Halfords

4.4

Bestellen

4.4

Service

4.6

Prijs

4.4

Levering

36.4%

Zou hier weer kopen

Halfords

Bijna iedereen kent de naam Halfords, niet alleen van de vele winkels die er eerst waren, maar ook vanwege het grote faillissement in 2014. Toch bestaat Halfords nog steeds, in 2016 telde de onderneming nog 49 winkels en zij hebben een webshop in België en Nederland. Bieden zij nog steeds die goede kwaliteit fiets- en auto- onderdelen en andere accessoires? Wat is de service van dit bedrijf nu? Hier kun jij zelf je review achterlaten over dit bedrijf en lezen wat anderen ervaren hebben toen zij hier iets kochten.


Over Halfords

De naam Halfords vindt zijn oorsprong in Engeland. In 1892 begon daar Frederick W. Rushbrooke (1861-1953) een ijzergroothandel in Birmingham. Deze winkel verhuisde in 1902 naar Leicester aan de Halford Street, vandaar de naam Halfords, waar hij fietswaren begon te verkopen. De eerste Halfordswinkel in Nederland werd in 1973 geopend. Het aantal vestigingen groeide en het bedrijf breidde uit naar België, waar het tien winkels opende. In juni 2012 telde Halfords ongeveer 160 winkels in Nederland en België samen, het aantal nam af tot 130 vestigingen in 2014. Inmiddels zijn alle winkels in België gesloten, er is daar alleen nog een webshop. Op 7 oktober 2014 werd het faillissement uitgesproken voor de Nederlandse keten met 102 filialen waar 536 mensen werkten. Er waren daarnaast nog 28 zelfstandige franchisenemers, die hier buiten vielen. Na een mislukte doorstart, werden zeven weken later de filialen gesloten en alle werknemers ontslagen. Alleen de franchisenemers bleven open. Zij namen samen met oud-personeelsleden een aantal winkels uit de failliete boedel over. Halfords.2 BV zoals de nieuwe onderneming heet telde in 2016 49 winkels. Het hoofdkantoor staat in Veenendaal.




Diensten

Het assortiment van Halfords bestaat uit autoradio's en andere autoaccessoires, fietsen en fietsaccessoires, navigatiesystemen, motorhelmen en -kleding, kampeerartikelen en producten waarmee ouderen mobiel kunnen blijven (rollators, scootmobielen, wandelstokken). Daarnaast hebben de winkels een werkplaats waar men terecht kan voor fietsreparatie. Je kunt bij Halfords online betalen met iDeal, Visa, Mastercard, Paypal of achteraf betalen. Dit laatste kost € 1,95 extra. De bezorgkosten zijn € 1,95 voor kleine artikelen die door de brievenbus passen, kleine pakketten € 4,95 en grote pakketten als fietsen, fietsdragers en dakkoffers € 19,95. Bestellingen, met uitzondering van grote artikelen, van boven de € 75,- worden gratis bezorgd.


Gratis rijklaar maken en eerste onderhoudsbeurt

Wanneer je bij Halfords een nieuwe fiets koopt, wordt deze op jouw lengte afgesteld en afgemonteerd. Na 6 tot 8 weken mag je weer terugkomen voor een gratis eerste onderhoudsbeurt ter waarde van € 34,99. Dit is natuurlijk alleen handig als er een Halfords filiaal bij jou in de buurt zit.


Klachten

Voor vragen en klachten kun je contact opnemen met het Support Center (maandag t/m vrijdag 09.00 uur tot 17.00 uur) Het telefoonnummer is (085) 48 318 10. Je kunt je vraag ook via Twitter stellen: @halfordsnl, via Whatsapp: 06 1403 5613 of via e-mail: klantenservice@halfords.nl. Wanneer je niet tevreden bent over de afhandeling van je klacht kun je deze voorleggen aan de Stichting Webshop Keurmerk waarbij Halfords is aangesloten, zij kunnen voor jou bemiddelen. Mocht dit ook niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan kun je het geschil voorleggen aan de Geschillencommissie (SGC).


Benieuwd naar reviews van klanten van Halfords? Je vindt ze hier online! Hoe beoordelen zij de kwaliteit, service, prijs van een fiets van Halfords?

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (11)

Fiets

Vanaf dat ik de fiets op kwam halen was de service?heb met de fiets alleen maar drama, en iedere keer als ik er mee terug ga word ik uiterst onvriendelijk geholpen, en moet dan ook gewoon iedere reparatie betalen, omdat er alleen garantie op het 'frame' zit. De fietsenmakers zijn overigens wel ontzettend vriendelijk, ik ga nu maar naar een andere winkel voor reparatie. De fiets is overigens nog geen jaar oud en zijn al diverse reparatie's uitgevoerd.

