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Solcon glasvezel buitengebied

  Al een jaar klant bij Solcon via glasvezel in het buitengebied. Wij zijn zeer tevreden over Solcon haar diensten/pakket. Klantenservice vriendelijk en helpt om een oplossing te zoeken bij problemen.
  Ik kan iedereen aanraden als je glasvezel hebt in het buitengebied van Glasvezel buitenaf/deltafibernetwerk naar Solcon te gaan.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  November 2019

  Nadeel van Solcon is dat je ruim 1 uur aan de telefoon hangt om een vraag beantwoord te krijgen en na 12 uur s'nachts heb ik veel uitval van internet en tv.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Glasvezel alles in 1

  Wij zijn een aantal jaren overgeschakeld naar Solcon toen glasvezel bij ons in de straat is aangelegd. Er was weinig keuze (2 providers voor particulieren), wat op zich al vreemd was, dus maar gekozen voor Solcon. In begin veel problemen gehad om mijn mail adres mee te nemen, maar dit is uiteindelijk gelukt.
  De gedachte was dat we met glasvezel veel beter internet en TV zouden hebben. Dit is helaas niet het geval, we hebben met Solcon veel meer storingen dan we voorheen hadden met de koperen kabel van KPN. Televisie geeft zeker enkele keren per jaar storing, en internet geeft gemiddeld maandelijks wel problemen.
  Deze week is het weer helemaal raak:
  - maandag van 1 tot 2 zeer trage verbinding (ping > 1 sec), waardoor ik mijn teams vergadering niet kon volgen
  - dinsdag van 11 tot half 3: algehele storing. Ik moest stoppen met werken en moest naar kantoor om verder te kunnen werken
  - woensdag: deel van de dag slechte internetverbinding. Ook ca. 5 minuten geen televisie
  - vandaag: van 9 tot half 10 geen internet en geen telefoon. Wederom mijn Teams vergadering gemist en ik kon ook niet bellen.
  Ik ben niet de enige met dit probleem, op onze buurt app staan regelmatig klachten over de glasvezelverbinding. Daarom wil ik mijn problemen via de mail met Solcon delen. Ik ben al een poosje aan het zoeken naar een e-mail adres van Solcon, maar kan dit nergens vinden. Je kunt alleen reageren via internet, maar dat heb ik een maand geleden al gedaan, maar nooit antwoord gekregen!
  Ik wil graag een oplossing, desnoods terug naar de koper kabel. Dit kost mij handenvol geld, omdat ik vaak vanuit huis werk, maar met deze verbinding is dit niet mogelijk. Helaas kan ik geen contact krijgen met Solcon, heel triest.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Solcon tv en internet

  Minpunt dat ik de solcon app niet op mijn laptop kan zette waardoor ik geen tv kan kijken. Bij kpn is dat wel. Jullie zijn toch een firma. Vind ik heel slecht.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Alles in een solcon

  Redelijk makkelijk te installeren.
  Daarna is het snel bergaf gegaan. Tv tuner wil niet , een haperend beeld of alleen geluid. Resetten en nog eens resetten. Een andere oplossing is er blijkbaar niet. Het blijft een drama. Toch de satellietontvanger weer teruggeplaatst. Dus dubbele kosten want Solcon weigert het abonnement aan te passen. Vervolgens opgezegd tijdens een door Solcon aangekondigde prijsverhoging. Per direkt.? Jahoor geen probleem. Achteraf blijft men het volle bedrag in rekening brengen zelfs nu men het modem en de 2 tv tuners heeft teruggenomen. Het is een slecht werkende organisatie. Ga er niet mee in zee. Velen zullen weinig klachten ervaren. Maar zodra je een klacht hebt is het zeer bedroevend.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  internet en televisie

  Zeer matig televisie (interactieve tv) en veel storingten met het internet

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Solcon

  Sinds 7 weken kunnen we geen live-tv meer zien. Ook begon het internet te haperen. De helpdesk van Solcon kon ons niet helpen. We moesten een monter van Guidion laten komen. Twee keer is er een monteur geweest, twee keer hielp dat niet. Onderwijl communiceerde Solcon niet.
  Nu de Guidion-monteur een tweede keer is geweest en wat zaken heeft geïnstalleerd werkt niets meer op de tv. Konden we nog vertraagd wat programma's zien, ook dat kan nu dus niet meer. Ik moet wachten zegt de helpdesk. De helpdesk kan geen contact opnemen met de afdeling die hierover gaat. Wat een service en communicatie. Ik word er wanhopig van.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  overstap van KPN naar Solcon

