NederlandReview

  Ervaringen NLziet

  NLziet: Ervaringen

  Steeds minder mensen kijken televisie; steeds meer mensen kijken online series en uitzending gemist. Aanbieders van grote series, zoals Netflix, HBO en Videoland, vormen een steeds grotere bedreiging voor onze oude vertrouwde Nederlandse televisiezenders. Voorheen vochten zij onderling om de macht over het koninkrijk der kijkers, nu zullen ze samen moeten strijden om de troon te behouden. Allianties zijn gesmeed; de kijker moet worden (terug)gewonnen. Zo is het onmogelijke gebeurd: commerciële en publieke omroepen, vrienden en vijanden, zijn nu verenigd in één bedrijf. En dat is NLziet. Maar als ze willen winnen van de Grote Series, dan zullen ze er alles aan moeten doen de klant te behagen. Kent dit real-life gevecht om de troon net zulke bloedige slachtoffers als in Game of Thrones, of rolt er daadwerkelijk een winnaar uit de bus? Wat biedt NLziet, en is het genoeg? De tijd zal het leren, ervaringen zullen de doorslag geven.

  Geen reclame bij NLziet, maar wel reclame VAN NLziet...

  Over NLziet

  Waar je vroeger naar de website van een bepaalde zender moest om een programma terug te kunnen zien, kun je nu op één plaats terecht voor bijna alle Nederlandse programma’s. NLziet is een samenwerking van de elf Nederlandse zenders NPO 1, 2 en 3; RTL 4, 5, 7 en 8; Net 6, SBS 6 en 9, en Veronica. Samen bieden zij een betaaldienst aan voor het streamen van video’s. De tijdspanne is ruim: televisieprogramma’s kunnen tot een jaar terug en vaak zelfs tot een week vooruit bekeken worden. De zenders blijven onafhankelijk van elkaar; NLziet zorgt er enkel voor dat gebruikers slechts één abonnement nodig hebben voor alle inhoud. Voor een vast bedrag per maand zijn zo zowel films als tv-series van zowel de commerciëlen als de publieken toegankelijk.


  Diensten van NLziet

  NLziet wordt aangeboden op een groot aantal apparaten. Dus niet alleen op het oude televisietoestel, maar ook op smart-tv’s, computers en mobiele apparaten zoals smartphones en tablets met speciale apps voor Android en iPhone. Altijd zonder reclame en altijd opzegbaar, kijken waar en wanneer je wilt. Duizenden programma’s. Dus of je nu graag naar GTST of andere soaps kijkt, liever wat opsteekt van een documentaire of een actualiteitenprogramma zoals DWDD, of wil genieten van een gezellige talkshow of amusementsprogramma zoals Boer zoekt Vrouw: er is voor ieder wat wils. Via de website is het gemakkelijk om een abonnement af te sluiten (met een gratis proefperiode) en een programma te selecteren, op titel of zender. Met een account heb je meer mogelijkheden en kun je bijvoorbeeld ook een hele serie als favoriet aanmerken, opdat nieuwe afleveringen voor je worden bewaard en je desgewenst een melding krijgt wanneer er een nieuwe aflevering beschikbaar is.

  Klachten over NLziet

  NLziet zet alle programma’s in de hoogst mogelijke kwaliteit online. Wanneer de beeldkwaliteit toch tegenvalt, kan dat allerlei redenen hebben, want het is afhankelijk van veel zaken: de aanbieder en het apparaat maar ook de locatie, de beschikbare bandbreedte en/of de snelheid van de internetverbinding. Helaas kunnen programma’s niet worden opgeslagen of gedownload; dat zal met de rechten te maken hebben. Gelukkig is NLziet op allerlei manieren bereikbaar, mochten er problemen optreden of klachten ontstaan. Er is natuurlijk de website met een uitgebreide FAQ, daarnaast zijn ze per email en telefoon bereikbaar en bedienen ze zich van social media Facebook, Twitter, Google +, YouTube, Pinterest en Instagram.

  Wat zijn jouw ervaringen met NLziet? Zijn ze in de strijd voor de Troon, of gaan ze het toch verliezen van de nieuwe uitdagers en de Grote Series? Laat jouw review achter op NederlandReview!