M

Me

04-11-2022

0

Fiets

Goede service een heerlijke fiets gekocht

I

Inge

09-02-2021

0

Hercules e bike

Ervaring met Halfords Sneek. Helaas geen goede ervaring. Een e bike van 2399 gekocht binnen eerste half jaar accu kapot moter kapot display kapot weer accu kapot remschijven laten vervangen weer accu kapot, derde accu die er nu in zou moeten. Oorzaak wordt niet verholpen. Oplossing volgens hun nieuwe accu 549 fabrikant komt 150 tegemoet zelf 300 betalen wil ik best als de oorzaak aangepakt gaat worden. Niet het geval. Als het meteen aan de leverancier gemeld was dan was er een nieuwe fiets gekomen. Meneer wou wel nieuwe accu laten plaatsen en dan verzekeren en volgende maand als gestolen opgeven dan heb ik toch een nieuwe fiets voor 300 plus premie. Lijkt mij fraude. Geprobeerd om met jullie als Halfords zelf over te praten maar ook dat wordt afgedaan van regel maar met Sneek. Uiteindelijk heb ik na veel gedoe 750 euro gekregen voor een fiets van 2399. Daarnaast ben ik door de eigenaar gechanteerd. Halfords dit kan toch allemaal niet of wel?

N

Nathalie

21-02-2020

0

Tweedehands fiets

Ik ging een paar weken geleden naar de Halfords in Uden/Marktstraat om te kijken naar een nieuw achterwiel voor een omafiets. De medewerker haalde, nadat hij mijn fiets had bekeken, een achterwiel te voorschijn inclusief binnen en buitenband, volgens hem van een fiets die bij een aanrijding betrokken was. Het achterwiel was niet beschadigd, heb er 65 Euro voor betaald, het vervolgens thuis gemonteerd, maar toen bleek dat ik permanent in de eerste versnelling zat, en dat dit achterwiel dus helemaal niet gschikt was voor een omafiets, maar dat het een achterwiel voor een fiets met versnellingen was. Dus terug naar de winkel, waar door een andere medewerker, volgens mij de eigenaar, werd voorgesteld om mijn fiets in te ruilen voor een tweedehands fiets die net was binnengekomen. Dus voor 65 Euro plus mijn oude fiets kon ik de tweedehands fiets meenemen. Leek me ook nog prima, echter merkte ik meteen bij het wegfietsen dat er bij het trappen iets kraakte. Dit werd de afgelopen dagen steeds erger, dus ben ik vandaag terug naar de winkel gegaan om te vragen of ze er naar kunnen kijken. Ik werd weer geholpen door dezelfde meneer die mij twee weken geleden die tweedehands fiets verkocht heeft. En die dus wist dat ik al behoorlijk wat tijd kwijt was omdat ze me eerst een verkeerd wiel hadden verkocht hadden. Toen ik vanavond terug ging om de fiets weer op te halen, moest ik van deze meneer 3 Euro betalen. Mijn argument dat hij mij zelf de fiets verkocht had mocht niet baten. Hij zei dat die fiets ook 3 Euro duurder was geweest als hij hem voor de verkoop eerst na had gekeken. En dat terwijl er helemaal geen prijs op stond toen ik de fiets van hem kreeg. Ik kom al 10 jaar bij die winkel, maar nu nooit meer. Zo ben je voor drie Euro een klant voor altijd kwijt.

G

Georg Pauwen

13-01-2020

0

Autoventiel verloop

Net als veel stadsgenoten heb ik ellende gehad met de Halfords in Zoetermeer Stadshart. Ik wilde een autoventiel verloop kopen maar dit werd niet toegestaan. Men had het te druk ! Ik kwam op een een donderdag middag de winkel in ongeveer 25 minuten voor sluitingstijd. In de winkel waren twee mensen zichtbaar aan het werk. Ik was de enige klant. De eerste persoon was een fiets aan het repareren de tweede stond bij de kassa. De tweede persoon heb ik aangesproken maar wist geen antwoord op mijn vraag. Daarop liepen wij naar diegene die de fiets aan het maken was. Deze wist wel exact waar hij het over had. Daarop een item uit het schap meegenomen om later af te rekenen. Ik had echter nog een vraag of ze een elektrische luchtpomp verkochten ? De reparateur wilde hierop antwoord geven maar werd bruut onderbroken door twee nieuwe Halfords medewerkers die blijkbaar 20 minuten voor sluitingstijd alvast met pauze waren. De reparateur moest terug naar zijn fiets en ik mocht hem niet lastig vallen ! Gekker moet het echt niet worden. Slechts 1 klant in de winkel en het dan presteren, om die zelfs nog weg te jagen omdat de amateur werkschuwe club het te druk zou hebben. Nog opmerkelijker, op dit moment van schrijven staan er in Zoetermeer 2 vacatures open. Blijkbaar wil men een klaverjasclub beginnen en met zijn vieren de hele dag pauze houden. Vermijd deze winkel tegen elke prijs. Op de markt staan wel gemotiveerde mensen die fietsen repareren. Ook in het oude Dorp zit een kundige fietsenmaker.

