NederlandReview

  Ervaringen Canal Digitaal

  Wat vinden consumenten van Canal Digitaal? En zou jij graag willen weten wat anderen voor abonnement hebben bij Canal Digitaal? Als je overstapt naar een andere aanbieder of voor het eerst op zoek bent naar een goede aanbieder van internet en televisie, dan kan dit best lastig zijn. Soms worden er dingen op de website belooft, maar de vraag is altijd of deze beloftes ook werkelijk worden nagekomen. Zoeken naar reviews kost vaak onnodig veel tijd, iets waar je nou net niet op zit te wachten. Dankzij deze website heb je een overzicht van ervaringen van consumenten met verschillende bedrijven.

  Over Canal Digitaal

  De naam van Canal Digitaal is ontstaan nadat het bedrijf over werd overgenomen door Canal+. Canal is frans voor Kanaal en het woord digitaal geeft aan dat het een Nederlands bedrijf is. Canal Digitaal biedt digitale televisie via de satelliet verbinding. Afhankelijk van kabel- of telefoonaansluiting zijn de televisie- en radiozenders van Canal Digitaal overal in Nederland te ontvangen. Canal Digitaal heeft al meer dan een miljoen klanten in Nederland. Ze bieden deze klanten goede beeldkwaliteit, veel verschillende zenders en voordelige abonnementstarieven. Er waren in september 2012 meer dan 300 zenders voor de televisie beschikbaar. Hiervan zijn er 50 in HD. Daarnaast heeft Canal Digitaal voor de zakelijke klant speciale abonnementen. Ze passen het zenderaanbod aan zodat de ‘gemiddelde’ klant tevreden zal zijn met de beschikbare zenders. Klanten van Canal Digitaal zakelijk zijn onder andere Center Parcs en Roompot Vakanties.


  Hoe installeer je een canal digitaal satelietschotel? Canal digitaal legt het uit in dit filmpje:

  Diensten

  Bij Canal Digitaal kan er gekozen worden voor televisie via de satelliet. Je hebt de keuze uit verschillende aantallen zenders. Je hebt een basisHD, familieHD of entertainment HD. Al deze pakketten bevatten interactieve HD tv. Hoe groter je pakket is, hoe meer HD zenders je krijgt. Als extraatje kan je kiezen voor film1, sport1, opnemen en pauzeren van live tv. Daarnaast is er bij Canal Digitaal de keuze voor een alles in 1 pakket. Dit pakket bevat naast internet, telefoon en tv extra diensten. Denk hierbij aan online film kijken.

  Klachten

  Wil je Canal Digitaal activeren of heb je een Canal Digitaal storing? Neem dan contact op met de klantenservice. Als je de website van Canal Digitaal bekijkt zie je al snel rechtsboven het kopje ‘klantenservice’. Via deze pagina kan je verder komen met verschillende vragen. Door te klikken op het onderwerp wat van belang is word je door gelinkt naar een andere pagina. Op deze manier kan je misschien al je antwoord vinden zonder te hoeven bellen of te e-mailen. Daarnaast is er nog de mogelijkheid dat jouw vraag tussen de ‘veelgestelde vragen’ staat. Staat je vraag er niet bij? Dan is rechtsonder de pagina het telefoonnummer van de klantenservice te vinden. Deze is te bereiken van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 21.00 uur. Het is een 0900 nummer, dit kost 1 euro per gesprek. Daarnaast is er een telefoonnummer aangegeven om te bellen vanuit het buitenland. Het postadres van het bedrijf is te vinden zodat er schriftelijk contact opgenomen kan worden. En dan is er natuurlijk nog de mogelijkheid om een e-mail te sturen naar het bedrijf. Dit kan via een contactformulier.

  Deel jouw mening over Canal Digitaal. Schrijf hieronder wat jou ervaringen zijn met dit bedrijf.

  Heractiveren, opzeggen, storing of blij met het internet? Lees hier onafhankelijke ervaringen van consumenten die u voorgingen op NederlandReview!

  Canal Digitaal
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (17)

  5
  59% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  5.2
  Service
  rating
  5.2
  Prijs
  rating
  3.8
  Leveren
  rating
  5.6

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Canal Digitaal

  Uw beoordeling

  goede kwaliteit en veel keus, maar ik kijk toch meer naar de zenders die ik al had

  Tijdje geprobeerd en het werkt goed. Veel leuke nieuwe zenders en ik vind de beeldkwaliteit erg goed.
  Maar eerlijk gezegd gaat het wel een beetje vervelen; in de praktijk kijk ik vooral dezelfde zenders, en die ontving ik al gratis. En dan is het toch te duur, want dan maak ik er weinig gebruik van.
  Dus voor wie veel verschillende zenders wil kijken, raad ik het zeker aan, want de service enzo is erg goed, beeldkwaliteit enzo. Maar ik kijk toch te weinig om er veel profijt van te hebben. Dus ga het weer opzeggen.