  Live tv zonder onderbrekingen en reclame? Inloggen makkelijk en veel aanbod? Lees ervaringen van kijkers op NederlandReview

  NLziet
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (40)

  4.8
  25% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6.2
  Service
  rating
  4.4
  Prijs
  rating
  4.4
  Leveren
  rating
  4.2

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  NLziet

  + live npo, rtl, talpa zendera kijken
  + apple tv app werkt perfect
  + gebruiksvriendelijk
  + streamen werkt altijd goed

  - zou mooi zijn als er een samenwerking komt met ngc, discovery etc,

  Door: Sander05-05-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  proef abonnement

  Proef abonnement
  Een maand geleden een proefabonnement genomen op Nlziet.
  Ik heb al sedert jaren een abonnement op NPOstart.
  Ik gebruik chromecast.

  Handig:
  Programma vanaf begin starten!!
  Onhandig:
  stream is niet betrouwbaar. Bevriest en gaat soms door.
  Soms de telefoon opnieuw opstarten. Nadat de app gedwongen afsluiten ook niet geholpen heeft.

  Ben alle streamingdiensten aan het proberen.
  Netflix is tot nu toe het betrouwbaarst. Heb pas een proefabonnement genomen op Prime Video.
  Ik kijk een paar dagen en is ook zeer betrouwbaar. Videoland is ook betrouwbaar
  Npostart is een prima vierde. De betrouwbaarheid is goed. Hdkwaliteit voldoende voor mij.

  Omdat ik het starten vanaf het begin zo handig vind heb ik pas uitgevonden dat NPOstart op de chromecast ook 3 uur terug gespoeld kan worden bij een livestream.
  Echter gaat, net als bij Nlziet, Netflix, prime video, videoland, traag.
  Misschien een tip voor NPOstart: knopje programma vanaf begin starten.
  Ik heb een ziggo 50/5 mbit netwerk aansluiting. Heb 2 imesh Asus routers 1 in de gang 1 op zolder.
  Ik monitor op mij router de chromecast en de downloadstream tikt soms de 16 Mbit aan. Bufferen?
  De uploadstream komt lang niet tot 1 Mbit.
  Dus een hogere internetsnelheid lijkt me niet nodig.

  Ik overweeg na 6 jaar netflix 10,99 en proefmaand Videoland, alleen prime video 2,99 te behouden.
  Vanwege de betrouwbaarheid Behoud ik NPOstart 2,99 en zeg ik Nlziet 7,95 op.
  Nlziet is in potentie beter, meer programma’s, echter te onbetrouwbaar.

  Door: Jan Filmer06-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  NL ziet

  Wat een dramatisch slechte app is dit. In ieder geval op de TV. Alles werkt maar NLziet laat me voortdurend in de steek. Kan nooit internet vinden, zegt het, terwijl verder alles werkt. En dit duurt nu al maanden. Via de chromecast werkt t dan weer wel maar dat kan de bedoeling toch niet zijn. Bovendien vind ik het raar dat al deze programma's achter een betaalmuur verdwijnen terwijl we er al voor betaald hebben. Schande. Het wordt tijd dat de heer Frans Klein van de NPO (toch al niet geheel van zonden vrij) uit beeld verdwijnt. Letterlijk!

  Door: Peter Terhoeve24-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6
  rating

  nlziet

  hopeloos!
  Idee is goed. goedkoop als het werkt. En dat is nou net wat het niet doet. De app is hopeloos. Loopt vast, moet elke keer opnieuw aanmelden wat niet lukt. Systeem herkent email niet. Dan opnieuw het apparaat koppelen., ach een drama. hopeloos.

  Door: n.bouwen13-10-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5
  rating

  NLziet abonnement

  Ik bekijk nu een week lang NLziet via Apple TV en airplay vanaf mijn iPad. In combinatie met een T-Mobile Thuis abonnement werkt het zoals het moet. Streamen gaat snel en in hoge kwaliteit en afleveringen kan je gemakkelijk terug kijken zonder reclame. Veel goedkoper en beter dan een dure digitale tv-pakket van bijv. Ziggo of KPN. Oprecht blij mee!

