Datona

8.5

Bestellen

6.8

Service

7.2

Prijs

7.4

Levering

54.6%

Zou hier weer kopen

Datona

Wanneer je graag als hobbyist aan een auto klust, of zelf een garage of werkplaats hebt, dan heb je natuurlijk goed gereedschap en aanverwante artikelen nodig. Vrijwel alles wat je zoekt op dit gebied kun je vinden in het assortiment van Datona. Wat de ervaring van anderen is met deze webshop, wat zij vinden van de prijs/kwaliteit, service en compleetheid van het assortiment lees je hier bij NederlandReview. Waar iedereen zijn/haar mening mag laten horen over webshops, producten, ondernemers etc.


Over Datona

Datona is een webshop met alles op het gebied van garage en werkplaats qua inrichting en gereedschap. Zij bieden hierin het grootste online assortiment en leveren snel en gratis. Een goed advies geven vinden zij erg belangrijk, daarom helpen ze je graag om precies die artikelen die je nodig hebt op basis van jouw situatie te vinden. Daarom kun je ze van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 21.00 uur telefonisch bereiken op (0516) 42 33 38, en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Ook kun je contact met ze leggen via WhatsApp: 06 2015 5024, een live chat, via Facebook of e-mail: klantenservice@datona.nl. Dat deze manier van werken wordt gewaardeerd, blijkt wel uit het feit dat zij in 2014 en 2016 de Thuiswinkel Awards hebben gewonnen met www.datona.nl. In 2015 wonnen zij een award met de webwinkel Oprijplatenshop.nl. Zij hebben diverse merken in het assortiment, voor zowel de hobbyist als de professional. De belangrijkste merken die zijn leveren zijn: Datona, Beta, Hazet, Mannesman, Smoos en Airpress.




Diensten

Bij Datona vind je heel veel artikelen onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • Gereedschap
  • Auto(motive)
  • Motor
  • Werkplaatsinrichting
  • Werkplaats uitrusting
  • Nieuw
  • SALE %

Voor de meeste producten die ze verkopen geldt een fabrieksgarantie van 2 jaar (bij sommige producten tot 6 jaar). Je hebt dan 2 jaar volledige garantie op fabricagefouten. Je kunt bij hen betalen via iDeal, Bancontact/Mister Cash (België), vooraf betalen via een overschrijving, Paypal, Achteraf betalen met Afterpay, Creditcard, onder rembours en op rekening (zakelijk). Wanneer je voor 19.00 uur besteld, wordt dit de volgende werkdag geleverd.  Zij hebben ook een fysieke winkel in Haulerwijk die geopend is op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.


Klachten

Wanneer je een klacht hebt of het ergens niet mee eens bent dan willen zij graag dat je contact met hen opneemt om samen te kijken hoe de klacht opgelost kan worden. Controleer in ieder geval je bestelling onmiddellijk na ontvangst. Heb je een klacht naar aanleiding van een product, de levering, het bestelproces of iets anders? Laat het weten door een e-mail te sturen naar klantenservice@datona.nl. Je mag deze ook schriftelijk doorgeven. Bij schade vragen zij je om je contactgegevens, het bestelnummer en foto's van de schade mee te sturen. Zij sturen je een ontvangstbevestiging en je krijgt binnen drie werkdagen een reactie van hen. Is de klacht niet naar wens opgelost? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel of  je kunt contact opnemen met het Europese online geschillenplatform (ODR).


Vind je bij Datona echt alles voor de werkplaats en garage? Hoe snel is de levering en zijn er goede koopjes en aanbiedingen? Lees reviews van klanten

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (22)