  Door: Willem Raads06-11-2015
  BP08-04-2020

  Slechte kwaliteit van de dienst en vooral verkeerde voorwendselen. Zou een 30 dagen gratis periode zijn en daarna automatisch ophouden. Blijkt het toch niet zo te zijn en verwijzen ze naar de kleine lettertjes. Als je dan belt word je zeer klantonvriendelijk geholpen en houden ze je aan je contract. Echt alsof die 13-14 euro omzet echt het verschil gaat maken t.o.v. een ontevreden klant die hierdoor echt nooit meer gaat terugkomen. Het businessmodel zal wel uitwijzen dat het werkt, maar mensen trap er niet in!!!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  9
  rating

  Canal beste keuze en meest waar voor geld (veel geprobeerd!)

  Er is ongelofelijk veel aanbod maar Canal Digitaal is voor ons gewoon de beste keuze.

  Beeldkwaliteit is gewoon goed Heb wel eens een andere gezien, dat was echt slecht.

  Aanbod is ook goed en voldoende, we hebben altijd genoeg te kiezen en te kijken!

  Niet de aller meest goedkoopste van alle aanbieders die er wel niet zijn nu, maar je krijgt tenminste waar voor je geld hier!!

  Door: Paul Jansen03-12-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Moe van reguliere televisie

  Alles is steeds meer hetzelfde, wij vonden op den duur niets meer om naar te kijken, hadden alles al wel gezien. Zo raakten we benieuwd naar die zenders die je wel kunt zien in de gids, maar niet kunt bekijken. En nu kijken we met Canal naar allerlei verschillende soorten MTV en veel sport. Tot we dat ook weer zat worden, maar nu is het leuk!

  Door: Elco de Vries03-10-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Onze beoordeling

  Prijs valt mee | Lekker veel zenders, voor ieder wat wils | Beeldkwaliteit is top hier | Aan de klantenservice zijn ze altijd vriendelijk (niet onbelangrijk! )

  Door: g.Molenaar27-08-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Contractsovername

  ik had per ongeluk een verkeerd vakje aangekruist op 't formulier en kwam daar pas achter nadat er voor de 1e keer geld was afgeschreven van mijn rek. Nee, dat konden ze niet meer aanpassen, want de maand bedenktijd was al voorbij ...........
  Het is toch niet te geloven, wat een stelletje naaiers daar !!
  Mensen, doe daar NOOIT geen zaken mee !!!

  Door: DJ Lankhof30-09-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  3 ontvangers

  Vanaf beging al gezeik met CD na hoop gedoe 2 ontvangers vervangen. En nu nog steeds grote ellende met hoofdontvanger!! klagen heeft geen enkele zin ze doen er niks mee (onkundig personeel bij klantenservice....mijn god!!) zooooo vermoeiend allemaal.
  Maarja ze hebben monopolie positie.

  Door: G. Barneveld16-05-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Prima service met EntertainmentHD

  Mijn man wil Sport 1, ik Film 1. Moet zeggen dat ik dertig euro per maand een hele hoop geld vind, maar dan heb je tenminste goed beeld en altijd wat te kijken. Dus ja, als je het hebt, waarom dan niet ervan genieten?

  Door: Katerina03-10-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7.5
  rating

  Animal Planet

  Zo stom dat Animal Planet ineens eruit was gehaald, dat zat altijd in het basispakket! Dus nu hebben we canal digitaal. Niet alleen voor animal planet hoor, we hebben nu veeel meer tv!

  Door: marieke04-10-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7.5
  rating

  Duur maar veel

  Erg prijzig, maar dan krijg je ook wel echt megaveel zenders erbij. En alles werkt goed. Beelkwaliteit is top.

  Door: Van der Kraats05-10-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Canal Digitaal discrimineert satelliet wel app niet voor NL'ers in het buitenland

  Ik ben een Nederlander in het buitenland en wil graag Nederlandse tv kunnen kijken. Canal Digitaal maakt reclame met de App kijk waar je maar wilt. Maar dus niet als Nederlander in het buitenland. De verklaring van Canal Digitaal is:
  Dit heeft er mee te maken dat wij wettelijk gezien alleen de app in Nederland aan mogen bieden

  Op mijn vraag waar ik dit dan in de wet kan nalezen heb ik nog steeds geen antwoord.

