NederlandReview

    Ervaringen Solcon

    Telecom is in de meeste huishoudens haast onmisbaar. Tegenwoordig kun je immers maar slecht zonder internet, televisie en mobiele telefonie. Het punt is echter nog het zieken van de juiste telecomprovider. Dat is met de vele aanbieders die er zijn niet altijd even makkelijk. Je wilt misschien wel meer weten over Solcon voordat je een abonnement bij ze afsluit. Wat hoe stabiel zal hun glasvezel internet nou in de praktijk zijn? Zal het makkelijk zijn om alle zenders van het zenderoverzicht op je televisie te krijgen? En zal de klantenservice van Solcon je wel helpen als de mobiele telefonie er weer eens uitligt? Alleen mensen die al telecom via Solcon ontvangen kunnen hierover iets nuttigs zeggen. Werp een blik op hun eerlijke reviews om te ontdekken wat zij van deze telecomaanbieder vinden. Hun beoordelingen, meningen, cijfers en ervaringen kunnen je laten zien hoe die telecom bij Solcon nou echt werkt.

    Over Solcon

    Solcon is een telecomaanbieder. Ze kunnen je voorzien van internet, telefonie, internet en mobiele telefonie. Je kun via hen dus aan deze telecomdiensten komen. Ze hebben glasvezel internet wat sneller zou moeten zijn dan internet via een gewone kabel. Mocht je bij KPN zitten en daar al een e-mailadres aangemaakt hebben, dan kun je die behouden zodat je gewoon al je mailt kunt ontvangen en niet iedereen op de hoogte hoeft te stellen van je nieuwe e-mailadres. Bij het kiezen van televisie kun je zelf een persoonlijke zenderlijst samenstellen. Zo hoef je niet steeds langs zenders te zappen die je toch niets interesseren. Hierbij zitten RTL 7, Net5, SBS6, Disney XD, Comedy Central en nog vele andere zenders. Het is interactieve televisie en je beschikt over meer dan 70 zenders, dus anders duurt het misschien een tijd voor je langs al die zenders bent. Je kunt trouwens basispakket nemen of wat extra opties hebben voor opnemen, doorspoelen, live pauzeren, teletekst of TV gemist. Behalve internet en televisie heeft ook nog opties voor bellen. Ze hebben vast bellen maar ook bellen met je mobiele telefoon.


    Solcon mobiel.

    Diensten van Solcon

    Via de website van Solcon kun je een abonnement afsluiten. Je kunt kiezen voor een losse dienst maar ook een alles-in-1 pakket waarbij je zowel internet, televisie als telefonie hebt. Je kunt via de website ook je wachtwoord weinigen of doorgeven dat je gaat verhuizen. En dan is er nog een Solcon klantenservice die kan helpen bij storingen, vragen en andere problemen zodat je weer snel verder kunt kijken of internetten.

    Klachten, Complimenten en Tips voor Solcon

    Maak jij al gebruik van minstens één van de diensten die Solcon aanbiedt of heb je dat in het verleden gedaan? Dan willen wij graag alles horen over jouw eigen Solcon ervaring. Hoe goed is het ontvangst van hun interactieve televisie? Heb je altijd goed bekijk met hun simkaart? Hoe makkelijk werd het internet aangesloten toen je je abonneerde of verhuisde? En kon de klantenservice de storing al snel verhelpen of heb je tijden zonder televisie gezeten? Laat je eigen Solcon review achter en vertel ons wat jouw mening over deze telecomaanbieder is.

