DuckTypen

5.6

Bestellen

3.6

Service

4.1

Prijs

4.8

Levering

30%

Zou hier weer kopen

DuckTypen

Leren typen is iets wat voor iedereen eigenlijk noodzakelijk is. Doordat er steeds vaker gebruik van computers wordt gemaakt is het essentieel om snel en gemakkelijk te kunnen typen. Daarom is het verstandig om daar als kind al mee te beginnen. Veel ouders melden hun kinderen voor een online typecursus aan. Ducktypen is een site waarop kinderen op een leuke manier spelenderwijs blind kunnen leren typen. Alle bevindingen van veel van ouders kunt u stuk voor stuk op NederlandReview lezen!


Over Ducktypen 

Als u uw kind blind wilt leren typen, dan biedt Ducktypen de mogelijkheid om dat op speelse wijze voor elkaar te krijgen. Uw kind gaat aan het ‘werk’ als een verslaggever voor de Duckstadkrant. De oefeningen die tijdens de cursus aan uw kind worden voorgeschoteld worden met online games gecombineerd. Op deze manier probeert Ducktypen ervoor te zorgen dat de cursus van begin tot eind een plezier voor uw kind blijft. Ducktypen maakt onderdeel uit van het bedrijf Sanoma Netherlands.


Diensten 

Bij Ducktypen leren kinderen niet alleen blind typen. Op de website geven zij namelijk een meer duidelijke uitleg over wat uw kind of kinderen allemaal zullen leren. Dit is ondergebracht onder drie handige kopjes, namelijk:

  • Snelheid
  • Efficiëntie
  • Goede lichaamshouding

Onder deze kopjes wordt heel duidelijk uitgelegd wat uw kind allemaal zal leren. Maar ook wordt er goed aangegeven waarom bijvoorbeeld een goede lichaamshouding zo belangrijk is. Naast de reguliere online typecursus is er ook een dyslexie versie van Ducktypen beschikbaar. Deze is zo aangepast dat de leesbaarheid verbeterd is, terwijl het game-element in de cursus in zijn totaliteit behouden wordt. Als u een kind heeft met dyslexie, dan heeft hij of zij daar een aantal voordelen van, namelijk:


  • Het is makkelijk leesbaar door gebruik te maken van dyslexie lettertype
  • Er zijn duidelijke kleurcontrasten
  • Er is een uitgebreide instructie van Meester Warbol
  • Er is audio-ondersteuning bij het uitleggen van de oefeningen

Als u op het dashboard van ouders bent ingelogd dan is deze dyslexie versie van Ducktypen heel gemakkelijk te activeren, door hem slechts aan te vinken. Er zijn verschillende cursussen te bestellen, namelijk de basis, premium en family versie. Laatstgenoemde is voor twee personen. Verder is er nu ook een versie voor scholen beschikbaar.

Klachten 

Als u klachten heeft dan is het mogelijk om via een contactformulier met hen in contact te treden. Daar heeft u de keuze uit verschillende onderwerpen, namelijk overig, algemeen, bestellingen, mijn account en technisch. Vervolgens vult u uw volledige naam en e-mailadres in en kunt u daaronder uw bericht en/of opmerking(en) schrijven.

Geef hier uw mening over Ducktypen 

Om andere gebruikers te helpen is het goed om uw meningen en ervaringen over en met Ducktypen achter te laten. Heeft de typecursus uw kinderen geholpen? Of viel het allemaal tegen. Laat het ons en uiteraard andere gebruikers hier weten!

Heeft uw kind online leren typen met Ducktypen? Hoe is dit bevallen, heeft uw kind het snel geleerd en plezier gehad, of viel het allemaal erg tegen?

