NederlandReview

  Ervaringen Caiway

  Het is belangrijk om te weten met welk bedrijf u in zee gaat. Wij van NederlandReview denken dat dit het best kan door ervaringen van anderen. Vaak zegt men "in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst" dat is in dit geval NIET zo. De resultaten van Caiway die behaald zijn bij vroegere klanten, bieden geen garantie, maar wel een hele goede indicatie over dit bedrijf hoe zij opereren. Vandaar dat de mening van het algemene publiek het allerbelangrijkst is om zeker te zijn dat u geen miskoop begaat en de service ontvangt die u verwacht.

  Over Caiway

  Caiway is een internet en telefonie bedrijf. Dit houdt in: televisie, internet en telefonie. (Een alles aanbieder dus op gebied van telecom.) Caiway is al operationeel sinds 1981, waar we dus uit op kunnen maken dat ze redelijk betrouwbaar zijn. Ze willen graag een pionier zijn en besteden daarom een hoop tijd, geld en energie in innovatieve projecten. Beetje zoals Google doet met project X, proberen ze telkens met de toekomst bezig te zijn en de "next-best-thing" op de markt te zetten. Ze zijn er dan ook trots op dat ze als eerste in Europa waren die internet via de kabel lanceerde. Net als digitale televisie waren zij pionier. Caiway (ook wel CIAW afgekort) levert niet aan heel Nederland, maar grote delen van zuid/noord-holland en Utrecht. Caiway beweert voor kwaliteit en service te staan. Is dat ook zo? Lees onze reviews!

  Diensten

  Caiway is een alles in 1 aanbieder. Dat betekent dat ze internet, televisie en bellen in één pakket aanbieden. Wilt u weten welke diensten ze op dit moment aanbieden? Ga dan naar hun website voor de laatste informatie betreffende hun pakketten. Heeft u een ervaring met één van de diensten? (of het gehele pakket) Schrijf dan een review en maak uw beoordeling!

  Klachten

  Met klachten kunt u het allereerst terecht bij "mijn caiway". Dit is internet based en kunt u dus afhandelen via de FAQ (frequently asked questions) of via de e-mail. Komt u er niet uit, dan volstaat bellen volgens Caiway. Ze hebben een privacy verklaring op de website en ook een misbruik policy. Volgens CAIW is er ook een internet gedragscode die zij hanteren. Maar dit gaat voornamelijk over onrechtmatige informatie op websites die via hun servers verstrekt worden en daarom als consument niet zo heel interessant. Kijk vooral ook even bij "tarieven" in de kleine lettertjes waarbij ze aangeven wat de aansluitkosten bedragen bij een verhuizing of het intrekken van een nieuw huis. Als laatst wordt er over een fair-use-policy gesproken waarbij er gekeken wordt naar het gebruik van uw dataverkeer. Blijkt dit te hoog (of hoger dan normaal)
  dan nemen ze met u contact op om u te adviseren over een ander abonnement.

  Lees alle reviews over alle (consumenten) bedrijven van Nederland. En schrijf over uw eigen ervaringen!

  Caiway
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (15)

  5,4
  33% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  6,2

  Service

  4,6

  Prijs

  6,4

  Leveren

  4,4

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Internet en TV

  Ik geef een verhuizing door. Mijn internet is een week voor de verhuizing uitgeschakeld. Werknemers kunnen geen onderscheid maken tussen 25-8-2019 en 3-9-2019

  Caiway TV reset en stopt minstens één keer per dag. Meestal tussen 22:00 en 00:00 uur. Terugspoelen en opnemen stopt ook willekeurig.

  Door: Martin28-08-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  5,5

  Prima

  Al jaren klant bij Caiway. bijna nooit storing. haal meer dan waar ik voor betaal (800/850) verder lach ik mij altijd een ongeluk om de reacties hier. mensen die klagen over trage wifi en dan Caiway de schuld geven. KOOP GEWOON EEN FATSOENLIJKE ROUTEN! koop een Netgear R7000 en je wifi problemen zijn direct opgelost!