    Solcon
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (12)

    5
    50% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6.6
    Service
    rating
    4.4
    Prijs
    rating
    4.6
    Leveren
    rating
    4.6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Solcon glasvezel: internet, TV en bellen

    Overgestapt van KPN koperdraadjes naar glasvezel (buitengebied). Gister overgezet. Internet is razendsnel van 2-6 mbps naar bijna 300 mbps, hoewel de snelheid volgens het abonnement tot 500 mbps zou moeten kunnen (misschien ligt dit aan mijn oude PC), wat een verademing. Eindeloos wachten tot een pagina is geladen is voorbij. Email blijft gewoon binnen komen via hetnet adres
    De TV doet het prima, duidelijk verbeterd beeld, nu HDTV. Terugkijken gaat uitstekend. Opnemen heb ik nog niet geprobeerd.
    Het overzetten van de telefoon van KPN naar Solcon verliep vlekkeloos.
    Door de vele negatieve berichten over Solcon was ik voorbereid op allerlei ellende en zag ik de overstap met gemengde gevoelens tegemoet.
    Tot op heden is alles uitstekend gegaan en ben ik zeer tevreden.
    De helpdesk heb ik (nog) niet nodig gehad.

    Door: Jacob15-12-2019
    Willem26-05-2020

    Uw "recensie" klinkt te mooi om waar te zijn!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Emailadres behouden na overstap naar Solcon

    Ik zat al jaren bij KPN voor mijn internetverbinding. Maar wij zijn nu overgestapt naar Solcon voor een betere aanbieding met betere voorwaarden. Bovendien was ik de communicatie met KPN een beetje zat. Solcon is volgens mij van KPN, maar toch weer heel anders. Ik ben blij met de overstap. Alles is netjes geregeld. Als klant heb je daar niet zoveel omkijken naar. Misschien maakt het verder ook niet zoveel uit, want is het niet hetzelfde glasvezel dat we dan gebruiken? Ik ben niet zo technisch, maar was vooral ook erg blij dat ik mijn oude emailadres kan behouden hier. ik heb nog een email van Hetnet namelijk. ik keek ertegenop om dat te moeten veranderen.

    Door: Anne25-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Glasvezel aansluiting

    Gister storing, geen internet, geen TV en geen telefoon. Solcon Helpdesk binnen 2 minuten aan de lijn. Na doormeten van de aansluiting bleek de storing bij de 'kabelaar' te zitten. Door de solcon medewerker werd de storing daar gemeld en snel opgelost. Na herstel van de verbinding kreeg ik keurig een sms-Berichten van solcon dat alles weer functioneerde.
    Keurig!

    Door: Jacob21-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Besteld glasvezel internet .

    Half december 2019 bericht internet is klaar . Kpn belt mij dat het nummer overgezet moet worden . Direct gevraagd of ze dat niet wilde doen . Ik wilde dat de aansluiting van Solcon zou werken. Tot op heden werkt de aansluiting nog steeds niet .Dertien keer SMS gehad storing word opgelost .Laatste keer belt er iemand ik kom morgen ff internet oplossen. Mijn vraag van welke firma bent u soms van Spitters nee daar een onderaannemer van en daar weer een van . Ik heb hem gezegd geen interesse meer te hebben. Trouwens het zit niet bij mij binnen maar buiten . Lampje van router is ROOD is ook al diverse malen over gebeld wild u even kijken of het lampje rood is pppff ja is nog rood .Nu heet het dat wij geen medewerking willen verlenen. En zijn zij boos moet ik gaan betalen. Ok heb en gemaild jullie krijgen van mij nog 10 werkdagen om het op te lossen. Dat was 16 -7-2020 .Zou gebeuren maar nog steeds niks. Nu weer gemaild maar hoor niks ben hier klaar mee.
    Onredelijke firma.

    Door: J.v.d. Weteringh 04-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Solcon glasvezelaansluiting

    Sinds de glasvezel aansluiting alleen maar problemen (in nog geen jaar tijd). Momenteel zit we al ruim een week zonder internet, telefonie en tv vanwege het wegvallen van het glasvezelsignaal (een week geleden ook al een aantal dagen zonder gezeten). Solcon al 8 keer aan de lijn gehad met de belofte dat het zo snel mogelijk wordt opgelost en dat ik word teruggebeld. Ze moeten nog steeds bellen. Ondertussen hebben ze een externe bedrijf ingeschakeld om de glasvezelaansluiting door te meten. Deze hebben zonder contact op te nemen een afspaak ingepland en kunnen op zijn vroegst pas over een week komen. Dit betekent dat we bijna twee weken aan het wachten zijn voordat er iemand langs komt om naar het probleem te kijken. Ik ben er echt helemaal klaar mee, wat een waardeloos bedrijf.