  Na telefonisch beëindigen van het abonnement schakelde Solcon direct alle internetverbindingen af en moest ik het maar uitzoeken. zo waren nu eenmaal de regels, werd gezegd. Gelukkig bood KPN direct een oplossing (waar Solcon niet mee kwam). Vervolgens kwam ik er bij toeval achter dat Ook mijn beide telefoonaansluitingen afgeschakeld waren en niet vrijgegeven voor KPN. Direct gebeld, waarna een vriendelijke dame zei het direct op te lossen..... 4 dagen later, nog niets opgelost. De klantenservice en oplossingsgerichtheid van van Solcon is een drama!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  glasvezel abonnement

  Vanaf 1 dec 2020 hebben wij een aansluiting via glasvezel. Van begin af aan blokt het TV beeld. Alle aanwijzingen opgevolgd die werden aangereikt. dan ontstaat er in april 2021 een storing die hier op lijkt. Komen terug van een paar weken vakantie. Probleem niet opgelost. Ik bel en het blijkt dat een bekende storing is opgelost mijn melding is gesloten. Maar mijn blokken nog steeds aanwezig. Door Solcon voorgestelde aanpak: nieuwe melding opnieuw gaan analyseren dat betekent weer noteren wanneer het beeld blokt. En dat hebben ik 3 maanden geleden ook al een keer gedaan. Doorverwezen worden naar de tweede lijn is geen policy en dus wordt je vakkundig met een kluitje in het riet gestuurd. Ik word blijkbaar niet serieus genomen, misschien dat mensen van de "Kassa belbus" wel serieus genomen worden? Ik betaal inmiddels 6 maanden voor een product dat niet functioneert.

  terwijl bij installatie er een nieuwe kabel is gebruikt. Die kabel ligt achter de plint langs dus wat kan daar mee gebeuren. Verder is het opmerkelijk dat hier in de buurt de mensen met een solcon aansluiting ,allemaal dezelfde klachten hebben ,en de andere aansluitingen niet. Ik denk er over om dan maar terug tegaan naar kpn ,al ben ik dan het glasvezel kwijt.ba wat een drama

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Solcon alles in 1

  Omdat de PSTN lijn van KPN onvoldoende kan leveren zijn wij overgestapt naar Solcon. dit ging vrij stroef.
  E mail kon behouden worden, enkel hebben zij niet vooraf aangegeven dat dit ver gevorderde ict kennis vergt.

  Leverbetrouwbaarheid is matig, we hebben regelmatig uitval van de diensten.

  Telefonisch in contact treden vergt uiterst veel geduld. Als er eindelijk contact is zijn ze wel vriendelijk en welwillend, jammer genoeg niet technisch.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Tv en internet

  De klantenservice is helemaal drama, constant storingen en je bent hulpeloos. Absoluut niet aan te raden elke euro die je hier investeert wekt je ergernis.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Glasvezel: Alles in 1 200/200

  We willen de overstap naar Glasvezel maken en we moesten hierbij kiezen uit slechts 3 aanbieders. We hebben voor Solcon gekozen, omdat het een KPN dochter is. Inmiddels ben ik al 2 weken bezig om het abonnement uberhaupt een verbinding te krijgen.

  Aanrader? Zeker niet.....................

  Bij ons hetzelfde verhaal. 3 weken geleden aangemeld en nog steeds niks. Na 2 weken wachten een half uur aan de telefoon gezeten voor ik iemand te spreken kreeg en ze was alleraardigst, maar wist nergens van. Zeker geen aanrader, andere opties zijn er bijna niet en als je daar de reviews van leest wordt je ook niet blij. Pffff geduld is een schone zaak zeggen ze.........................

Anderen bekeken ook

Mobiel.nl
338 reviews

Lees nu! Wat anderen zeggen over Mobiel.nl. Mobiel.nl is een nieuwe speler in de markt voor abonnementen en smartphones. De eigenaar is KPN en er w...