Diverse handgereedschap

Goede service en snelle levering

J

Jan

14-02-2023

0

Magnetische gereedschapslijst

Eén ster omdat nul sterren onmogelijk is... Eén van de slechtste ervaringen met een webshop OOIT. Werkelijk een bedrijf van niks. Ik vraag me echt af wat je moet doen om “thuiswinkel van het jaar” te worden, maar veel bijzonders kan het niet zijn. Zoals de vele goede recensies aangeven kan ik inderdaad alleen maar bevestigen dat alles prima in orde is zolang alles goed gaat en je tevreden bent. Bij het minste probleem geraakt dat echter nooit meer opgelost. Ik dit geval kocht ik een set magnetische lijsten voor montage op een geperforeerd gereedschapsbord. De meegeleverde boutjes om de lijsten op de montageplaatjes te monteren zijn echter minimaal te lang, waar door ze het gereedschapsbord lelijk beschadigen. Omdat de boutjes slechts minimaal te lang zijn merk je dat helaas pas als het al te laat is. Toen ik de klantendienst hierover contacteerde (MET FOTO’S) werd me eerst ook nog doodleuk verteld dat het aan mijn gereedschapsbord lag en dat het op hun borden perfect past. Onmogelijk, aangezien het om een gestandaardiseerd formaat gaat. Hoewel iedereen met en zonder technisch inzicht duidelijk kon zien dat dat NIET het geval zou zijn heb ik voorgesteld dit op een paneel van hun te testen. Na mijn voorstel geeft Datona dan toch toe dat het aan de boutjes ligt. Ik moet het echter maar oplossen door aan de voorkant een ringetje te plaatsen. Door de constructie van de set is dat echter onmogelijk. Zowiezo hoort zo’n set gewoon goed te zijn, en hoort het meegeleverde materiaal gewoon te passen. Wanneer ik Datona dan nogmaals om een passende oplossing vraag mag ik de lijsten terugsturen. Datona is zelfs niet beschaamd om te zeggen dat de klant zulke fouten maar moet opmerken voor montage en dat zij (uiteraard...) nergens voor vernatwoordelijk zijn. Hoewel ik het gepast zou vinden dat Datona de schade zou vergoeden, had ik dat uiteraard niet verwacht. De klantenservice, die eigenlijk beter afscheepdienst zou heten, komt echter na talloze mails niet verder dan standaard zinnen als “bedankt voor je bericht” en “wat jammer dat...” Ondertussen zit ik met een beschadigde gereedschapswand in een gloednieuwe werkplaatsinrichting die ik zelfs nog niet éénmaal heb gebruikt. De starre houding en het uitblijven van enige commerciële geste of zelfs nog maar de minste poging om een klant ook maar een beetje proberen tevreden te stellen, maakt me duidelijk dat je hier beter wegblijft. Overal gaat wel eens wat mis, maar er zijn andere online Nederlandse gereedschapswinkels, die al bewezen hebben op zo’n momenten tenminste een poging doen om iets te betekenen voor hun klanten. En daardoor ben je terugkerende klant. Dat zal bij deze dozenschuivers van het snelle geld uiteraard niet het geval zijn.

S

Smits D.

29-12-2022

0

Gereedschapswagen

Levering gaat veel minder snel staat voor 19 uur besteld volgende dag in huis. Echt niet na veel aandringen wordt die na 7 dagen geleverd.

M

Marcel

21-04-2022

0

Inrijklem motor en spanbanden motorfiets met tankbescherming

Let op, betaal niet te veel via datona.nl. Volgens de website van Datona.nl kosten deze 2 producten in 1 koop € 111,20 waarbij ze je de indruk geven € 37,80 te doen besparen. Echter dezelfde producten kun je los kopen op Bol.com en dan betaal je een € 10,00 minder. Vermoedelijk ook bij andere producten die je op datona.nl kunt kopen.

W

Wilbert

18-12-2021

0

werkbanken en kar

Datona is onze vaste leverancier voor de garage. Altijd goede levering en als er vragen zijn, dan krijg je altijd een snelle oplossing. De werkbanken zijn van geweldig hoogwaardige stijl. De wagens voor dagelijks gebruik en uitbreiding altijd makkelijk.

A

Andre Hofman

01-11-2021

0

Bankschroef , gaat niet door

Als je een review wilt plaatsen over een product , of een vraag hebt erover , die als volgt gaat . Waarom jullie een product 20 Euro hoger zetten in de prijs op het moment jullie er een korting op geven, zo gezegd . Gewoon geen antwoord meer . Gemakkelijk een korting geven als ze het product hoger prijzen dan ervoor .