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (50)

DuckTypen

Onze dochter (9 jaar) zou het DuckTypen wel aan anderen aanraden. Ze vindt de typespelletjes leuk. En het winkelen met de verdiende ‘Duckse Duiten’ vond ze ook leuk. Maar ze heeft absoluut ook regelmatig geworsteld om bepaalde kranten/artikelen af te ronden, met name krant 4 en de hoofdletters bij de laatste krant 6. Daar hebben wij als ouders wel ons best moeten doen om haar weer te motiveren om door te gaan. Onze dochter had moeite met de negatieve kritiek van meester Warbol als je een oefening niet gehaald hebt. Hij zegt dan: ‘Jammer, je typevaardigheid is nog niet goed genoeg om door te gaan naar het volgende level’. Als je dat vaak achter elkaar hoort dan werkt dat niet bepaald stimulerend. Iets opbouwenders zou fijner zijn. We hebben dit de klantenservice meegegeven als tip, maar die kwamen enkel met een reactie ‘vervelend dat uw dochter het commentaar van meester Warbol als vervelend ervaart’. Ze waren duidelijk ook niet van plan er iets aan te veranderen. Wij hadden de premium versie inclusief de toetsenbordstickers. Die helpen wel om minder te spieken. Onze dochter typte ca 5 dagen per week 15 tot 30 minuten, afhankelijk van haar motivatie. Gemiddeld is ze een maand per krant bezig geweest en had dus haar diploma na iets meer dan 6 maanden. Resultaat: ze kan nu goed blind typen met 10 vingers. En dat was precies de bedoeling. Tip: stel van tevoren samen met je kind een doel (bijv ten minste 5 dagen per week 15 minuten oefenen) en zorg dat ze zich daaraan houden, dus óók als het even moeilijk wordt. En kijk af en toe even mee hoe het gaat. Dan is het met een beetje doorzettingsvermogen voor iedereen te doen om ruim binnen het jaar het typediploma te halen.

L

LiesV

08-07-2023

0

Ducktypen

Op inhoudelijke vragen krijg je geen antwoord, bellen is lang wachten en geen antwoord. Tegenstrijdige berichten op de website want of het een officieel diploma is weet ik niet en de afrondingstijden variëren tussen de 3 en 6 maanden. Of het een zelflerend programma is is mij ook niet duidelijk geworden zelfs niet na mailen. Nee ik zou dit niet snel weer doen.

A

Anita

11-05-2023

0

krant vier is onmogelijk

Mijn dochter doet aan ducktypen en ze komt bijna niet verder met krant vier ze is al de hele ochtend aan het typen en ze is nog bezig met de zelfde oefening ze heeft het de hele ochtend gedaan en het lukt nog steeds niet wel leuke cadeautjes van ducktypen maar als je kind geen doorzetter is (mijne wel hoor :) ) niet kopen de eerste drie kranten had ze binnen drie of twee dagen af de latere kranten kan ik helaas niks over zeggen maar is je kind geen doorzetter niet kopen dus.

A

Adinda

03-05-2023

1

ducktypen

dit is echt een rotcursus en ik zou hem niet meer kopen want het is echt heel saai

L

loser

10-03-2023

2

deze plumpuddingcursus

ducktypen is een fucking product omdat ik na de hele cursus helemaal niets geleerd heb en die rotmeester warbol is ook een leraar van een likmevestje

P

potver de potvis

09-03-2023

3

DEZE fucking cursus

DEZE FUCKING CURSUS HEEFT ME NIET GEHOLPEN EN DE LEERKRACHT IS OOK NIET GOED DUS IK ZOU HET HIER NOOIT MEER KOPEN FUCKING DUCKTYPEN IS FUCKTYPEN

J

JA;JFA;

08-03-2023

1

Ducktypen

Ducktypen lijkt een heel mooi product, maar na een half jaar heeft mijn dochter nog steeds geen bruikbare inloggegevens. Gebeld, mails gestuurd, contactformulieren ingevuld en tot nu toe niemand gehoord die iets kon doen. Ben van het kastje naar de muur gestuurd en krijg als argument ‘ tja we zijn een organisatie van een paar duizend medewerkers en we weten helaas niet allemaal hetzelfde. Ik ga alleen over de Donald duck. Ducktypen is een ander product.’ Verder hoor of zie ik niets. Teleurstellend, want zo goedkoop is het product niet. Mijn dochter had zich juist verheugd in te leren typen met Donald duck figuren, omdat ze ook een abonnement op het blad heeft. Helaas komen we nog niet verder dan berichten typen…. Niet kopen dus!