    Door: Henk van Wolfswinkel15-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6.5
    rating

    Alles in 1 pakket

    Slechte bereikbaarheid
    Onnodig veel locale zenders
    Geen ingebouwd filter in het internet.

    Vriendelijke personeel

    Door: Bram van den Heuvel17-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4.5
    rating

    solcon tv + internet

    ben nu maanden aan het tobben van af begin al slecht maar wordt steeds slechter. vandaag na velen malen contact te hebben gehad is er niets bekend , je word gewoon in de zeik genomen door solcon , we zijn er druk mee bezig het is de schuld van rekam ,maar dat is niet mijn probleem maar dat word het wel door slecht internet en tv, of ik nog even de snelheid wil testen dat is al 4 x eerder gedaan door andere medewerkers van solcon maar is blijkbaar verwijderd of zo ,waar ze wel snel mee zijn is de dreigbrief dat er betaald moet worden als je de betaling stop zet , dan vind de laatste medewerker het vreemd als je over de zeik gaat als er niets bekend is van mijn probleem

    Door: marchel klomp05-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Internet + TV 100/100

    In de afgelopen jaren als klant was het soms goed, maar heel vaak problemen. Live TV werkt niet goed, internet snelheid niet goed. Laatste paar maanden alleen maar problemen en vrijwel geen verbinding meer gehad. Ze nemen geen verantwoordelijkheid en het is dus ook niet opgelost. Geven de lijnleverancier de schuld, wat niet waar is. Na overstap namelijk gelijk probleemloos verbinding en vele male hogere internetsnelheid en stabiele TV. Nooit meer naar dit bedrijf.

    Door: Fabian05-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Solcon Internet + Telefonie

    Wat een baggerservice biedt Solcon. In het weekend (zondag) is de servicelijn niet bereikbaar. Dien je een vraag per mail in dan krijg je geen antwoord en bel je dan staan er tig wachtende voor je in de rij. Krijg je iemand aan de lijn dan wordt je met een kluitje het riet in gestuurd. Solcon? Eens maar nooit weer!!!

    Door: Willem197026-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Alles - in 1 Glasvezel 200Mbspakket

    Geen pluspunten
    - processen niet op orde
    - weten niet waar pakket met apparatuur is gebleven; track & trace code niet bij postnl bekend en ook bij Solcon niet te achterhalen
    - weigeren ondanks verzoek postnel en de klant onderzoek in te stellen
    - bestelling geannuleerd, wordt veel te laat verwerkt. Gevolg geen internet, telefonie en TV
    - bijwerken van contact informatie wordt niet gedaan. gevolg telkens opnieuw uitleggen wat het probleem is.

    Door: M van Beek04-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    Televisie en telefoon

    Vanaf moment 1 is het misgegaan bij Solcon! Niet leveren wat ze beloven en er toch voor rekenen. Vervolgens niet in gesprek gaan om het op te lossen. Dit had echt beter gemoeten en als dingen dan mis gaan (wat kan) en kijk samen met de klant naar een oplossing.
    Voor ons NOOIT meer Solcon. Mensen begin er niet aan!!!

    Door: Eline van 't Verlaat16-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Internet

    Voor Internet hoef je niet bij Solcon te zijn, dan denk je? Mooi Glasvezel. Mooi snel internet waar je in werkelijkheid nog niet eens Fatsoenlijk een internet pagina kan laden, het is zo traag. Je hebt er werkelijk niks aan. Service is ook kut. Dan wordt je verteld dat je je router opnieuw moet opstarten, na dit 100 keer gedaan te hebben is het internet niks niet sneller geworden. 1 woord: waardeloos

    Door: Geertje05-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    Schrijf zelf een review over Solcon

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Solcon een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 12 ervaringen geplaatst over Solcon. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5 gekregen, waarbij 50% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Solcon actief?

    Solcon is vooral actief in de categorie Telecom en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Solcon gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.