M

Mario

16-09-2021

0

Gereedschap en drempelplaat

Dinsdags besteld en woensdag voor 12 uur smiddags al binnen. Al het gereedschap oerdegelijk materiaal. Gelijk in gebruik genomen. Bij Datona ga ik zeker weer bestellen.

O

Oliv.

14-07-2021

0

Gereedschapskar, gereedschap, werkbanken

Top firma! Hier inmiddels meerdere dingen aangekocht voor in onze auto garage werkplaats. Kwaliteit is top! Voor dagelijks gebruik werkt en blijft alles prima. Gereedschap is boven verwachting! Werkplaatsmeubel is een plaatje. Blij mee en volgende aankoop ook weer bij Datona. Leuke acties.

K

Kees P.

10-07-2021

0

Heftafel voor motor of quad

Ben zeer tevreden ,mooie afwerking . Tot op heden nog geen min punten ontdekt.

M

Marc Jacob

21-03-2021

0

Er bestaat veel beter, gelukkig maar

goede nieuwe : bestelling en levering gebeuren daadwerkelijk, in deze tijd al een prestatie op zich. slechte nieuws : kwaliteit is ronduit beschamend, speling, stukken die niet correct passen. dus denk 2x na, betaal elders wat meer en je hebt topmateriaal, hetgeen ik uiteindelijk heb gedaan. en dat was pas service, bij ontvangst mail of alles in orde was, of hulp nodig was etc....echt een TOPPERTJE !!!!! terugzenden ? dan begint de aftersales trukendoos met excuses en prietpraat, heb je het gebruikt, is de doos nog heel ? in mijn geval kwam de bestelling deels geinstalleerd aan, hetgeen al zeer bevreemdend was, ook al met zichtbaar gebruik en dus waarschijnlijk al 2dehands materiaal. krijg je ook nog een tangensetje twv 29 € wat je in de ACTION koopt voor 6,95 €......Wat ik met de bestelling gedaan heb, wel in stukjes laten slijpen en met oud ijzerman mee. degene die hier roepen en schrijven over prima en kwaliteit weten niet wat prima en kwaliteit is of worden betaald door datona om hen positief voor te stellen hetgeen absoluut niet waar is. laatste tip : zoek elders en kijk niet om, het bespaart je geld, slechte service en frustraties.

M

Mario

17-03-2021

0

Motorhefbrug

1 week moeten wachten ? Oprijplaat scheef gemonteerd,? Wacht nog steeds op een oplossing ,zal voorlopig niet meer iets daar bestellen,leuke naam maar slechte service ,hoop dat er niet meer kapot gaat dan zie ik de bui al hangen

D

De Raad

07-02-2021

0

Motorlift voor Harley

Geweldig apparaat. Gekregen van me kinderen. Werkt echt boven verwachting goed super blij mee

M

Marco

07-01-2021

1

Paddockstands

Ik bestelde de datona paddockstands voor 2 motoren .Ik had immers deze al waar een circuitmotor opstond dus een van de eerste stands . Die hebben dit probleem niet. Ik bestel nu voor 2 motoren weer deze stands . Wat blijkt de wieltjes krijgen een vlakke kant dus rollen vergeet het maar . Eigenlijk zijn ze te zacht . Ik neem contact via chat en een aardige meneer laat weten dat dit niet de bedoeling is en wil mij kosteloos nieuwe opsturen. Natuurlijk zeg ik tegen meneer , gaan die nieuwe niet hetzelfde fenomeen krijgen ??? Nee hoor deze wieltjes zijn wat groter !!!! Ik laat weten dat ik ze terug wil sturen om aan de fabrikant te tonen dat de wieltjes niet deugen . Nee meneer niet nodig ( Den dat ze ondertussen container vol hebben) . Nieuwe wieltjes komen aan , zet ze eronder . NA 1 MAAND check ik toch even en wat blijkt weer platte kant . Dus weer laten weten van deze zijn ook niet goed . Ze gaan overleggen . Zie bericht onder . Wat een lachertje. Bedankt voor uw geduld.Wij hebben het hier intern even overlegd en zijn tot de conclusie gekomen dat de wielen onder slijtage onderdelen vallen en dus geen garantie heeft.Ons excuses hiervoor.U moet het een beetje als een fietsband voorstellen, wanneer u een fiets langere tijd op 1 plek laat staan dan zullen de wielen langzaam leeg lopen.Dat is ook met deze wielen het geval, u gebruikt ze voor stalling en ze zijn puur gemaakt om onderhoud aan uw motor te plegen en niet voor langdurige stalling.Wanneer u ze langere tijd wilt stallen is het belangrijk dat u ze regelmatig anders verplaatst zodat er niet een platte kant aankomt.Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik dat uiteraard graag.Met vriendelijke groet, ? ? ? Die kunnen niet leeglopen is harde (te zachte) volle kunststof Meneer CAS