  Mijn volgende vraag werd al snel te moeilijk want ook daarop ontbreekt een antwoord:
  Waarom kan ik wel in Duitsland een sat set bestellen en laten leveren en niet alleen de app gebruiken?

  Natuurlijk kan ik een Nederlands adres opgeven wat kan via familie dan komt nog het probleem om de hoek kijken dat CD weliswaar zegt dat met PayPal betaald kan worden maar dit bij de app weer niet mogelijk is en een duitse IBAN wordt dan waarschijnlijk niet geaccepteerd. Deze constructie rammelt aan alle kanten.

  Ik vind het jammer dat men niet in staat is een oplossing te bieden.
  Ik word dus gedwongen een klacht in te dienen bij het ACM

  Door: Joop17-06-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2.5
  rating

  internet TV

  Garbage!! they overcharged me 30 euros. They steal from people!!! never ever ever give them your card details!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Door: Nculamammata27-05-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  TV App

  Slechte kwaliteit van de dienst en vooral verkeerde voorwendselen. Zou een 30 dagen gratis periode zijn en daarna automatisch ophouden. Blijkt het toch niet zo te zijn en verwijzen ze naar de kleine lettertjes. Als je dan belt word je zeer klantonvriendelijk geholpen en houden ze je aan je contract. Echt alsof die 13-14 euro omzet echt het verschil gaat maken t.o.v. een ontevreden klant die hierdoor echt nooit meer gaat terugkomen. Het businessmodel zal wel uitwijzen dat het werkt, maar mensen trap er niet in!!!

  Door: Bp08-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Proef

  Slechte services! Product werkt niet naar behoren. Houden zich niet aan de afspraken. Halen zonder toestemming geld van je rekening! Na 3x bellen met het bericht sorry voor het ongemak alles is goed nu. Toch de volgende dag zonder toestemming geld van je rekenking boeken. Je kan niet mail of wat dan ook alleen maar contact leggen via de telefoon dus een zaak opbouwen met bewijzen is bijna onmogelijk. Lijkt wel of ze dit met opzet doen! Pas op mensen!

  Door: Nick Bouwknegt27-03-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2.5
  rating

  Slechte klantenservice

  Al zuchtend, steunend en kreunend te woord gestaan door een ontzettend gedemotiveerde telefoniste.
  Belachelijk!

  Door: Kroon09-01-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3
  rating

  Jaarcontract en service

  Canal Digitaal is verouderd en heeft een slechte klantenservice. Veel nieuwe mogelijkheden wat andere aanbieders hebben, heeft canal digitaal niet bv uitzending gemist, interactieve tv etc. Wel sturen ze de code voor satelliet kijken naar betaalde zenders en daar zijn ze niet goedkoop in! Andere aanbieders bieden meer voor de halve prijs, maar dan wel via het internet. Ik meende naar een maandabonnement te mogen, maar neen ik had een jaarabonnement en die diende ik vroegtijdig te wijzigen! Gelijk gooiden ze de code eruit en binnen een maand ben je bij interum incasso. Je moet dan 100 euro extra betalen en dit terwijl je betaald voor de toekomst....je abonnement loopt wel ongebruikt door maar zonder tv code. Zeer ouderwets duur bedrijf met geen functionerende klantenservice.

  Door: Ties Takens20-06-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  NIET DOEN!!

  NIET DOEN!!!
  Bijna dagelijks storingen, oude TV ontvanger en ze willen geen nieuwe leveren.
  Na opzegging ineens een hoge incassorekening omdat er iets niet terug gestuurd is wat wel gedaan is.

  Wees gewaarschuwd, ga niet met deze oplichters in zee!

  Door: Bas07-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  TV is gewoon gratis

  TV is gewoon gratis of nou ja het zit gewoon in zo'n pakket erbij. Dus dan ga ik echt niet extra betalen voor meer zenders ofzo. Ik kijk al naar een klein deel, dan hoef ik niet nog meer zenders. Heb wel even gekeken wat ze hebben en ja cool hoor maar toch niet nodig.

  Door: Julian Knol06-10-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6
  rating

  FAQ

  Is Canal Digitaal een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 17 ervaringen geplaatst over Canal Digitaal. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5 gekregen, waarbij 59% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Canal Digitaal actief?

  Canal Digitaal is vooral actief in de categorie Telecom en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Alles-in-één-pakketten, Telefoon, TV & Film, Internet & Hosting

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Canal Digitaal gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.