Ben
54 reviews

‘Terreur!’ Zo noemde Youp van ’t Hek het beleid van T-Mobile, als voorbeeld van hoe eigenlijk alle telecombedrijven tegenwoordig ...

Trans IP
17 reviews

Wat vinden de klanten die aan je voorafgingen van TransIP? Hierover valt meer te lezen in de reviews van andere Nederlanders die eerder al gebruik ...

Hollandsnieuwe
24 reviews

Wat vinden anderen van Hollandsnieuwe? Hollandsnieuwe is een nieuwe telefoonaanbieder van mobiele telefonie abonnementen. Ze bieden glasheldere pro...

Solcon

Telecom is in de meeste huishoudens haast onmisbaar. Tegenwoordig kun je immers maar slecht zonder internet, televisie en mobiele telefonie. Het punt is echter nog het zieken van de juiste telecomprovider. Dat is met de vele aanbieders die er zijn niet altijd even makkelijk. Je wilt misschien wel meer weten over Solcon voordat je een abonnement bij ze afsluit. Wat hoe stabiel zal hun glasvezel internet nou in de praktijk zijn? Zal het makkelijk zijn om alle zenders van het zenderoverzicht op je televisie te krijgen? En zal de klantenservice van Solcon je wel helpen als de mobiele telefonie er weer eens uitligt? Alleen mensen die al telecom via Solcon ontvangen kunnen hierover iets nuttigs zeggen. Werp een blik op hun eerlijke reviews om te ontdekken wat zij van deze telecomaanbieder vinden. Hun beoordelingen, meningen, cijfers en ervaringen kunnen je laten zien hoe die telecom bij Solcon nou echt werkt.

Over Solcon
Solcon is een telecomaanbieder. Ze kunnen je voorzien van internet, telefonie, internet en mobiele telefonie. Je kun via hen dus aan deze telecomdiensten komen. Ze hebben glasvezel internet wat sneller zou moeten zijn dan internet via een gewone kabel. Mocht je bij KPN zitten en daar al een e-mailadres aangemaakt hebben, dan kun je die behouden zodat je gewoon al je mailt kunt ontvangen en niet iedereen op de hoogte hoeft te stellen van je nieuwe e-mailadres. Bij het kiezen van televisie kun je zelf een persoonlijke zenderlijst samenstellen. Zo hoef je niet steeds langs zenders te zappen die je toch niets interesseren. Hierbij zitten RTL 7, Net5, SBS6, Disney XD, Comedy Central en nog vele andere zenders. Het is interactieve televisie en je beschikt over meer dan 70 zenders, dus anders duurt het misschien een tijd voor je langs al die zenders bent. Je kunt trouwens basispakket nemen of wat extra opties hebben voor opnemen, doorspoelen, live pauzeren, teletekst of TV gemist. Behalve internet en televisie heeft ook nog opties voor bellen. Ze hebben vast bellen maar ook bellen met je mobiele telefoon.

 

Diensten van Solcon
Via de website van Solcon kun je een abonnement afsluiten. Je kunt kiezen voor een losse dienst maar ook een alles-in-1 pakket waarbij je zowel internet, televisie als telefonie hebt. Je kunt via de website ook je wachtwoord weinigen of doorgeven dat je gaat verhuizen. En dan is er nog een Solcon klantenservice die kan helpen bij storingen, vragen en andere problemen zodat je weer snel verder kunt kijken of internetten.

Klachten, Complimenten en Tips voor Solcon
Maak jij al gebruik van minstens één van de diensten die Solcon aanbiedt of heb je dat in het verleden gedaan? Dan willen wij graag alles horen over jouw eigen Solcon ervaring. Hoe goed is het ontvangst van hun interactieve televisie? Heb je altijd goed bekijk met hun simkaart? Hoe makkelijk werd het internet aangesloten toen je je abonneerde of verhuisde? En kon de klantenservice de storing al snel verhelpen of heb je tijden zonder televisie gezeten? Laat je eigen Solcon review achter en vertel ons wat jouw mening over deze telecomaanbieder is.
 

}