R

Ruud

13-11-2020

0

Minilift

Zeer snelle levering en goed product. Voor herhaling vatbaar.

J

Jos Roks

31-07-2020

0

Gereedschaps kast

Na deze kast nu 2 jaar en 3 maanden te hebben besteld wat ook een fiasco was qua levering, chauffeur kon niet bij mijn huis komen wegens een markt? We hebben absoluut geen markt in de straat, dus een dag voor niks thuis geweest. Nu na iets meer dan 2 jaar kast staat trouwens in de benedenverdieping van mijn huis, dus geen koude vochtige schuur! laat de verf over heel de kast los. Tot op het kale staal toe en daaronder is roest aanwezig. Als je de lades opentrekt zit daar veel speling in en wil de la naar links of rechts trekken. Voor de hobby een leuke kast "een proffesionele kast hoort zeker dubbel zo zwaar te wegen" maar niet voor de volle prijs op de website, ze hebben altijd wel een code? Of aanbieding op de site. Ik heb een mail gestuurd over het loslaten van de verf, en ja dat vonden ze heel jammer.En hebben in de loop der jaren verschillende poeder verven geprobeerd Maar hebben nu een poedercoat systeem wat krasvrij is.Roen ik de kast kocht was ik blijkbaar proefkonijn. Dit verwachte ik 2 jaar geleden ook bij aankoop van de kast. Jammer Datona

H

Harry Barendregt

30-03-2020

0

Motorblok kraan

Netjes en snel geleverd, de kwaliteit van het kraantje is matig, de hydraulische cilinder lekt en het geheel is erg gammel, op de site staat gewicht kraan 100 kg in werkelijkheid is dit 68 kg, het kraantje voldoet maar daar is dan ook alles mee gezegd

P

Peter Bruins

08-01-2020

0

Oprijplaat

Plaat online besteld en twee dagen later bezorgd. Prima voor elkaar en goede kwaliteit. Prima zo om een volgende keer weer te bestellen.

R

René

29-09-2019

0

Motorbrug

In januari een motorbrug gekocht en op de afgesproken datum werd de brug geleverd In goede transport verpakking Na een klein probleem stonden ze gelijk klaar ook na 18:00 en werd er naar een oplossing gezocht en aangeboden. Een top bedrijf met top service Ik heb nog wat spullen nodig en die worden daar gekocht !! S. Visser

S

Sietze Visser

26-03-2019

0

Goede kwaliteit

Koop hier vaker en is altijd goed. Snelle levering met behulpzame chauffeurs. De producten die ik kocht werken goed en ben ik blij mee. Ik heb een straalketel, een spoelbak, een motorlift, grote werkplaatsinrichting en een laswagen. Alles kwam altijd snel en goed aan. Wat ik moest monteren ging vlot, ook dankzij de handige instructies (bij de apparaten duidelijke instructies met handleiding en tips). Ik had 1 x een vraag en die werd snel én goed beantwoord. Verder wijst alles vanzelf. Ik begrijp waarom de vele prijzen die door dit bedrijf gewonnen worden. Ik blijf klant!

J

Jacques horlaar

27-08-2018

0

Vriendelijke klantenservice

Mijn 5 bestelde mancave items zijn gewrldig. Gratis en snelle verzending. Vriendelijke mensen aan de telefoon en chat die je snel helpen. Jammer dat de winkel eindje rijden is voor mij, maar zekers moeite waard. Ook avonden geopend met lekker snapje, dus maakt alles goed.

H

Harley

26-08-2018

0