K

Karma

25-05-2019

0

slechte service Halfords Enschede

Bij Halfords Enschede wilde ik een rijwiel laten repareren. Er waren 2 spaken gebroken waarvan een in het derailleur was vast komen te zitten. Hierdoor moest ook de derailleur vervangen worden. Ik bood mijn rijwiel aan voor reparatie en kreeg te horen ,wij hebben weinig tijd. Hierop bekeek hij de reparatie en kwam snel tot de conclusie dat de derailleur niet meer vervangen kon worden omdat de fabriek niet meer bestond. Hij adviseerde om toch maar ergens anders te informeren voor reparatie. Een erg vreemde opmerking. Bovendien kwam het totaal bedrag op een paar honderd euro als dit gerepareerd moest worden. Met deze boodschap werd ik heengezonden en thuis gekomen belde ik naar een andere rijwielzaak. Deze adviseerde mij om toch even langs te komen. Deze zaak kon mij reparatie aanbieden inclusief een nieuw derailleur + 2 spaken voor €75.-.IK krijg de indruk van Halfords Enschede dat zij liever koffie drinken dan een klant serieus te behandelen met afschrikwekkende prijzen van een paar honderd euro voor een derailleur. Ik zal in de toekomst geen bezoek meer brengen aan deze Halfords vestiging.

A

Anko Schol

08-03-2019

0

Personeel

Kwam bij de kassa alwaar er storing aan het pin apparaat was, dus contant diende te betalen. Ik zei toch wel gemakkelijk dat er nog met gewoon geld betaald wordt; waarop de jongeman aan de kassa zei dat er veel met zwart geld betaald werd . Wat een rare manier van doen! Het product ga ik maar terugbrengen en mij geld terug vragen. De man beschuldigd de klant en Halfords zelf.

K

Keulemans

18-11-2018

0

Verlichting rolstoel

Ik had verlichting op mijn rolstoel gekocht op alle wielen omdat ik er ook een handbike op heb en nu al sneller donker wordt. Alleen de verlichting deed het vrijwel niet en had het nog amper gebruikt dus ik terug en blijkt dat de bijgeleverde batterijen al leeg waren doordat ik een rolstoel zit kan ik er niet bij de medewerker had niet echt veel zin om te helpen en gaf nog de opmerking dat ik geen batterijen bij de Action moest kopen compleet idiote opmerking want had hij zelf geleverd waarschijnlijk moet ik het voortaan inderdaad maar bij de Action denk dat ik daar zelfs een betere service krijg dan bij Halfords wat mij betreft mogen ze Halfords Almere weer sluiten een compleet onbeschofte en onvriendelijke behandeling wat een waardeloze winkel

M

M.Dael

17-10-2018

1

voel mij zwaar besoedemieterd

Ik hebt bij deze firma 2 e bike,s gekocht.Maar 2 mnd later zie ik de winkel steeds leger worden.Dus ik informeer bij de verkopers jullie gaan toch niet sluiten.IK KRIJG ALS ANTWOORD NEE,NEE,NEE nee wij gaan alleen verbouwen verder niets.Ja nee hoor ze logen in Maastricht DAT ZE BARSTEN NEE ZE GINGEN NIET Sluiten wel dus.Dus daar zat ik miet mijn beide aankopen weg garantie weg service beurten .Ik zou bij zulke KUT ZAKEN NOOIT MEER EEN FIETS OF WAT DAN OOK KOPEN.Dan nog liever bij een echte fietsen zaak waar ze de klanten niet beliegen.BAH WAT EEN VOOR MIJ MISSELIJKE WINKEL.

W

W HEUBEL

26-07-2018

0

fijne winkel maar niet de goedkoopste

Fijne winkel met goed personeel en goed assortiment. Ik kom er graag voor onderdelen. Jammer wel dat ze niet de allergoedkoopste (meer) zijn.

R

R

14-12-2017

0

Prettige winkel - fijn dat ze nog bestaan

Ik heb Halfords altijd een prettige winkel gevonden en ben blij dat ze na alle ellende nog steeds bestaan. Meerdere fietsen aangeschaft bij Halfords en ben er vaak langs gegaan voor advies en hulp. Goede service en vriendelijk personeel. Filiaal Utrecht

J

Jonathan Leentjes

19-04-2017

0