  Door: Florian11-10-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Alle begin is moeilijk

  Deze mensen zijn keihard bezig om een goed product te leveren. Ik heb in het begin ook problemen gehad maar de meeste problemen lagen aan mijn apparaten. De app werkt het beste met Windows, als je die met een HDMI op je tv aansluit dan werkt het perfect. Uiteraard moet je ook wel een goede internetverbinding hebben. Ik ben zeker nlziet in de toekomst nog beter gaat worden.

  Door: Jakobus. L. verhage15-11-2017
  Rita27-11-2017

  Wij vinden het een teleurstellende app! De teksten en beeld lopen niet synchroon. Zeer irritant. Vanaf begin kijken doet het niet. Veel reclame. Veel programma’s zijn niet beschikbaar. Kortom hier word je niet vrolijk van. Jammer want het zag er veelbelovend uit. Maar 7,95 per maand is kat in de zak!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  NL werkt niet

  Voor het abonnementsgeld wat NLZiet vraagt, zou je een goed werkend product verwachten. Nou, vergeet het maar. In de afgelopen 2 jaar heeft de app misschien in totaal 3 maanden goed gewerkt, maar als de programma's al enigszins actueel zijn is het nog maar afwachten of de app ze ook speelt. De laatste dagen werkt chromecasten helemaal niet meer, kennelijk heeft men weer iets veranderd zonder zich ook maar een seconde de moeite te troosten ook behoorlijk te testen. NLZiet laat duidelijk zien dat de publieke omroep absoluut niets snapt van het belang van online en kennelijk evenmin over de knowhow beschikt om een goed werkend product te bieden. Of men ziet het gewoon als makkelijke cashcow: wel geld innen maar leveren ho maar.

  Door: Robert07-09-2017
  Ger Elskamp25-09-2017

  Denk dat deze dienst categorisch overbelast is met name rond prime time ...20:00 - 22:00 uur. De laatste dagen kun je zelfs de website niet bereikbaar. Daar betaal je dan voor. Beetje stakkerig hoor. Jammer.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  waardeloos

  Ik heb een abonnement op NLziet sinds twee maanden. Waardeloos. Ik hou van Engelse detectives, maar bijna niets terug te kijken. Sterker nog: je wordt naar NPOPLus doorverwezen (= stuk goedkoper, nl. 2.95 per maand. Raarrrrr)(En je schijnt ook nog NPO superplus ofzo te hebben - daar word je toch niet goed van.
  Daarbij is er geen goed zoekprogramma - bijvoorbeeld zoeken op genres - dus gericht zoeken naar documentaires of series lukt ook niet.
  En last but not least. Er staat dat je kan happen als je vragen of problemen hebt. Dat heb ik gedaan. Geen reactie.
  Echt een totaal niet doorontwikkelde concept. Stop ermee, jongens!

  Door: Pauline Zwart20-08-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  waardeloos

  Om een paar afleveringen van een serie alsnog te kunnen kijken ben ik gebruik gaan maken van de gratis proefmaand bij NLZiet. Wat een waardeloos iets zeg. Dat men er geld voor durft te vragen!
  Het programma laadt niet, of, als het wel laadt is er geen geluid.
  Maar dat ik 9 van de 10 x de opmerking " oeps...er ging iets mis" (oid) krijg, dat is natuurlijk helemaal absurd. Dat is nl niet voor 1 dag, maar voortdurend.
  Noem het NLzietNiets!

  Verder: de velden met een sterretje zijn verplicht. Bij Emailadres staat Geen sterretje. Zonder mailadres kan ik deze review niet versturen. Succes verder!

  Door: AMH18-07-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Teleurstellend

  Het staat zo mooi op de website: "een uur na uitzending kunt u het programma op NLziet verwachten".
  Erg mooie woorden maar trap er niet in.
  Het duurt soms dagen of de uitzending verschijnt helemaal niet.
  Als je vervolgens contact opneemt met de klantenservice zeggen ze altijd hetzelde "er is een storing excuus".