P

Peters

06-03-2023

0

Duck typen basispakket

Duck typen is een prima manier om te leren typen. In het begin is het idd vrij simpel en op een gegeven moment wordt het echt wel even moeilijk, ondanks dat de letters keurig apart worden aangeboden en je alle tijd krijgt om te oefenen. Typen leren is altijd op een gegeven moment een struggle. Als je met alle letters moet gaan typen is dat gewoon erg moeilijk ;). Bij ons kwam er uiteindelijk weer vaart in toen de snelheid steeds hoger moest worden... Ons kind heeft wel dyslexie dus misschien iets meer moeite met automatiseren. We gaan deze cursus ook zeker voor onze jongste bestellen.

J

Janssen

25-01-2023

1

Duck typen

Ik had ervaring met Type Ocean en Typetopia met vorige kinderen. Mijn dochter wilde Ducktypen. Het begon leuk maar al gauw werd het erg saai. Geen opvolging. Bij typetopia heb je een leuk spel en als je opgeeft krijg je mails waarin je wordr aangemoedigt. Bij Ducktypen boeit het niks, je word niet opgevolgd, er zit niemand achter. Voor dit bedrag zou dat wel mogen. Ik doe het met de volgende kids nooit meer.

R

Rebekka

12-12-2022

2

Duck typen

Ik ben erg ontevreden over deze organisatie omdat ik ondanks diverse herinneringen geen reactie krijg op het niet ontvangen van de gegevens om te kunnen starten met deze cursus.

E

Elise

19-09-2022

1

ducktypen

als je ook maar 1 fout maakt ben je vaak al veel te slecht bezig van de site

H

henk rietjes

02-09-2022

1

niks

Heel slecht

V

Valenduckie

15-03-2022

0

gewoon het normale programma de goedkoopste

Echt stom geen motivatie krijg je er van en ik kan nog steeds niet blind typen op snelheid. Heb er 2 jaar over gedaan kan hem niet meer verlengen en dus geen diploma...

.

.....................

20-01-2022

1

Ducktypen

Slechte type cursus. Het blind typen leer je door stickers op de toetsen te plakken. Als toetsenbord overlijd, dan heb je niks meer. Als ouder krijg je geen enkele terugkoppeling hoe het met je kind gaat. Er is geen examen op het eind. Onze andere kinderen hebben een andere gebruikt, die kunnen nu typen. De jongste kan het na een jaar nog niet. We hebben al een keer extra betaald voor verlenging. Geld en energie verspilling.