  Door: Brent van der Geest02-02-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  Zeer, zeer, zeer slecht, nooit aan beginnen

  Zeer slecht bedrijf waarbij ze het woord service niet snappen. Om je klant te krijgen beloven ze vele mogelijkheden die nadat het contract in is gegaan onjuist zijn. Ofwel ze leveren niet de diensten die ze je hebben toegezegd. Dit is overigens voor Caiway geen reden om het contract te ontbinden. Beloftes dat je binnen een bepaalde tijd wordt teruggebeld komen ze ook niet na en bel je te vaak dan krijg je te horen dat de afdeling je niet wilt spreken en verbreken ze onbeschoft de verbinding.
  Ook met de nieuwe AVG privacywet nemen ze het niet zo nauw. Nadat ik mij had geïdentificeerd als persoon A en aangaf dat ik een product had gekregen van een vriend van me, gaven ze mij plotseling al zijn adres gegevens, klantnummer en hebben zij zelfs zijn pincode van de tvtuner gereset zonder dat de eigenaar hiervan toestemming had gegeven en hiervan op de hoogte was. Voor hetzelfde geldt doet een wild vreemde dit en kan dmv al deze gegevens producten bestellen en opzeggen. Ongehoord maar voor Caiway schijnbaar heel normaal aan hun reactie te merken. Ben er helemaal klaar mee, slecht en onbetrouwbaar bedrijf. Nooit klant worden hier, tenzij je wilt worden opgelicht

  Door: Ontevreden klant30-08-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3,5

  Vreemd

  Bieden glasvezel aan terwijl het bij ons niet eens in de weg ligt....
  Beetje jammer....
  Als het aangelegd wordt moet ik daarvoor elke maand15.00 euro voor betalen of eenmalig 1815,00 euro.
  Dit terwijl we tegenwoordig binnen de bebouwde kom wonen.
  Met een stuk of 30 buren op nog geen km is dit ruim 50.000 euro ofwel 500 euro per meter glasvezel.
  Mooie zakkenvullerij lijkt mij.

  Door: Jan Bijleveld 11-06-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Super beroerde tv ontvangst

  Moet tv wel twee keer per week herstarten, omdat je steeds blokjes hebt of ned 1 2 en3 het helemaal niet doen.. slechte handleiding.

  Door: Frans nijenhuis03-06-2018
  Piet 16-04-2019

  Ik zit al 5 dagen te wacht voor het aangesloten is

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Slechte service waardeloze service

  Als er een probleem is met de glasvezel kabel kan je het gewoon vergeten wacht maar 5 dagen tot we tijd hebben dus geen tv radio en internet je krijgt alleen het goedkope antwoord dit is voor de kabel eigenbaarzonde dat je wel elke maand op tijd 92 euro kan aftellen voor mij toch wel tijd om eens na te denken over een provider die wel.servies leverd aan zijn klanten voor.mij zijn er alleen minpunten pluspunten bestaan niet bij caiway

  Door: Wim Braspenning 25-05-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  5

  Caiway beoordeling

  Ik was al jaren klant bij Caiway, want ik woon in IJsselstein en daar is Caiway de enige die tegen een scherp tarief glasvezel internet aan kan bieden.

  Toch heb ik onlangs besloten om over te stappen naar een andere aanbieder en daarbij genoegen te nemen met trager internet (overigens zeer waarschijnlijk nog steeds snel genoeg voor waar wij het voor gebruiken). De reden is dat, ondanks de in theorie snelle verbinding, we toch regelmatig problemen hadden. Geen overduidelijke problemen dat internet er een halve dag uit lag, maar meer dat het af en toe haperde. Youtube filmpjes op de TV bekijken wat af en toe niet werkt. Trage verbinding soms (ondanks glasvezel??). Voldoende twijfel dus en ook voldoende gedaan om andere zaken uit te sluiten zoals slechte wifi dekking. Dat is nu allemaal dik in orde en toch bleef internet regelmatig even haperen. Buren blijken te kampen met dezelfde problemen (fijn om bevestigd te krijgen dat je "gevoel" dus toch klopt).

  Dus uiteindelijk besloten over te stappen, omdat onder aan de streep Caiway geen waar voor je geld levert. Ze zijn op papier echt niet duur met hun glasvezel abonnement, maar in de praktijk is de dienst die wordt geleverd kwalitatief niet voldoende.