  De storing met KIJK duurt inmiddels al jaren. Dus programmas van SBS moet je op de site van KIJK kijken, met reclames. Dan is € 7,95 wel veel geld voor niets, helaas.

  Door: Maarten20-06-2017
  JeTe09-02-2019

  Waardeloze app, veel programma’s laden niet, klantenservice is een drama, na 4 dagen komen ze met een antwoord wat helemaal nergens op slaat. Daarna hoor je nooit meer wat. Weggegooid geld. NIET DOEN

  nico11-10-2019

  beeld blijft bufferen en slecht beeld en dan meld je dat via de chat, een week mee bezig geweest.iedere keer een ander persoon en iedere keer moest ik het weer uitleggen, slechte klantenservice.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2.5
  rating

  Geldklopperij

  Tegenwoordig ook betalen als ik een keer een programma van de NPO een dag later wil terug zien. Diep triest

  Door: H. Kok08-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  Slecht

  Slechte, zeg gerust geen, communicatie nadat gratis proefperiode is afgelopen.
  Geen facturen per email
  en weinig interressant aanbod

  Door: Hans30-05-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  mieren

  Willem-A wat een neuker ben jij man pfff
  het is volgens hem omdat hij niet spreekt voor nlziet maar voor zich zelf!
  en het is zijn mening dus volgens hem simpel toch

  en in deze tijd heeft elke online videodienst zich maar aan te passen aan de tijd,iedereen heeft een hd tv zelfs 4k tvs ,dus om dan alleen sd content aan te bieden is gewoon lui geen feeling hebben voor een hededaagse platform.

  Door: willem25-05-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  NLziet = niet doen!

  NLziet belooft een hoop maar levert maar weinig. Veel programma's streamen met een lage kwaliteit en de meeste browsers worden niet (goed) ondersteund. Zo hebben zowel Chrome, Mozilla, Edge en Safari moeite met NLziet.

  De zoekfunctie van NLziet is absoluut belabberd. De website lijkt geprogrammeerd door een stel studenten. We moeten herhaaldelijk op de F5-toets drukken om de website te vernieuwen. Als we dit niet doen worden programma's simpelweg niet geladen.

  NLziet vraagt de laatste tijd naar 'ervaringen' aan haar gebruikers. Wij hebben meerdere malen aangegeven dat wij ontevreden zijn. Vervolgens wordt beloofd dat wij telefonisch worden benaderd. Dit is tot op heden nog niet gebeurd. Erg slechte site en wij raden het absoluut af! 90% van de programma's is terug te kijken via uw eigen TV-provider (zij het met reclame) en de overige 10% draait zodanig slecht dat we snel weer Netflix openen.

  Nlziet heeft nog een lange weg te gaan en kan er ons inziens beter mee stoppen.

  Door: F. de Jager21-05-2017
  Ans bakker van Wessum08-09-2017

  Ik ben nu 2 jaar lid van NLziet maar baal dat ik heel veel afleveringen niet kan zien, code 1000 Krijg geen antwoord van NLziet. Betaal toch een hoop. Zoek nu naar een alternatief. Wat een prutapp/site etcetc

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Slechte kwaliteit

  Wat een ongelooflijk slechte kwaliteit stream. Ik wilde vechtershart kijken waar ik al een aantal keer de pagina voor moest vernieuwen omdat er gewoon niks gebeurd. Nadat ik de serie eindelijk aan het kijken was, stopte deze doordat er midden in de aflevering moest worden geladen worden wat me echt veel te lang duurde. Kortom, krab je maar 2 keer achter je oren voordat je hiermee begint, want het geeft meer irritatie dan plezier. Het werkt gewoon voor geen meter!