A

Arthur

14-11-2021

0

2 keer duckttypen

alles was fout de snelheid was te hoog en alles was saai

P

pepijn van opdorp

03-11-2021

0

ducktypen

echt een kut spel hij doet niet wat je wil

M

Mous

27-09-2021

0

Ducktypen

Ik had voor mijn dochter (7 jaar, bij laatste artikel was ze net 8) een zomerchallenge. Mijn doel was om haar te leren dat fouten maken mag en om door te zetten bij tegenslag. Dat oefenen loont en dat je soms dingen meer dan 1x moet doen om het te automatiseren. Dat ze ook zou leren typen was bijzaak. Ze had er in eerste instantie weinig zin in, maar als ik Ducktypen nam wilde ze er wel aan beginnen. Er zijn 6 kranten met ieder 5 artikelen en die artikelen bestaan weer uit opdrachten (het aantal varieert per artikel). De eerste drie kranten vloog ze door heen en ze vond het super leuk om te doen. In (veel) minder dan 30 minuten had ze steeds een artikel af. Ik begon te twijfelen of deze typecursus wel geschikt was om te leren doorzetten. Maar gelukkig strandde ze bij krant 4 dan eindelijk een keer bij een oefening. Grote frustratie en diepe leerkuil. Na enig oppeppen van mijn kant (en heel veel keer de oefening opnieuw doen) is ze uit de leerkuil geklommen. We zijn vanaf dat moment overgestapt van 1 artikel per keer naar 30 minuten per keer. Krant 5 ging weer vrij vlot en bij krant 6 werd ze (gelukkig) weer met haarzelf geconfronteerd. Tijdsinvestering typecursus: krant 1: 4 dagen, krant 2: 5 dagen, krant 3: 5 dagen, krant 4: 12 dagen, krant 5: 3 dagen en krant 6: 8 dagen. Totaal 37 dagen (gemiddeld 6 dagen per week getypt) waarvan 14 dagen minder dan 30 minuten en de overige 23 dagen precies 30 minuten peer keer. De cursus stond ingesteld op de normale variant (er zijn drie moeilijkheidsgraden, dit is de middelste). Totaaloordeel: het is leuk vormgegeven. Het kostte niet veel moeite om mijn dochter aan het typen te krijgen (de paar leerkuilen uitgezonderd). Ze is ook wel een paar keer met haarzelf geconfronteerd dus in die zin is de zomerchallenge geslaagd. Qua typen kan ze nu met 10 vingers typen, grotendeels blind en met iets meer dan 120 slagen per minuut. De cursus was veel makkelijker dan verwacht. Er stond dat kinderen het gemiddeld in 5-6 maanden halen. Ik had dus niet verwacht dat ze al in 6 weken klaar zou zijn. Wat beter kan: 1. Omdat krant 1-3 te makkelijk zijn had ze zichzelf allemaal fouten aangeleerd. Zo typte ze helemaal niet blind. Toen in krant 4 het tempo omhoog ging moest ze eigenlijk sommige dingen weer opnieuw (maar dan goed) aanleren. 2. Bij de platte teksten verwacht je dat er na het laatste woord op een regel een spatie volgt. Je bent geneigd om na dat woord een spatie te typen omdat de zin op de volgende regel doorloopt. Maar er volgt geen spatie. Je moet dus eigenlijk twee woorden zonder spatie aan elkaar vast typen. Dat is tegennatuurlijk. En dan heb je dus een fout, moet je met de backspace het corrigeren en gaat zowel je nauwkeurigheid als snelheid omlaag. Dat is frustrerend omdat het niet een fout van jou maar van het typeprogramma is.

J

Jasmijn

18-08-2021

0

typecursus voor kind

Mijn jongste heeft deze cursus gedaan. Mijn oudere twee kinderen hebben die van Typetopia gedaan. Die zat veel logischer in elkaar, veel betere klantenservice en veel motiverender. In deze zitten hele onlogische type-oefeningen, veel saaie herhalingen, waardoor het niet echt motiveert om door te gaan. Bovendien is er geen persoonlijke klantenservice. Als je een vraag hebt moet je een paar dagen wachten op een standaard antwoord per mail. In typetopia zit wel een verhaal-ontwikkeling en logischere oefeningen, waardoor het ook veel makkelijker is om vol te houden

H

Henriette

08-05-2021

0

fucking ducktypen

ze willen dat je het super snel en foutloos maakt maar dat gaat best moeilijk als je moet in komen en warbol is ook verschrikkelijk en ik weet dat want ik ben een kind die deze type cursus heeft gevolgd mijn vriend vond het zelfde hij heeft ook deze type cursus gevolgd ook zijn de eerste drie kranten maar 34% van wat je in totaal moet maken kortom dit is een cut type cursus

Y

yanniek

02-04-2021

4

2 type cursus

minpunten: erg gebruiksonvriendelijk kinderen kunnen nog steeds niet starten terwijl er vanuit de klantenservice aangegeven is dat er een account is aangemaakt.

E

Elina

23-01-2021

0