  Door: Stefan29-03-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  5

  Erg slecht

  Toen Caiway hier in de gemeente glasvezel ging leggen ter vervanging van de kabel gingen wij gewoon mee. We hebben dat ruim een jaar geprobeerd maar we hadden regelmatig storingen, soms wel de hele avond. Helpdesk slecht tot niet bereikbaar. Uiteindelijk maar gestopt met Caiway en via een andere provider weer op VDSL met digitale TV. Ik kreeg een brief waarin o.a. stond dat ik mijn modem niets hoefde terug te sturen (TV kastje) omdat ik meer dan een jaar abonnee geweest was. Je hebt niks aan zo'n ding maar goed. Een half jaar later krijg ik een sommatie omdat ik mijn kastje nog niet terug gestuurd had. Op mijn melding via e-mail met verwijzing naar hun eigen brief kreeg ik geen reactie. Wel een aanmaning met dreiging van een hoop kosten. Gelukkig had ik het kastje nog...en heb het ongefrankeerd terug gestuurd. Nooit meer wat van gehoord. Ik zal echt nooit meer klant worden bij Caiway. Alleen wel jammer dat ik dan geen gebruik van glasvezel kan maken.

  Door: Frits20-02-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Allesineenabonnement

  abonnement afgesloten bij Caiway wegens een aanbieding. Een allesineenpakket met extra korting. Ik betaal nu 34 euro per maand en dat is minder dan wat ik kwijt was bij KPN voor redelijk hetzelfde aanbod. Overstappen ging best snel, ze doen veel voor je en dat gaat dus automatisch. Tot nu toe werkt alles goed en geen storingen, maar ik zit nog niet zo lang op het nieuwe abonnement, dus ik hoop dat het zo blijft.

  Door: M. Loms05-08-2017
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  niet waar voor je geld

  Internet bekabeld is snel, ik moest eerst bellen voor een nieuw modem. Tv ontvanger is ook al eens vervangen moeten worden. Bewaar je verzendbewijs minimaal een half jaar! Want na 3 maanden kreeg ik een rekening van 138 euro dat ze hem nog niet hadden ontvangen, en ik had mijn bewijsje net weggegooid.

  Draadloos internet via de router die ik moest kopen bij Caiway is uit het stenen tijdperk. Het is toch vreemd dat je als provider een 250mbit internt verbinding levert, en je er een wifi router bij verkoopt voor maar liefs 50 euro die de snelheden niet (niet eens 1.5%!) kan halen. Ik heb zelf een router ergens anders gehaald voor een tientje meer (TP-link Archer C5) en ik haal in plaats van 3mbit een 250mit internet verbinding via wifi.

  TV werkt, maar amper. Ze hebben alleen super trage tv ontvangers die amper reageren op de afstandsbediening. Als je belt krijg je te horen dat die tv ontvangers voor de interactieve tv nou eenmaal zo traag zijn.

  Dus samengevat. Ze leveren een interactieve tv programma die het signaal niet aan kan, en een wifi router die de snelheid nog niet eens voor 1.5% aankan. Dat zegt eigenlijk al genoeg over het bedrijf. Maar afijn, als je geen interactieve tv wil, en je de router niet bij caiway koopt maar voor een tientje meer bij een andere zaak heb je werkende diensten.

  Door: jaap09-12-2016
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Top

  Alles ging prima

  Door: Prima29-08-2016
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  gerommel

  Ik had nooit voor dit (voor mij) onbekende bedrijf moeten gaan. Ik snap de handleidingen niet, ze helpen slecht en mijn tv valt af en toe uit en zit ik een avond naar blokjes, streepjes en onderbrekingen te kijken. Ik wil hier vanaf!!

  Door: Abel31-01-2016
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  5

  Alles-in-1-pakket aanbieding

  Ze hadden een goede deal voor mij, zo'n alles-in-1-pakket. Afsluiten duurde wel lang, maar nu ik het heb werkt het goed genoeg. Nog geen klachten in ieder geval. De prijs is voor mij het belangrijkste.

  Door: Sonia 23-01-2016
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  Alles is langzaam

  Internet gaat voor geen meter (ben benieuwd of ik dit wel kan plaatsen zo.....) en het beeld van de tv is blokkerig en dus ook langzaam. Ik ben hier NIET blij mee maar ze kunnen er kennelijk weinig aan doen....

  Door: Evert van L.06-10-2015
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4,5

  Wat een top bedrijf!

  Wat een top bedrijf! Nog nooit problemen mee gehad. Ik heb mijn internet en telefoon hier al jaren afgesloten. Facturatie gaat goed en het allermooist is dat ze me laatst belde en uit zichzelf vertelde dat het tarief naar beneden is gegaan en dat ik daarom ook minder ga betalen.

  Door: Daisy van Verre19-06-2015
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Schrijf zelf een review over Caiway

  Uw beoordeling