  Door: Aron van Diepen13-05-2017
  An19-05-2017

  Ontzettend slecht! Streaming werkt helemaal niet. Loopt steeds vast. Mijn proefmaand binnen een uur weer opgezegd

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5.5
  rating

  Valt erg tegen en is te duur

  Gisteren een proefabonnement op NLziet genomen. De maandprijs die volgt op de gratis maand is in mijn ogen veel te hoog. Ten slotte betaal ik al voor een deel van de zenders/programma's via mijn normale tv-abonnement. De prijs is net iets lager dan Netflix maar daar kan ik voor dat bedrag ook programma's bekijken die niet op tv geweest zijn of nog komen. Een deel van de programma's waar ik nu voor betaal worden via de publieke omroep uitgezonden. Ik vind het vreemd dat er betaald moet worden om die uitzendingen/afleveringen te bekijken.

  Verder is een programma kijken op de laptop onmogelijk. Om de 2 à 3 minuten stagneert de uitzending en moet er geladen worden. Ook hapert het beeld en loopt het geluid niet gelijk met het beeld. De IOS app is beter, daar kan ik wel een programma bekijken zonder al te veel onderbrekingen. En nee, het ligt niet aan de internetverbinding of de computer. Andere apps werken prima (Netflix, uitzending gemist, Ziggo Go).

  Samenvattend: Deze app is veel te duur voor wat hij biedt. Daarnaast is de techniek onder de maat. Uitzendingen zijn vrijwel alleen met haperingen te bekijken. Leuk idee maar zéér, zéér slecht uitgevoerd.

  Door: Els02-05-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  Te weinig aanbod

  Na 2 maanden denk ik er toch over om mijn account op te zeggen. Constant hapert het beeld, geluid loopt of vooruit of te laat. En het aanbod tja, uitzending gemist biedt hetzelfde. Ik had iets meer extra' s verwacht. Ik blijf denk ik maar gewoon Netflixxen, die streamingdienst doet het altijd zonder haperingen.

  Door: Cora26-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2.5
  rating

  Teleurstellend

  Ik ben in de basis bereid om voor dit concept te betalen op voorwaarde dat het technisch goed werkt. Helaas is dat zeker niet het geval. De app op mijn LG Smart TV start inmiddels niet eens meer op (grijs beeld met onleesbare foutmelding). Toen hij dat nog wel deed duurde het laden van programma's enorm lang (een minuut of meer) en kwamen er regelmatig foutmeldingen waardoor de app tijdens het kijken moest worden afgesloten en je het hele (trage) proces weer opnieuw moet beginnen. Ook de IOS-apps zijn niet altijd stabiel maar wel minder dramatisch dan de TV app. Het is bijna knap hoe consequent slecht de technische uitvoering is op alle fronten, mijn betaalde abonnement kan ik niet anders dan opzeggen.

  Door: Wies22-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2.5
  rating

  Wat een puinhoop, wat een slechte apps

  Ik ben een lange poos een trouwe fan van NLZIET geweest maar sinds een maand of 5 is het 1 groot drama qua afspelen. De televisie app heeft nu het stadium onbruikbaar gehaald. Continue foutmeldingen, niets speelt meer normaal af. Vele malen aan de bel getrokken maar volgens mij houden iedereen een beetje aan het lijntje met 'reset de tv maar' en ze doen er niks mee. Service matig, kwaliteit van met name de televisie app bar en bar slecht. Ik ben niet bepaald enthousiast over nlziet, ik heb mijn abonnement ook opgezegd en ze een mail gestuurd waarom ik wegging. Daar heeft niemand op gereageerd, geen mail terug met een reactie. Zeg ook veel over de service......

  Door: Peter Looij03-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  Ronduit slecht

  Na het aanschaffen van het proefabonnement weet ik direct dat ik dit zeker niet door ga zetten. Als je een dienst biedt die net zo prijzig is als Netflix mag je wel iets meer functionaliteit verwachten dan dit. Daarbij lopen alle series continue vast (wat bij Netflix niet gebeurd). Er is geen goed overzicht van alle series, er zijn geen aanbevelingen en je betaald hier wel een redelijk bedrag per maand voor, bovenop je maandelijkse kabel kosten.

  Door: Yata19-01-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Schrijf zelf een review over NLziet

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is NLziet een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 40 ervaringen geplaatst over NLziet. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.8 gekregen, waarbij 25% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is NLziet actief?

  NLziet is vooral actief in de categorie Telecom en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) TV & Film

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van NLziet gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.